Guest _Lisa_

rouville: mitä tekisitte toisin?

280 viestiä aiheessa

- Minua ehkä eniten harmittaa se, että unohdin kimpun juhlapaikalle kun lähdimme ottamaan virallisia kuvia ennen kirkkoa. Olin niin innoissani että korutkin meinasi unohtua, mutta ne onneksi muistin. :) Kaasot myös onneksi muistivat tuoda kimppuni kirkkoon, sitten vasta olisikin harmitanut kun sitä ei olisi kirkossa ollut!

- Kuvaukseen olisin varannut hieman lisää aikaa (tai pitikin olla mutta hieman venähti meikissä ja kampauksessa), sillä olisi ollut mukava kokeilla vielä erilaisia kuvia ja paikkoja. Yksilökuvat myös unohtui, ja olisin halunnut kimpusta ja kampauksesta kuvat, niitä ei erikseen tullut

- Olisi pitänyt harjoitella valssia hääpuvussa, se vähän jännitti vaikka sujuikin lopulta ihan ok. Puku oli hieman pitkä, joten meinasi jäädä vähän jalan alle.

- Olisin varannut hieman enemmän taukoja. Kaaso yritti asiasta antaa neuvoa, mutta ajattelin että lyhyemmät tauot riittää. Kävi kuitenkin niin että tauolla aina jutteli ihmisten kanssa tai oli kuvissa, niin ei meinannut edes vessaan ehtiä. :) Tosin jos tauot olisi ollut pidemmät, olisi ohjelma taas venynyt, ja oli nytkin jo melko myöhäinen.

- Iltapalaa oli liikaa

 

Varmaan oli jotain muutakin, mutta ne kyllä hyvin unohtuu tässä ajan myötä. :) Ja ei tämäkään ollut mitään isoja asioita, vaan olen todella todella tyytyväinen koko hääpäivään, kuvaukseen ja kaikkeen muuhunkin! Oli elämäni paras päivä, surullista kun se on nyt ohi. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän hääjuhla sujui kyllä kaikinpuolin niin mukavasti, etten paljoa menisi muuttamaan. ^_^

 

Mutta jos jotain tekisin toisin, niin...

... ostaisin vähän vähemmän ruokaa. Erityisesti kakkua oli liikaa, mutta oli se kyllä hyvääkin!

... ottaisin itse enemmän kuvia, tai patistaisin kuvaajakaveria ottamaan tietynlaisia kuvia. Ehkä.

... suunnittelisin tarkemman aikataulun. Nyt piti vähän säätää, että saatiin valssit tanssittua ennen vanhusten kotiinlähtöä.

... miettisin, halutaanko ylipäätään tanssia häävalssia, tosin ihan hauskaahan tuo oli.

... tilaisin täydellistä auringonpaistetta ja lisää tunteja vuorokauteen. :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehdottomasti näin jälkiviisaana muuttaisin häitä niin, että ne olisi pidetty jonain muuna vuonna. Ihan milloin tahansa muulloin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaksi asiaa: tervetuliaismalja onnittelujen jälkeen (ei ennen niitä) ja häävalssin jälkeiset tanssikappaleet eri järjestykseen (siten, että tulisi paritansseja myös vielä iltapalan jälkeen). Noh, nämä nyt olivat sellaisia seikkoja, jotka huomasi vasta hääpäivänä.

 

Pappi vaihtui sairastapauksen vuoksi muutamaa päivää ennen häitä ja kaason puvun vetoketju hajosi hääpäivän aamuna. Näiden jälkeen hääjuhlassa sattuneet pienet mokat eivät eivät enää tuntuneet merkityksellisiltä ja kokonaisuutena häät olivat ihanat ja järkyttävästä väsymyksestä huolimatta meille jäi kasa mahtavia muistoja, paljon valokuvia sekä video. :girl_pinkglassesf::girl_dance:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Piilottaisin läppärin jolta soi meidän tekemä häämusa lista. Nyt kaikki kävi lisäilemässä omia kappaleitaan soimaan, jonka takia meidän musaa eikuulunu lähes ollenkaan ja tuli omituisia hiljaisia hetkiä :/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

1. Olisin hääpaikan kanssa kirjallisesti sopinut, että juhlaa pidennettiin lopettamispäästä, ei alkupäästä. Eli olin sopinut jo talvella, että pidennetään risteilyä tunnilla ja puhelinkeskustelussa sanoin, että päästöspäästä. Häitä edeltävänä päivänä kävimme laivalla läpi päivän kulkua ja siinä selvisi, että yrittäjä pidensi risteilyä lähtöpäästä, mikä käytännössä oli aivan mahdotonta, sillä matkaa vihkipaikalta satamaan oli vajaa 30km. Ja olimme sopineet kuvauksen heti vihkimisen jälkeen.

 

Vihkiminen alkoi klo 14, päättyi klo 14.30. Risteily olisi lähtenyt siis klo 15, kun alunalkaen sovittiin klo 16. Kuvaukseen jäi tämän vuoksi aivan mitätön aika, onneksi kuvaajamme oli aivan huippu ja ymmärtäväinen. Ajoimme kiireellä laivalle, ja olimme paikalla klo 15.45. Laivan kun piti saapua takaisin satamaan klo 20, se tuli klo 19. Seuraava risteily lähti jo 19.30. 

 

Joka tapauksessa kaikki sujui hyvin.  :girl_in_love:

 

2. Olisin sittenkin laittanut pukuni alle vannehameen. Talloin helman päälle ja alushame olisi nostanut puvun helmaa juuri ratkaisevasti ylös. Kävelin sitten helmaa potkien alttarille, onneksi se ei kuulemma näkynyt.  :girl_hide:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Delegoisin hääjuhlan ohjelman suunnittelua enemmän kaasolle ja bestmanille. Nyt suunniteltiin miehen kanssa aika pitkälti ohjelma itse ja sitten tuli liikaa seurattua juhlassa, että kaaso ja bestman varmasti muistavat kaiken... :) Mutta ihana hääpäivä oli ja kaikki sujui ihan yli odotusten <3 Eli ennen kaikkea jättäisin turhan stressin pois, mutta sepä taitaa olla paremmin sanottu kuin tehty.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itseä harmitti hiukan hormonimuutoksesta johtuva orastava akne (olin tietämättäni raskaana hääpäivänä), mutta luonnollisestikaan en muuttaisi sitä asiaa että olin raskaana :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

1. Enemmän aikaa häiden järjestelyyn. Nyt tuntui menevän aika tiukoille.

2. Kaikkea pitää kokeilla etukäteen. Ruoka, juoma, bändi...

3. Häävalssi... En pysynyt lankkulattialla pystyssä ja laahus oli edessä

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Äidin ei pitänyt olla mistään vastuussa hääpäivänä ja rentoutua vaan, mutta yllättäen hääpäivänä hän avusti kaikessa (minkä olisi voinut delegoida kaasolle ja bm:lle) ja sinkoili edestakaisin ja minua stressasi hirveästi hänen vouhkaamisensa. Rentouduin valitettavasti vasta täysin, kun hän lähti. Tosi ikävä sanoa. Lisäksi olisin pakottanut lisää apureita perjantaille, meillä oli ihan kamalasti hommaa ja piti vielä leipoa. Mikään muu ei kaduta, ja näistäkin selvittiin. Onneksi myöhemmin selvisi, että kyllä se äiti oli ihan nauttinut juhlista ja jutellut ympäriinsä, ja olihan hän minunkin kanssa valokuvissa ihan rennosti. Silloin tuntui siltä vaan, että loppuisi jo hössötys. Ihanan auttavainen kyllä, otti minusta vaan turhaan stressiä.

Muokattu: , käyttäjä: Carnation_

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En stressaisi turhasta. Mulla oli kamalia kauhuskenaarioita päässäni, ja silti kaikki meni juuri täydellisesti ja omalla painollaan. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehdottomasti vihkiharjoitus olisi ollut paikallaan :D Meillä kaikki morsiusneidot ja kaasot, sekä isä ja minä käveltiin ihan supernopeasti alttarille ja musiikki jatku vähän ehkä jopa kiusallisesti yli 4 minuuttia vaikka kaikki oli liikkumatta jo :D 

Muuten kaikki meni kuin unelma, eli muuta en vaihtaisi. Ja tuokin "moka" lähinnä naurattaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan kivasti meni meidänkin päivä, mutta jotain voisi korjata

 

- vaikka kuinka jännitti niin ei sinne alttarille olis tarvinnu "juosta"

- ohjeistaisin kaasoja ja bestmania vielä tarkemmin kaikesta, kun ajatuksia eivät osaa lukea

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En oikeastaan mitään. Kaikki meni niin hyvin ja osasin onneksi ottaa aika rennosti. Pelkäsin että hössötän tai hätäilen mutta nääh hyvin kaikki meni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisin tilannut taksit valmiiksi. Vieraat lähtivät sovitusti meidän maksamalla bussilla, mutta me + kaverit (8 kpl) jotka matkasimme kotiin olimme ilman kyytiä. Ja ilmeisesti Sipoossa on kesälauantaina vain kaksi autoa joten odotettiin miehen ja seremoniamestarin kanssa tunti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Morsiamille sanoisin neuvoksi, että niillä pikkudetskuilla ei oo niin väliä....oltiin tehty häihin paljon koristeita, mietitty karkkibuffaan karkit tarkkaan, ruokalistaa hiottiin. Noh, kaikki nämä menivät itseltä sitten siinä juhlahumussa aika lailla ohi. Karkkibuffaa ei ehtinyt ihastella, saati että olisi karkkeja itse syönyt, koristeet oli kivoja, mutta ihan muut asiat teki juhlan tunnelman ja ruoka ei itselleni oikein edes maistunut. Toki nämä asiat ovat vieraita varten myös, mutta he eivät takuulla analysoi paikkakorttien värisävyä yms. Sitten ne asiat, jotka muistat unohtaneesi päivää ennen häitä - niillä ei todnäk ole mitään merkitystä hääpäivänä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa nauttia ja unohtaa kaikki muu. Keskittyä vain hetkeen, jospa sillä saisi tunnit kulumana hitaammin :)

 

Totuus on, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Meillä meni kaikki aika lailla täydellisesti. Läheiset kauhisteli minun tarkkoja listoja ennen häitä, mutta kaikki toimi hääpäivänä ja edellisenä iltana nautittiin kylpylästä, hieronnasta ja hyvästä ruuasta rauhassa. Kaikki oli valmiina hyvissä ajoin ja voitiin vaan rentoutua edellisenä päivänä. Hääpäivänä ei oikein pysty renoutumaan, joten suosittelen pyhittämään edellisen päivän vain toisillenne ja ihanaan odotukseen. Paremmat lähtökohdat sitten hääpäiväänkin.

 

Kehottaisin kanssa miettimään ja suunnittelemaan kuvaajan kanssa kuvauksen tarkkaan. En ole vielä kuvia nähnyt, mutta tiedän jo nyt ainoan häiden harmituksen. Unohdin laskea laahuksen alas, joten kaikissa potreteissa iki-ihana laahus on nostettuna ylös ja yhtenä myttynä takaliston alla :girl_to_take_umbrage2:  Ei tullut mieleenkään tunnin kuvauksen aikana, että se pitäisi laskea... Se oli niin itsestäänselvyys, että unohdin. Kannattaa jakaa kaikki ajatukset muiden kanssa ennen häitä, niin ehkä joku muu muistaa, jos et itse. Toivon vielä, että joku kuva laahuksestakin olisi vihkimisen ajalta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Unohdettiin hankkia alkoholittomat alkumaljat, bestman (seremoniamestari) liian humalassa mutta näistä selvittiin rennolla asenteella, ei ole niin vakavaa... Kuvauksessa unohdettiin sulhasen sormus koska kuvat otettiin ennen vihkimistä! 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni kyllä lähes kaikki nappiin! Ainoastaan muuttaisin sen, että juhlissa pidetylle ryhmäpotrettivalokuvaukselle olisin varannut enemmän aikaa vaikka kymmenisen minuuttia, niin se hetki olisi ollut levollisempi :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaikki meni hyvin, mutta yhden asian tekisin toisin. Unohdin ottaa perhepotretin lasten kanssa! :wacko:  Huolen pidin, että minusta ja sulhosta tuli jonkinlainen hääkuva, mutta ne ihanat lapset!...Virallista valokuvaajaa meillä ei ollut. Serkkuni toimi kuvaajana, hää kun harrastaa sitä.

Muuten juhlat olivat onnistuneet ja iloiset :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Päivä oli kaiken kaikkiaan ihana mutta pari juttua ovat jääneet kaivelemaan mieltä. Ehkä suurimpana se, että olisin pyytänyt henkilökohtaista tapaamista DJ:n kanssa ennen häitä. Nyt puhuttiin vain jonkun koordinaattorin kautta, joka välitti tiedot varsinaiselle DJ:lle. Ei ehkä oltu ihan ymmärretty toisiamme tai sitten tieto oli kulkeutunut huonosti. DJ soitti yhdessä välissä musiikkia todella kovaa, eikä asia muuttunut, vaikka ainakin viisi eri ihmistä kävi siitä sanomassa. Monet joutuivat lähtemään paikoiltaan pois, kun eivät voineet puhua keskenään. DJ myös soitti samoja kappaleita useampaan kertaan, eikä oikein alkuvaiheessa ollut perillä siitä, että oltiin toivottu alkuun enemmän paritansseja ja sitten myöhemmin vasta bilemusiikkia. Kaikki olivat vähän hämillään, että mitä tässä pitäisi tehdä. Jossain vaiheessa DJ pääsi kärryille ja loppuilta meni ihan nappiin. Mutta harmittaa, että maksettiin tästä tosi paljon ja kyseessä pitäisi olla todelliset ammattilaiset. Luotettiin koordinaattorin perusteella DJ:n valintaan täysin, mutta ehkä olisi pitänyt tehdä jotain toisin. Eniten tässä harmittaa se, että musiikki ja äänenvoimakkuun vaikuttivat monien vieraiden viihtyvyyteen sillä ei-toivotulla tavalla ja se tunnelma on kuitenkin tärkeintä. 

 

Muuten ei tule mieleen mitään erityistä, mitä olisin tehnyt toisin. Muutamat pienet asiat mietityttivät häiden jälkeen mutta loppujen lopuksi ne unohtaa aika nopeasti. Korkeintaan olisin ehkä laskenut omia odotuksia päivän suhteen :) Päivä oli ihana ja ikimuistoinen mutta puhuttiinkin jo miehen kanssa, että yllättävää kyllä, parasta oli se kokonaisuus eikä niinkään vain hääpäivä. Suunnittelu oli tosi mukavaa ja tuntui että sen aikana lähentyi niin miehen kuin molempien perheidenkin kanssa, kun niin paljon tehtiin yhdessä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään