Marikukka

Heinäkuu 2015

94 viestiä aiheessa

Heipsansaa!

 

Täällläkin ilmoittautuu tulevan heinäkuun morsian, juhlapäivämme 11.7.2015. Meillä tosin siviilivihkiminen kotimme läheisellä laavulla 08.07.2015, mutta isommat pippalot pidämme sitten vasta lauantaina. Itse näin ensimmäisen (täysin päättömän) häihin liittyvän painajaisen tasan puoli vuotta ennen häitä, ja se saikin aikaiseksi aikamoisen potkun tehdä häitten eteen jotain.

 

Tehtynä onkin nyt jo näin paljon:

 

- vihkimisen vieraslista päätetty

- juhlien vieraslista päätetty

- molempien kutsujen tekstit kirjoitettu ja pohjat päätetty, juhlapäivän kutsujen malliversiota odotetaan postissa saapuvaksi

- käräjäoikeudesta kysytty tuomaria vihkijäksi, onnistuu ja päivä heillä mielessä, henkilö vahvistuu kk ennen vihkimistä

- vihkimispäivän "ruuat" päätetty

- laavun koristelut, kimppu ja vaatteet päätetty ja osaksi jo löydettykin kaupoista, mitään ei vielä ostettu

- juhlapaikka varattu

- pitopalvelu varattu

- juomien ostoslista tehty (haetaan Virosta toukokuussa)

- juhlapaikan koristelut päätetty

- juhlapäivän puvut päätetty, tehtävälistalla seuraavana niiden löytäminen

- bändi varattu

- budjetti tehty

- kaaso ja bestman opastettu tehtäviensä alkuun  :)

- hevoskuljetus juhlapaikalle alustavasti varattu

- hääkimppu päätetty

- 4 kpl hääpäivän ohjelmanumeroa päätetty

- juhlapäivän alustava aikataulu tehty

- kampaaja ja meikkaaja varmistettu

- kauempaa tuleville vieraille (1/3 vieraista) yöpyminen varattu ja taksikuljetuksista alustavasti keskusteltu paikallisen yrittäjän kanssa

- päätetty muuntaa kihlasormukset vihkisormuksiksi lisäämällä uudet kaiverrukset

- hääkarkit päätetty, ostopaikka tiedossa

- korut päätetty

- koirille ulkoiluttaja juhlapäiväksi varattu

 

Nyt voi vähitellen ottaa rennosti ja alkaa nauttia tästä hommasta. Toki puvuissa on vielä iso homma, mutta pääpiirteitten kaikki on mukavasti hallinnassa ja ensi viiikolla vielä käymme paremmin sopimassa hevoskuljetuksesta, juhlapaikalla aikataulutuksista ym sekä pitopalvelun kanssa ruuista niin sitten voikin keskittyä pukuihin täysillä. 

 

Kenenkään ei kannata pelästyä tätä tehtyjen listaani, suurin osa näistä on tehty vajaan 2 viikon sisällä, joten kiire ei monellakaan asialla vielä todellakaan ole. Lyhyessä ajassa saa yllättävän paljon aikaseksi, kun vaan ottaa asiakseen tehdä. 

Kaikki tämä vain siksi nyt jo, etten halua nähdä toista omituista painajaista!  :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Appivanhemmat ja omat vanhempani saivat kutsun tänään. Molempien perheet olivat innoissaan meidän puolesta, ihanaa! :) <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Koska meinaatte lähettää kutsut? Entä onko lähtenyt std-kortteja tai mainintaa esim. joulukortissa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mua nyt häiritsee kun ei olla laitettu std-kortteja, että koska ne kutsut pitäis lähettää :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me varmaan lähetetään kutsut maaliskuussa.. mekään ei investoitu std-kortteihin. :/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hääpäivämäärä 31.7. eli perjantaina viimeinen aika maistraatissa ja siitä pienen cruisingin jälkeen juhlapaikalle mun äidin luokse.
Valmiina on jo miun häämekko, hiuskorut ja keinokimppu sekä kukka miehelle.
Kutsukorttiaskarteluita varten on tarvikkeet sekä osa pöytäkoristeisiin tarvittavista sälästä.
Meillä melko pienet häät, vieraita n. 34 aikuista meidän lisäksi ja lapsiakaan ei tietääkseni ole tulossa ennakkotiedustelujen mukaan monestakaan perheestä. Omatkin lapset pyydetään eksät noutamaan jo ruokailujen jälkeen.
Kaikenlaistahan tässä olisi vielä edessä, loput koristeisiin tarvittavat tavarat, miehen puku (joku vaalea tai harmaa etsinnässä liiveineen) ja mulle sekä miehelle valkoiset tennarit kengiksi. Omani meinasin blingata ja laittaa pitsinauhat.
Häämenu pitäisi päättää, kokkina häärää sukulainen ja kuvaajana sulhasen isä.
Ainoastaan pitkänmatkalaiset on etukäteen kyselty keille mahdollisesti tarvitsisi majoitusta ja näyttäisi sille että saadaan hyvin porukkaa mahtumaan yöksikin. :)
Aa, ja mitään isompaa ohjelmaa meillä ei ole, saunomista ja iltagrillaus sitten myöhään yöllä. Illasta ruokailu ja kakkukahvit jonka jälkeen lapset lähtee. Todnäk soitetaan musaa, nojaillaan ehkä joku biisi miehen kanssa ja sellaista. Alkumaljana meillä ei ole skumppaa vaan jallusnapsi.
Ja tosiaan, pitäisi vielä päättää tuleeko meille sormukset vai pelkkä ikuisuustatuointi vasempaan ranteeseen, yksi yhteinen tatuointi meillä on jo solisluun päässä, perhonen jossa on siivissä meidän nimikirjaimet tyyliteltynä.
Kaasoa ja bestmania on neuvottu hieman alkuun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä yksi heinäkuun morsian ilmoittautuu! Meillä on vihkiminen maistraatissa 3.7. ja avioliiton siunaus ja hääjuhla 11.7.

 

Mua kosittiin vasta viikko sitten ja ensin ajateltiin häitä vasta kesälle 2016. Mutta viikonlopun aikana sitten päätettiin kuitenkin alkaa järjestämään juhlaa jo tulevalle kesälle. Eli täällä myös pariskunta myöhänen :D

 

Nyt on järjestyksessä:

 

  • kirkko varattu
  • juhlapaikka varattu
  • maistraatti varattu
  • kaaso kysytty
  • pitopalvelusta odottelen menu-ehdotuksia
  • meikki varattu sekä itselle että kaasolle
  • kampaaja varattu
  • valokuvaaja varattu
  • bändiä alustavasti kysytty

 

Tästä sitten suunnittelu jatkuu. Puku olisi varmaan seuraavana katseltava. Miehen puku vuokrataan.

 

On tämä jännää :girl_pinkglassesf:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Millaista teemaa/ teemaväriä olette ajatelleet häihinne? :)

 

Meillä teemaväreiksi näyttää muotoutuvan valkea-hopea-vaaleanpunainen. Teemaa vielä vähän mietitään. Pyöräily on meidän yhteinen harrastus ja nyt onkin pohdinnassa että miten voitaisiin se yhdistää joko kirkosta poistumiseen tai hääpaikalle saapumiseen. Tarakalle en usko mahtuvani mekon kanssa :girl_haha:  Riksan vuokrausta on mietitty, mutta niitä ei taida keski-Suomesta helposti löytyä..

 

Nyt meillä on pitopalvelu ja maanantaina päästään palaveeraamaan lopullisesta menusta. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee oranssi-(juutin)ruskea-ivory :) 

 

Meijänki pitäs menua suunnitella, ei olla uhrattu vielä ajatustakaan sille... :D Tuntuu hurjalta että tässä on enää kohta 4kk ja hirveesti vielä tehtävää. 
Samalla tuntuu että ihan sikana aikaa ja samalla että aika loppuu kesken!!
Mitä teillä muilla on jo tehtynä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on näköjään oranssi teemavärinä, se tuli vähän sattumalta kun ihastuin oranssisävyisiin kutsukortteihin ja siitä se sitten lähti. :D Oranssi on kyllä yksi lempiväreistäni muutenkin ja sopii mielestäni kesäisen rentoihin häihin. Lähinnä se näkyy yksityiskohdissa, serveteissä, pöytäkoristeissa ja mahdollisuuksien mukaan kukissa ym.

 

Meillä on kyllä jo oikeastaan kaikki isommat jutut varattuna ja suunniteltuna, mutta kyllä tässä varmaan vielä paniikki iskee kun huomaa, ettei ole miettinyt niitä kaikkia käytännön yksityiskohtia. Juomien määrää esim. ei olla laskettu yhtään ja ne pitäisi kuitenkin hakea Tallinnasta jossain vaiheessa. Juhlapaikan koristeet vielä miettimättä, hääinfon lopullinen versio tekemättä, kutsut vasta tulossa ja lähettämättä... 

 

Missä vaiheessa teidän mielestänne ne kutsut pitäisi viimeistään saada lähetettyä? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jossakin näin suosituksen että 6-8 viikkoa aikaisemmin olisi hyvä kutsut lähettää. Me ajateltiin että lähetetään toukokuun alkupuolella ja vastauspyyntö kuukautta ennen h-hetkeä. Pitopalvelu pyysi sitovat vierasmäärät jo kolmea viikkoa aikaisemmin, minusta tuo tuntuu aika pitkältä ajalta.. Mutta sen mukaan se on mentävä nyt.

 

Tänään löysin "kakkospuvun", jonka vaihdan maistraatin jälkeen päälle kun on kahviteltu ja viralliset kuvat on otettu. Lähdetään kuvausten jälkeen sisävesiristeilylle pienellä porukalla ja sinne tuntuisi kummalliselta jättää päälle pitkä morsiuspuku. Haluan säästellä sitä sitten sinne isompaan hääjuhlaan. :girl_pinkglassesf:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tarkoitus laittaa kutsut meeliskuun alkupuolella eli vähän alle 4kk ennen häitä. Kun ei laitettu niitä std-kortteja tai mainintoja...

Meillä pitäisi oikeastaan jotakin koristeita vielä ostaa (mm. hallaharsoa ja kynttilät), alkoholit laskea ja ostaa, suunnitella ohjelmarunko, varmistaa pappi, huhtikuussa esteettömyystodistukset... Jostakin myös kuulin, kun meidät vihitään muualla kuin siinä kunnassa missä ollaan kirjoilla (eli siinä kunnassa josta sulhanen on kotoisin) että täältä pitäisi hakea vihkiraamattu ?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihanaa Marikukka! Nyt vaan odottelemaan kommentteja ja vastauksia. Milloin teillä on vastauspyynnön viimeinen päivä?

 

Me ajateltiin laittaa kutsut postiin nyt kuun vaihteessa tai ensi kuun alkupuolella. Vastauspäivä laitetaan n. kuukautta ennen h-hetkeä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tasan kuukausi ennen on vp :) muutama jo ilmoittautunut ja ihania kommentteja tullu kutsuista ! Mm. "ristus ku komia" ja "uniikki" on vilahdellut kommenteissa. Hihii, saa syystäkin olla tyytyväinen !

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täälläkin yksi matti myöhänen liikenteessä. Pari viikkoa sitten päätettiin hääpäivä joka on 17.7 ja juhlat sitten 18.7.

Tähän mennessä ollaan vasta maistraatti varattu.

Juhlat meillä on mun vanhempien luona ja sinne nyt kovasti yritetään metsästää suht edullisesti juhlatelttaa kun pihalla olisi tarkoitus olla,satoi tai paistoi. Että jos joku tietää oulun suunnalta vuokrattavia/myytäviä juhlatelttoja ja kalusteita niin saa vinkata. Niin ja jonkunnäköinen lattia ois hyvä olla myös teltassa, siihenkin otan ideoita vastaan, miten saisi edullisesti sen tehtyä :)

Hääpuku mulla tulee olemaan ihan perus juhlapuku joten ei tarvi sitä stressata kun sekin on vaan tilaamista vaille valmis ja miehelle käydään ostamassa musta puku.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voisko ton lattian koota vaan vanerilevyistä ja teipata yhteen? Muistaakseni oon jossaki nähny semmosen ratkaisun... ja Rouvaksi_2015, me laitettiin näin aikaisin koska ei olla laitettu std-kortteja tai mitään :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eipä meilläkään mennyt std-tietoa kun kouralliselle,niille joille joka vuosi joulukorttikin menee. Luotan anopin ja äidin puskaradion voimaan. Kutsuvieraita reilu 140

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moiksu heinämorsiamet!

Mitä kaikkea teillä on tehty, mitä vielä tekemättä, millä aikataululla? :) Alkaa pikkuhiljaa jo jännittämään, kun ens viikolla on enää 3kk jäljellä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuntuu niin kaukaiselta kesä vielä mutta 3 kuukautta kuulostaa jo todella vähälle  :girl_impossible:

Meillä on kutsut jo lähetetty ja ilmoittautumisiakin on jo tullut muutamia :) Juomat ja karkkipuffet on kovasti pyörinyt mielessä mitä kaikkea halutaan tarjota ja mistä hankitaan. :D Onko monella karkkipuffetissa suklaata? Itse haluaisin paaaljon suklaata mutta epäilyttää sulaako ne ennen kuin ne on tarjollakaan jos sattuu samanlainen helle kuin viime vuonna.

Kylttejä voisi alkaa seuraavaksi askartelemaan ja hotellien vertailu on työn alla.

Kohta voi alkaa laskea jo viikkoja! :girl_pinkglassesf:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän pitäis askarrella viirejä, haluaisin kokeilla pöytäsomistuksia jos toi sulho vaan saks aikaiseksi alkaa värkkäämään niitä kukkalaatikoita... Viinit ym valitti, nyt vaan juomatilausta tekemään. Pukua pääsis Kait sovittamaan ompelijalla huhtikuun puolessavälissä. Hitaasti mutta varmasti ne hommat etenee :D estettä myydyksi etua pitää hakea!! Kohta kuukauden sen olisi saanut jo hommata ja me ei olla löydetty aikaa käydä kirkkoherranvirastossa xd onko joku jo hakenut sen, miten homma sujuu käytännössä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

estettä myydyksi etua?  :girl_haha:

ei olla siis haettu vielä esteettömyystodistuksia... :D Lauantaina ollaan menossa hakemaan Virosta hääjuomat, jos toi perkuleen lakko ei nyt iskis päälle!!  :skilletgirl:

 

Viirejä pitäs täälläki väsätä, perjantaina tavataan kaasot ja bestmanit <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hahaha joo esteettömyystodistuksista yritin puhua :D toi meidän tabletti korjailee kirjoituksia vähän turhan innokkaasti...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään