milkie

Kokemuksia: lapset häissä

177 viestiä aiheessa

Meillä oli häissä 8 lasta ikähaitariltaan 9kk-11v. Kaikki viihtyivät, käyttäytyivät ja mukavaa oli! Omat tyttäremme 2v oli mukana juhlissa n.20.00 asti ja käyttäytyi myös mallikkaasti. Kakkua odotellessamme nukutin oman lapsemme vaunuihin, kun väsy alkoi painamaan. Nukkui siinä sopivasti puheiden ajan, mutta häävalssin jälkeen heräsi meteliin, joten lähti pian sen jälkeen vaarinsa kanssa kotii nukkumaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulisi 32 lasta plus omat yht. 4kpl 18v 13v 8v ja 2v jos kutsuttaisiin kaikki lapsoset. Tilaan mahtuu 90 joten pakko rankata 32 lasta pois, omat 13v ja 8v saavat olla klo 21 asti. 2vuotias lähtee viimeistään klo 20 nukkumaan ( jos kiukkuaa ja ei viihdy saa luvan poistua nannyn kanssa aikaisemmin) ja 18v saa olla vaikka koko yön tai lähteä omille menoilleen iltasella ;-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli 85:stä vieraasta 11 lapsia joista 10 oli alle 7 vuotiaita. Kirkossa ei ollut minkäänlaista häiriötä ja juhlapaikalla lapsille oli oma pöytä missä oli touhuttavaa. Paikkana meillä oli iso mansikkatila joten lapset sai vapaasti viipottaa pitkin pihaa ja kaikki viihty tosi hyvin eikä yhellekään lapselle tullut edes raivareita tai itkuja. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli toistakymmentä lasta iältään 2-14, ja hyvin sujui. Oltiin varattu sisään värityskirjoja ja muovailuvahoja ja ulos palloja, frisbee, tikkataulu ja mölkky. Oli joku pelikin, mutta eivät paljoa siitä kiinnostuneet.

Pienimmät hyppi kivillä ja tanssi yhdessä, isommata paini ja potki palloa. Ainut, joka ei osannut käyttäytyä, oli appiukko, joka leperteli pienimmälle morsiamen isän puheen aikana.. :girl_mad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli 9 lasta. 4 näistä oli yli 10-vuotiaita ja kaksi alle 2-vuotiasta ja loput siinä 5-9 välissä. Lapsille oli laitettu pöytä saliin, jossa saivat piirrellä. Meillä oli myös Angrybirds-peli, jossa lapsilla meni kivasti aika. Lapset myös tanssivat meidän kanssa, enkä vihkimisen aikana kuullut mitään ongelmia/itkua. Lapset olivat ihania ja tekivät päivästä vielä spesiaalimman.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen jo pitempään miettinyt, että uskallanko kysyä tätä (luettuani Cressien viestin), mutta.. here goes: Miksi lasten pitää päästä kokemaan erilaisia juhlia?

:ph34r:Minä en ainakaan muista mitään mistään vauvana tehdyistä reissuista, ja hyvin hyvin vähän alle kouluikäisenä vierailluista juhlista (pl. omat synttärit). Minua on ainakin "sosialisoitu" ihan muutenkin pienenä, jos tässä on kyse siitä, että on hyvä tutustuttaa erilaisiin ihmisiin ja tilanteisiin (omia lapsia ei ole, vertaan päässäni koiranpennun sosialistamiseen termistä johtuen, sorry). Miten toisten häät ovat parempi paikka "tulla kokeilemaan" kuin lastentarha, perheen omat synttärit yms juhlat jne jne.. Minun on vain vaikea ymmärtää, miksi sen pyntätyn kullanmurun pitää päästä huutamaan itkupotkuraivari tahtomisen päälle ja päästä valittamaan, että on tylsää, kun ei saa juosta/ei pääse syliin/ei saa jotain herkkuja jne.. Tällöin aina kummastelen kommenttia "lapset kuuluu häihin" -kenen unelmiin kuuluu keskeytykset ja vahingot? En ole mikään lapsivihaaja, en ole vielä lyönyt omaa kantaani lukkoon lapset häissä-asiaan ja ymmärrän, että lapsien käytös on vanhempien käytöksestä ja toimista riippuvaista. Ymmärrän myös, ettei lapsia aina voi jättää hoitoon jne. Älkää siis tarttuko tähän! :)

Kysyn, koska valitettavan paljon tänä päivänä kaupoissa yms. muilla julkisilla paikoilla näkee käytöstä, jota en suoraan sanottuna, halua pilaamaan hääpäivääni. Esim. huutaminen, edessä istuvan potkiminen, tappelu & aikuisten moksiminen, herkkujen varastaminen jne. eikös nämä pitäisi opetella jossain muualla kuin toisten juhlissa. Tosin tässä ketjussa ei ainakaan kovin moni ole kertonut tällaista kokeneensa, joten voinhan olla täysin väärässäkin! Tulee vain mieleen "hauskat" kotivideot, joilla juuri tällaista minusta ei-hyväksyttävää käytöstä myöskin tapahtuu JA aikuiset vielä nauravat niille kannustuksena! :o

muoks. en laittanut kysymystäni "ei lapsia"-ketjuun, koska tähän ketjuun näyttää kirjoittelevan suurimmaksi ne, jotka ovat ns. lapsellisia tai lapsimyönteisiä, joten ajattelen saavani vähän erilaista (positiivisia) vastauksia kysymykseeni.

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen jo pitempään miettinyt, että uskallanko kysyä tätä (luettuani Cressien viestin), mutta.. here goes: Miksi lasten pitää päästä kokemaan erilaisia juhlia?

En keksi oikeastaan yhtään syytä, miksi vieraideni lapset eivät olisi tervetulleita juhliini, ehkä siksi, että kaikissa juhlissa joissa olen ollut, ovat lapset käyttäytyneet hyvin. Minun on siis hieman vaikea ymmärtää kommentteja, joiden mukaan lapset automaattisesti, juhlassa kuin juhlassa, pistävät ranttaliksi. En ole ikinä joutunut todistamaan lasten pilaavan koko juhlatunnelmaa. Minun korviini em. kaltaiset kommentit kuulostavat siis vahvasti liiotelluilta. Ehkä meillä on siis hyvin erilaiset kokemukset lapsivieraista.

Tärkeimpänä syynä pidän ehkä kuitenkin sitä, että minusta on hieman surullista, että lapsivieraat kategorisesti jätettäisiin pois kaikista juhlista olettaen että "ne nyt kuitenkin pistää ranttaliksi". Jokainen saa toki järjestää juhlansa juuri niin kuin itse haluaa, mutta vastustan periaatteessa tuota ajattelua, jonka mukaan lapset olisivat pieniä demoneita, joiden läsnäolo pilaa koko juhlan (varmaankin juuri siksi kun omat kokemukseni ovat enemmän positiivisia kuin negatiivisia). Tällainen ajattelu on minusta jotenkin... sorry vaan, rasistista.

En usko, että itse ärsyyntyisin siitä, että omaa lastani ei kutsuttaisi juhlaan. Sen sijaan pidän hirveän itsekkäänä sellaista ajattelua, jossa juhlan järjestäjä loukkaantuu, jos vieras ei pääse tulemaan juhlaan siksi, että lapselle ei ole jostain syystä järjestynyt hoitoa juhlan ajaksi. Ne juhlat kun eivät ole kaikille vieraille Vuoden Kohokohta ja Elämän Kiintopiste, joihin on saavuttava oli oma elämäntilanne mikä tahansa.

Toivottavasti sait edes osittaisen vastauksen kysymykseesi. Pohjimmiltaan tässä lapsiasiassa taitaa siis olla kysymys erilaisista kokemuksista, ja siitä, mitä itse kukin pitää miellyttävänä tai ärsyttävänä tapna juhlia/viettää aikaa isossa ihmisjoukossa. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä lasten pitää päästä kokemaan juhlia juurikin kasvatuksellisista syistä. Ei niinkään siksi, että sitten kolmivuotiaalle jää tädin häistä ikuiset muistot (ai varmaan jää!), vaan siksi, että jos vasta teininä huolitaan suvun yhteisiin juhliin, ei niillä teineillä ole hajuakaan, miten käyttäytyä. Peruskäytöstavat pitäisi tietysti oppia muualla (kuten kiukun hallitseminen tai vanhempien kunnioittaminen), mutta ei lapsi opi asettamaan itseään suhteessa suureen väkijoukkoon, jos häntä ei sellaisiin viedä. Vanhempien vastuulla on jälkikasvunsa hallitseminen, ja mun mielestä voisi ennemmin osoittaa vanhempia syyttävällä sormella, mikäli lapset aiheuttavat häiriötä.

Häiden kaltaiset juhlat on mun mielestä myös osa suomalaista kulttuuriperimää, ja soisin mielelläni, että lapset altistuisivat sille pienestä pitäen. Esimerkiksi juurikin tuo "tylsyys": mielestäni nykylapsille tekee ihan hyvää huomata, että juhlia ei aina juhlita Hoplopissa tai vastaavassa ja että aikaa voi viettää muutenkin kuin pleikkarin kanssa. Esimerkiksi tanssimalla, mitä nykyään ei tehdä oikeastaan missään muussa lapsille sallitussa paikassa kuin häissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Komppaan Ebbaa. Lasten juhlat ovat nimen omaan lasten juhlia, joissa saa juosta, olla äänekäs, tarjottavat ovat lasten makuun ja vaatetuksenkaan ei välttämättä tarvitse olla sieltä hienoimmasta päästä. Mielestäni on kuitenkin hyvä, jos lapset saavat tulla myös muihin perhejuhliin (merkipäivät, häät, hautajaiset) oppimaan että välillä käydään juhlissa ja tilaisuuksissa, joissa pitää käyttäytyä hillitymmin, ei saa juosta tai olla äänekkäästi, ruoka ei ehkä ole siitä tavallisimmasta päästä (mutta sitä otetaan lautaselle vähän ja sitä pitää maistaa), vaatteet täytyy valita tilaisuuden henkeä kunnioittaen ym.

Kuten todettu, lasten käyttäytyminen on vanhempien vastuulla. Ebban mielipiteitä mukaillen ajattelen, että vanhempien voi olla hankala tehdä em. kaltaista kasvatustyötä (varsinkin kun sitä hillittyä käyttäytymistä elämässä kuitenkin tulee tarvitsemaan), jos lapsille ei sallita mitään muita kuin ns. lastenjuhlia.

Muokattu: , käyttäjä: Marjasin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lapset toivat oman, ihanan lisänsä juhlaan! Meillä oli vieraina kymmenkunta lasta, suurin osa alle kouluikäisiä ja vanhinkin vasta ala-asteella. Eivät häirinneet tai käyttäytyneet huonosti, vaan tekivät ilollaan ja innostuksellaan juhlasta vielä paremman. Erityisesti muutama lapsi oikein hurmasi vanhempaa väkeä ja esim. hääkuvia katsoessa vanhempani vielä muistelivat miten reippaasti esim. erään ystäväni parivuotias onnittelujonossa onnitteli sekä vanhemmat että hääparin. Ja kuulemma toisen kaverin 4v. tytär oli heti alkanut suunnitella menevänsä naimisiin ja leikkinyt hääleikkejä nukeilla vielä monta päivää häiden jälkeen.

Eli uskoisin, että monelle lapselle häät todella ovat elämys! Mitä sitten, jos kaikkea ei myöhemmin muistakaan? Kyllä lapset oppivat ja ottavat vaikutteita sellaisistakin asioista, jotka myöhemmin unohtuvat. Ja itse kyllä muistan joitakin asioita niistä ainoista häistä, joihin pienenä lapsena pääsin. Ihanan keltaisen huvilan, tylliin käärityt hääkarkit ja morsiamen pitkät valkoiset satiinihansikkaat. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuorein kokemukseni lapsista häissä on suht positiivinen. Vierailta toivottiin lapsivapaita häitä, kirkossa oli muutama alaluokkalainen ja kaksi vauvaa, itse juhlassa ilmeisesti yksi alaluokkalainen ja pienin vauva. Tällä kertaa sattui erittäin hyväkäytöksiä lapsia, jotka uskoivat vanhempiaan, kun he kielsivät venkoilemasta ja meluamasta kirkon penkissä & vauvat taisivat nukkua. Kuulimme papin puheet, esitykset ja valat :) Myöskään juhlassa kukaan ei ryntäillyt jaloissa, kampittanut, huutanut, ronkkinut/nuoleskellut ruokia tmv. Ihanat juhlat! Näin ollen, lapset, jotka eivät tule opettelemaan käytöstapoja meidän häihin, vaan osaavat ne jo, ovat tervetulleita, samaten vanhemmat, jotka arvostavat toisten juhlapäivää :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä viikko sitten oli 16 alle kouluikäistä, eikä kirkossa ollut yhtään meteliä. Muutenkin häät tämän lapsikatraan kanssa sujuivat oikein hyvin, en sitten tiedä osataanko meidän suvussa vaan kasvattaa lapsia vai mikä on. :) En ennenkään ole ollut häissä joissa lapsista olisi ollut häiriötä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä ei käynyt mielessäkään etteikö jätettäisi lapsia kutsumatta, lopulta meillä oli kirkossa  ja juhlissa muutama alakouluikäinen, kolmevuotias ja sitten kuukauden ikäinen, hyvin meni, ei mitään häiriötä tai ylimäärästä hässäkkää, eikä nyt olisi haitannutkaa jos vähän olisi ylim.ääntä tullut, lapset on lapsia:)

Muokattu: , käyttäjä: nnipsu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä oli 17 lasta nuorin oli 2kk ja vanhin 10 vuotta. Juhlapaikan eteiseen varasimme lapsille nurkan missä oli legoja ja paperia ja värikyniä. Hyvin niillä siellä aika kului ja kaunis päivä kun oli niin lapset olivat pääasiassa kokoajan pihalla. Askartelivat papereista lennokkeja ja heittelivät niitä sitten portailta :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nuorin vieras oli 5 v ja alaikäisistä vanhin mun serkku 16 v. Muksuja ei muutenkaan ollut kuin 8, ja melkein kaikki lähtivät kakun jälkeen (kimppakyyti oli järkätty hoitopaikkoihin). Meillä oli lapsille lautapelejä, bilis, pianomatto ja puuhakirjoja. Pihalla oli vielä keinulauta ja keinuja. Omat muksut pitivät huolta lapsivieraista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itsellä ei kyllä käynyt mielessäkään että ei kutsuisi lapsia tai antaisi kunkin itse päättää ottaako heitä mukaan. Miehelläni on iso perhe ja sisaruksilla pieniä lapsia, mutta juhlat olivat maalla ulkona ja ilma kuuma, joten olimme varanneet ulko-ohjelmaa lapsille ja toimi hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille oli ehdottoman selvää, että lapset kutsutaan myös häihin. Ollaan kyllä puolison kanssa oltu sellaisissa häissäkin, jossa on ns. lapsikielto. Jotenkin tuntuu todella harmilliselta, sillä nimenomaan lapset nauttivat näistä arkea rikkovista mukavista tilaisuuksista. Silti on tärkeää, että jos lapsia ei saa ottaa häihin niin kieltoa noudatetaan.

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille oli ehdottoman selvää, että lapset kutsutaan myös häihin. Ollaan kyllä puolison kanssa oltu sellaisissa häissäkin, jossa on ns. lapsikielto. Jotenkin tuntuu todella harmilliselta, sillä nimenomaan lapset nauttivat näistä arkea rikkovista mukavista tilaisuuksista. Silti on tärkeää, että jos lapsia ei saa ottaa häihin niin kieltoa noudatetaan.

Anteeksi, nyt en ymmärtänyt? Että aikuiset nauttivat vähemmän arkea rikkovista mukavista tilaisuuksista? Itselle ainakin on todella tärkeää päästä pois arkikuvioista, tavata ystäviä, syödä hyvin, rentoutua jne. ja väittäisin, että nimeomaan kiireisen työ- ja/tai perhe-elämän arjen keskeyttäminen, "breikki oravanpyörästä ja rutiineista", on erittäin tärkeää aikuisen jaksamiselle, mutta myös parisuhteelle. :) Esim. meidän häihin on tulossa pariskuntia, jotka ovat nimenomaan ilmoittaneet, että lapset jäävät hoitoon, koska tämä on tilaisuus heille olla mies ja vaimo, ja nauttia aikuisten jutuista välillä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lapset toivat häihin mukavaa vilskettä ja toimintaa.

 

Mielestäni lasten on hyvä päästä osallistumaan juhliin, joissa he tottuvat olemaan vieraiden ihmisten keskuudessa ja onhan juhlat jännittävää vaihtelua lapsillekin. Mieheni kummityttö (5 v) oli koko häitä edeltävän viikon miettinyt, minkä mekon hän laittaa häihin ja mikä mekko sopisi isänsä kravaatin väriin. Suloista!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häissä ainoastaan nuoremmat sisareni 3 ja 7 vanhat. He lähtivät 9 maissa nukkumaan, sillä muuten ei häissä lapsia ollut. Mielestäni toimiva ratkaisu, meidän mielestä häät ovat aikuisten juhlat. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä hääjuhla oli myös lapsille. Tilat olivat sen mukaan ja kutsussa oli jo ilmoitettu juhlan muuttuvan illalla aikuisten juhlaksi. Hääjuhlapaikalla oli paljon tilaa temmeltää ulkona ja oltiin varattu ulkopelejä ja tekemistä. Sisällä oli varattu oma tila askarteluun tarvikkeineen ja sisäleikkeihin. Käytännössä lapset viihtyi niille varatuissa aktiviteeteissa "yksinäisten" aikuisten keskittyessä boolin naukkailuun..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin niin positiivisesti yllättynyt! Etukäteen nimittäin hetkellisesti kadutti, että tuli kutsuttua lapset kanssa, ja että olisi pitänyt pitää häät vain aikuisille, mutta kun lähimmillä ja rakkaimmilla ystävillä on pieniä lapsia, joita he rakastavat ja haluavat heidät mukaan, en halunnut tehdä sitä heille.  En ole erityisen lapsirakas ihminen. Meillä ei ollut edes mitään erityistä ohjelmaa järjestettynä perheen pienimille. Mutta meilläpä on erittäin hyväkäytöksisisä pienten lasten vanhempia, jotka lapsen purskahtaessa itkuun pikapikaa kiikuttavat piltin kauemmaksi kiukuttelemaan ja siten minimoivat häiriötekijät. Vain kerran jonkin hääohjelmanumeron aikana muistan kuulleeni piltin parahduksen ja ajatelleeni, että yllättävän vähän kyllä häiritsee. Eli kyllä lasten mukana olo oli vain positiivista: Ihania pikkutyttöjä tyllihamosissa, yhdellä vauvalla musta alaosa ja valkea yläosa aivan kuin äidillään, toinen tyttöpuolinen taapero oli kuulema todennut, että hänellä on samanalainen mekko kuin minulla, johon sitten kommentoin, että todellakin näin taitaa olla, koska pitäähän tytöillä olla hörhelöitä (oikeasti se mekko oli siis ihan erivärinen ja tyylinen).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me toivoimme lapsivapaita häitä ja paikalla oli vain yksi pieni sylivauva, joka oli todella hyväkäytöksinen tai hyväuninen tai jotain :) Huutoa en kuullut ollenkaan edes kirkossa ja juhlissa vauva ilmeisesti nukkui tyytyväisenä ulkona vaunuissa pitkään, että vanhemmatkin saivat rauhassa syödä/juhlia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli paikalla kaksi sylivauvaa ja pari parivuotiasta, ihan kutsuttuina ja toivottuina. Kyllähän heistä välillä lähti ääntä, kirkossakin, mutta kukaan ei myöntänyt häiriintyneensä tai jotain jääneen kuulematta. Juhlapaikalla näillä parivuotiailla oli kyllä melko lailla vauhti päällä, varsinkin iltaa kohti. Ihan hyvin kaikki sujui silti. Jotkut haluavat lapsivapaat häät ja se on ihan jees, meille oli itsestäänselvää kutsua koko perheet paikalle, ja viihdyimme sen ratkaisun kanssa hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli vain kourallinen leikki-ikäisiä, joista kaikki tunsivat toisensa. Olivat mielestäni todella nätisti päivällispöydässä, mutta suurimman ajan toki viettivät leikkihuoneessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään