milkie

Kokemuksia: lapset häissä

177 viestiä aiheessa

Meillä oli häissä 10 alle 12v lasta (15 oli kutsuttuna). Oman puolen lapset (9kpl) osasivat käyttäytyä, mutta sulhon ainut paikalle tullut sukulaislapsi (4v) esitti omiaan aika runsaasti. Ei uskonut ketään muuta kuin minua :o (alko ärsyttään niin, että oli pakko mennä sille sanomaan)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häissä paljon lapsia eikä kyllä mitään haittaa heistä ollut. On sanomattakin selvää, että toki lasten ääniä kuului, mutta minusta se oli ihan luonnollista eikä mitenkään häiritsevää.

Meilläkin oli pieni puuhanurkka lapsille, jossa oli kyniä/värityskirjoja/kuvakirjoja/pikku naposteltavaa ja tilaa leikkiä. Aika paljon lapset siellä viihtyivätkin. Kuten osa on jo sanonutkin niin ei lapset jaksa istua paikoillaan koko ajan vaan viihtyvät parhaiten niin, että on jotain omaa tekemistä.

Meillä kaikki meni siis hyvin, mutta varmasti auttoi toi puuhanurkkauskin asiassa. Eikä ollut mitenkään työlästä toteuttaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pakko kommentoida asiaan. Vanhempien tulisi kertoa lapsille ennen juhlia ( ja yleensäkin) kuinka eri tilanteissa tulisi käyttäytyä. Lapset ymmärtävät todella pitkälle kun ihan rauhassa keskustellaan ja selitetään. Meitä on ollut neljä sisarusta ihan muutaman vuoden välein eikä vanhempien ole tarvinnut juhlissa tai missään muuallakaan hävetä lasten käytöstä, vaikka ei olla ikinä oltu sieltä rauhallisimmasta päästä. Joskus vaan ihmetyttää, että vanhemmat eivät edes yritä opastaa lasta käyttäytymään hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääjuhlassa lapsista on ollut haittaa vain yksissä häissä, joissa olen ollut. Silloinkin häiriöstä vastasi yksi lapsi, jolle vanhemmat eivät asettaneet mitään rajoja. Lapsi oli ehkä 4-5 vuotias. Hän huuteli puheiden aikana välikommentteja ja vanhemmat vain nauroivat vieressä. Hänen leikkinsä olivat aggressiivisia tyyliin hakataan leluautolla seinää. Hääpari tiesi tästä ongelmasta jo etukäteen, mutta ei oikein voinut asialle mitään, koska lapsen vanhemmat olivat niin läheistä sukua.

Kirkossa mua on haitannut oikeestaan joka häissä itkevät sylilapset, joiden vanhemmat eivät jostakin syystä tajua lähteä heti pois. Itkevä lapsi estää tehokkaasti ketään kuulemasta mitään seremoniasta. Itseasiassa tää häiritsee mua niin paljon, että en aioi koskaan ottaa omaa lastani (vauvaa) kirkkoon, jos lapsen joskus saan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli lapsia muutaman kk ikäisestä 17 vuotiaaksi  ;D

Lapsista oli toisilleen seuraa, isommat katseli pienempien perään. Meille sattui hyvä sää, ja muksut pääasiassa kirmaili pihalla. Huonon sään varalle meillä oli kirjoja, piirrustusvälineitä, paperia, piirrustus lehtiöitä..niitäkin käytettiin syömisten aikaan, kun ei muksut jaksaneet keskittyä syömiseen niin kauan.

Lapsille oli järkättyä myös namia, limpparia ja sipsiä, joista isoimmat oli ihan innoissaan.

Pihalla oli pallo ja saapas mitä heitellä  ;D

Ensin me mietittiin lapsivieraiden kutsusta jättämistä, mut sitten se ei enää tuntunutkaan tärkeelle loppujen lopuksi. Oli kiva saada kaikki paikalle, myös ne joilla oli lapsia, ja jotka ei olis päässeet muuten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli lapsia 21 ja veiraita oli 120. Kaikki lapset olivat tosi kauniisti ja ihanan villisti ulkona juoksivat. Lapsista vanhin oli 18v. ja nuorin oli syntynyt 8.7.05. Lapset innostuivat leikkimään yhtä juhla ohjelma leikkiä ihan omatoimisesti ja näky oli mahtava.  ;D Leikki oli se tuttu tarina, missä ihmiset juoksevat tuolirivien ympäri kuultuaan oman hahmonsa maininnan ja niin aikuisilla kuin lapsillakin oli todella hauskaa leikin molemmilla kerroilla (ensin "virallinen" leikki ja sitten illalla se lasten oma versio omalla tarinalla).

Olin varannut lapsille ylijäämä hääkarkit ja kiertelin lasten parissa ulkona niitä jakamassa ja sain perääni tiukan ja meluisan fani joukon. ;D

Yksi pieni lapsi oli ihan kun lähtiessään vanhempiensa kanssa kiitti minua siitä, että olin ollut päivän hänen prinsessansa, sano siinä nyt sitten jotain kun toinen katsoo niin ihaillen ja kiittää niin kauniisti että tuli ihan tippa linssiin.

Meille oli ihan alusta asti selvää, että lapset ovat tervetulleita niin isot kuin pienetkin ja en kadu yhtään päin vastoin. ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miellä oli 9 alle 7-vuotiasta juhlissa ja ihan hyvin meni. Vauvan itkut kyllä kestettiin, ei sitä paljon ollut ja kaikki varmasti ymmärtävät pienen lapsen lähes ainoan ilmaisutavan olevan juuri itku.

Juhlien mieleenpainuvimman hetken huvittavuudessaan aiheuttivat kaksi n. 4-vuotiasta pikkupoikaa, jotka olivat kovasti ihastuneet pukuuni, jota sitten hipelöivät, jonka alle ajelivat pikkuautoillaan ja jonka laahuksella luutusivat lattiaa  :D Huipennukseksi toinen keksi miten tilava mekkoni alus on vannealushameineen ja kajautti ilmoille mahtavan ideansa: "Hei, jos kaikki mentäis tänne alle!" No ihan kaikki ei hameen alle rynnännyt, mutta kuitenkin kyseiset kaksi pikkupoikaa. Ja sehän aiheutti hupaisan hetken meille muille  ;D  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta häät jos mitkä on perhejuhla (jatkot sitten erikseen)  Meidän häissä lapsille oli varattu puuhaa sisälle, mutta ulkona viihtyivät suuren pihan katveessa juoksennellessa ja saippuakuplat lensivät! kaunista katseltavaa!

Kirkossa kuului pientä ääntä välillä, mutta ei missään nimessä häiritsevää ja enemmän äänessä oleva lapsi vietiin ulos, ettei häiriötä kerennet syntyä. Olen ollut häissä, minne lapset eivät olleet tervetulleita, omasta mielestäni :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lapset toivat oman ihanan lisänsä häihimme! :)

Pikkuneidit ja -herrat jos ketkä olivat omiaan tuomaan vapautuneisutta ja hyväntuulisuutta juhlaamme.

Tarjoilupöydässä oli heille lihapullia, sisätiloissa oma leikkihuone filmeineen ja värityskuvineen sekä pihalla jättitrampoliini.

Kivaa tuntui olevan joka iikalla! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä oli 30 alle 12 vuotiasta, ja saldona yksi kaatuminen, yksi ventti otsassa ja yksi lievä aivotärähdys. Aika vähällä siis selvittiin. Muksut sai paljon uusia kavereita ja keksivät kyllä tekemistä, pihalla oli palloja ja hulavanteita ja sisällä piirtelypaikka.

Vajaasta kymmenestä syli-ikäisestä vain yksi alkoi ääntelemään kirkossa, ja sekin tapahtui aivan loppuvaiheessa, juuri ennen kuin häämarssi alkoi soida. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häissä lapsia 1-vuotiaasta eteenpäin ja eikä ollut mitään ongelmia. Kirkossa en kuullut kenenkään kitisevän ja juhlapaikallakin kaikki meni todella hienosti ei mitään ongelmia. Vanhemmat pitivät heistä hyvää huolta. Isommat lapset juoksentelivat ja leikkivät pihalla kun oli hyvä ilma.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häissä 21 0-12 v. lasta ja hyvin meni. Lapsia varten oli oma lastenhuone, jossa hoitajat vahtivat lapsia. Lapsia varten olimme varanneet myös hevoskärryajelua ja siitähän lapset innostuivat. Lisäksi pihalla oli pupuja, joita lapset tykkäsivät katsella. Pari poikaa tosin yritti vapauttaa kanit takaisin luontoon ;D. Lapset eivät kyllä mitenkään häirinneet juhlaa,päinvastoin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli lapsia häissä reilu  kymmenen. Hyvin  meni.. ainoastaan kirkossa kuului ehkähieman liikaa lasten ääniä/itkua mutta ei kuitenkaan koko aikaa kun taisi osa vanhemmista vielä lapsia ulos. Ja eräs nuori kuunteli korvalappusteroita hääjuhlamme aikana...Se vähän ihmetyttää... !!!  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyviä kokemuksia. Me jätimme vanhempien päätettäväksi, ottavatko lapset mukaan vai ei. Moni päätti juhlia ilman lapsia, mutta oli siellä neljä lasta ja yksi vauva. Vauva taisi pari kertaa äännähtää kirkossa, lapset leikkivät nätisti juhlan aikana. Pikkutytöt oli ihan haltioissaan puvustani.  :D Suloisia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häissä kaksi alle vuoden ikäistä lasta, muut jätettiin kotiin. Vain yksi pariskunta jätti tulematta lapsettoman linjan takia, ja moni vanhempi tuli kiittelemään, kuinka kivaa oli, kun ei tarvinnut itse tehdä päätöstä, jättääkö lapset pois vai ei ja kerrankin juhlia iloisesti aikuisten kesken.

Olimme siis ratkaisuumme tosi tyytyväisiä, etenkin kun se oli jokseenkin pakon sanelema - yli neljäkymmentä lasta olisi paisuttanut vierasmäärän niin suureksi, ettei maakunnasta kyllin isoa juhlapaikka olisi löytynyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jotenkin mulla on semmoinen kutina, että olen tähän jo vastannut, mutta pikaselauksella en ainakaan löytänyt kommenttiani... Anteeksi siis mahdollinen toisto.

Meillä on itsellä jo yksi lapsi, joka hääpäivänä oli 1 v 3 kk ikäinen ja ihan jo senkin takia olisi ollut vähintään törkeää jättää muiden lapset kutsumatta. Sen lisäksi lapset tuovat rentoutta, iloa ja äksöniä juhlaan ja tottakai he olivat tervetulleita juhliimme. Kutsuttuna oli 13 alle kouluikäistä, 2 sylivauvaa ja 2 10-15-vuotiasta lasta. 2 noista alle kouluikäisistä oli viety hoitoon, muilla oli lapset mukana. Pari perhettä lähti lasten nukkumaanmenon aikaan kotiin, muilla hoitaja/isovanhemmat hakivat lapset hoitoon ja vanhemmat jäivät juhlimaan boolimaljan ja tanssin houkuttelemina. Yhtään häiriötä ei ollut, ainoa joka vihkimisen (tapahtui ulkona) aikana kiukutteli oli meidän oma poika. Hänellä kun oli tehtävänä tuoda työntökärryillään sormus ja kun hän näki kärryt mummin sylistä, meinasi mennä hermot ennenkun pääsi kärrejen kimppuun. Muuten ei sattunut loukkaantumisia, yksi mehulasi kaatui ja yksi sai mustelman polveen, paikat säilyivät ehjänä eikä minua ainakaan melu haitannut missään vaiheessa. Meillä oli yksi huone jossa oli muovailuvahaa, piirustustarvikkeita, leluja jne. ja palkattu lastenhoitaja klo 14-18 paikalla leikittämässä lapsia. Mukavasti meni!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli aika paljonkin lapsia. Viisi alle 4-vuotiasta ja yhdeksän alle 12-vuotiasta. Mitään ongelmia ei ollut. Kirkossa joku lapsi kiljaisi kerran, itse en sitä jännitykseltäni kuullut mutta videonauhalla kuuluu. Juhla meni loistavasti ilman mitään lapsista aiheutuneita ongelmia.

6 kk vanha kummityttöni juhli mukana loppuun asti ja möllötti tyytyväisenä silmät suurina vaunuissaan, ei vissiin nukuttanut ;D

Meillä oli varattuna kaason kaveri lapsia leikittämässä mutta enimmäkseen nuo taisivat itsekseen pyöriä. Kahvin aikaan leikkinurkasta oli eniten hyötyä.

Aina episodi oli se, kun sulhon veljentyttö, toinen morsiustytöistä joutui lähtemään pois ja jättämään juhliin upouuden sydänystävänsä, toisen morsiustytön. Itku oli kuulemma sydäntäsärkevää mutta se kuului vain ulkona.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät oli toissapäivänä. Oma tyttö on 1v9kk ja muutaman kuukauden nuorempi poikakaveri sekä yksi sylivauva olivat mukana menossa ja hienosti sujui! Välillä neitimme hönttäsi "poika"kaverinsa kanssa, mutta se oli vaan heidän ilonpitoaan! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli kymmenen lasta 1-14 v, eikä niistä mitään haittaa ollut. Hädin tuskin edes näin lapsia, sillä heille oli varattu oma tila hoitotäteineen. Kuulema hyvin pärjäsivät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meidän häissä li reilusti yli kymmenkunta alle 12-vuotiasta ja ongelmia ei syntyny. osa lapsista oli ihan lähisuvusta ja meille tosi rakkaita ja en ois missään tapauksessa halunnu, että he jäisivät pois juhlasta.

kirkossa lapset olivat hiljaa ja nätisti. juhlapaikalla oli isot tilat ja yksi huone varattu lapsia varten. (huoneessa legoja, värejä, paperia jne..) suurimmaks osaks ajasta lapset viihtyi kuitenkin juhlan puolella ja kiltisti olivatkin. välillä kävivät sitten päästämässä ylimääräistä energiaa joko pihalla tai leikkihuoneessa. (ja mua ei ainakaan se häirinny, eikä meteliä kuulunut.)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häissämme pomppulinna, joka jaksoi viihdyttää lapsia alkuillasta ja aikuisia lasten nukahdettua. Aivan täydellinen viihdyke   ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häissä lähes 30 lasta, joista noin puolet alle kouluikäisiä. Osin tästä syystä järjestimme häät vpaamuotoisiksi ja mahdollisimman vähän sellaista ohjelmaa sisältäviksi, joissa pitäisi olla hiljaa paikallaan. Lapsille oli kaksi leikittäjää ja puuhaa yllin kyllin sekä sisällä että ulkona. Samalla kun aukesi aikuisten baari, oli 10-vuotias morsiusneitomme baarimikkona lasten karkkibaarissa, joka oli tietty menestys myös aikuisten parissa;D

En kuullut häissämme lainkaan kitinää, vaan meno oli iloista ja sopivan vauhdikasta. Lapset ja lasten vanhemmat kiittelivät vuolaasti järjestelyjä ja kehuivat, että eivät ole koskaan olleet juhlissa, joissa lapset olisi otettu näin hyvin huomioon. Kyllä lämmitti mieltä, että kaikki vieraat pienimpiä myöden nauttivat juhlista. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häissä vieraana aika paljon lapsia. Vilkkaitakin. Kirkossa kukaan ei häirinnyt, eikä juhlissakaan. Oli mukavaa, kun lapsia oli mukana.

Meillä oli talvihäät joten lapset eivät päässeet ulos kirmailemaan. He viihtyivät hyvin leikkihuoneessa, jossa oli paljon tekemistä :) . Minulle oli itsestäänselvyys ja itse asiassa yksi tärkeimmistä asioista, että lapsille on oma leikkitila. Se vaikutti jo juhlapaikan valintaankin. Tiesin, että jos lapset viihtyvät, viihtyvät vanhemmatkin. Ja paljon kiitosta saimmekin :)! Leikkitilassa oli 15v tyttö vastaamassa turvallisuudesta ja viihdykkeenä oli sarjiksia, kirjoja, piirustusvälineet, väritystehtäviä, fläppitaulu, johon sai piirrellä, pehmoleluja, leluja ja sohva sekä viltii niin että pienimmät saivat ottaa torkut. Niin, ja lastenvideoita :) .

Olen tyytyväinen, sillä vieraiden viihtyvyyv oli meille juhlissamme kaikkein tärkeintä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on häät vielä edessäpäin ja kutsuttujen joukossa on lapsia 10 (kaikki alle 7v). Mua pelottaakin jo etukäteen yksi niistä lapsivieraista. Hän on hääpäivänä 3-vuotias ja ihan hirveä kakara suoraan sanottuna. Huutaa, mekastaa, heittelee tavaroita, lyö ihmisiä ja erityisesti muita lapsia, tönii, raapii ja repii. Oma lapsemme pelkää kuin ruttoa tätä kakaraa. Ja mitä tekee lapsen vanhemmat, ei mitään. Minun ja mieheni lapsi kuulemma provosoi tätä kakaraa omalla käytöksellään. Sanon ihan suoraan että VIHAAN tätä lasta...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Tulisi sellainen tunne, että eikö mun omaan arviointikykyyn luoteta yhtään ja onko mun lapset edellisissä juhlissa käyttäytynyt kauhean huonosti. Periaatteessahan kaikkien vanhempien pitäisi osata tuo itsekin älytä, ja jos ei osaa, ei siinä valitettavasti taida ohjeetkaan paljoa auttaa. :(

Mä olen ollut aika monissa juhlissa joissa vanhemmilla ei ole häirinnyt yhtään että oma jälkikasvu riehuu ympäri juhlapaikkaa. Omissa häissäni minä ainakin aion suoraan sanoa jos vanhemmat ei itse asiaan puutu. Jos siitä suuttuvat niin ihan vapaasti. Haluan että kaikilla on häissäni hauskaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään