Jump to content
Naimisiin.info

Häät 2015 vol.2


Tipsis

Recommended Posts

  • Replies 509
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Minä sain varmistuksen esimieheltä kesäloman pilkkomisen kolmeen osaan niin että saadaan kaikki häihin liittyvät jutut ja häämatka järjestettyä halutulla aikataululla. Nyt vaan varailemaan matkoja ja sen sellaista kivaa pientä... :)

Link to comment
Share on other sites

Alle puoli vuotta meidän häihin! :) Saatiin varattua aika vihkimiseen maistraatista hääjuhlaa edeltävälle päivälle ja pitopalvelun kanssa palaveerattiin ja hiottiin menu suunnilleen lopulliseen muotoonsa. Ja viikonloppuna testailtiin jälleen kerran yhtä booliversiota miehen kanssa. :D Tällä hetkellä suurin paniikki liittyy kutsuihin ja siihen että saan ne ajoissa valmiiksi ja tilattua, mutta hyvältä tuntuu kun asiat menevät eteenpäin!

Muokattu: , käyttäjä: IdaLydia
Link to comment
Share on other sites

Voihan booli! Olin jo unohtanut että lupasin että testataan anoppilassa boolivaihtoehtoja viikonloppuna :D Itse en käytä lähes laisinkaan alkoholia, joten minun makuaistiin ei kannata tässä booliasiassa luottaa. Haha onneksi anoppilassa kaikki olivat hyvin avuliaita, en tiedä sitten että miksi ;) Mulla on booliastiat edelleen hakusessa, ostin yhden jo mutta on aikas pieni.. Mietin josko sen ottaisi vesiastiaksi, sitä on helpompi täyttää kuin että boolia tekee joku takahuoneessa kokoajan lisää (mittailee yms). Minimanissa ei ollut enää niitä lasisia boolihanoja, mistäköhän muualta niitä voisi löytää? Meillä Vaasassa ei ole edes tietenkään kaikkia liikkeitä, mutta kun en haluaisi maksaa niistä kuin max 10e/kpl..

Link to comment
Share on other sites

^ Halpahallissa voisi olla tai sitten Palosaarella Säteessä. Säteessä tosin voisivat olla kalliimpia, mutta siellä on ainakin aiemmin ollut saman tyylistä tavaraa, joten sieltä voisi jopa löytyä.

Voihan booli tosiaan! Me päätimme sulhon kanssa, ettemme tarjoa alkoholillista boolia ollenkaan. Meidän sukulaisissa on muutama, jotka eivät sitten millään ymmärrä milloin se oma raja alkoholin juomisessa tulee vastaan. Ajattelimme sitten jättää viinaboolin kokonaan pois, koska sitä on niin helppoa juoda. Sen sijaan laitamme booliastioihin jotakin hyvää alkoholitonta mehua/drinkkiä, jotta vieraat huomaamattaan juovat välillä myös alkoholitonta juomaa. Lisäksi vieraat, jotka eivät syystä tai toisesta halua juoda alkoholia, saavat juoda muutakin kuin vettä.

Link to comment
Share on other sites

Hauska idea Pöms tuo viinaksien lipittäjien mahahappojen lantraaminen alkoholittomalla boolilla! :)

Meille ei tule boolia ollenkaan. Miten mä olen aina ajatellut että booli on kotibileiden juttu? :D Olin ihan ihmeissäni kun tulin tänne foorumille ensimmäisiä kertoja lukemaan ja törmäsin tuohon booliin. Piti taas kilauttaa kaverille (sisolle) pitopalveluun ja hän jälleen kerran valisti tätä antibridea että juuu kyllä häissä boolia yleensä on tarjolla... Aijaaa..?? No jokatapauksessa... Meillä on baari ja baarimikko ja kaikkea viinaa ja lantrattavaa niin tehkööt mitä lystäävät. Tai sitten jätetään se pois jos tuntuu ettei raha riitä. Siinä tapauksessa vain viinitarjoilu ja avecit kahvin kanssa. Me ei oikein olla vielä päästy tähän viinavaiheeseen. Edelleenkin odotan vieraslistan vahvistusta rakkaalta tulevalta aviomieheltäni. :girl_sigh:

 

Ja toinen kiva pikku yllätys tässä. Mies tuossa yksi päivä vähän siihen suuntaan että jos hän ei sittenkään kävisi sitä aikuisrippikoulua. Hän ei kuulu kirkkoon, ei ole koskaan kuulunutkaan, mutta itse oli ehdottomasti kirkkohäiden kannalla kun minä ehdotin siviilivihkimistä paikan päällä. Nyt kun kaikki on lyöty lukkoon ja kirkko varattu hän päättääkin ettei ehkä jaksakaan. Mun taas pitää pidätellä ärräpäitä! :skilletgirl: En halua mennä maistraatissa etukäteen naimisiin koska sormuksissa on jo vihkipäivä ja olen asennoitunut siihen että pääsen vihille kirkossa jonka maalla minulle niin tärkeät isovanhempani lepäävät. Ei olisi mitään hyötyä käydä hakemassa kirkollista siunausta siellä, vaan samantien sitten siviilivihkiminen paikan päällä. Ja koska tuo paikka on kaikille vieraille sekä meille kaukana ja vielä superkallis meidän budjettiin, tuntuisi ihan turhalta ylipäänsä mennä siellä naimisiin, vaan samantien sitten jossain helpommassa paikassa. Oli pakko sanoa miehelle että nyt ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa vähän nähdä vaivaa näiden häiden eteen että mars sinne rippikouluun! Saapa nähdä miten tässä käy?

Link to comment
Share on other sites

Mekin jossain vaiheessa pohdittiin boolia, mut näillä näkymin sellaista ei ole tulossa. En oikein ole kokenut sille tarvetta, jos muuten tarjotaan monenlaisia juotavia. Mutta toi alkoholiton booli kuulostaa itse asiassa aika kivalta vaihtoehdolta ja olis ehkä vähän vaihtelua myös niille, jotka ei alkoholia juo.

Link to comment
Share on other sites

Naten sulhossa näyttää olevan samaa kuin omassani. Ensimmäisen keskustelukerran jälkeen 100% yhtä mieltä ja sitten pari kk "mietittyään" aivan eri mieltä. (mm. kuvaus, vieraslista, mun kihla, bändi..) Itselleni yritän selittää, että minä kuitenkin olen ajatellut ja tutkinutkin eri vaihtoehtoja pitempään, joten olen saanut miettiä sen mielipiteen, jonka "pitävät päätökset"-keskustelussa esitin, kun taas sulholle tuli varmaan osa jutuista esille ihan ekaa kertaa. Ja miehet nyt muutenkin pohtii asioita outoihin aikoihin.

Me ei olla ajateltu boolia ollenkaan, kun tulee monenmoista viiniä ja mietoja. Boolista tulee kyllä juu, vähän mieleen ysäri-kotibileet, mutta onhan se halpa tapa tarjota. (tosin se voi myös olla vaarallinen, jos promillet menee mönkään) Toisaalta taas tuo holiton booli voisi olla kiva vaihtoehto sokerilimuille ja hanavedelle. Tätä tuli pohdittua jo tuolla yhdessä juomaketjussa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä boolin olisi tarkoitus ainakin osittain korvata miedot alkoholijuomat (siis anopille selitän asian näin "Joo me korvataan kaljat boolilla ja sitten sen lisäksi on tölkkiviiniä" mutta todellisuudessa on sekä kaljaa/siideriä/lonkeroa että mietoa boolia ja viiniä vain ruualle :D ). Ideana siis se ettei kaikki ole tuhannen päissään siellä. Me kun ei tosiaan ite ryyppäillä mitenkään ihmeellisesti niin ei oikein istu meidän häihin että siellä lauletaan juomalauluja ja vedetään kirkkaita shotteja :D Tosin, olisihan se perin suomenruotsalaista jos niitä juomalauluja olisi.. Mutta ei. :D

 

Yhyy bändi on nyt kyllä kiven alla. Johtuu kylläkin siis budjetista. Oltiin budjetoitu musiikkiin 0e, koska kuviteltiin että sulhon serkku toimisi DJ:nä. No ei se suostunut, joten nyt siis takaisin suunnitelmaan nimeltä bändi. No ajattelin että koska säästin 600e kuvaajasta, voisimme sijoittaa sen 600e bändiin. Max 700e, koska ei tosiaan ole enempää rahaa. Noooo.. Halvin tarjous on tähän mennessä ollut 900e ja huh huh, ei kyllä tunnu löytyvän edullisempaa hyvää mistään.. Tuokin 900e on siis rokkikoulun bändi, eli ei mikään perinteinen hääbändi. Tosin tuo 900e sisältää 3-4 settiä (eli jopa 3h livemusiikkia :o ) että ei se sinänsä ole paha, kun kahdestakin setistä otetaan se lähemmäksi 2000e. Tuossa laskin vain budjettia, että se meidän alkuperäinen 5000e kyllä meni jo ajat sitten.. :D Ei siinä muuta, mutta kun sillä rahalla olisi ihan oikeasti muutakin käyttöä kuin vain yhden päivän juhlat. Tosin, ne on ne elämäni tärkeimmät juhlat että en kyllä kauheasti haluaisi tinkiäkään laadusta.. Kun vain tuo sulhokin olisi samaa mieltä, nyt kun sen mielestä häät ovat vain nimenvaihtojuhla :D

Link to comment
Share on other sites

Musta taas tuntuu että sulho on alkanut vastailla kaikkiin ehdotuksiin "en mä nyt voi vielä tietää, anna kun mietin tätä asiaa." Sinänsä järkevää, mutta kun kysyn muutaman viikon päästä uudestaan, ei se ole vieläkään uhrannut ajatuksia asialle :D miehet...

Ootko Isthle kartelli tuolta buukkaa bändi -sivuilta? Mä löysin sieltä meidän bändin, perushinta 700e mutta matkakulut nostaa tietty hintaa. Settien määrää ei ole rajattu (!!) mutta lopettavat soittamisen viimeistään (muistaakseni) klo 1. Isojen kaupunkien lähellä saa tietty edullisemmin kun ei ole niitä matkakustannuksia ;)

Link to comment
Share on other sites

^ Mun sulhanen on ihan samanlainen. Olen puhunut parhaimmillaan viikkoja tai kuukausia jostain asiasta niin se sanoo  "mun täytyy nyt miettiä tätä". Sitten kysyn vaikka viikon päästä niin mitään ei ole tapahtunut! :D Meillä oli se bändin (miehen kavereita siis) paikalle saamisen varmistaminen yksi harvoja asioita joka on hänen vastuullaan ja edelleen se homma on epävarma kun tuo miekkonen vitkutteli kohtuuttoman kauan asian kanssa. Ei se nyt mikään maailmanloppu ole vaikka ei saataisi mitään bändiä, mutta alunperin se oli nimenomaan sulhasen ehdotus, niin siksi ärsyttää ettei sitä asiaa saa hoidettua. Ja jos nyt selviäisi ettei se alkuperäinen suunnitelma onnistukaan niin ehtisi vielä ehkä hankkia jostain jonkun muun bändin, mutta alkaa ehkä olla vähän kiire kuitenkin. Nojoo, pitäis kai vaan luottaa että asiat selviää jotenkin... ;)

Link to comment
Share on other sites

Marikukka pistin sulle yv:tä ;)

 

Hahaa mä sain nyt päähäni että itse tuunaan ballerinat iltaa varten jos jalat väsyy korkkareihin. Joten ostin H&Mstä halppis hopeat ballerinat ja tilasin etsystä kasan pitsiä ja timantteja ja nyt sitten vaan liimaamaan :D Mallailin jo pitsejä kenkien päälle, tulee kyllä kivat vaikka itse sanonkin! Toki ei ehkä niin edulliset mitä päässäni kuvittelin, tilasin sen verran paljon pitsiä että hinta hypähti hiemna. Mutta tokihan siitä jää nyt seuraaviinkin projekteihin materiaalia :)

Link to comment
Share on other sites

Ihanaa, nyt sain loput hääkoristeet tilattua :D  Vieraiden paikkakorttiongelman ratkaisinkin alkuperäisellä idealla eli minipyykkipojilla, missä on sydän, johon saa kirjoitettua vieraan nimen :-X Ja tämän lykkään vesilasiin kiinni, ratkesi sekin pulma, mikä lasi on kenenkin ^_^ Nyt vain vkl väsämään loput kutsut jotta saan ne lähtemään ajoissa. Hiljalleen alkaa hääressi, saadaanko varmasti rahat kaikkeen tarpeelliseen säästettyä :o  Tosin, sulho lupasi lirkutella isäukolleen, että saadaan hätävaralainaa, jos emme kaikkea saa kasaan :-X

Ja hääjuomat, hyssykät. Sekin on vielä ihan tyystin vaiheessa. Limsat sain jo hankittua kellariin, muuten ei ole mitään :(

Sulhon kontolla tosin on ne juomien hankkiminen, mutta mutta. Silti tuntuu, että  aika loppuu kesken.. :girl_impossible:

Link to comment
Share on other sites

Laita lapsi asialle ja tee itse perässä. Ihan hitusen on alkanyt tympimään tää miehen tyyli hoitaa asioita, eli paljon puhetta ja todella olemattomasti tekoja. Meidän häät on jo 6 päivän päästä eikä mies oo tehnyt vielä oikeastaan mitään. Ainoastaan sovittanut ne vaatteensa mutta niitäkään ei vielä päättänyt (eikä mulla sen tiedon kanssa olekaan väliä).
Nettikin on hankkimatta että voidaan edes hoitaa spotifylla meidän häät ja.. :girl_mad:

Link to comment
Share on other sites

Laita lapsi asialle ja tee itse perässä. Ihan hitusen on alkanyt tympimään tää miehen tyyli hoitaa asioita, eli paljon puhetta ja todella olemattomasti tekoja. Meidän häät on jo 6 päivän päästä eikä mies oo tehnyt vielä oikeastaan mitään. Ainoastaan sovittanut ne vaatteensa mutta niitäkään ei vielä päättänyt (eikä mulla sen tiedon kanssa olekaan väliä).

Nettikin on hankkimatta että voidaan edes hoitaa spotifylla meidän häät ja.. :girl_mad:

 

Voi ei! :( Jos sitä jännittää niin paljon, että ei oikein jännitykseltään saa tehtyä mitään? 

Link to comment
Share on other sites

Pöh, tylsää. Tuo on kaiken kaikkiaan ikävää, että häiden alla joutuu stressaamaan kesken olevista järjestelyistä. Katsotaan käykö meilläkin niin, aikaa on vielä kaks viikkoa, hui! Ja kaikki ei ole valmista ja meillä on tosi paljon muita menoja ym tässä ennen häitä vielä. Oikeestaan alan tässä jo odottaa et häät olis ohi ja pääsis lomalle ja häämatkalle. Vaikka ei meillä puutu kuin häälehtinen, pöytäkartta ja jotain pientä koristelun suhteen. Ja ohjeistuksen tekeminen pitopalvelulle..ja..ja.... :) Itse olen kyllä alkanut laskea kunnianhimon tasoa tietyissä asioissa. Esim, unohdan tyystin muutamat koristeludetskut, jotka olin aikonut tehdä jne.

Link to comment
Share on other sites

Pyh mitään jännitä. Se vaan kuvittelee että 60 minuuttia on sama asia kuin 60 tuntia, eli ihan hitosti aikaa :girl_mad:
Ihan sama. Osaan mä nää yksinkin hoitaa, mutta voin sanoa että ihan pikkuisen parempi fiilis ois koko häistä jos edes JOTAIN ois tehnyt sellaista mitä on niin kovin lupaillut hoitavansa. Mä sitten 3 lapsen kanssa ja niiden hoidon välissä teen muutaman minuutin sitä ja toisen tätä. Ja valvon yöt tehden sitten niitä paremmallakin ajalla. Mä pyhästi lupasin itselleni että nukkuisin viimeiset 3 yötä oikein hyvin, mutta tällä tahdilla kun ainoa yhtenäinen hetki tehdä mitään on se pienimmäisen päiväuniaika (n. 2h) niin eipä siinä kovin kummoisia valmistu.

Link to comment
Share on other sites

Nyt tulen tänne totisesti syömään sanani! Meille tulee booli! :D Äitini sai ympäripuhuttua. Äitini kun järjestää pitopalvelustaan meille ruoat niin pakkohan häneltäkin oli tätä booliasiaa kysyä ja listasi kyllä niin hyvät perustelut etten voinut kieltäytyä. Budjetinkin kannalta niin hyvä vaihtoehto.

 

Ja muutama kohta listasta taas check.

1. Mies suostui perustelujeni (ja pienen ahdistuneen itkun tirauksen) jälkeen hoitamaan sen aikuisrippikoulun jotta kirkkohäät saadaan :-X

2. Vieraslista on vihdoin valmis :-X

 

Nyt kortteja tekemään...

Muokattu: , käyttäjä: Natte-15
Link to comment
Share on other sites

^^ Saako kysyä mitkä olivat ne hyvät perustelut boolille? Mietin vain kun ollaan itsekin pohdittu boolin ja boolittomuuden välillä.

Meillä alkaa olla pitopalvelun kanssa menu sovittuna ja ollaan päätymässä siihen, että lapsille tulisi oma lapsiystävällinen hieman halvempi ruokavaihtoehtonsa myös. Onko teille muille tulossa erikseen ruokia lapsille?

Link to comment
Share on other sites

Mä olen jättänyt hääjutut aika vähälle tänä vuonna.. Saikulla ollessani suoritin sitten senkin edestä ostoksia :D Tuli tilattua alushame, hiuskoru, vieheneuloja, kaasoille pikkulahjat sekä muutamat "teippirintsikat" kokeiluun.. Kutsukorttiasiaa pitäisi saada myös eteenpäin (valita runo ja lyödä lukkoon muut tekstit). Sen verran sekin edistyi eilen, että ostin postimerkit :D Kutsuihin ja kiitoskortteihin tarvitaan n. 60 merkkiä, joten ostin sitten samalla 100 kpl:n paketin, kun vielä tällä hinnalla ne saa. Eipähän tarvitse ostaa postimerkkejä seuraavaan 10 vuoteen xD

Sain myös järkättyä kaasopalaverin viikonlopulle, aiheena musiikki, viinit ja polttarit :) Sulhon bestmanit vaikuttavat olevan aika täpinöissään polttareista, kun ilmeisesti niitä ovat jo kuukausikaupalla miettineet, joten toivottavasti myös minulle kivat polttarit lähtee kohtapuoliin edes suunnitteluasteelle.

^ Meille ei tule lastenannoksia, kun toivotaan saavamme lapsivapaat häät.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee booli ihan sen takia että se on halpaa. Kyllä meille tulee kaikennäköistä muutakin alkoholia, ettei tarvitse litkiä sitä boolia jos ei halua, mutta onhan se tavallaan aika perusvarma juoma. Kyllä varmaan jos rahaa olisi määrättömästi haluaisin häihin jonkun avoimen baarin, josta saisi kaikki maailman ihanat drinkit, mutta näillä mennään nyt. Meidän vieraissa on aika paljon sellaista porukkaa joka kyllä juo jos siihen on mahdollisuus, ja meillä oli periaatteena se, ettei häissä pihistellä ruuassa eikä juomassa.

 

Mä olen koko päivän tuhertanut ja yrittänyt muokata noita kutsuja lopulliseen muotoon mutta ei tunnu tulevan valmista sitten millään! Pitkästä aikaa oikein kunnon häästressipäivä! :D

 

Mutta positiivistakin sentään, juttelin tänään kaason kanssa puhelimessa ja tuli kyllä niin hyvä mieli kun hän on ihana ja avulias ja ajatellut melkein enemmän kaikkia yksityiskohtia kuin minä, esim. pyytänyt häitä edeltävälle perjantaille aamuvuoroa että pääsee avuksi illalla koristelemaan ja järkkäämään meidän hääpaikkaa.  :-X Ja kuulemma polttareitakin on jo ideoitu... :D

Link to comment
Share on other sites

Meille ei tule boolia, koska boolin maun sopeuttaminen kaikille sopivaksi on liian hankalaa. Joku haluaa makeaa, toinen kirpeää, kolmas mansikkaa ja neljäs sitruunaa.

Lisäksi booliastian/-astioiden sijoitus juhlapaikalla olisi liian ongelmallista (kahden kerroksen tila) ja sen tarjoileminen edellettyäisi joko sen tekemistä etukäteen (määrän arvioiminen ongelmana) tai sitä, että jonkun on oltava koko illan vastuussa boolin tekemisestä. Lisäksi etukäteen tehdyn boolin säilytys olisi varmaankin keittiössä ja se taas vaatisi joko aina booliastian hakemista keittiöön täyttöä varten tai täyttöastioiden rahtaamista juhlatilaan. Kumpikaan näistä ei ihastuta ajatuksena, joten meillä tarjotaan vain viiniä sekä tölkkijuomia.

 

Tällä viikolla pitäisi päättää catering sekä valokuvaaja. Kuvaajien vertailussa on ollut kätevä käyttää valokuvaajat.fi -sivustoa. Tosin joitakin tarjouksia lukiessa ihmetyttää sisälukutaidon puuttuminen.; olemme rajanneet hinnan max 1000 euroon. Tästä huolimatta jotkut saaduista tarjouksista ovat 400-800€ yli maksimin. Hintarajaus ei ole meille mikään "no voidaan venyttää budjettia tonnilla", vaan ihan selkeä raja, joten noin suuren ylihinnan heittäminen tarjoukseen tuntuu hieman typerältä.

 

Maistraatista sain eilen varattua henkikirjoittajan meidät vihkimään juhlapaikalla ja oli mukava kuulla, että hän mieluusti muokkaa vihkikaavaa parien mukaan ja sisällyttää siihen muutakin kuin sen minimipakollisen.  :)

Link to comment
Share on other sites

^ Joo, siis toi on tosi hankalaa suunnitella se booli tarpeeksi "tasapaksuksi" että menee kaikkien makuun. Me selkeästi miehen kanssa molemmat tykätään vähemmän makeasta kuin ihmiset keskimäärin, niin aina maistellessa saa miettiä, että omasta mielestä hyvä on kuitenkin monien mielestä liian hapanta. 

 

Sain nyt ne kutsut tilattua, nyt sitten saa vaan jännätä milloin ne lopulta tulevat! Ja hääinfo on kyllä ihan raakilevaiheessa, ei vaan aika riitä kun muutenkin on aika stressaava elämänvaihe opiskeluissa. 

 

Itsellänikin oli noita valokuvaajia kilpailuttaessa välillä sellainen olo, että onkohan siellä yhtään luettu mitä olen siihen tarjouspyyntöön kirjoittanut. Tyrkytettiin jotain koko päivän kestävää sessiota ja "vihkitilaisuuden kuvaamista" vaikka olen selvin sanoin ilmaissut, että vihkiminen on eri päivänä, ja kuvajaa tarvitaan vain hääjuhlassa, enkä halunnut mitään sellaista, että se kuvaaja roikkuu kannoillani jo aamulla kampaajalla. Onhan se ymmärrettävää, että kuvaajat haluavat itselleen mahdollisimman pitkän ja rahakkaan keikan, mutta pitäisi silti kuunnella asiakkaan toiveita.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...