Jump to content
Naimisiin.info

Häät 2015 vol.2


Tipsis

Recommended Posts

Meillä oli myös tuota jahkausta. Totesin, että varmoille vieraille lähtee joulukortit (StD-lauseella) siihen punaiseen kuoreen piste. Näitä olivat siis molempien lähisuku ja kaikki "minun" vieraat. Iskin kortit sulholle kouraan ja sanoin, että hankkii viimeiset osoitteet ja laittaa kuoreen kortit tai sitten ei ja kantaa häpeänsä. Olin viimeisen illan poissa kotoa (vienyt oman punaisen kuoreni jo) ja kas, viimeisenä aamuna pöydällä oli loput punaisessa kuoressa - eikä unohtunut kuin kaksi ulkomailla asuvaa paria :D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 509
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tipzilla, on 15 Helmi 2015 - 10:04, said:

Eloa, samaa minäkin ihmettelin, kukaan ei kommentoinut mitään. Ihmettelen edelleen. Että eikö ihmiset lue joulukortteja vai eikö ole tajuttu?

 

 

mitä sitten jos jengi ei nimenomaan olekaan tajunnut :girl_sad: ? ....oletteko vaan päättäneet antaa olla, siis ettette kysele että "tuliko posti perille...?" vai miten...? kun on juuri tuota aikaa kesästä kun ihmiset voi olla lomilla ja reissuissa niin siksi halusi juuri ilmoitella hyvissä ajoin että varaavat päivän...ja sitten jos ideaa ei tajutakaan :D

Link to comment
Share on other sites

Ehkä niitä ei kommentoida kun "ei ole pakko"? Tai siis kun ymmärtääkseni jotkut myös unohtaa ilmoittautua kutsun saatuaan kun on itselle niin itsestäänselvää että tulee häihin.. tai jotain :D

Eiköhän ne ihmiset ymmärrä, itsestä vain usein tällaisten asioiden kanssa tuntuu, että kun nykyään kaikilla on niin kiire ja tekemistä ym. että vaikka aikoisikin ottaa yhteyttä niin sitten se jää...

Link to comment
Share on other sites

En minäkään varmaan kommentoisi automaattisesti noita STD-kortteja, tai riippuu varmaan siitä kenen häät olisivat kyseessä, että jos nyt muuten vaikka olisin tekemisissä ko. ihmisten kanssa niin toki kommentoisin. Mutta siis ei kai niihin "tarvitse" mitenkään vastata, sehän on vieraalle itselleen tieto tulevista häistä että osaa varautua. En ole itse saaanut koskaan save the date -kortteja joten en kyllä oikeastikaan tietäisi kuuluuko niihin reagoida.

Link to comment
Share on other sites

Itse kuvittelisin kyllä reagoivani, varsinkin jos olisi ystäväni/meidän ystäväpariskunta lähettäjänä. Jotain tyyliin "meette naimisiin, kivaa!". Tietysti eri juttu, jos olisin jo tiennyt varsin hyvin asiasta, kuten vaikka kaasot/bm:t. Meillä kuitenkin oli niissä ystäville lähetetyissä StD:ssä tarinaa myös siitä, että toivoisimme heidän majoittuvan pe-su juhlapaikalla. Jotenkin tulisi mieleen sellaisen saadessaan kommentoida jotain.. No omilta ystäviltä olen kysellyt ja suurin osa haluaa tulla mökille, mutta sulhon puolelta ei ole kuulunut mitään. Miehet?

Link to comment
Share on other sites

^Ihanaa! Pian saat sovitella.

Itse oon menossa käymään ompelimossa todennäköisesti perjantaina ja sillon saan toivottavasti hinta-arviota puvun muokkaamisesta.

 

Itselläni on tällä hetkellä sellainen olo, että mikään ei stressaa häihin liittyen. Olen jotenkin oppinut rentoutumaan ihan täysin kaikissa hääjutuissa. Ehkä tuo sulhanen aiheuttaa shokkihoitoa omalla käyttäytymisellään. Ei ole vieläkään saanut aikaseksi varata bändiä, ajatustakaan ei ole luonut omaa pukuaan ajatellen, ei ole minkäänlaista listaa tehnyt bestmanilleen polttarivieraista ja englanninkieliset hääinfot jätti puolitiehen... niin ja nimenvaihdoksesta laittoi jo menemään anomuksen(?), mutta ei ole saanut aikaiseksi maksaa sitä vielä(kään).

Mitenkäs muiden sulhaset? Onko yhtä avutonta toimintaa vai onko täysillä hommassa mukana?

Ja siis ihan innolla tuo sulhanen odottaa hääpäivää, mutta ei vaan näköjään tajua miten paljon hommaa siinä on järjestää. Noh, hääkutsut lähtee ulkomailla asuville häävieraille parin viikon päästä oli ne infot valmiit tai ei... olen ilkeä ja armoton :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Mä olen viime viikkoina stressannut eniten sukujuhlien ajankohdasta. Ne osuu sikäli tyhmään päivään alkukesää, että se tuntuu haittaavan työnhakua. Pitäisikö kesätyöhakemuksessa kertoa rehellisesti juhlivansa häitään päivänä X ja haluavansa sen vapaaksi? Harkitsin jo hetken juhlien siirtämistäkin, koska haluaisin kivan kesätyöpaikan ja vähän tuloja. Lisäksi se yksi vapaapäivä ei ehkä riitä, koska järjestelyissäkin on hommaa. Hemmetti, tekisi mieli perua koko sukulaiskestit, mutta tässä vaiheessa alkaa jo olla vähän noloa, kun mentiin pitämään kihlajaiset :blush:
Ylipäätään on tullut huomattua, että tämä suunnittelu/jahkailuaika (n. 5 kk) ennen häitä on rasittavan pitkä. Pikaisemmasta aikataulusta olisi hyötyä.

Link to comment
Share on other sites

Minusta ei kannata mainita vielä hakemuksessa mitään, vaan vasta haastattelussa. Kyllä nuo yleensä järjestyy, olen itse saanut aikanaan viikon mittaisen matkankin läpi. Toki joillain aloilla se kesätyöntekijä on välttämätön resurssi, mutta usein vuorosumplinnalla se päivä-pari järjestyy.

Link to comment
Share on other sites

Me saimme kuin saimmekin bändin varattua, ja tosi kivuttomasti ja helposti vieläpä. Olen stressannut tästä bändiasiasta ja sulhasen hidastelusta sen suhteen kuukausikaupalla, ja varsinkin nyt kun sulhasen kavereiden bändi meni puihin. Toki budjetti paukkuu nyt kun bändi kuitenkin maksaa, mutta kyllä se elävä musiikki kuitenkin mielestäni tuo ihan oman tunnelmansa. :)

 

Olin kyllä kuvitellut, että kaikki bändit on jo varattuna meidän hääpäivälle, mutta saimme kuitenkin ihan sen ykkösvaihtoehdon. Pitäisi kai uskoa joskus sulhasta kun hän väittää, että kaikki järjestyy. En vaan itse osaa olla niin lehmänhermoinen mistään asiasta. :D

Link to comment
Share on other sites

Kauhea kutina ois purkautua kaikesta hääjutusta, mutta jotenkin noi kuvaajan kuvat pidättelee mua :D Kärsimättömiä ollaan tän odotuksen kanssa.
Ajattelin mielessäni että päivittäisin blogiin kaikki ne muut jutut jotka jäi hääkiireessä kertomatta, mutta en pysty keskittyy niihinkään kun kuvaajan kuvia ei ole että saisin kertoa meidän päivästä oikein kuvien kanssa :D Pitäis vaan yrittää, koska koko ajan mieli harhailee vielä hääjärjestelyihin.

Itse päivähän meni ihan ohi. En muista mitään muuta kun sen mitä aikataulujen mukaankin piti tapahtua. Siksikin ne kuvaajan kuvat ois korvaamattomat..

Link to comment
Share on other sites

Minusta ei kannata mainita vielä hakemuksessa mitään, vaan vasta haastattelussa. Kyllä nuo yleensä järjestyy, olen itse saanut aikanaan viikon mittaisen matkankin läpi. Toki joillain aloilla se kesätyöntekijä on välttämätön resurssi, mutta usein vuorosumplinnalla se päivä-pari järjestyy.

Ehkä jatkan tällä linjalla! Yhdeksi viikoksi on jo töitä, mutta eihän sitä yhden viikon ansioilla elä kuin hädin tuskin kuukauden  <_< No, itse olen soppani menoineen ja hääjuhlineen keittänyt... Onneksi noiden häiden takia ei sentään tarvitse olla konkurssissa...

Link to comment
Share on other sites

Itsellänikin on juuri tuo tilanne, että kesätöitä tai harjoittelupaikkaa tms. olen hakemassa ja vähän jännittää miten sitten saa ajoitettua kaikki hääjärjestelyt kun häät ovat kuitenkin vielä eri paikkakunnalla kuin missä asumme. Eikä oikein kesätyöntekijänä kehtaa ruveta esittämään kauheasti vaatimuksia lomapäivien suhteen. Itsekin haastattelussa aion mainita asiasta, kyllä nuo luulisi järjestyvän kun on hyvissä ajoin tiedossa päivämäärät.

 

Minun hääpukuni on nyt sitten tullissa, niin lähellä mutta kuitenkin niin kaukana. :D No, olin kyllä varautunut tähän, mutta kohta se puku on mulla oikeasti kotona. :)

Link to comment
Share on other sites

Kyllä tuo vapaan ja loman sumpliminen tuottaa ongelmia muillakin. Itse olen vuoden verran ollut samalla työantajalla eri mittasilla määräaikaisilla sopimuksilla ja ensi kesänä olisi tiedossa lomaakin tästä aherruksesta. Kaihosti sitten esitin että saisin loman häiden aikaan, niin pomohan sitten päätti siirtää miun ja toisen työntekijän lomat ristiin ja nyt ois lomat vasta heinäkuun puolessa välissä kesäkuun alkuun toiveen esitin...

Tuossa vasta töissä totesin et jos en saa lomaa vaihettuu tai ees vapaita siihen sumplittua niin siirretään juhlat sitten kohta tuohon työpaikan käytävälle. Alko vähän ärsyttää tää homma. Kunhan nyt näkisin pomoni mahdollisesti ensi viikolla niin täytyy yrittää sopia tuo asia jotenkin.

Link to comment
Share on other sites

Minulla onnistui töissä saada häiden aikaan lomaa tosi hyvin, vaikka olenkin määräaikaisuuksilla, koska olen samoissa työtehtävissä on kaasoni :) Kaaso pitää lomansa ennen häitä ja minä aloitan sitten hääviikolla omani. Häämatka sen sijaan, no lennot on varattu... Työtilanne on joulukuulle täysin auki, joten onnea vaan sille työnantajalle, jolle selviää, että en ole periaatteessa joulukuussa ollenkaan töissä :D:blink:

 

Joku kyseli sulhon osallistumisesta.. Meillä on minusta mennyt ihan hyvin ja siten kuin odotinkin. Silloin alkuun yhdessä valittiin juhlapaikka ja muut suuret linjat (esittelin vaihtoehdot) ja sen jälkeen on ollut vähän hiljaista, kun ei ole erityisemmin mitään tehtävää. Ei siis ollut tarkoitus askarrella tms. Jotain omia juttuja (puku, kampaamo jne) ja joitain pikkujuttuja olen hoitanut tässä talven mittaan, tilannut netistä jne. Alustavan kutsun infoineen tein ja käytiin se joku ilta läpi - vielä pitäisi vaan siihen saada se runonpätkä, että saataisiin ne painoon. Mun taktiikka on siis ollut se, että käyn sulhon kanssa yhden tai kaksi juttua läpi yhtenä rauhallisena iltana ja sitten saa taas hääasiat "olla".

Link to comment
Share on other sites

Kyllä hannaalle on sattunu tosi kenkku pomo ! Onkohan se unohtanut sun toiveen ja siksi siirtäyt ne ristiin...?

 

Mä päätin olla hakematta kesätöihin. Ilmoitan itteni sijaiseksi touko- ja elokuussa (jos sais vaikka vähän pidempiä sijaisuuksia...) ja teen nyt keväällä hulluna töitä (kerhotoimintaa ym.) joista nostan palkan vasta toukokuun lopussa. Jotain koulutöiden palautuksia voisi myös pantata toukokuulle, että saisi opintopisteet kesä- ja heinäkuulla niin nostaisi silloin sitten myös opintotukea  :lol:

 

Mulla on tuon sulhasen kanssa vähän sama homma kuin Tipsiksellä. Aluksi katottiin kaikki isot asiat ja sulho oli hyvin mukana, nyt sulho on vähän "lomalla" näistä häähommeleista. Välillä jotain pientä katotaan, esitän tai kysyn ja se siitä. Ei oteta vielä turhaa stressiä.

Muokattu: , käyttäjä: Marikukka
Link to comment
Share on other sites

hannaa^^ minä hallinnoin lomia työpaikallani ja uskoisin tuossa käyneen nyt ihan inhimillisen virheen pomollasi jos toiveet on käytännön toteutuksessa menneet ristiin. Varmasti hoituu ihan kysymällä asiasta. On nimittäin aika kiusantekoa määrittää loma ihan johonkin muualle kuin mihin on toivottu jos ajankohta ei operatiivisen työn ja yrityksen liiketoiminnan kannalta ole aivan täysin mahdoton (tällaisistakin pitää erikseen kyllä ilmoittaa työntekijöille). Ja varsinkin jos joku toinen voi pitää lomiaan siinä mihin olet toivonut, häät on yleensä kuitenkin aika painava syy!

 

Eloa taas voi olla tyytyväinen jos lomat meni toivotusti. Itse olen kerran joutunut ilmoittamaan työntekijälle että peru matkasi, et voi pitää kesälomaa tuossa kohtaa. Se ei ole kauhean kivaa kenellekään, mutta faktahan on se, ettei oikein voi varailla reissuja ja sitten vasta kysellä voiko pitää vapaata. Tässä toki oli kyse ihmisestä jolle ei ollut ensimmäinen kerta kun varasi matkan juhannukseksi ennen lomien ilmoittamista. Juhannus näin yleisesti on aika suosittua loma-aikaa ja siinä toimitaan kiertävällä vuorolla. Yksi ihminen ei vain voi vuodesta toiseen olla aina samana pyhänä lomalla.

 

Itse sain lomatoiveet sumplittua muiden esimiesten kanssa hyvin yksiin niin että yhden lomaviikon pidän elokuussa kuukautta ennen häitä. Silloin suunnittelupalaverit juhlapaikalla, kirkossa ja kuvaajien kanssa, sekä pitopalveluasiat kuntoon ja koemeikki ja -kampaus. Syyskuussa pidän kaksi viikkoa, viikon ennen ja jälkeen häiden. Viimeinen kesälomaviikko jää talviloman kanssa yhteen pidettäväksi helmikuussa kun lähdemme häämatkalle. :-X Vähän ripotellen nuo menee mutta uskon sen olevan näin hektisessä tilanteessa ihan hyväkin. Saa jotenkin enemmän aikaiseksi kun tietää että aikaa on vain rajallinen määrä. Viikossa pitää keritä tehdä tietty määrä asioita ja loput jää sitten häidenalusviikolle.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...