Jump to content
Naimisiin.info

Häät 2015 vol.2


Tipsis

Recommended Posts

Saattaisi tämä purkautuminen kuulua tuonne Ihmissuhteet-palstan puolelle, mutta koska koskevat häitä, niin laitan nyt tänne.

Suatanan anoppi on käynyt huutelemassa puolelle kylälle ja suvulle meidän häistä, vaikka on yritetty pitää ne vähän "under the radar". :mad:  Nyt miehelle soitti joku kaukaisempi sukulainen: "kuulin, että olette menossa naimisiin. koskas voidaan odottaa kutsua, niin voitais järjestellä omat menot sitten sen mukaan, että päästään niihin." Mit vit?!??!?!!? Mies ei ole kyseistä sukulaista nähnyt kuulemma kymmeneen vuoteen ja sieltä olisi tulossa koko 5 henkinen perhe, vaikka lapsia ei juhliimme olla edes kutsumassa. Minkälainen ihminen ruinaa kutsua toisten häihin?!   :skilletgirl:  Mies oli niin häkeltynyt, ettei ollut saanut oikein sanaa suustaan. Saa ottaa kyllä yhteyden äitiinsä tänään ja sanoa, että arvon anoppi tukkii suunsa eikä huutele juhlista enää kellekään ja tälle sukulaiselle pitää myös ilmoittaa, että eivät ole saamassa kutsua.  :hysteric: Että voikin suututtaa!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 509
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

^ Uskon!

En minäkään ymmärrä, millainen ihminen soittaa ennen kutsun tuloa ja ilmoittaa vielä koko perheen samalla! Varsinkaan, jos ei olla tekemisissä, onhan tämän sukulaisen täytynyt miettiä, että millos sen sulhon onkaan nähnyt viimeksi....?!? Jotenkin luulen, että anoppi olisi innoissaan antanut ymmärtää, että heille kaikille on kutsu tulossa? Ehdottomasti olen sitä mieltä, että anoppi saa korjata huutelunsa, eli selittää jo kaikille "kutsumilleen" mokanneensa.

 

Ehkä teidän kannattaisi kertoa anopille (ja omalle äidille?) kutsutut ja selittää tuo lapsivapaus yms. ettei toistu tämä?

 

Toisaalta taas, jos nyt jotain positiivista, niin ainakin anoppi on mielissään häistä :) Ja nämäkin sukulaiset olisivat halunneet tulla ja olisivat järjestäneet menonsa sitä ajatellen (oli syy sitten mikä hyvänsä, teidän näkeminen, suvun näkeminen, kuvun täyttö) :)

Link to comment
Share on other sites

En tiedä, onko tämä sukulainen miettinyt yhtään mitään ennen soittoaan. Ymmärrän, että maalla on erilaiset toimintatavat kuin kaupungissa, mutta tämä "häihin kutsutaan koko suku huolimatta siitä, ollaanko kutsuttujen kanssa tekemisissäkään" -ajatusmalli ei vain omaan päähäni mahdu.

Ihmettelen vaan anopin käytöstä, sillä ollaan selkeästi ilmoitettu meidän vierasmäärä (90 hlöä) ja tuohon määrään ei tosiaan kuulu ne mumminpikkuserkunserkut ym. Mutta saa tosiaan korjata puheensa itse, koska tuon tyyppisiin puheluihin ei ole nyt kiinnostusta vastailla tätä yhtä enempää.  <_<

 

Mies saa muistuttaa tosiaan äitään, että lapsia ei ole tulossa meidän juhliin. Varmaan aiheuttaa ihmetystä, kun "ainahan ne kutsutaan" tms.

 

Siitä mielissään olemisestakaan en tiedä, sillä kasvotusten ei kommentoi häitä lainkaan ja vaihtaa välittömästi puheenaihetta, kun jotain niistä yritetään jutella. Samapa tuo, kunhan tällainen tilanne ei enää toistu...  -_-

Link to comment
Share on other sites

Eh, noita kutsusekoiluja odotellessa... Me ollaan kutsumassa 50 henkilöä, joista lähimmät 25 tietää päivämäärän ja olen vähän odottanut että se kiertäisi muillekin. Varsinaiset kutsut saadaan teknisistä syistä matkaan ehkä noin 6 vko ennen juhlia ja nyt hirvittää, miten ihmiset suhtautuu siihen, ettei lapsia kutsuta. Niitä kun tulisi toistakymmentä.

Kirjoittelen just viestiä ravintolaan erityisruokavalioista yms. ja mietin muitakin käytännön juttuja. Koska tiedän etenkin miehen isän tykkäävän puheiden pitämisestä, olen harkinnut sellaisia vihkipäivän ohjelmaan. Usein puheet on ainakin akateemisissa juhlissa ruokalajien välissä. Meidän lisäksemme ravintolassa on kuitenkin todennäköisesti myös muita ihmisiä. Onko tällaisessa tilanteessa parempi ympätä puheet johonkin muuhun ohjelmaan kuin ruokailun yhteyteen? Onko vihkiminen vai lounaan jälkeinen seurustelu siihen parempi vaihtoehto?

 

Vihkikaavan sekaan en halua puhetta ja maistraatissakin sitä aikaa on vain se 15 min, toisaalta siitä olisi tarkoitus siirtyä melko ripeään syömään (ravintolan varaus alkaa puoli tuntia vihkiajan jälkeen). Yksi vaihtoehto on tietysti jättää kaikki puheet hääjuhliin, mut jotenkin näkisin silti että ne voisi sopia hyvin myös vihkipäivään, ehkä molempiin. Kaverijuhliin olen miettinyt puhetta sulhaselle, sillä vuosien saatossa eri paikoista elämään tarttuneet kaverimme eivät ehkä tunne niin meidän tarinaamme.

Muokattu: , käyttäjä: diydiy
Link to comment
Share on other sites

Me emme kutsuneet lapsia, joita olisi tullut kymmeniä, ja ainoat kommentit, jotka asiasta saimme, olivat tyyliä "kiva päästä juhlimaan kerrankin ilman lapsia". :) Meillä oli kutsussa mainittu, että lapsenhoito-ongelmien sattuessa voimme sopia asiasta erikseen (eri sanoilla kylläkin), sillä emme halunneet toisaalta kavereiden jäävän häistä pois sen vuoksi, että eivät saa lapsenvahtia järjestymään. Yhtään lasta juhlassa ei lopulta ollut.

Link to comment
Share on other sites

Meillä tulee omien muksujen lisäksi pari tenavaa.Hyö kaikki menee virallisten juhlien jälkeen yökylään mei ystävälle.Hänen 18v tyttö lupasi vahtia koko konkkaronkkaa sekä hääpaikalla ja yökylällä. Jos emme ois saaneet lapsenvahtia, lapsia ei oltaisi kutsuttu.

...ja vähän jännittää. Tänään vein puvun kavennettavaksi ompelijalle :-X . Ja Uudet hääkengät ovat matkalla. Enää puuttuu muutamia yksityiskohtia, kuten se hemmetin vieraskirja. EI ole löytynyt mieleistä, valmista. Että pitääkös sitäkin sitten askarrella...

Link to comment
Share on other sites

No huhhuh nimelwen minkälainen anoppi sulla! :D Aikamoista sooloilua tuollainen, sekä häneltä että siltä 10v takaiselta sukulaiselta. Toki pitää muistaa, että harvakseltaan nähdyt sukulaiset on edelleen ihmisen mielessä samanlaisia kuin 10v sitten nähtynä. Tulee aina se olo että miten sekin on jo niin iso... Niin ne vaan ihmiset kasvaa ja siinä on vaikea pysyä perässä jos harvoin näkee. Halu nähdä voi siis olla sitäkin tulenpalavampi.

 

Meillä on lapset kutsuttu juhliin. Itsestäni tuntuisi todella hassulta jättää kutsumatta muiden lapset kun itselläkin on lapsi juhlissa. Meillä toki etuna myös paikka jossa tila ei rajoita kutsuttujen määrää ainakaan tällä meidän skaalalla. Yhteensä parisenkymmentä alaikäistä on tulossa, joista ehkä puolet on oikeasti ihan lapsia.

 

Meillä töissä oli muuten tänään hääkeskustelu lounaalla missä työkaverini olivat sitä mieltä, että häihin kuuluu kutsua n.70-90% kavereita ja loput sukulaisia. Kauhea ihmetysten ryöppy tuli kun kerroin että meidän juhliin on kutsuttu alle 10 ystävää ja kaikki muut ovat sukulaisia. He eivät vain voineet käsittää tätä. Heidän mielestään häiden kuuluu olla kunnon bileet sellaisten kavereiden kanssa joiden kanssa on tekemisissä eniten. Olo oli vähän että jaah, taisinpa istua väärään pöytään tänään... :D Itse pidän häitä nimenomaan sukulaisten juhlana. Kunnon bileet voi järjestää milloin vaan, mutta itse en ainakaan halua juottaa ketään kaveria bilekuntoon päivänä jonka koen vain kerran! Tai ehkä mulla ei vain ole tarpeeksi paljon ystäviä?

Link to comment
Share on other sites

Mä olen kyllä vähän noiden työkavereiden puolella. Tähän vaikuttaa se, että koko mun lähisuku (serkkuihin asti) käsittää alle 15 ihmistä. Sulholla on isompi suku, mutta valitessaan niitä, ketkä haluaa kutsua (=kenen kanssa tekemisissä), luku jäi about tuohon 15. Ystäviä kumppaneineen kutsutaan vähän reilu 30, joista hieman enemmän sulhon puolelta. (Moni näistä kumppaneista on myös meidä kavereita/ystäviä.) Ystävälistaltakaan ei jouduttu karsimaan ketään harmissaan, mutta jos olisi pitänyt valita, että keille viimeiset vaikka 4 paikkaa menee, niin hyvät ystävät olisivat voittaneet 6-0 erään kaukaisemman sukulaisen perheen, koska he tuntevat minut 10x paremmin ja heidän kanssaan vietän paljon enemmän aikaa.

Link to comment
Share on other sites

tervehdys kaikille tämän vuoden morsiamille, olen nyt muutaman päivän seuraillut foorumia ja huh miten paljon täällä on eri osastoja. Nyt taidankin "parkkeeta" itseni seuraamaan pääasiassa vain tätä palstaa =). Itse olen menossa nyt toista kertaa naimisiin ja tarkoitus pitää pienehköt häät + hääjuhla lähimmille ystäville ja sukulaisille. Nopeasti tuohonkin listaan sai sen 60 henkilöä. Ystäviä ja työkavereita tulee enemmän kuin sukulaisia.

Link to comment
Share on other sites

^^ Olen Tipzillan ja kahvipöytäkeskustelijoiden kanssa samoilla linjoilla. Meillä on kummallakin isot suvut, mutta serkkuja kaukaisempia sukulaisia emme kutsu. Emme tosin tätä kaukaisempien sukulaisten kanssa ole oikeastaan tekemisissäkään (terkkuja vaan sille kutsuruinarille! :D ). Sukulaisia aveceineen tulee max. 20. Kavereita kutsutaankin sitten isolla kädellä, nimittäin 70. Meille tärkeää on päästä juhlimaan hääpäivää juuri niiden kanssa, joiden kanssa olemme muutenkin tekemisissä.

Itsellä ei ole koskaan ollut mitenkään selkeää ajatusta siitä, että häät olisivat "sukujuhla".

Jos voi järjestää bileet kavereille muuten vaan, niin samalla ajatusmallillahan voisi ajatella, että sukulaisille voi sitten järjestää sukujuhlat muuten vaan eikä häitä.  ;)

Mutta häät ovat hääparin näköiset ja jokaisen on ne järjestettävä sen mukaan, mikä itsestä tuntuu oikealta ja luontevimmalta.

Ne työkaverit ja sukulaiset, jotka arvostelevat parin järjestely- ja kutsutapoja, voivat varmaan näyttää sitten sen sääntökirjan, jossa selkeästi on kerrottu, kuinka häät kuuluu järjestää vain yhdellä ja ainoalla tavalla?  ^_^

Muokattu: , käyttäjä: nilmelwen
Link to comment
Share on other sites

No meidän häihin on tulossa enemmän sukulaisia kuin kavereita, lähinnä koska miehellä on suuri suku ja kaikki ovat aika läheisiä keskenään. Minustakin häät ovat sukujuhla, mutta samalla nimenomaan hyvät bileet missä toivon mukaan kaikilla "statuksesta" riippumatta on hauskaa. Onneksi nämä mieheni sukulaiset ovat tosi hauskaa porukkaa ja kaikissa muissakin heidän sukunsa juhlissa on ollut kivaa.

Link to comment
Share on other sites

Minäkin miellän häät nimeomaan sukujuhlaksi. Meidän suvut liitetään yhteen avioliitolla, tavallaan :) meillä myös molemmilla isot ja mielellään osallistuvat suvut niin ei tullut mieleenkään karsia siitä päästä ketään pois. Toisaalta meillä ei ystäviäkään ole mitenkään erityisen paljon, noudatettiin tuota "kutsutaan ne keiden kanssa ollaan oikeasti paljon tekemisissä"-linjaa sitten ystävien kohdalla.

Tuosta olen kyllä samaa mieltä, että kaikki järjestää juuri sellaiset omannäköiset häät ja kenenkään ei tulisi arvostella hääparin valintoja !

Link to comment
Share on other sites

Mäki miellän häät sukujuhliksi, mutta ollaan myös ystäviä kutsuttu eikä jouduttu ystävistäkään onneksi karsimaan. Toisaalta oleellisempaa vieraslistaa laatiessa kuitenkin oli se kenen kanssa ollaan tekemisessä kuin se onko sukulainen vai ystävä kyseessä. Meillä myös lapset on kutsuttu juhlaan. Mutta tosiaan juhlien luonne on hääparin valinta ja varmaan tärkeintä on että juhlat ovat omannäköiset :)

Muokattu: , käyttäjä: Helinäkeiju_
Link to comment
Share on other sites

Piti oikein avata vieraslistamme ja laskeskella kavereiden ja sukulaisten suhde  :lol: aikalailla fifty-fifty meiningillä mennään! Minulla iso suku ja melko pieni piiri ystäviä, kun taas miehellä pieni suku ja valtava määrä ystäviä  :D

 

Menen ensi viikolla käymään juhlapaikallamme tsekkaamassa vähän pöytien mahdollisia paikkoja ja koristeluja. Meille tulee kattoon roikkumaan harsokangasta ja valonauhaa, joiden kiinnitykset on vähän vielä auki. Painajainen olisi jos koko komeus tulisi alas kesken juhlan  :blink:

 

Hieman alle 5kk aikaa häihin.. aika menee niin nopsaan! Meillä ei hirveästi ole enää tekemättä asioita; esteiden tutkinta, alkojen nouto Tallinnasta, sulhasen kengät puuttuu, kukkakaupan kanssa kimpun plus vieheen suunnittelu sekä tehdä vikat askartelut ja koristelut juhlapaikalle, siinäpä ne  :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Huh, nyt tuli esiin ongelma.. Oletteko löytäneet helposti alusvaatteet pukujen alle? =) Eihän pukua voi ostaa ennenkuin on löytänyt sopivat alusvaatteet =O

nilmelwenin kanssa samaa mieltä, ensin puku, sitten vasta siihen sopivat alusvaatteet!

 

Itselleni ei tule alushameen lisäksi välttämättä ollenkaan muita "alusvaatteita". Pukuni on selästä v-muotoisesti avoin, joten kaikki tavalliset olkaimettomat liivit näkyvät takaa. Todennäköisesti alle tulee sitten vain sellaiset teippirintsikat, vähän fileen tyyliset.

Link to comment
Share on other sites

^ mulla oli sovituksissa ihan tavalliset rintsikat (etsin alunperin olkaimellista pukua) sekä mukana jo olemassa olleet olkaimettomat liivit. Ei tullut mieleenkään hankkia uusia :) Ja aivan hyvin pärjäsin! :)

 

edit. oli mulla ekalla kertaa mukana myös sellainen kevyesti muotoileva alusmekko, mutta myyjä kehotti jättämään laukkuun, "nämä puvut eivät sellaista tarvitse! :D " ja oikeassa oli!

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Link to comment
Share on other sites

Mun alusvaatteet on vielä harkinnassa, puku siis jo löytyy. Täytyy jutella ompelijan kanssa ensi viikolla asiasta, kun menen pukua lyhennyttämään. En millään malttaisi odottaa että pääsen taas pukua sovittelemaan :D On se vaan niin ihana.

 

Mun pukuun kuuluu lyhythihainen bolero ja ajattelin sitä käyttää ainakin kirkossa. Alkuperäisenä ajatuksena mietin että olisin halunnut hunnun. Mutta tuleeko sitten liikaa jos on sekä bolero että huntu?

 

Tänään sain mun vihkin kotiin! :girl_pinkglassesf:  Kuinkahan maltan olla hiplaamatta sitä joka päivä ennen häitä. :D

Link to comment
Share on other sites

heinärouva: Ei mun mielestä ainakaan ole liikaa ottaa boleroa ja huntua. Onhan niitä olkaimellisia/hihallisia hääpukujakin ja huntu sopii mainiosti!

Tervetuloa LuJa mukaan porukkaan! :)

 

Itse en ole hankkinut alusvaatteita vielä. Tarkoitus oli täälläkin nimenomaan puvun saannin jälkeen vasta ostaa alusvaatteet. Vaikka tuo puku kaapissa seisookin, odotan silti sitä omaani ennenkuin hankin muut asusteet. Mulla on myös suunnitelmissa sellaiset teippirintsikat, koska pärjään vallan mainiosti ilman tukea. Turha kai silloin on mitään ylimääräistä sinne puvun väliin tunkeakaan. Tuosta vielä aavistuksen näkyy läpikin. Kokeilin nimittäin valkoisilla alusvaatteilla liikkeessä ja huomasin miten tietyssä valossa rintsikat kuultaa läpi! :D Olenkin naureskellut, että pitääkö sitä ihan hankkia sellaiset eri-seksikkäät puuterinväriset mummo alusvaatteet ettei läpi pääse paistamaan. Siinä olisi miehelle yllätystä hääyönä kerrakseen! :D

 

Kenkäasia vähän painaa päälle. Mistä oranssit juhlakorkkarit joissa ihan max 5cm korkoa? Tai sitten juhlaballerinat?

Link to comment
Share on other sites

Kun ei tahdo oikein netistäkään löytyä sopivaa, varsinkaan sellaisia siroja mutta matalakorkoisia. Kaikessa on ollut jotain vikaa. :D Ne mitkä on kivoja, ei ole enää saatavilla. Vaikeaa on, onneksi on vielä aikaa. Ja värjäämällä tosiaan saa viimeistään mieluisat. Onko jollain kokemusta kenkien värjäämisestä?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...