Häät 2015 vol.2


Tipsis

Recommended Posts

Mun on ollut tarkoitus alkaa tekemään paikkakortteja sitä mukaa, kun porukka ilmoittaa tulevansa, mutta kovinkaan moni ei vielä tähän mennessä ole ilmoittanut ja pahoin pelkään ne ilmoittautumiset menee hyvin pitkälti lähemmäksi sitä viimeistä vastauspäivää. Osan tiedän tulevan paikalle, vaikkeivät vielä ole ilmoittaneetkaan eli pakko kai niitä paikkakortteja on sitten vain alkaa hiljalleen vääntämään jotta ei tule liian kiire. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 509
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sulho ei käsitä miksei kaikkia nuoria voi änkeä samaan pöytään sen sijaan että istuisi sukunsa luona. Mutta itse juurikin koen samalla tavalla, että en haluisi nuorena ihmisenä istua yksin muiden samanikäisten kanssa keitä en tunne. Pahimmassa tapauksessa muut tuntisivat toisensa ja jäisin ulkopuoliseksi. Piru kun meillä kavereita on 50% miehen sukua 40% ja mun sukua 10%. Yritäpä siinä sitten änkeä ne kolmeen pöytään niin ettei mene suvut sekaisin.. Ugh.. Mutta sen vuoksi mä istumajärjestyksen haluisin, että jokainen saisi istua sellaisen ihmisen vieressä, kenen kanssa olisi oikeasti juttua. Ja koska tila on rajallinen, niin "nopeat syö hitaat" periaatteella pitäisi laittaa ylimääräisiä istumapaikkoja ettei sitten esimerkiksi nelihenkinen perhe joudu hajaantumaan pitkin salia.

 

Itsehän en juo oikeastaan ollenkaan alkoholia, joten raskaus + häät ei sinänsä vaikuta mun elämään muuten kuin mahdollisena turvotuksena ja pahoinvointina yms. Käsittääkseni kuitenkin esimerkiksi pahoinvointi on hyvinkin "perinnöllistä", eli jos äiti on oksentanut neljä ensimmäistä kuukautta niin todennäköisesti myös tytärkin. Jos tähän on uskominen, niin pitäisi olla tiedossa helpota ajat, sillä äitini mukaan hän oli elämänsä voimissa koko raskauden ajan. Mutta toki siitä on aikaa, ehkä aika kultaa muistot? :D

Link to comment
Share on other sites

Minusta tuo on hyvin ajateltu; se, että on edes jonkinlaista juttuseuraa, liittyy kuitenkin minun mielestäni olennaisesti vieraan viihtyvyyteen. Onhan niitä sellaisiakin ihmisiä, jotka tulevat juttuun kaikkien kanssa ja kykenevät aloittamaan sujuvan pöytäkeskustelun tuntemattoman kanssa milloin tahansa. Itse en taas tällainen persoona ole, joten haluaisin ehdottomasti tulla sijoitetuksi sellaiseen pöytään, jossa minulla on tuttavia ja joiden kanssa minulla on yhteistä puhuttavaa. 

 

Minusta sun perustelut istumajärjestykselle kuulostaa järkeviltä, olen myös pohtinut asiaa juuri tuosta näkökulmasta. Meilläkin mies on sitä mieltä, ettei istumajärjestystä välttämättä tarvita ja että siitä on vain turhaa vaivaa, koska porukka menee joka tapauksessa istumaan suunnilleen istumajärjestyksen tavalla. Minä taas en ole tästä niinkään varma, ja niinpä istumajärjestys tulee.

 

Mä en tiedä, mikä raskausoireiden periytyvyyden prosentti mahtaa olla, mutta tosiaan kuten itse sanoin niin jokainen raskaushan on yksilöllinen :) Jos joku on raskautensa aikana toivottoman väsymys, pahoinvoiva, kipeä, etc. ei se tarkoita sitä että näin olisi sun kohdalla, mahdollisessa ekassa raskaudessa tai tulevissakaan. Mua vaivasi ekan kohdalla lähinnä iskiastyyppiset kivut (jostain puolivälistä alkaen), kakkosen kohdalla suurin vaiva oli alkuraskauden väsymys ja kolmosen kohdalla taas kuvotus (joka ei siis mihinkään oksenteluun johtanut kuitenkaan). En osaa siis sanoa, mikä ton perinnöllisyyden prosentti raskausoireiden kohdalla mahtaa olla, mutta omalla kohdallani nuo ainakin on vaihdelleet ja toisaalta kavereilla on taas ihan omanlaisiaan kertomuksia omista raskausajoistaan. Raskaus voi myös sujua ilman vaivoja, joten minusta tätä ei kannata pelätä liikaa mikäli aika muuten tuntuu oikealta :) 

Link to comment
Share on other sites

Tai miten olis Natte-15, laitatte järjestyksen pöydittäin ja istuvat sitten pöydissä sillä paikalla missä haluavat?

Mäkin mietin tota sekametelisoppaa, sillon pitäis vaan varata ylimääräsiä istumapaikkoja kun pakosta tulee niitä "hukkapaikkoja".. Esim. tuntemattomat jättävät väliin yhden tyhjän, pariskunnat tai isommat porukat haluaa istua lähekkäin ym.

Link to comment
Share on other sites

^^^ Nuoret, teinit, kun ovat yleensä kuitenkin ehkä ujoja vieraiden seurassa, vaikka oman ikäisiä olisivatkin. Vrt. nuoret aikuiset & aikuiset, jotka ovat tottuneet esim. opiskeluissa/töissä/muissa juhlissa toimimaan ja juttelemaan vieraiden kanssa, on small talk -kokemusta jne.

 

Itse laitan serkkuni sekä kummini lapsen (n. 25-35-v.) istumaan viereikkäin niin, että he istuvat omien vanhempiensa välissä. Siis tyyliin: setä, täti, serkku, serkun kumppani, serkku, kummin lapsi, kummi, kummin vaimo, jolloin nuoret aikuiset on vierekkäin, mutta kuitenkin vanhempiensa eli juttukumppanin vieressä, koska he eivät tunne minun tai sulhon kavereita ollenkaan. Toisaalta en tiedä, onko tällä merkitystä, sillä eivät serkut tätä kolmatta ole tavanneet kuin jossain minun konfirmaatiossa tmv.

Link to comment
Share on other sites

Minäkin sinänsä ihan voisin tehdä niinkin, että antaa porukan istua minne haluavat, siinäpähän ainakin todennäköisesti löytäisivät pöytäkumppaneiksi tuttuja tai samanhenkistä seuraa ja itseltä säästyisi istumajärjestyksen laatimishärdelli. Mutta sitten taas siinä isossa porukassa on juuri se vaarana, että kaikki perhekunnat tai muut seurueet eivät mahdu samaan pöytään ja vaikka yksi joutuu itsekseen eri pöytään, niin parempi kuitenkin tehdä se järjestys. Loppuillastahan kaikki sitten kuitenkin istuvat suloisessa sekamelskassa, eikä niillä paikoilla enää ole paljon väliä. Suomalaiset kuitenkin ovat usein vähän jäyhää porukkaa juhlien alussa, joten mukavampi istua tuttujen ja turvallisten ihmisten kanssa syömässä se ateria. :)

Link to comment
Share on other sites

Mä en usko siihen, että ainakaan meidän n. 70 hlö häissä kaikki vieraat löytäisivät mieleiset paikat "valitse itse"-menetelmällä, siis sellaiset, että vieressä/samassa pöydässä on hyvät tutut. Syy tähän on ensinnäkin se, että vieraat saapuvat eri aikoihin ja menevät "tipottain istumaan." Toinen ongelma on siinä, että ihmiset tuntevat toisensa vähän kuin "ketjuna". Siksi pitkillä pöydillä on helpompi visualisoida (ja pyöreitä ei ole mahdollistakaan tehdä meidän juhlapaikalla). Esim. henkilöt A, B ja C kumppaneineen tuntevat toisensa, mutta D tuntee vain A:n ja E vain B:n --> istutan heidät järjestykseen D, A, C, B, E. Muuten olisi se vaara, että paikalle yhdessä tulevat A, B ja C istuvat kuuden hengen seurueena ajattelematta, että ainiin D ja E voisivat vielä tähän tulla. (Varsinkaan miehet eivät tajua näitä juttuja.) Huonossa tapauksessa sekä D että E parit joutuvat ihan ventovieraiden joukkoon ja omalla istumisellaan sekoittavat sitten ketjun vierailta H-Ö. Tajusikohan kukaan mun ajattelumallia.. :D

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
typo
Link to comment
Share on other sites

Tipzilla, kyllä mä tajusin mitä ajat takaa :D Ja tuo onkin juuri yksi syy sille, miksi se istumajärjestys on minulle jonkinlainen pakkomielle. En myöskään haluaisi ns. "kuppikuntia" enkä sitten niitä hukkapaikkojakaan. Kun kuitenkin niitä tulee siinä vaiheessa, jos vierailla on vapaat kädet valita, mihin istuvat. Suomalaiset kun tosiaan on jäyhähköä kansaa ja tuntemattomiin ihmisiin pidetään mielellään jonkinlainen hajurako. 

 

Hei, istuttaisitteko pariskunnat mieluiten vierekkäin vai vastakkain? Entä, jos pariskunnalla on pieniä lapsia? (Pienillä tarkoitan nyt alle 5-vuotiaita). 

Link to comment
Share on other sites

^ Etikettihän sanoo, että vastakkain ja nainen-mies-nainen-mies ja tämä minusta sopii erityisen hyvin pareille, jotka tuntevat toisensa ja siten myös vieruskaverin kanssa on tuttu tai jopa kaveri. Sitten ventovieraiden ihmisten kohdalla minusta asiaan vaikuttaa eniten pöydän leveys ja pöytäkoristeiden ym. korkeus (eli kuinka hyvin vastapuolelle voi puhua). Itse meinaan laittaa etiketin mukaan kaikki, koska pöydän ylikin voi puhua ja koska istumajärjestys on tehty niin, että vähintään yhdellä puolen on joku tuttu.

 

Lapsiperheet laittaisin täysin tällaisten perheiden määrän ja lasten määrän mukaan, eli sommittelisin vain pöytään, en niinkään tiettyyn malliin, eli voisi olla sekä "kaikki rinnakkain, lapsi keskelle" että "lapsella vanhempi sekä vieressä että vastapäätä" -järjestystä riippuen siitä, kumpi parittomasta ratkaisusta sopii pöytiin paremmin.

 

Aiheesta onkin muuten ihan ketjukin: Pari vierekkäin vai vastakkain?    ja  Istumajärjestys?

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Link to comment
Share on other sites

Natte, pöytäkohtainen järjestys on tosi yleinen ja tuskin kukaan siitä voi loukkaantua :) Ei vaikka pöytäkohtainen tarkoittaisi " Kaikkoset pöydät 1&2 "

 

 

Hmm. Tuossakin voisi olla ideaa. Pitääpä ruveta miettimään pöytäkarttamalleja, ja ehdotella sitten miehelle. Kertokoon itse, millainen tapa hänen suvulleen sopisi parhaiten. :) 

Link to comment
Share on other sites

Niin ja lapsista, ihan taaperot on pakko laittaa pöydän päähän kun siellä se syöttötuoli on järkevästi :) muutenkin tosiaan alle 5v:lle aina oma vanhempi viereen ja vaikka molemmin puolin (vähintään joku lapselle tuttu/läheinen aikuinen) jos tarvitsevat apua syömisessä, jotain kaatuu tms. Tai ettei tule sitten hääjuhlassa kiukkupuuskaa koska ei haluta istua tuntemattoman vieressä :D perheet nyt varmasti keskenään vaihtelevat omia paikkojaan mieleisikseen ja parhaiten kokemallaan tavalla.

Link to comment
Share on other sites

Tähän lapsijuttuun pitää vielä sanoa (silläkin uhalla, että joku suuttuu).. Älkää laittako ventovieraita tai edes puolituttuja lapsia aikuisten viereen, joista ette ole 110% varmoja, että haluavat istua lapsen vieressä! Eikä välttämättä edes samaan pöytään. Kaikkia (naisiakaan) ei todellakaan kiinnosta juhlissa vahtia&kuunnella&katsoa lasten touhuja, varoa kaatumisia ja muuta sotkua.

Link to comment
Share on other sites

Näitä plaseerauksia mietin: meidän vihkilounaalle tulee noin 10 henkeä. Tällä porukalla voinee varmaan olettaa, että ihmiset osaavat istua ihan itse fiksusti pöytään? Pitäisikö itselle varata paikka pöydän keskeltä? Eikö yleensä juhlakalu(t) tai kunniavieraat ole pöydän keskellä? Vastakkain vai vieretysten sulhasen kanssa? (vastakkain tuntuisi luontevammalta.)

Joo, mietin turhia  :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

^ Jos olisin teidän häissä vieraana, olettaisin, että ensin te asetutte omalle paikalleenne pöytään ja sitten odottaisin, että vanhemmat/läheisempää sukua olevat istuvat tai että te alkaisitte sanoa, että tulkaa te tähän jne. Olettaisin teidän istuvan joko vieraiden keskellä tai pöydän päässä - tämä on aika makuasia. Itse valitsisin varmaan vieraiden keskellä istumisen, että voi puhua mahdollisimman monen kanssa, mutta haluaisin ehdottomasti istua tuoreen aviomiehen vieressä :)

Link to comment
Share on other sites

Mä olin niin päättänyt että tehdään pöytäkartta vain pöytäkunnittain "Pöytään A: Tupu, Hupu, Lupu, Leenu, Liinu, Tiinu / Pöytään B: Aku, Iines, Roope, Hessu, Mikki, Minni / jne" ja jokainen saisi valita oman tuolinsa. Mutta kun tosiaan tuleekin kolme piiiiiiiitkää pöytää (yhteen pöytään tulee aina reilu 30 hlö) niin ei se sitten toimikaan.. Ehkä mä olen niin ovela, että teen sen pöytäjärjestyksen yksin ja lättään sen miehelle kouraan ja sanon että "onko ok?" ja toivon ettei se kiinnitä liikaa huomiota kuka istuu ja missä :D Jos se ei kelpuuta mun suunnitelmaa, niin annan sen tehdä järjestyksen itse, mutta korostan sille ettei pöytien paikkoja voi vaihtaa. Viimeistään siinä vaiheessa kun se alkaa niitä paikkoja miettimään se kuitenkin luovuttaa ja saan tahtoni läpi :D Koska se järjestyksen tekeminen ei oikeasti ole niin yksinkertaista mitä miehet välillä tuppaa luulemaan.

 

Mä olen varmaan maininnutkin, että meille tulee vieraskirjan tilalle valkoisia tarrattomia post-it lappuja joihin vieraat kirjoittaa tervehdyksensa/puumerkkinsä ja tiputtavat lintuhäkkiin (josta sitten itse liimailen ne albumiin). Ajattelin, että lintuhäkkiteemaa voisi jatkaa niinkin pitkälle, että antaisin ohjeen miten taitella origamikurki. Ne kellä on tylsää, voivat sitten askarrella niitä kurkia sinne lintuhäkkiin. Tämä siis ei ole vieraille "pakko" vaan täysin vapaaehtoinen lisä. Ajattelin että no teenpä nyt sitten ohjetaulun sitä kurjen taittelua varten. Tässä vaiheessa huomautan etten ole ikäissäni taitellut muuta kuin lumihiutaleita lapsena (niitä mistä leikellään paloja pois ja avataan ja toivotaan ettei ole leikannut vääriä sivuja että pysyy kasassa). Noo.. Ei se kurki ollutkaan ihan helpoimmasta päästä. Olen testaillut nyt vaikka kuinka monta ohjetta enkä ole saanut siitä muuta kuin kirkkoveneen näköisen kasan. Jopa työkaverit on kokeillut näitä ja liian vaikeita oli mun ohjeet. Löysin onneksi sitten joutsenen mallin joka on sen verran helppo, että siitä munkin tekemästä tuli suurin piirtein linnun näköinen. Työkaveri teki kokonaisen joutsenperheen, että tämä malli nyt on ilmeisesti sellainen että sen saisi tehtyä jos haluaa. Ihaninhan olisi joku kolibri yms sinne lintuhäkkiin, mutta nyt ei ole varaa valita :D Täytyy toivoa että joku vieraista osaa taitella noita lintuja entuudestaan ja taittelisi sinne mulle yllätyksenä jonkun ihanan siivekkään.

Muokattu: , käyttäjä: lsthle
Link to comment
Share on other sites

^ Hyvä strategia! Mäkin uskon, ettei sulho jaksa/kykene/ole kiinnostunut katsomaan järjestystä kovin tarkkaan ja jos jotain muutoksia ehdottaa, niin sen verran monta kertaa olen sen käynyt läpi, että voi heittää vastakysymyksen, että sitten jos X siirretään, silloin pitäisi siirtää Y, koska Z jne.

 

Tuleeko vieraskirjaan muuten maininta, että kirjoittakaa vain yhdelle puolelle?

Link to comment
Share on other sites

Tähän lapsijuttuun pitää vielä sanoa (silläkin uhalla, että joku suuttuu).. Älkää laittako ventovieraita tai edes puolituttuja lapsia aikuisten viereen, joista ette ole 110% varmoja, että haluavat istua lapsen vieressä! Eikä välttämättä edes samaan pöytään. Kaikkia (naisiakaan) ei todellakaan kiinnosta juhlissa vahtia&kuunnella&katsoa lasten touhuja, varoa kaatumisia ja muuta sotkua.

 

Musta tuo oli hyvä huomio :) Meidänkin häihin osa porukasta tulee ilman lapsiaan, joten en usko että haluavat sitten ehdoin tahdoin täyttää tämän ajan muiden lapsia paimentamalla - itse en ainakaan haluaisi, silloin harvoin kun ilman näitä kolmea johonkin pääsen :D Kuulostipas äidilliseltä.

Link to comment
Share on other sites

Tähän lapsijuttuun pitää vielä sanoa (silläkin uhalla, että joku suuttuu).. Älkää laittako ventovieraita tai edes puolituttuja lapsia aikuisten viereen, joista ette ole 110% varmoja, että haluavat istua lapsen vieressä! Eikä välttämättä edes samaan pöytään. Kaikkia (naisiakaan) ei todellakaan kiinnosta juhlissa vahtia&kuunnella&katsoa lasten touhuja, varoa kaatumisia ja muuta sotkua.

Tämä oli mun pointti myös, siksi jos ei laita lapsen molemmin puolin vanhempia (jos on vaikka monta pientä lasta...) niin sitten vaikka lapsen mahdollinen täti/setä/mummo/vaari tms. lapselle läheinen aikuinen.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on vielä sellainen "ongelma", että vaikka häät on yleisellä tasolla lapsettomat, kaksi bestmania ottavat lapset mukaansa, koska heidän naperonsa ovat sulhasen kummilapsia. Haluaisimme plaseerata bestmanit meidän pöytäämme keskeiselle paikalle, varsinkin kun toinen on vielä seremoniamestarimme, mutta itse en halua lapsia pöytäämme, ja laittaisin lapset muutenkin mieluiten jonnekin salin reunalle, jossa mahdolliset riehumiset ja muut ruokailu-showt kiinnittäisivät mahdollisimman vähän huomiota. Voinko vain kylmästi kysyä bestmanien vaimoilta, että voivatko he istua jälkikasvunsa kanssa sivummalla, jos bestmanit istuvat kaiken actionin keskellä? Tuntuu jotenkin tylyltä, mutta en keksi muutakaan ratkaisua.

Link to comment
Share on other sites

^ Minä mietin vähän samaa ongelmaa, eli tarkoitus oli laittaa BM:t (2) ja kaasot (2) samaan pöytää meidän kanssa niin, että sulhasen vieressä istuvat BM:t ja minun vieressä kaasot. No, bestmaneillä on molemmilla vaimot, jotka ovat meille tuttuja ja vaimot tuntevat myös muita vieraita, kun taas vain toinen kaaso tuo kumppaninsa (meidän kaveri myös), mutta tämä mies ei tunne ketää muita juhlassa (paitsi on tod.näk. tavannut polttareissa jotain sulhon kavereita). Eli eripariasetelma oli todellakin valmis. BM:ien vaimot olisi voinut laittaa kaveripöytään, mutta kaason avokkia ei. Pääpöytään tulisi sitten 2+2+2+1 ja me. Lopulta päädyin siihen, että kaikki avustajat istuvat kumppaneineen meidän pöydässä, ja minun puolelle ylijäävä välipaikka täytetään muuten.

 

Eli minä miettisin sitä, että kuinka "yksin" vaimot jäävät lasten kanssa (tuntevatko ketään pöydästä) ja montako lapsia on & ikä eli "pärjääkö" vaimo yksin lasten kanssa. Ja ketkä muut laittaisit siihen pöytään? Kuinka kauan lapset ovat juhlassa? Ja asiaan vaikuttaa tietysti se, kuinka hyviä kavereita olette vaimojen kanssa. Ja että minkälaisia tyyppejä ovat, loukkaantuuko tuosta vai ei.

Minäkään en haluaisi lapsia meidän pöytään, varmaan tuossa tilanteessa plaseeraisin bestmanit perheineen samaan pöytään ja istuisin sitten vaikka kaksin sulhon kanssa, jos ei esim. vanhempien kanssa. Kuitenkin meille BM&kaasot ovat vieraita, eivät työntekijöitä ja heidän haluaa nauttivan juhlista --> jotenkin kuvittelisin, että haluaisi juhlia oman vaimon/perheen kanssa (tai ainakin niin, että vaimo haluaa miehensä :D)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos pohdinnasta, Tipsis! Vaimot ovat molempien todella hyviä ystäviä ja tuntevat suurimman osan hääväestä, joten eivät he ainakaan yksinäisiksi oloaan tuntisi. Lähinnä vaan mietin juurikin sitä, että on kurja erottaa pariskuntia istumaan eri puolille salia. Ja en ole ihan varma tuosta loukkaantumisasiasta: heidän lapsensa ovat heille totta kai hyvin tärkeitä ja joskus he tuntuvat olettavan, että naperot ovat sitä myös meille muille. Toki ovat tärkeitä, mutta en silti halua heitä juhlien keskipisteeksi :) Pitää vielä käydä juhlapaikalla ja mietiskellä tätä. Ja samalla pitää miettiä sitäkin täällä jo pohdittua asiaa, että kenelle muille napsahtaa nakki istua lapsipöydässä, varsinkin kun olemme esittäneet lähes kaikille vieraille toiveen jättää lapset kotiin.

Link to comment
Share on other sites

Juu kannattaa miettiä tarkkaan siltä kantilta montako eri vaihtoehtoa pöytäjärjestyksiin on ja minkälaisia nämä ihmiset ovat luonteeltaan. Itse varmaankin loukkaantuisin jos mua pyydettäisiin lasten kanssa istumaan eri pöytään kuin mieheni? Tulisi kieltämättä vähän sellainen olo että lakaistaan syrjään.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...