Tipsis

Häät 2015 vol.2

510 viestiä aiheessa

Luulen, että kokisin asian samalla tavalla kuin Natte. Siksi en halua meidän omissa häissä tuolla kaavalla toimia. Toki tuo voi jonkun toisen häissä toimiakin; kaikkihan on tosiaan kiinni ihan siitä, millaisia nämä vaimot on luonteeltaan ja mitä asiasta ajattelevat. Suoraankin heiltä tietysti voi kysyä, joskin vaarana on, etteivät uskalla rehellistä mielipidettään ilmaista. Minä en nimittäin välttämättä kehtaisi ääneen sanoa, etten pidä ajatuksesta, jos tuollaista mulle ehdotettaisiin. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa kuitenkin edes kysyä, meillä esim yksi rakkaimmista ystävistäni (jonka olisin ehdottomasti halunnut mahdollisimman lähelle meitä istumaan kaverien pitkään pöytään) totesi itse että "meille sitten kaikista kauimmainen reunapaikka että jos lapsi (häiden aikaan 3-4kk ikäinen) alkaa rääkymään niin päästään nopeasti sen kanssa ulos eikä häiritä vierustovereita". Joten joudun sijoittamaan heidät nyt pitkän pöydän aivan toiseen päähän, koska se toinen pääty on jo varattu yhden kaason tytölle :D Eli kaveripöydän molemmat päädyt on pikkulapsia :D Olisin ne mielellään istuttanut lähekkäin että olisi seuraa, mutta täytyy nyt miettiä kerran toivomus oli että mahdollisimman kaukaiseen nurkkaan..

 

Joo Tipzilla tarkoitus olisi laittaa siihen "vieraskirja"pöytään ohjeistus että viestit vain yhdelle puolelle. Katsotaan kuinka moni osaa.. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä minäkin varmaan pitäisin vähän outona, jos minut lapsineni sijoitettaisiin erilleen miehestäni. Tulisi sellainen olo, että lapset ovat vain joku välttämätön paha, jotka täytyy pitää mahdollisimman näkymättömissä. Sinänsä sen logiikan ymmärrä, etteivät kaikki halua lapsia lähelleen, mutta eihän se bestman ole pelkästään bestman tai seremoniamestari, vaan myös ystävä, ja varsinkin jos lapset ovat kummilapsia, niin kyllä mä heidätkin näkisin todella tärkeinä vieraina. 

 

Mutta minä nyt muutenkin koen häät ehkä enemmän sellaisiksi juhliksi, jotka järjestetään nimenomaan niille vieraille ja heidän viihtyvyyttään ajatellen, kuin että ne järjestettäisiin vain itseämme varten. Enkä siis tarkoita, että nimenomaan sinä RJH ajattelisit vaan itseäsi, vaan yleisellä tasolla. Kannattaa jutella ihan avoimesti näiden ihmisten kanssa, ihmisethän suhtautuvat asioihin eri tavoilla. :)

 

Enkä kyllä automaattisesti edes ajattele, että kaikki lapset luonnostaan riehuvat ja mekastavat, toki pienet vauvat itkevät, mutta ei kai se ole mahdotonta siitä hääparin läheltäkään nousta sen lapsen kanssa vähän sivummalle.

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyviä pointteja. Taidan kysyä heidän omaa mielipidettään tähän asiaan suoraan, eihän sitä tosiaan tiedä, vaikka he itse toivoisivatkin jotain reunapaikkaa, josta on helppo lähteä hoitamaan vessareissuja/viihdyttämään taaperoita, ym. Meillä kun tulee vielä pöytiin tarjoiltu ruoka, niin lapset eivät välttämättä jaksa istua paikoillaan koko aikaa. Ihan suoraan sanottuna pidän näitä lapsivieraita kyllä hieman hankalina, varsinkin kun he ovat vielä niin nuoria, etteivät kummin häitä tule kuitenkaan muistamaan. Yritän kyllä huomioida heidän vanhempansa niin, että kaikilla on mukava olla, joten eiköhän tähän jonkinlainen kompromissi löydy.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tuonne reunapaikalle joutuu myös siis koko perhe, minäkään en olisi erottamassa heitä elleivät he itse niin tahdo. Rakkauden juhlasta kun on kyse niin kaikki pariskunnat ovat mielestäni yhtä tärkeitä, myös muut kuin me itse :)

 

Tämän päivän pohdintana on mulla alkoholien määrä.. Meillä on hyvin kosteat suvut sekä kaverit, mutta itse emme ole mitään suurkuluttajia. Emme siis halua mitään ryyppyjuhlia, mutta kuitenkin niin ettei kukaan joudu kuivin suin olemaan. Laskin että alkoholia käyttäviä henkilöitä on noin 80. Riittäisikö teidän mielestänne tällainen kaava: alkumalja, ruualla kaksi lasia viiniä, kahvin kanssa konjakki tai likööri, boolia kolme lasia per henkilö ja tölkkijuomia 4 per henkilö. Sehän tekisi jo yhteensä 11 annosta. Minusta 11 annosta on paljon mutta tietysti olen huono sanomaan kun en tosiaan juo itse oikeastaan ollenkaan (ostin joulun alla siiderin ja päätin viime viikonloppuna avata sen mutta sehän oli jo vanhentunut :D )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ No mä varmaan joisin enemmänkin jos olisi tarjolla. :D Mutta siis kai tuo nyt yleisesti ottaen on ihan ok määrä. Ja siis riippuu toki siitä aikahaarukasta, että loppuvatko juhlat johonkin tiettyyn aikaan vai jatkuvatko vaikka aamuyöhön asti, kuten meillä todennäköisesti käy, kun osa vieraista jää yöksikin juhlapaikalle.

 

Meidänkin pitäisi laskea ne viinojen määrät, mutta itse en osaa oikein hahmottaa asiaa vaikka olen katsellut joitain laskureitakin. Ollaan kyllä sillä periaatteella liikkellä, että mieluummin varataan liikaa kuin liian vähän, kyllä ne varmaan tulee käytettyä sitten myöhemminkin. Miehen suvulle ja minun kavereilleni alkoholi maistuu aika hyvin, enkä halua sitten sellaista tilannetta että juomat loppuvat kesken. 

Harmi ettei ole tullut koskaan itse häävieraana laskettua kuinka paljon esim. sitä boolia litkii illan aikana. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^^ Juhla-aika vaikuttaa aika paljon. Yleisohje Alkolta tm. on: eka tunti 2 annosta ja sen jälkeen 1/h. Meillä tulee näillä näkymin aika samanlainen setti: alkumalja; 2,5 lasia ruualla; avec; 3 viinilasia; 6 tölkkiä. Aloitetan n 17 ja juhlat loppuun, kun vieraat väsyy :D Jos jotain sattuisi jotenkin jäämään, niin häviävät kyllä :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ton Alkon ohjeen mukaan meillä olisi tuo 11 annostakin jo vähän extraa, sillä juhlapaikalla saa olla klo 02.00 asti ja juhlat alkavat noin klo 17. Toki booli ja tölkkijuomat tulevat esille vasta kahdeksan aikoihin.

 

Kysyin eilen mieheltä että riittääkö tuo 11 annosta per naama. Se oli ihan kauhuissaan että no riittää! Sitten aloin luetella että mitä se sisältää ja se oli edelleen sitä mieltä että joo no varmasti riittää. Sitten kysyin että montako olutta sä joisit tuona aikana. "No varmaan ainakin kuusi" Niin! Ja nyt oltiin laskemassa että neljä per lärvi :D Toki hän ei joisi boolia, eli se tietysti sitten tasapainottaa vähän. Nyt tehtiin alustava suunnitelma tälläisillä määrillä: alkumalja, 3 lasia viiniä, konjakkia 0,6 lasia per henkilö, likööriä 0,6 lasia per henkilö (eli siis laskettu 80 ihmisille ja 50 lasia likööriä, 50 konjakkia että varmasti riittää), boolia 2,5 lasia per henkilö, 3,6 tölkkijuomaa per henkilö. Kirkasta viinaa otetaan isompi erä kuin mitä booliin menee, eli periaatteessa siitä saa sitten tehtyä lantringilla lisää teiniboolia jos tuntuu siltä :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Äidilläni on kuulemma hyvä laskukaava tähän. Voisin kysäistä ja vinkata teitä siitä. Hän nimittäin järjestää lähes viikoittain yhdet häät niin alkaa olla kai aika hyvä kokemus siitä miten paljon kaikkea häissä menee. Ajattelin täysin ulkoistaa nämä laskutehtävät äidilläni ja varsinkin nyt kun katson teidän juttuja ja totean että olen itse täysin hakoteillä määrien suhteen! :D Ja meillä hääpaikkavaraus on käytännössä yhteen asti jolloin omistaja tulee sulkemaan ovet joten ajateltiin ilmoittaa vieraille että juhlat jatkuu klo.24.00 asti jolloin jää se vara kun kaikki pyörii etsimässä tavaroitaan ja soittamassa takseja. Eli alkoholivarauskin täten vain kahteentoista sakka.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä vielä mietitään laitetaanko paikat vai tehdäänkö niin, että 'länttää peffasi minne haluat' =) Onneksi on vielä aikaa miettiä sitä.

 

Juomista, 11 annosta / hlö vaikuttaa kyllä näin äkkiseltään paljolta, mutta emme ole ehtineet tätä vielä tarkemmin laskea. Tutulta kyselin laskuria, mutta hänellä ei ollut enää muistissa miten olivat laskeneet. Kiva jos Natte-15 saa tänne laskurin. Meillä on yön yli bileet ja juomia olisi tarkoitus hankkia riittävästi, mutta ei ihan ylenmäärin. Sain yhden vinkin tällaisen 'ilmaisen juoman juhliin', että olisi hyvä ottaa ns. baarimikko joka antaisi sitten vasta uuden juoman kun palauttaa edellisen tölkin / lasin. Tämä estäisi hieman näitä yhden hörpyn juomia, jotka unohtuvat sitten lojumaan ja haetaan vain uusi kun se on helposti saatavilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on täällä taas keskustelua aiheesta alkumaljat. 

 

Eli eka pitopalvelun kanssa sovittiin, että pitopalvelu tuo tervetuliaismaljat pihalle. Anoppi rupesi nyt kuitenkin väittämään, että veloittavat tästä erikseen. Pitopalvelu ei muistaakseni maininnut tästä mitään eikä tekemässämme suunnitelmassakaan tästä mitään mainita, mutta pitänee laittaa pitopalveluun sähköpostia ja kysäistä, veloittavatko ja mikäli, niin paljonko. Mitä te veikkaatte, voivatko tosiaan veloittaa tuollaisesta asiasta erikseen? :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^kuulostaa kyllä erikoiselta, jos tuosta veloittavat erikseen, varsinkin jos olette tästä jo maininneet heille eikä tule nyt jälkikäteen "lisäpalveluna". Itsellä ei ole asiasta kokemusta ja en tiedä mitä pitopalvelut pitäisivät lisäpalveluina, joista erillismaksu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ole aikaisemmin kuullut että tuollaisesta erikseen veloitettaisiin. Ja jos sellaisesta veloituksesta ei aiemminkaan ollut puhetta niin luulisin asian olevan selvä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuulostaa kyllä oudolta että tuollaisesta erikseen velotettaisiin. Mutta tässä tapauksessa kun asiasta on jo sovittu etukäteen eikä erillishinnasta ole ollut puhetta siinä vaiheessa on jo kuluttajansuojalaki teidän tukena ja pitopalvelun tulisi antaa teille palvelu ilman erillishintaa. Täysin toinen tilanne onkin sitten jos pitopalvelu A) On maininnut tästä muttet välttämättä ole kuullut, mutta anoppisi on, tai B) Jos sopimuspapereissa missä tahansa lisätietoläpyskässä kuinka pienellä präntillä tahansa tällainen pykälä lukee. Siinä tapauksessa se on lisähinnallinen palvelu jonka pitopalvelu teiltä laskuttaa.

 

Mulla on tullut tässä mieleen erinäisiä seikkoja jotka pitäisi ehkä kaasojen ja bestmanien kanssa käydä läpi. Ajattelin järjestää muutenkin jossain kohtaa avustajien illallisen jossa kaikki kokoontuisivat meille ja syötäisiin hyvin, juotaisiin, saunottaisiin ja käytäisiin tärkeät hääpäivän aikataulut ja tehtävät vielä läpi niin että kaikille jäisi jokin muistilappu tms kirjallisena omista vastuualueista. Mulle ehkä suurin kauhukuva on muodostunut siitä, että jokin asia unohtuu täällä päässä keneltä tahansa. Kun häät järjestetään 160km päässä kotoa ei enää lähdetäkään hakemaan unohtuneita asioita niin vaan. Vaan kaikki pitää suunnitella etukäteen tarkasti. Kuka tuo mitäkin jne. Listalla nyt:

-Opastekyltit

-Tekstin luku kirkossa (kukaan avustajista ei vapaaehtoisesti tähän halunnut)

-Heitettävät jutut (mitä ne tulevat olemaankaan)

-Vieraiden ohjeistukseen liittyvät asiat juhlapaikalla kun olemme ottamassa valokuvat

-Kynttilöiden sytyttäminen juhlapaikalla

-Taustamusiikki

-Siivoaminen

 

Onko muilla olemassa listaa tärkeistä hoidettavista asioista? Mitä tuohon pitäisi lisätä? Olen kerännyt listaa sitä mukaa mitä on tullut mieleen asioita joten tämä varmasti kasvaa vielä pitkäksi matkan varrella. Mutta jos jollekkin tulee nyt mieleen jokin erityisen tärkeä seikka joka on hyvä sopia etukäteen mitä ei muuten välttämättä tulisi ajatelleeksi?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun omassa päässä olevalla listalla lisäksi juonto ja ohjelmarungon ylläpito. Jälkimmäinen meinaa sitä, jos paikan päällä joku vielä ilmoittaa haluavansa pitää puheen niin vastuuhlö kertoo hänelle koska hän voi pitää puheensa, tai jos aikataulut falskaa niin hän hoitaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko teillä muilla vaiheita, jolloin hommat eivät tunnu etenevän yhtään (vaikka ehkä pitäiskin) vai olenko ainoa? :D 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla valmistelut tällä hetkellä "tauolla" =) Odottelen lisäinfoa paikasta, jotta saa ideoita koristeluun ja siihen mitä täytyy hankkia. Asiat tuntuu olevan hoidossa "alustavasti", mutta voi olla sitten tietysti vaara, että tulee kiire niiden kanssa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla oli myös jossain vaiheessa tilanne, kun tuntui ettei mikään etene, vaikka luulin että pitäisi. Tajusin sitten, että pidän mieluummin ihan rehellisen tauon koko hääsuunnittelusta, mikä oli jälkikäteen ajateltuna hyvä päätös. Siinä huomasi, että ei ne suunnitelmat kaadu, jos hetken on miettimättä koko häitä. Yllättäen tämä vähensi stressiä huomattavasti enemmän kuin se, että miettii jatkuvasti, mitä "pitäisi" tehdä! 

 

Mutta tämä nyt ei ehkä päde enää ihan häiden loppusuoralla, enkä suosittele toteuttamaan hääviikolla :D Mutta jos on samanlainen stressaaja ja to do -listojen päivittäjä kuin minä niin se pieni tauko voi tehdä hyvää :) Eli joo, aina ei etene vaikka pitäisi. Ja monesti se etenemättömyys ei ole edes itsestä kiinni, kun vaan odottelee vastauksia vähän joka puolelta... 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä oon jättänyt aika paljon sen varaan että teen touko- ja kesäkuussa kun en ole kesätöissä :D toisaalta eipä tätä väsäämistä ihan hirveästi ole, mm. istumajärjestykset teen vasta silloin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä tuskailen täällä aikataulutusongelmien kanssa. Voisitteko te auttaa? 

 

Meillä on vihkiminen klo. 15:00. Papin kanssa ei olla vielä neuvoteltu, mutta sulhon kanssa ollaan päätetty että vihkiminen vedetään läpi lyhyimmällä mahdollisella kaavalla. Riisiä heitellään. Tämän jälkeen siirrytään juhlapaikalle, jonne meiltä on matkaa 16km. Matka taitetaan autolla, ihan maantietä pitkin - jos se nyt jotain merkitsee niin nopeusrajoitukset matkan varrella on 60-80, sanoisin siis että ajomatkaan kuluu aikaa noin viitisentoista minuuttia. 

 

Tarkoitus on, että perillä sekä hääpari & hääparin vanhemmat kättelevät vieraat. Sen jälkeen pitopalvelu tarjoilee tervetuliaismaljat pihalle (huonolla säällä sisälle) ja bestman toivottaa lyhyesti vieraat tervetulleeksi sekä jollakin tavalla onnittelee meitä. 

 

Tämän jälkeen siirrytään sisälle, jossa vuorossa on ruokailu alkupaloineen, pääruokineen sekä jälkiruokineen. Ruuan on tarkoitus olla noutopöydässä, eli jonotteluun kaiketi menee jonkin verran aikaa. Suurin osa vieraista ei ole vielä ilmoittanut tulostaan, mutta mikäli kaikki tulisivat, olisi koolla vajaat sata henkeä. 

 

Ajattelimme, että ruokailun jälkeen voisi olla sopiva väli ohjelmalle. Sukulainen esittää noin kolmen minuutin mittaisen kipaleen meille. Myöskin olisi tulossa tuttu juttu- shown tyyppinen, viidentoista kysymyksen "Kumpi teistä...?"- paketti, kymmenen kysymyksen "Tunnetko hääparin?" tietovisailu jota käytäisiin esim. pöydittäin. Lisäksi ohjelmassa olisi köydenveto ja morsiuskimpun heitto, jotka tapahtuisivat pihalla mikäli sää niin sallisi. Tämän jälkeen ohjelmassa voisi olla vapaata seurustelua sen ajan, että valokuvaaja napsisi meistä viralliset vihkikuvat siellä juhlapaikassa. 

 

Seuraavaksi siirryttäisiin takaisin sisätiloihin kahville. Hääkakku leikattaisiin ja sen jälkeen kahvipöytä olisi vapaa kaikille. Seurusteltaisiin vapaasti.

 

Juhlat voisivat loppua viimeistään klo. 22:00, kenties tuntia aiemminkin, mikäli ohjelma saataisiin jotenkin sovitettua siihen ilman, että tulisi liian kiire. Tuon "tunnetko hääparin"- kyselyn voisi jättää poiskin, muut haluttaisiin ehdottomasti pitää. 

 

Tästä ei nyt tunnu tulevan mitään :D Ketään? 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä on muuten ihan koko ketjullinen muiden aikatauluja ;)

Yleensä ruokailun ja kakun väliin tulee n. 2h. Mä tekisin niin, että jakaa vähän tuota ohjelmaa, tuttu juttu ja visa ovat aika samankaltaisia, joten ne voisi olla erilläänkin. Aikataulu esim.

15:30 riisi

16:00 alkumaljat

16:15 ruokailu

ohjelmaa

18:00/18:30 kakku

19:00/19:30 ohjelmaa (heitot)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on tulossa aika tiivis paketti ohjelman suhteen, koska halutaan että kaikki keiden tarvii päästä ajoissa nukkumaan, näkevät kaiken "oleellisen". Olenkin tästä tainnut joskus mainita, mutta meidän runko on alustavasti tällainen:

 

16.00 vihkiminen

16.30 riisit tms ja siirtyminen juhlapaikalle (osa jalan, koska on 1km päässä kirkolta) ja sillä välin meistä pari potrettia lähistöllä

17.00 alkumaljat juhlapaikalla

17.15 ruokailu

19.30 kahvit ja kakun leikkaus

20.00 häävalssi ja bändin ensimmäinen 45min setti

20.45 bändin tauko ja kimpun sekä sukkanauhan heitto

21.15 bändin toinen 45min setti

22.00 iltapala ja bändin tauko

22.30 bändin viimeinen 45min setti

23.15 bändi lopettaa ja musiikista vastaa spotify

01.30 valomerkki

 

Että sellaista :)

 

Voi apua, tänään vien postiin kutsut. Nyt alkoi jännittämään, sillä joukossa on sulhon kavereita ketkä eivät oletettavasti edes tiedä häistä.. :D En tiedä millainen reaktio sieltä tulee.. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me juuri tajuttiin eilisellä pääsiäisaterialla sukulaisten kyselyistä, että pitää ehkä pyytää puhetta suunnittelevien ilmoittavan aikeistaan etukäteen, jotta voidaan aikataulut muokata tarpeeksi joustaviksi. Muuten käy vielä niin että kaikki haluavat puhua samaan aikaan ja jotain kakunleikkaamisia sun muita suht tärkeitä asioita joutuu lykkäämään. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ole edes ajatellut, että joku pitäisi puhetta. Onnittelupuheenkin olen bestmanille kirjoittanut valmiiksi B)

Ja nyt tuli ongelmia eteen tietsikan kanssa, se meni jumiin.Kaikki häätiedot budjetteineen ja kuvineen on siellä :girl_impossible: saati sitten lasten valokuvat, en o kerenny viel laittaan ulkoiseen muistiin.... :girl_cray2:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ aijai, mulle kävi talvella niin, että kone hajosi totaalisesti ja menetin paljon valokuvia ja lähes kaikki hääjutut, joten toivon, että saat koneen vielä auki!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään