Jump to content
Naimisiin.info

Kosinnan odottelu vol. III


Ewy

Recommended Posts

Meillä tuntuu olevan nyt päinvastainen tilanne, eli mies ehkä vähän ärsyyntyy kun puhun jotain häihin liittyvää...! :o Täytyy malttaa olla hiljaa, ja purkaa ajatuksia tänne. Mies on luvannut, että me mennään naimisiin ja hän on sanonut, että haluaa kosia. Joten mie odotan romanttista kosintaa, edes vaikka polvistumista kotona :) Mies on myös melko romanttinen, joten uskon, että sitten kun kosii niin kosii romanttisesti eikä vaan sovita. Tosin ei minulla olisi mitään sopimistakaan vastaan, kun avioliitto on kuitenkin niin iso ja tärkeä päätös. Mies on onneksi luvannut, ettei mun tarvitse odottaa kosintaa kauaa. Mutta pahoin pelkään, että miehellä on mielessä vuodet ja mulla kuukaudet... Mun mielestä ensi vuonna olisi todella passeli aika mennä naimisiin, sopisi meiän elämäntilanteeseen. 

Mie en uskalla ehdottaa sormuskaupoilla käyntiä, kun en halua että miehelle tulee painostettu olo. Mutta kun kaupungilla kävellään koruliikkeiden ohi niin todellakin harrastan näyteikkunashoppailua ja katsastan sormukset ja kaikki kotiintulevat lehdet jne missä voisi olla sormuksia :D Niin kuin jo ylempänä todettiin, pysyypähän miehelläkin aihe mielessä ;D

Link to comment
Share on other sites

Onnea hannamaria88! :)

Mun jutustelut ja kyselyt aiheesta mieheltä tuotti tulosta, me ollaan ens kuun lopulla menossa ostamaan kihlasormuksia :) varsinaista kosintaa ei ollut vaan yhdessä sovittiin ja olin ihan häkeltynyt ja piti oikeen varmistaa toisena päivänä että ollaanhan me oikeasti menossa etten oo käsittänyt väärin jotain :lol: kun tää loppujen lopuksi meni tosi helposti :o ehkä se auttoi kun tosiaan saatiin selville että toinen oli luullut että toinen haluaa megahäät heti tyyliin 2 kk kihlauksen jälkeen ja toinen kammonnut asiaa sen takia ja nyt tiedetään mitä kummallekkin meinaa asia ;) en kyllä oikein siltikään tätä usko ennenkun on sormukset hankittu!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Miten muilla odottelu sujuu? :) Mun vinkit asioiden etenemiseen: Suora puhe. Tosin tää voi johtaa siihen ettei tulee yllätyskosintaa vaan asia sovitaan yhdessä, mutta itseäni se ei haitannut. :D Vaikka kauan ollaankin oltu yhdessä, oli toisen luulot toisen haluamisista/tarpeista erit. Tehkää selväksi miehelle mitä kihlautuminen ja avioliitto merkitsee teille, millaiset häät haluat ja kuinka nopeasti häiden on tultava kihlautumisen jälkeen. Hän voi luulla että haluat mega blingbling häät tai jotain muuta mitä hän kammoksuu. Jos haluat megahäät on sekin hyvä kertoa miehelle :)

 

Link to comment
Share on other sites

Onnea, Harmaaruusu! :wub:

Me ollaan puhuttu häistä, avioliitosta ja kosinnasta jo sen verran paljon, että ollaan kaiketi molemmat samoilla linjoilla. Mieheni yllätti minut tällä viikolla aivan ihanalla tavalla (ei mitään suurta, mutta todella hauskaa!) ja tämä vahvisti sitä, että yritän malttaa mieleni. Tiedän, että mieheni kosii ja hän tekee sen meille täydellisesti sopivalla tavalla sitten, kun aika on oikea :wub: Toki jos kosintaa ei ala kuulua esim parin vuoden sisään, niin alan kysellä perään. Mutta sellainen tunne mulla on, että vuoden sisään saattaisi jo tapahtua! :)

Link to comment
Share on other sites

Kyllä sen jotenkin tuntee. Tai itsellä ainakin oli muutaman päivän ennen kosintaa sellainen olo, että kohta se varmasti tapahtuu. Niin se sitten tapahtui. : ) Jotenkin mä vaan aavistelin, vaikka yllätys se silti oli, että mikä päivä kun sitä ei voinut tietää ja onnesta itkin. 

Link to comment
Share on other sites

Moikka kaikille!

Tää on nyt ensimmäinen viestini koko foorumille, iiks. En tiedä onko liian aikaista jo alkaa odottamaan kosintaa ja suunnittelee häitä, kun ollaan seurusteltu vasta 4kk ja ollaan vähän päälle kakskymppisiä.. :D mut haaveilu on aina hyvässtä ja hyvin suunnitelu puoliks tehty vai miten se meni?

Itse olen seurustellut ja "seurustellut" monta kertaa aiemmin, mutta tää nykyinen suhteeni on vaan alusta asti tununut aivan erilaiselta ja oikeelta!! Oon aivan rakastunut, eikä haittaa jos muut pitää meitä naiiveina, koska mies on samoilla linjoilla kanssani! Ihana avoin romantikko, pitää avioliittoa ja perhettä tärkeänä. Puhutaan kevyesti jo kaikista hääjutuista, ei ahdistu minun hiukka aikaisista suunnitelmista...

Häät ei nyt ole varmaa ajankohtaiset vuosiin, olen opiskelija ja meidän rahatilanne on huono, vielä ei ole edes mahdollisuutta alkaaa säästämään :( Mutta mitä kihloista ollaan puhuttu, niin kun olen tuskastellut tuttujen kihlajaisuutisia saadessani että "epäreilua, haluun kans" niin vastauksena on ollut, että elä huoli ei tarvii kauan odottaa! Joskus puhuttiin ohimennen, että vielä tämänvuoden puolella olevat syntymäpäiväni olisi hyvä ajankohta, tiedä sitten muistaako tuo koko juttua, että kuinka realistisia nää toiveet on...

Mutta, toivossa on hyvä elää  :wub:

Link to comment
Share on other sites

Tulipas hyvä mieli viestistäsi Chianna! Aika vahvasti samanlaisissa tunnelmissa elettiin oman sulhaseni kanssa pari vuotta sitten, eikä ole yhtään kaduttanut vaikka kihlauduttiin melko varhain 7kk seurustelun jälkeen. Jotkut vähän ihmettelivät nopeaa tahtia, mutta valtaenemmistö lähipiiristämme oli ilahtunut uutisesta. Meilläkin opiskelujen viimeisteleminen vielä edessä, joten tovi pitää edelleen häitä odotella. Vaikka jotkut varoittelevatkin ensihuumassa suurien päätöksien tekemisestä, eivät ne välttämättä ole hätiköityjä tahi varsinkaan vääriä ratkaisuja. Joskus isotkin asiat loksahtavat kohdalleen nopeasti :) 

Link to comment
Share on other sites

Täälläkin yksi uusi innokas odottelija. En ole oikeastaan koskaan, edes pikkutyttönä varsinaisesti haaveillut naimisii menemisestä (aina olen ollut silti sitä mieltä, että joskus sitä naimisiin on päästävä) ja nyt yhtäkkiä iskenyt järkyttävä hääkuume. Olen selkeästi löytänyt elämäni miehen, kun yhtäkkiä tämmöinenkin häävimma iski päälle.:wub:

Yhdessä ollaan oltu nyt 2,5 vuotta ja yhdessä ollaan asuttu noin vuoden verran. Aina ollaan puhuttu, että naimisiin jossakin vaiheessa mennään ja lapsia hankitaan 1 tai 2. Lapsia minä en kuitenkaan aijo pyöräyttää ennen papin aamenta.

Mietein tässä, että pitäisi varmaan tässä lähipäivinä istuttaa mies sohvalle ja keskustella vähän vakavammin ns. "aikataulusta". Ajattelin vihjata, että esim. ystävänpäivä tai kolmas vuosipäivämme maaliskuulla voisivat olla hyviä hetkiä kysäistä tämä kysymys. Itse haluaisin häitämme tanssia vasta vuonna 2019 tai 2020.:curtsey:

Link to comment
Share on other sites

Me käydään ens viikolla hakee sormukset, en malta oottaa <3 Sit saan kantaa sormusta koko loppuelämän :D Ja odottaa toista sormusta viereen ;) No kyllä tämä yksi riittää alkuun joksikin aikaa. :) 

Juumi toi sun tunne voi olla ihan totta, mullakin oli tunne että tän vuoden sisällä kun oltiin nyt aidosti puhuttu asioista ja sit tää pääski tapahtumaan nopeemmin kun kuvittelin! :D Pian päästään ilmottamaan muille et ollaan kihloissa, en maltaa tätä salailua vaikka ite tätä ehdotinkin että vasta kun on saatu sormukset hankittua niin kerrotaan muille :D

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa uusille ja onnea jo kihlautuneille! Jos mies kosisi ilman sormusta niin en varmasti kestäisi pitää salaisuutena siihen asti, että saisimme sormukset, tsempit siis Harmaaruusulle!
 Nyt kesällä on tullut taas joka tuutista muiden häitä! Facebookkiin ja instagramiin tutut laittavat kuvia kun ovat olleet vieraana. Siitä ne häähästägit onkin kivoja kun löytää helposti lisää hääkuvia :ph34r:

Täällä ei ole oikeen mikään vinkannut kosintaan, katsotaan pitääisikö täälläkin vauhdittaa puheella :D

Link to comment
Share on other sites

Apua!

Olen nyt minäkin täällä, eli ensimmäistä viestiä pukkaa. En jotenkaan kuvitellut että ihan vielä täällä foorumilla pyörisin, mutta niinhan se meni :lol:.

Elikkäs, juu, kyllä vielä odotellaan. Mutta meillä on sellainen hassu tilanne, että mies on ihan yhtä innoissaan kun minä ja tänään ollaan jopa tilattu kutsutarvikkeita :D. Onko meillä hääpäivää? Ei. Entäs kihloissa? No ei kyllä sitäkään vielä :D. Mutta häät on luultavammin joko vuoden tai max kahden päästä.

Ollaan siis miehen kanssa oltu yhdessä 6 vuotta. Itse olen odottanut kosintaa jo 2 vuotta, mutta ääneen sanonut asiasta vasta tänä kesänä, kun toimin kaasona ystävälleni ja hääfiilis on katossa. Mites siinä sitten kävi? No kävipä ilmi, että mies on tosiaan ihan innoissaan ja onnellinen asiasta ja ollaan katsottu yhdessä hääpaikkoja, tehty alustava vieraslista ja päätetty yhdessä kutsujen mallit. Ja tietokone ihmisenä tuosta sitten Hääplannerinkin tekaisin, ihan vaan siksi, että suunnittelu ja eritoten budjetointi olisi helpompaa. (meillä on isot suvut)

Ollaan molemmat kultaseppiä (tai no itse vain artesaani) joten sormuksen suunnittelu on ollut aikamoinen prosessi. Tällä hetkellä kihlasormusta (ja siis sitä virallista kysymystä) viivyttää vain ja ainoastaan se materiaalin tilaaminen. Sanoin miehelle ettei vaan kerro, kun jotain vihdoin tapahtuu.
Jännittää :wub:

Link to comment
Share on other sites

13 tuntia sitten, jennna said:

Jenelika, tehän ootte jo käytännössä katsoen kihloissa. : D Kun on sovittu naimisiinmenosta, se on kosinta/kihlaus.

Käytännössä ;)

Olen siitä vaan hassu, että en jotenkin tunne olevani kihloissa, kun mitään ei ole suoranaisesti kysytty :D. Että onhan tää nyt aika selvä juttu, mutta silti odotan, ja mieskin sen tietää.

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa kaikille uusille!:give_heart: Mä naureskellen luin äsken tuon ketjun aloitusviestini, jossa kirjoitin olevani aika varma, että vuoden sisään tapahtuu. HAH! 1,5 vuotta jo siitäkin kulunut, eikä vieläkään!-_- Alkaa käydä jo surkuhupaisaksi tämä. Mä olin vähän laittanut viimeisen toivoni mun äskettäin olleeseen syntymäpäivääni, kun mies oli aiempina vuosina ostanut mulle korvikset, sit kaulakorun ja viime vuonna rannekorun. Joskus sanoikin vinkkaillen, että ostaa kaikki korut läpi. No mitä tänä vuonna tuli? Ei sormusta<_< (kiva lahja kyllä muuten, ei sillä). Mutta I rest my case, tuo ei kosi ikinä.

 

Edit. Ai niin! Ostin mä itse itselleni sormuksen synttärilahjaksi :D Saanpa ainakin ihastella timantteja tässä odotellessa. Ehdottomasti paras päätös pitkään aikaan, ei ketuta yhtään niin paljoa :P

Muokattu: , käyttäjä: Ewy
Link to comment
Share on other sites

Ewy mut toihan on hyvä, iteki tullu itelle pari timanttisormusta ostettua näinä vuosien odotuksessa :D toi oli kyllä niin ärsyttävää kun luuli aina että nyt se kosii mut ei... mul on vähän helpottunu olo et otin ite asian puheeks ja sovittiin yhdessä niin ei tarvi enää ootella. Paitsi perjantaita kun mennään yhdessä ravintolaan ja vihdoin pistetään sormukset sormeen :wub:

Link to comment
Share on other sites

Moi vaan. Oon joskus muutaman viestin tänne tiputtanut, kun häähaaveet ovat oikein olleet mielessä pinnalla, ja tätä keskustelua on kyllä usein tullut selattua. Kauheasti en ole halunnut miehelle vihjailla haaveista, oon halunnut että mies itse "herää" ja innostuu asiasta. Oonkin paljon salaa Pinterestistä hääjuttuja selaillut ja hääblogeja lueskellut. Lisäksi oon tuskaillut, (tää on ihan tyhmää...) etten pääse alle kolmekymppisenä naimisiin.

No, oltiin lomareissulla pari kuukautta sitten, ja siellä söpöiltiin toistemme kainaloissa ja puhuttiin haaveista. Sitten en malttanut olla hiljaa, ja sanoin että haluaisin joskus mennä naimisiin. Mies vastasi siihen miettimättä myöntävästi, tyylin "hyvä idea". Asiasta ei sillä kertaa enempi juteltu.

Toissa viikonloppuna sitten mies ehdotti kihlautumista, ja tarkensi vielä että naimisiin menoa. :)  Yllätyin täysin ja hyppäsin miehen kaulaan. :) Olo on yllättävän rauhallinen ja tietysti onnellinen.

Eli taisi olla ihan hyvä ottaa suoraan asia puheeksi. Ei ainakaan itselle tästä jäänyt kuitenkaan sellaista makua, että olisin "mankunut" itselleni sormuksen sormeen. (Enkä tällä halua leimata ketään mankujaksi joka rohkeammin asiassa etenee.)

Taitaa olla aika ruveta selailemaan muitakin ketjuja täällä. Tsemppiä kosinnan odottelijoille! :) 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...