tienvarsikylttien poisto


minnakaisa

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Meillä kyltit poistettiin heti. Eli kirkosta lähti viimeisenä sisko miehineen (olivat myös aamulla laittaneet kyltit) ja napsivat pois siinä samalla juhlapaikalle ajaessaan. Tosin yksi kylteistä oli jo siinä vaiheessa vohkittu... taisivat olla hauskoja muidenkin kuin meidän mielestä  ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli 11 kylttiä koska välimatka kirkolta juhlapaikalle oli aika pitkä. Tehtiin (omasta mielestämme) kivat morsiusparikyltit jotka poistettiin juhlapaikan päästä seuraavana päivänä ja kirkon seudulta maanantaina. Hävinnyt kylteistä oli kolme ja yksi täysin rikottu ja hajotettu. Kummaa huvia ihmisillä :-/ Hävinneet kyltit eivät niinkään harmita koska eihän niillä enää mitään tee mutta rikkomista en ymmärrä. Kyltti oli rikottu jo perjantai-iltana ennen häitä.

Link to comment
Share on other sites

Muuten, kuinka moni tietää, että tienvarsikylttien (myös hääkylttien) laittamiseen pitää pyytää lupa kyseisen tien ylläpitäjältä, eli tiepiiriltä? Periaatteessa, jos huono säkä käy, niin tiepiirin hoitajat poistavat luvattomat kyltit ja siihen heillä on oikeus.

Tosin kun noita unohtuneita kylttejä katselee viikosta toiseen, niin voi todeta, että eipä ole tiepiirillä aikaa ja resursseja niitä poistella.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tästä aiheesta on keskusteltu muistaakseni tuolla ylempänäkin. Sielläkin jo totesin että jos se laitonta on, niin kaipa tuota on suurempiakin rikoksia kuin se että laittaa opaskyltit omiin häihinsä, varsinkin kun ne tuskin muistuttavat liikennemerkkejä.

Poishan kyltit on tottakai kerättävä ja ymmärrän sen että muutama rähjäinen kyltti oman kauniin vieressä voi silmää aika tavalla ärsyttää. Sitä en sensijaan ymmärrä, miksei niitä voi sitten itse kerätä auton takakonttiin ja heittää roskiin? Jos ja kun kyltit todella ovat sotkuisia niin poistoon vaan, ja vaikka viimeistään häiden jälkeen kun omansakin kerää. Juu, onhan siitä vähän vaivaa kun koppaa käteensä muutaman kyltin mutta entä sitten?  Vaikka niitä ei sinne itse olisi laittanutkaan niin voihan ne silti sieltä pois ottaa. Meidän kaksivuotias on sitä mieltä ettei siivoa koska ei ole sotkenutkaan, mutta aikuisten uskon olevan vähän fiksumpia.

Link to comment
Share on other sites

Häistä on nyt kulunut muutama päivä ja kyltit haimme mieheni (ihan sanoa noin ) kanssa pois seuraavana päivänä samalla kun haimme koristeet pois juhlapaikasta. Kyltit oli/on tehty vanerista ja maalattu, joten eivät olisi maatuneet kait koskaan ja poishan ne on kerättävä vaikka kuinka kauniita omasta mielestä olisivat.  ;D

Link to comment
Share on other sites

meillä oli kyltit käynyt joku poistamassa jo ennen vihkimistä. kyllä ihmeteltiin kun kylttiä ei kirkkoon mennessä näkynytkään (bestmanit oli käyneet edellisenä yönä laittamassa ne) ja tilalla oli ihan vieraat nimikirjaimet...  oli muuten aika moni vieras eksyksissä ja myöhässä tämän takia ...  tarinan opetus: jos jokainen huolehtisi omista kylteistään... ja ajallaan!

Link to comment
Share on other sites

Itse kerättiin kun lähdettiin juhlapaikalta, tai kuski keräsi.... ei ollut vaivaa, pysähtyä muutaman kerran jaksaa....

Tulipahan samantien tehtyä, kannattaa pyytää jotakin keräämään heti juhlien loputtua(tietenkin riippuu juhlien laadusta, yömyöhään tuskin kukaan rupeaa siihen, tai nauttineena, sillon seuraavana päivänä)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kyllä noi kyltit on joskus aika hupaisa näky, kun vetelevät tien poskessa viimeisiään. ;D

Kannattaa varmaan laittaa sen verran vähän kylttejä ja oman matkan varrelle, ettei niitä ole ylitsepääsemätöntä korjata sitten pois.

Omat kylttimme noukimme seuraavana päivänä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ollut kylttejä kuin hääpaikan pihassa. Vieraille lähetettiin tarkat kartat etukäteen, joten tienvarsille ei tarvittu mitään. Juhlapaikalla (kartanoalue) taas oli useita rakennuksia, ja katsoimme selvimmäksi opastaa vieraat siellä kylttien avulla. Ne kerättiin bm:n toimesta jo samana iltana pois.

Minuakin pistää raivostuttamaan nuo tienvarsien kuukausia vanhat kyltit. Etenkin, kun asumme erään pienen, mutta vihkikirkkona erittäin suositun kirkon lähellä, niin kesällä tuossa tienvarressa on oikein kokoelma niitä rivissä. Uusia laittavat eivät varmaan oikein uskalla vanhoja poistaa, ja itse parit eivät tunnu muistavan/saavan aikaiseksi, joten paikalliset asukkaat niitä sitten joutuvat siitä keräilemään ja roskiksiaan niillä täyttämään (kaikkia kun ei välttämättä edes voi polttaa)

Eli sopikaa aina ehdottomasti siitä, kuka kerää kyltit ja missä vaiheessa!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me asumme Furuvikin lähellä ja kieltämättä ottaa pattiin nähdä niitä ränsistyneitä ja sateessa kuukahtaneita kylttejä vielä kuukausien jälkeen häistä. (Tosin voiton vie ehdottomasti Jollaksentien joulukuusimyyjä joka jätti tienviitat paikoilleen....vielä pääsiäsenä saimme lukea että "Joulukuusia 300 m"

Ihana naapurin täti on ruvennut keräämään vanhat kyltit pois koiran kusetusretkillään, mutta eiköhän se oikeasti olisi hääparin tehtävä huolehtia että kyltit joutavat ajallaan pois!?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...