Nirppa

Mitä teit päivää ennen häitä?

58 viestiä aiheessa

Häitä edeltävä päivä oli ihanan rauhallinen... koristelimme juhlapaikan kolmessa tunnissa valmiiksi, minkä jälkeen kävin koiriemme kanssa ihanassa pakkassäässä tunnin lenkin. Illalla pääsin ajoissa nukkumaan ja unikin tuli oikein hyvin. Pienesti jännitti, mutta missään vaiheessa ei tullut paniikkia tai tärinävaihetta.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valmistuin koulusta!!!  Aurinkoinen päivä, kävin ensin hakemassa todistuksen koululta, ja sen jälkeen tapailin kavereita lounaalla yms (ja hoitelin siinä sivussa pari viimeistä minijuttua, kuten hankin miehelle pukusukat). Ihana rauhallinen päivä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sanoisin, että rauhallinen.

Hääpaikan koristelua klo 20 asti ja kaason kanssa toilailuja loppuilta/yö. Meni muutama siideri ja olut ja vähän jotain vahvempaakin.

Ihanaa oli!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Valmistuin koulusta, mies kävi hakemassa todistuksen, koska olin töissä iltapäivään saakka. Töistä juhlapaikalle koristelemaan ja siellä meni koko ilta. Kiire ei tullut ja saunomaankin ehdittiin hyvissä ajoin.

Tekemistä riitti, mutta ei stressiin asti  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vapaata oli koko häidenalusviikko ja valmistellessa meni tietty. Onneksi kuitenkin koko viikolle tasaisesti jakautui koekampauksessa/meikissä käyntiä, kosmetologilla käyntiä, viimeisiä ostoksia, kirkkoharjoituksia, hääasujen lopullista sovittamista/noutoa ym. joten ei liikaa kiirettä ihan vipalle päivälle jäänyt. Edeltävänä iltapäivänä oikeestaan hääjuhlapaikassa laitoimme vain loppuja koristeita, lähinnä kukkia, liinoja ym., sillä koko alusviikon tila oli käytössämme ja pikkuhiljaa viikon varrella paikkaa laitettiin kuntoon. Onneksi näin! Lisäksi apuväkeä oli mukavasti. Kaasolle ja mun vanhemmille siitä erityiskiitos!  Illalla sitten kaiken ollessa ready hääpaikalla, pakkasimme kaason kanssa hääpuvun ym. mukaan ja lähdimme kaksin "rauhoittumaan" ja valmistautumaan seuraavaan päivään, k.o. paikasta menimme aamulla suoraan meikkiin ja kampaukseen. Teki muuten hyvää lähteä kotoa pois hetkeksi, kaiken kiireen jälkeen. Lakkailtiin kynnet ym. valmistautumista kikatellen, vanhoja muistellen. (Olemmehan kaason kanssa tunnettu jo alle kouluikäisestä saakka, monia ihania yhteisiä hetkiä ollut menneessä  :) ) Mentiin nukkumaan ja ihan leppoisasti kumpikin nukahdimme.. Tosin kumpikin olimme hieman flunssaisia, joten yskimistäkin taisi kuulua yöhön

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häitä edeltävälle päivälle jätettiin vain juhlapaikan koristelu. Aloitettiin heti aamusta, joten oltiin todella hyvissä ajoin valmiita.

Käytiin syömässä kullan kanssa ulkona ja otettiin loppuilta rauhallisesti.

Iltasella tehtiin vielä kauneushoitoja kotona. Ohjeet saatiin kosmetologilta, jossa käytiin hääalusviikolla:)

Oli tosi ihanaa, kun ei ollut mitään kiirettä..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli vihkiharjoitus, muuta häihin liittyvää ei tehty, sillä juhlapaikka oli jo lähes kunnossa tuohon mennessä (muut tekivät viimeistelyt). Käytiin ravintolassa syömässä ja loppuilta rentouduttiin; saunottiin, käytiin porealtaassa, laitettiin kasvonaamiot yms.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häitä edeltävänä päivänä koristelimme juhlapaikkaa viisi tuntia, minkä jälkeen olinkin aivan puhki. Sitten vielä pidimme sulhasen, bestmanien ja kaason kesken viimeisen palaverin hääpäivän vastuujaosta. Illalla saunoimme kaason kanssa ja otimme muutamat sidukat, jonka jälkeen menin sänkyyn pyörimään ja nukuin lopulta ruhtinaalliset kolme tuntia (klo 4-7)...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni kauheassa stressissä koko päivä. Ensinnäkin mä kävin suorittamassa autokoulun kakkosvaiheen, sitten koristeltiin juhlatilaa monta tuntia, sitten lähdettiin kummatkin tahoillemme (mä olin sen viimeisen yon äidin luona) tekemään vielä viimehetken järjestelyitä, kuten taustamusacdtä, nimikylttejä, vieraskirjaa, ym.. En tajuu yhtään miten kaikki jäi niin viime tippaan.. :rolleyes: No, mies valmisteli kahteen ja mä kolmeen asti. Enkä lopulta saanut unta kun vasta viideltä, jolloin ehdin nukkua valtavat 2 tuntia! :blink: Kauhean stressaava päivä! Onneksi seuraava päivä olikin jo huomattavasti parempi! ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Koko viikko on ollut elämäni työntäyteisin. :) No perjantaina kiire jo tosin vähän helpotti, mutta juhlapaikan koristelussa meni tosiaan koko päivä. Ai niin ja vihkiharjotukset oli perjantaina, niin että jouduttiin välillä lähtemään juhlapaikalta kirkkoon. Mutta se rauhoitti myös. En tosin tiedä kuinka kiireisiä kaikki kaasot ovat olleet... ja äidit.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kahdeltatoista menin manikyyriin, istuin siellä pari tuntia. Sen jälkeen käytiin ostamassa vähän herkkuja juhliin ja haettiin vuokrapuvut. Kotona käytiin nopsaan nauttimassa sushit. Juhlapaikan koristelu 16-19. Ilta meni rauhassa vanhempien seurassa meillä kotona, syötiin kanasalaattia, juotiin Cavaa, saunottiin ja juteltiin seuraavasta päivästä. Viimehetken suunnitelmamuutoksena päätettiin sittenkin tarjota kuohuvat vieraille lämpimän tervetulomaljan lisäksi :)

Uni tuli rentoutuneena hyvissä ajoin. Ennen nukahtamista sain käteeni kiillotetun kihlani, jota ilman olin ollut kuukauden päivät. Juu ei siivottu pakattu eikä askarreltu!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olin töissä ja illalla mentiin sitten juhlapaikkaa koristelemaan. Yöllä viimeistelin häälehden, että pojat voivat tulostaa ja nitoa sillä välin, kun me ollaan tyttöjen kanssa kampaajalla :).

Miehen puku haettiin jo torstaina, mun kampaus ja meikki tietenkin vasta lauantaina jne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häät kotona ja ruuat ja kaikki tehtiin itse. Näin jälkeen päin ajateltuna olis tietenkin jotain voinut jo aloittaa tekemään aikaisemminkin mutta kunnialla selvittiin kakkujen kausta, ruokien laitosta, silittämisesta, koristelusta yms. ;) Meilläkin peni todella pitkään kun saatiin nukahdettu... itse taisin nukkua sen neljä tuntia :huh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla oli edeltävänä päivänä normaali työpäivä, joten kiiruhdin sitten töistä juhlapaikalle kaasojen kera koristelemaan. Paikalla oli jo sulho, toinen bm ja äitini, jotka olivat hakeneet kukat ja tuoneet koristeet (sulholla oli vapaa pe). Koristelimme paikan yhteistuumin ja menimme koko porukka syömään italialaista. Sitten koko porukalla kotiin, josta bm ja sulho lähtivät bm luokse yöpymään mukanaan matkalaukkumme hääyötä varten. Me naiset jäimme meille ja juttelimme, maalailimme kynsiä ja kiiruhdimme suihkuun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin aamulla manikyyrissä ja kaupan kautta kotia ruokaa laittamaan, kun kaasoni tuli miehensä kanssa meille. Ruoan jälkeen lähdimme miehen kotikotia kasvatetut kukat keräämään ja meidän jatkaessa matkaa juhlapaikalle lähti mies hakemaan metsästä koivuja. Porukalla koristelimme juhlapaikan ja sieltä vielä ajoimme takaisin miehen kotikotia makkaran paistoon. Mies jäi sinne yöksi ja me kaason ja hänen miehensä kanssa menimme meille. Suihkun jälkeen nautimme vielä siiderit ja juttelimme niitä näitä ennen nukkumaan menoa. Uni tuli hyvin touhukkaan päivän jälkeen. :)

Muokattu: , käyttäjä: uupunut

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tulin kaupasta viiden maissa ja sulhanen oli sillä välin sovittanut pukua... housut ei mahdu! Ajettiin tuhatta ja sataa äitini luo, joka päästi housujen saumoista ulos kaiken mitä sai. Ei ihan riittänyt, joten vihkipäivän aattona ajoimme Turun keskustaan tuhatta ja sataa seitsemän aikaan ostamaan sulhaselle housuja tai pukua. Uusi puku tulikin ostettua, mutta siitä piti vielä lahkeet lyhentää joten takaisin äitini luo.

Kun kaikki oli valmista, oltiin vihdoin kotona, siinä kymmenen maissa... Että ihan rauhallinen ilta :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häitä edeltävänä päivänä olin vapaalla, mutta heräsin aamuseitsemältä kuten töihin lähtenyt miehenikin. Takana oli vieläpä aika huonosti nukuttu yö, sillä jouduimme edellisenä iltana odottamaan vanhempiani puolille öin. Aamu ja aamupäivä meni lähinnä pyykätessä ja ruokaa laittaessa. Iltapäivällä kävin juhlapaikalla päivittämässä pöytäjärjestyksen (sairastumisten vuoksi tuli viime hetken peruutuksia), noudin miehen vuokrapuvun ja kirjasin meidät hotelliin.

Alkuillasta askartelin valmiiksi pöytänumero- ja nimitaulut sekä pöytäkartta- ja tarjoilutaulun, ja pakkasin kaiken juhlapaikalle pöytiin tulevat somistustarvikkeet valmiiksi, jotta vanhempieni olisi helppoa ottaa ne mukaansa autoon seuraavana päivänä. Illalla pääsin sitten lopultakin mieheni avuksi pakkailemaan tavaroitamme ja vaatteitamme, ja hotellille pääsimme joskus yhdeksän ja kymmenen välillä. Sen jälkeen katsoin vain hieman tv:tä ennen nukahtamistani, ja nukuinkin koko yön kuin tukki.

Muokattu: , käyttäjä: Peppi Pitkatossu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häitä edeltävä päivä oli kiva ja rento. Päivällä kävin hakemassa kihlasormuksen rodinoinnista. Sieltä suuntasin manikyyri-pedikyyri-rusketushoitoon. Illalla harjoittelimme häätanssia ja joimme pari olutta kumpikin. Sen lisäksi valvoimme myöhään, fiilistelimme seuraavaa päivää ja paransimme maailmaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kävin aamupäivällä kosmetelogilla vähän korjauttaa mun kestoripsiä. Sit mä en kyllä muista mitä tein.. Kävinköhän ostaa ruusuja koristeluja varten vai teinkö sen jo edellisenä päivänä..!? Tais olla jo edellisenä päivänä... Iltapäivällä mentiin koristelee juhlapaikkaa. Sitten käytiin Sokoksella ostaa energiapatukoita ja istuin sulhasen seurana Hesessä. Näin yhtä kaveria ja sen äitiä sattumalta ja ne onnitteli mua ihan innoissaan ja mua jännitti ihan sikana. Mentiin mun kämpille nukkuu päiväunet, jonne mun isä ja velikin oli jo saapuneet. Laitoin itselleni irtokynnet ja mut vietiin yöksi kaason luo. Siellä sit syötiin iltapalaa, yritin nukkua, kelasin läpi tulevaa hääpäivää, ja kait mä lopulta nukahdin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Perjantaina shoppailin siskoni kanssa aamupäivällä ja odottelin, että sulhanen pääsee töistä. Sitten käytiin hakemassa sulhasen puku ja kirjauduttiin hotelliin. Illalla käytiin sushilla ja vuokrattiin leffoja hotellille. Nukkumaan käytiin yhdentoista maissa, mutta mulle ei uni maistunut ennen aamukolmea.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nukuttiin pitkään, tehtiin kotiin viikkosiivous, käytiin ravintolassa syömässä. Sitten laitettiin 6 h hääpaikkaa ja kotiin suihkuun ja hyvissä ajoin nukkumaan. Ei mitään häähäsellystä, kun päästiin koristelemaan hääpaikkaa jo torstaina ja kaikki oli niin hyvin ja hyvissä ajoin suunniteltu...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häitä edeltävänä päivänä kävimme hakemassa koristelukukat ja vieheet kukkakaupasta, kävin manikyyrissä, poltimme taustamusiikit levyille, teimme kukka-asetelmia isommalla porukalla, veimme loput tavarat juhlapaikalle ja asettelimme kukat, kaitaliinat, paikkakortit ym. paikoilleen ja kävimme lähipiirin kanssa syömässä. Niin ja illalla vielä viimeistelimme puhettamme. :lol: Tekemistä oli, muttei silti tuntunut olevan erityistä kiirettä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille oli jäänyt aivan liikaa hommia edeltävälle päivälle. Jouduttiin säntäilemään sinne tänne ja hoitamaan monia asioita. Näin jälkiviisaana olisi pitänyt tehdä kaikki järjestelyt pois ja vain nauttia edellisestä päivästä! Hieman harmittaa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Metsästin jalkahoitoa pari tuntia kaupungilla (ei löytynyt :D) ja kävin nostamassa pari tonnia käteistä :rolleyes: Muuten olin lapsosen kanssa (joka siis tietysti oli koko päivän mukana ;)).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääpäivää edeltävänä päivänä heräsimme miehen kanssa joskus klo 8.00 maissa ja rupesimme valmistumaan maistraattiin menoon, joka tuolloin klo 12.00. Eli tälläistä perus meikkaamista ja pukemista ja hermoilemista. Sitten maistraattiin, jossa lyhyt tilaisuus ja skumpan nosto aulassa. Tämän jälkeen meille kotiin pienille "jatkoille" joka käytännössä tarkoitti sitä, että kaaso joutui heti orjatyöhön paikkakorttien pariin, sulhanen pakkaili tarvittavia tavaroita yöpymistä varten jne. Minä väsäilin viimeisiä kukka-asetelmia, ja kävimme hakemassa äidin kanssa morsiuskimpun ja vieheet kukkakaupasta. Taisimme käydä myös puutarhalla hakemassa ruusuja vielä buffapöytään. Mies lähti kaverille yöksi ja minä jäin yksin kotiin pakertamaan kukka-asetelmia valmiiksi, fatzerin sinisen voimalla. Pakkailin myös kaikki mitä tarvitaan mukaan aamulla juhlapaikalle, hääyön viettoa varten jne... Ja tarkistin miljoona kertaa, että kaikki on pakattu, puku, kengät, laukku... Niin ja kaaso oli aikaisemmin huomannut että paikka-kortteja puuttui joku parikymmentä kappaletta, joten askartelin niitä sitten klo 02.00 asti yöllä ja aamulla piti herätä klo 05.00.

Ei voi sanoa että olisi ollut mitenkään nautinnollinen ensinmäinen päivä virallisesti rouvana :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään