Oliko haikeaa luopua tyttönimestä?


Ei

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kyllä nimenvaihdos oli vaikeaa! Vaikka halusin perheelle yhteisen nimen, niin silti.. Oli tottunut nimeen, oli siitä suvusta ja tosiaan oli harvinaisempi nimi..

Toisaalta, eräs ystävä sanoi minulle ennen häitä, että ajattele nimenmuutosta uuden elämänvaiheen aloituksena, se on niin kuin uusi elämä! Ja se ajatus kyllä auttoi.  :)

Link to comment
Share on other sites

olihan se vähän haikeaa. Mun tyttönimeni kun kuvasi mun luonnettani niin hyvin...

Mutta ei tähän uuteen nimeen meinaa tottua millään ;D ;D ;D

Eilen sain uuden kelakortin postitse ja kuorta katsellessani luulin aluksi että se kirje oli meille molemmille, koska kuoressa oli miehen sukunimi ja mun etunimet ;D

Nauroin ihan ääneen kun tajusin, että minähän se olen ihan itse ja kokonaisuudessaan ;D

Link to comment
Share on other sites

Ei ollut yhtään vaikeaa eikä haikeaa. Odotin (myös tästä syystä) hääpäiväämme kuin kuuta nousevaa. Harjoittelin uutta nimikirjoitusta kuukausia etukäteen :) Olen tyttösukunimeltäni Lehtinen (eli tooooosi tavallinen nimi), enkä kyllä ollut siihen millään tavalla kiintynyt. Nykyinen sukunimeni on kaunis, lyhyt, erikoinen ja sointuu kauniisti etu(ja toisen)nimeni kanssa.

Jännä juttu, mutta musta tuntuu että tämä on Se Mun Nimi. Nyt vasta tuntuu että nimi vastaa identiteettiä. Kuulostaa varmaan vähän oudolta, mutta en vaan ollut millään tavalla kiintynyt entiseen nimeeni.

Link to comment
Share on other sites

Vastasin "olihan se vähän haikeaa"

Ennen häitä minusta tuntui siltä, että jos vaihdan nimeni, identiteettini murenee täysin. Halusin kuitenkin, että tulevaisuudessa koko perhe on samanniminen. Ja olin oikeastaan aina miettinyt että kunhan naimisiin menen, niin vanha sukunimi vaihtuu uuteen.

Sitten kun nimi vaihtui ja sitä opetteli käyttämään, ei asia tuntunutkaan enää niin suurelta. Sama leelia olen edelleen vaikka sukunimi onkin eri.

Link to comment
Share on other sites

Mahdollinen nimenvaihto on edessä. En haluaisi vaihtaa, mutta mies ehdottomasti haluaa yhteisen sukunimen, joka on siis hänen omansa. En edes pidä hänen sukunimestään erityisesti, vaikka omanikin melko tavalliselta kuulostava on. Miehellä on kyllä harvinaisempi, vaikka "meitäkin" on vain n. 1500.

Link to comment
Share on other sites

Mä en miettinyt kyllä hetkeäkään; miehen sukunimi_piste_ :)

Ok, asiaan SAATTAA ;) vaikuttaa sekin pikkasen, että mun lapsi½:t ja aviomiehen ex ovat kaikki miehen sukunimellä. Olishan se kummaa, että mä olisin 'Virtanen' kun ex-rouva, oma mies ja heidän lapsensa jatkaisivat miehen nimellä 'Rantanen' :P

En sitten tiedä, miten olisi, jos asiat olisi toisin-- monella eri suunnalla...

Edit: pilkunviilaus :P

Link to comment
Share on other sites

Mulla nyt yhdysnimi, ja vähän potuttaa, että miksen vaan suosiolla ottanut yhtä nimeä eli miehen.

Mä otin ensin yhdysnimen, mutta 2 kuukauden jälkeen kävin maistraatissa vaihtamassa pelkkään miehen nimeen. Ei vaan jaksanu niin pitkää nimeä ja muutenkin, luulin, että tulee identiteettikriisi nimestä, mutta ei tullutkaan. Siis pehmeä laskeutuminen nimenvaihdokseen. Toki se maksoi ajokortin verran, sen kun kerkesin jo vaihtaa, passia onneks en.

Link to comment
Share on other sites

Guest hanilainen

Vastasin jo tuohon kyselyyn, että 'ei kovinkaan'.

Nyt kun se oma nimi oli tuossa häämatkan aikana hävinnyt ulko-ovesta huoltoyhtiön toimesta, tuli kuitenkin vähän haikea olo... :-/

Mitenhän kauan tämän uuden nimen sisäistäminen mahtaa kestää??

Link to comment
Share on other sites

Guest Naksukka

Ei kovinkaan haikeaa ole ollut. Yllättävää sinänsä, mutta ehkä tunneside mieheen ja sitä kautta uuteen nimeen on kuitenkin niin vahva, että ei ole ollut haikeaa luopua vanhasta nimestä. Ja olenhan mä "omaa sukua" kuitenkin :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...