Häät 2017


nedis

Recommended Posts

On 24.3.2017 at 13.05, LilleriLalleri9 said:

Meidän häät on 26.5.2017. Tätä palstaa kun lueskelee, niin kauheen aikaisessa te muut ootte. Mua kosittiin vasta joulun jälkeen, joten valmistautumisaikaa on ollut vasta siitä saakka. Tällä hetkellä on varattu maistraatti, juhlapaikka, pitopalvelu ja bändi. Kutsut on lähetetty. Kaikki muu puuttuu vielä.

Meilläkin taidettiin joskus viime marraskuussa päättää päivämäärä ja nyt juhannuksena mennään. Ei siis ihan mahdottomasti aikaa. Kutsut on lähetetty ja paikkana käytetään meidän joka juhannus varaamaa mökkiä, niin sekin on hoidettu. Miulla on mekkokankaat ostettu ja jotain pientä askartelukokeiluja on tehty. Pitäis esteiden tutkinta muistaa suorittaa ja maistraatti varata. 

Viime aikoina on ollut vähän fiilis et riittääkö aika, vaikka onhan tässä vielä melkein neljä kuukautta. Lähinnä kai se ruoka ja juomapuoli jännittää, kun nekin hoidetaan itse. Säästää paljon rahassa, mutta tiedä sitten hermoista, kun sitä ruokaa laitetaan sit stressikierroksia ottavan anopin kanssa :rolleyes:

 

Minkälaisella budjetilla te muuten suunnittelette häitä? Meillä on arvioitu n. 5300e kaikenkaikkiaan. n. 3000e menee juhlapaikkaan, ruokaan ja juomaan, ja loput on sit sormuksiin, pukuihin, koristeisiin yms.. Jonkin verran ollaan budjetissa paremmalla puolella, kun sormukset löytyi tammialesta ja miun puvun materiaalit jäi kans reilusti alle budjetin. Pukuompelijana siis teen oman mekkoni niin säästää siinäkin aika monta satasta. Mies ei vielä tiedä että käyttääkö omaa vanhaa pukuaan vai ostaako uuden. Patistan sen vähintäänkin ostamaan uuden kauluspaidan ja kravatin/rusetin, mutta muuten saapi ihan itse päättää kyllä.

Meille tulee siis "mökkihäät", eli käydään aiemmin viikolla maistraatissa ja juhlat on sitten isohkolla mökillä. Tarjotaan ruoka ja juomaa jonkin verran, ja suunnitellaan yksi tai kaksi ohjelmanumeroa meidän puolelta. Bestman on ilmeisesti lupautunut kasaamaan bändin(häävieraissa on paljon musisoivia ihmisiä) joka sit soittaa jonkinlaisen setin meidän suosikkiartistien biisejä. Mut meinattiin kuitenkin että melko vapaata juhlintaa ja rentoa yhdessäoloa. Eli alkuun melko perinteistä hääjuhlameininkiä, mut sit jossain vaiheessa vaihde vapaalle.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Lyhyt suunnitteluaika on joskus vaan hyvä asia! Meillä kihlaus kestää vuoden ja välillä tuntuu että tämäkin on liian pitkä aika. Ei muuten, mutta mieli ehtii muuttua vaikka kuinka monta kertaa jos rupeaa suunnittelemaan jo useita vuosia etukäteen :D Nytkin saan koko ajan uusia ideoita mitkä on _pakko saada_ ja taas viikon päästä on aivan uudet tuulet. Onneksi mies pitää mua tässä asiassa aisoissa, en tiedä mikä sekasotku meidän häistä tulisi jos mä saisin yksin tehdä kaikki päätökset.

 

Rueve meillä budjetti on 10 000€. Tuntuu hurjalta käyttää noin paljon rahaa yhteen päivään, mutta mä en tykkää ajatella niin. Mielummin ajattelen sijoittavani muistoihin, jotka kestää koko elämän :wub: 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Oon ihan samaa mieltä, että lyhyt suunnitteluaika voi olla jopa parempi. Ei ehdi odottaa niin kauhean kauaa malttamattomana, muuttaa mieltään yksityiskohdista yms. :D Päätökset tulee tehtyä melko nopeasti ja ehkä sellaiset ihan pienimmät (ja samalla turhimmat) yksityiskohdatkin jää jopa pois, kun keskittyy isompiin juttuihin siinä ajassa mitä on. 

Meillä on tänään tasan puoli vuotta häihin. Just oli vasta yli 7kk! Onneksi tässä välissä on kesälomat ja kaikki, aika menee kuin siivillä varmasti häihin asti. ^_^ Outoa tosin odottaa, että kesäkin olis ohi. :rolleyes::P

 

Meidän suunnittelut on sillä mallilla, että mun mekko on tilattu (tulee kesäkuun lopussa), kirkko ja juhlapaikka on tietenkin varattu. Kuvaaja on varattu. Hääyö on varattu. Eli vois sanoa, että isot linjat on selvillä. Juhlapaikkaan pitäis mennä palaveeraamaan ja samalla ilmoittaa meidän menuvalinnat, mutta ne me ollaan jo valittu. 

Sormus (miehelle ei tule toista) pitäisi hommata, lisäksi mun pitäis varata kampausaika ja ostella omaan asuun yksityiskohtia kuten kengät ja laukku. Kukat täytyy miettiä. Sulhon koko puku pitää miettiä. Kutsut pitää tilata. Eli ei nyt ihan hirveästi mitään isoa, mutta kuitenkin paljon.. :D Tuntuu, että loppuviimein helpoimmat hankinnat ja varaukset on nuo isoimmat eli kirkot ja juhlapaikat. Sitten näihin pienempiin yksityiskohtiin meneekin enemmän aikaa ja tulee jätettyä varmasti viime tinkaankin. :girl_sigh: 

Link to comment
Share on other sites

Ja budjetista.. Me ei olla kauheasti mietitty budjettia sen kummemmin, mutta sanoisin, että se on ~5000€. Ollaan oltu sillä periaatteella matkassa, että menee mitä menee, mutta mihinkään 10t€ meillä ei ole varaa eli sellaisia valintoja pyritään tekemään, että hinta ei nouse pilviin. Sen vuoksi häätkin on pienet alle 30 hengelle. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Iik! Alle viikko niin olen jo virallisesti naimisissa. Odotan tiistaita kyllä niin innolla. Miun unelmapäivä, kun saa nukkua pitkään, pukeutua nätisti, käydä maistraatissa ja sit vetäytyä mökin rauhaan nauttimaan shamppanjaa ja juustokakkua.

Ja ihan hitusen reilu viikko hääjuhlaan, jota en odota ihan niin innolla. Varsinkin kun anoppi ja miehen sisko kiristää miun pinnaa ihan kunnolla. Ne ottaa ihan hirveästi stressiä jostain pöytäkoristeista ja hääkimpusta(meinasin räjähtää, kun TAAS kysyttiin, että mitkäs juhlat ne oikein on kun ei ole kirkkoa/hääkimppua/perinteistä sitä ja tätä ja tuota). Niin kuin se rehupuska miun kourassa on se juttu mikä niistä juhlista tekee häät. Anteeksi kärjekkyys, ei kukissa sinänsä mitään vikaa, mutta perhana että sapettaa. Tuntuu siltä että meidän rakkautta kyseenalaistetaan, kun ei tahdota viimeisen päälle perinteistä hääjuhlaa, vaan oman näköiset kekkerit. 

Olen tällä hetkellä niin pikkumaisella tuulella että voisin "hävittää" sukkanauhan, niin saisin katsella sitä katastrofia sit juhannusaattona(tai paremminkin juhlapäivänä), kun lipsauttaisin, että "se muuten taisi jäädä kotiin." 

Sen verran taivuin, että olen nyt valitsemassa kappaletta häätanssia varten. Tai itseasiassa mies sen valitsi, mie saan etsiä siitä mieluisimman sovituksen. Voipi siitäkin tulla jälkikäteen sanomista, kun ei edes valssia valittu, mutta sehän ei ole meidän murhe se.

Kauhulla vaan odotan, että ne tunkee jotain ohjelmaa aikatauluun. Puistattaa jo ajatuskin jostain morsiamen ryöstöstä yms... Myö järjestetään pieni "tunnetko hääparin"-visailu ruokailun ja kakuttelun väliin, ja kaverit soittaa illemmasta livemusiikkia. Varataan myös jokunen lautapeli mukaan(mies on pelikaupan myyjä) mutta mie en tahtois yhtään sen enempää ohjelmaa. Meidän suvussa ainakin tällaisten juhlien aika kuluu rattoisasti ihan vaan keskustellen. 

 

Pitää vaan nauttia se virallinen hääpäivä täysillä ja ottaa mielenrauhan hallinnan koettelemuksena se loppuviikko sitten :)

 

Link to comment
Share on other sites

Meillä on 2kk! Kauheeta sekin, kun justhan niihin häihin oli vuosi...:o Jotenkin kesäkuussa oon herännyt siihen että oikeasti pitäis tehdäkkin jotain. Kaikki suuret linjat on kyllä hoidossa, mutta kaikki muu ihan levällään. Myönnän että stressaan asioita. Tai no lähinnä tulee sellaisia "pakokauhun" hetkiä kun kaikki läsähtää päin näköä. Harmittaa kun en saanut yhtään pudotettua painoakaan, vaikka niin suunnittelin ( ehkä oon jopa lihonnu). Onhan tässä muutama kilo aikaa puristaa.

Pari viikkoa ja ilmottautuminen päättyy. Pari on peruttanut, jotka otti aika koville - nyt oon jo jotenkin toipunut kun moni on myös ilmoittanut pääsevänsä. Jännää! :wub:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Onpa kiva, kun täällä puhutaan niin positiivisesti lyhyestä suunnitteluajasta :D .... Me nimittäin päätettiin just mennä vielä marras-joulukuussa naimisiin! :D:D Tulossa on pienet hotellihäät, siviilivihkiminen jne. Kunhan saan puvun, sormuksen, paikan ja vihkijän bookattua niin kaikki hyvin :D Mun motto on "ei stressiä". Katsotaan onnistuuko! :D

Link to comment
Share on other sites

Minusta tulee huomenna rouva. Menemme salaa naimisiin perheeltämme, kukaan ei tiedä! Päätettiin heinäkuussa, että nyt on aika, kun viisitoista vuotta olemme olleet kihloissa :) Juhlimme ihan kaksistaan menemällä syömään hyvin. Budjetti on ollut hyvin pieni, halusin kuitenkin kauniin mekon ja korut sekä tietysti sormuksen. Miehen puku maksoi eniten :D Kyllä on muuten vaikeaa ollut pitää tätä salassa!

Link to comment
Share on other sites

Täälläkin ollaan nyt viikonloppuna Rouviinnuttu ja pikkuhiljaa alkaa arki koittaa. Pää on jotenkin ollut niin viikonlopussa että onneksi mulla on vielä tämä viikko lomaa. Meidän häät oli todellakin onnistuneet ja ollaan saatu vain ja ainoastaan hyvää palautetta kiitoksia ja kehuja juhlasta. :wub: Tunnelma oli kuulemma rento ja lämmin , ruoka ja kakku todella hyvää.  Oltiin miehen kanssa ennen häitä että olisivatpa ne jo ohi, et olis muuta ajateltavaa - nyt kumpikin on surkutellut et kuinka nopeasti ne menivätkään. 

Ihan hulla miten kauan niitä suunnitteli ja nyt, kaikki on ohi. Odottelen innolla ( ja vähän kauhulla) valokuvaajien kuvia. Nyt pitää sitten vaan totutella uuteen sukunimeen ja tähän Rouvana- eloon. :D

Muokattu: , käyttäjä: Adiela
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 11.8.2017 at 08.33, annima said:

Onko täällä vielä loppuvuoden morsiamia jäljellä?! :) Muuta kuin minä ja @Ewy :D

Täällä ollaan vielä neitinä, pitäisi kuukausi vielä malttaa. 

Sain juhlia polttareitani viime viikonloppuna, ja oli kyllä niin ihana ja onnistunut viikonloppu! Kaasot oli tehny ihan valtavan duunin ja kaikki oli mietitty niin loppuun asti. Nyt saakin tästä eteenpäin keskittyä rauhassa häihin :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Enää pari hassua päivää jäljellä, nyt lauantaina mennään! Tuntuu niin kummalliselta, että se päivä josta on aina haaveillu on niin pian täällä. Kohta saan olla vaimo! 

Meillä on kaikki järjestelyt jo kunnossa, eli viimeiset päivät vaan pyöritellään peukaloita. Juhlapaikan väki hoitaa tilan koristelut, eli sitäkään ei tarvitse tehdä. Parempi kuitenkin näin, niin saa rauhassa nyt rentoutua ja nauttia odottelusta. Koko häiden järjestely on kyllä ollut niin ihanaa ja kivaa, tuntuu että me ollaan pariskuntana lähennytty entisestään tän yhteisen projektin myötä. En malta odottaa että musta tulee ton upean miehen rouva!

Vähän mietin kyllä että tuleeko wedding blues häiden jälkeen, mutta onneksi on gradu joka saa olla seuraava projekti :D 

 

Iik!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...