Jump to content
Naimisiin.info

Alkoholijuomat Saksasta


Tipsis

Recommended Posts

Meidän häihin suurin osa alkoholeista tulee Saksasta verkkokaupan kautta paristakin syystä. Saksassa asuneena tiesin, että alkoholin hinta on Saksassa about sama kuin Tallinnassa ja koska asumme sulhon kanssa aika kaukana Helsingistä, ei juomien hakureissu Tallinnasta ole ihan kaikkein halvin vaihtoehto. Aiheesta ei kuitenkaan täällä naikkareissa ole ollut varsinaisesti puhetta.

 

Mikäli jotakuta arveluttaa verot ym., kannattaa tutustua googlen kautta asiaan. On täysin laillista (EU-lainsäädäntö) tilata Saksasta alkoholia maksamatta siitä lisäveroja Suomeen, kun myyjä järjestää kuljetuksen. Monet hyvät, isot verkkokaupat, kuten Lieferello.de ja Gourmondo.de, tosin on nyt esim. Valvira/Tulli/Posti saaneet peloteltua lopettamaan myynnin Suomeen. Löysin kuitenkin sellaisen viinikaupan kuin vinello.de sekä Lieferellosta pystyy tilaamaan amazon.de:n kautta. Tässä siis hieman omia kokemuksiani tähän mennessä :) (Marikukan postausta odotellessa ;))

 

Vinellosta tilasin alkumaljat, ruokaviinit, pänikkäviinit ja erikoissiideriä vähäsen. Valitsemani pänikät olivat 13-15 €, pulloviinit ~6 € ja Frizzante 4,50 €. Tietysti siellä olisi ollut myös kalliimpia ja halvempiakin tarjolla. Näin ollen about 43 L viiniä + 13 plo skumppaa + 7,5 L siideriä + sherryplo maksoivat hieman reilu 400 € (sis. toimituskulut 9,90 € ja kaupanpäällislahjaksi viinilaseja). Maksun suoritin PayPalilla, kortillakin olisi voinut maksaa. Lähetys aloitti matkansa DHL:n kyydissä ja siis tällä hetkellä Hampurissa.

 

Lieferellolla on myynnissä lähes mitä tahansa, ja sieltä taitaa siiderien "kokeilukeissin" (24x erilaisia 0,33 L siidereitä, osa sellaisia, joita ei Suomesta saa) lisäksi tulla myös karkkeja. :P Oluttynnyri olisi mielestäni myös fiksu sieltä tilata, mutta tästä meillä on keskustelu vielä auki, sulho pohtii, että tynnyri+lasit on liian hankala vrt. tölkit. Siiderikeissien hinta on about 18 €, esim. Rekorderlig mansikka-lime. Kaaso tilaa samaan settiin pari viinipänikkää 12-13 €. Muuten varmaan olisimme tilanneet kaiken Lieferellosta, mutta tuo amazonissa oleva valikoima on paljon suppeampi kuin varsinaisessa verkkokaupassa. Postikulut ovat 19,90 €.

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Link to comment
Share on other sites

Tulli ja Valvira eivät suinkaan "pelottele" verkkokauppoja, mutta monet lopettavat siksi, että

a/ kaupoille on varsinkin viennin huomattavasti lisääntyessä liian monimutkaista hoitaa EU-alueen lakeihin liittyvät velvoitteet Suomeen päin (mm. alkoholituotteissa valmistevero ja kaikissa tuotteissa arvonlisävero)

b/ kaupoille käy liian kalliiksi korvata perille menemättä jääneitä ja/tai kuljetuksessa vaurioituneita tuotteita (esim. alkoholituotteet lasipulloissa ovat melko riskialttiita kuljetettavia)

 

Edit: Tämän sanottuani lisään, että maanantaina juuri vastaanotettiin 20 pulloa ranskalaisia laatuviinejä verkkokaupasta Vinatis.com, moitteettomassa kunnossa ja ilman minkäänlaisia hankaluuksia maahantulon kanssa :)

Muokattu: , käyttäjä: tammikuu09
Link to comment
Share on other sites

^Mä näkisin lopettamiseen pelotteluna keinot, joilla tarkoituksella hankaloitetaan EUn sisällä kauppaa. Vedotaan vanhaan, EU-lain vastaiseen säädökseen, avataan lähetyksiä ja pistetään mukaan ostajalle lisälasku, paketit jää jumiin/viivästyy/särkyy/"häviää" jne. niin kyllä varmasti helpompiakin asiakkaita löytyy :) Mutta mielellään siis ihan tuoreita ja (toiv) hyviä kokemuksia ja vinkkejä toivoin tähän ketjuun :)

Minkälainen toimitusmetodi tuolla vinatiksessa on?

Link to comment
Share on other sites

Ainakin tämän meidän pakettimme Vinatis toimitti DPD:llä kotiovelle (tilauksesta taisi mennä noin viikko) - ja kun ei oltu kotona, niin kuljettaja soitti kysyäkseen, mitä halutaan toimitukselle tehtävän (tosin aina DPD:n kuljettajat eivät ilmoita mitään, ja ainakin meille DPD on vähän hankala kuljetusfirma, koska sillä ei ole oikein järkevää noutopaikkaa näin kuluttaja-asiakkaille).

 

Ja sen verran vielä olen eri mieltä siitä "pelottelusta", että nettimyyntiä koskeva valmisteveron tilitys (samoin kuin arvonlisäveron tilitys) asiakkaan kotimaahan on kyllä ihan voimassa olevaa EU-lainsäädäntöä (lähde):

 

Internet- ja etämyynti

Jos valmisteveron alaisia tavaroita myydään yksityisasiakkaille internetin kautta, on valmistevero maksettava asiakkaan asuinmaahan ja sen verokantojen mukaisesti.

Ennen tavaroiden toimittamista myyjän on:
- tehtävä ilmoitus toimituksen kohdemaan viranomaiselle
- taattava, että valmistevero maksetaan.

 

Link to comment
Share on other sites

Noista verokiemuroista on kait ihan turha lähteä täällä naikkareissa edes keskustelemaan, netin syövereistä löytyy jos jonkinmoista mielipidettä ja keskustelua siitä aiheesta  :P Faktahan on nyt vaan se, että esim. Lieferello ei edelleenkään toimita Suomeen.

 

Me tehtiin (itse asiassa eilen!) tilaus viinikauppa.comin kautta. Tulevat siis Saksasta myöskin :) Meidän viinitonkat maksoi 13e/tonkka, kuohuviiniä otettiin riskillä edullista, 4e/plo. Siiderit ja lonkerot noin 18e/lava, olut huomattavasti edullisempaa (en muista hintaa kun en itse juo olutta  :huh: ). Toimituskulut tuli painon (lieferellossa oli myös toimitus painon mukaan) ja sijainnin mukaan, meidän karvaa alle 300kg tilauksen toimitus Keski-Suomeen maksoi noin 170e. Itse tuotteiden hinta taisi olla päälle 800e. Tilattiin siis 6 tonkkaa punkkua ja 6 tonkkaa valkkaria, 19plo kuoharia, 15 laatikkoa olutta, 6 laatikkoa siideriä, 4 laatikkoa lonkeroa, 22plo (0,7l pulloissa) väkeviä ja tilattiin vielä boolin pohjaksi 10 tonkkaa (á 10e) valkkaria. Maksaa sai ainakin luottokortilla, tilisiirtona, Klarna-laskulla ja PayPalilla. Raportoin sitten kun toimitus on saapunut perille  :P

Muokattu: , käyttäjä: Marikukka
Link to comment
Share on other sites

Noista verokiemuroista on kait ihan turha lähteä täällä naikkareissa edes keskustelemaan, netin syövereistä löytyy jos jonkinmoista mielipidettä ja keskustelua siitä aiheesta  :P Faktahan on nyt vaan se, että esim. Lieferello ei edelleenkään toimita Suomeen.

Täysin samaa mieltä! :)

 

Meilläkin tehtiin eilen tuo Lieferellon tilaus, em keissit sidukkaa, kaason pänikät ja karkkia. (Vaikkei nyt otsikkoon liitykään, niin karkkia otettiin semmoinen "partymix", 5 erilaista rasiaa Haribon karkkeja yht. 6,4 kg, 33 €, siis 5,09 €/kg eli mielestäni aikas hyvä diili :) )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Molemmat tilaukset ovat saapuneet. Tulivat loppumatkan tosiaan Postin kyydissä, eli piti noutaa lähipostista, kun eihän kukaan normaalityöaikainen ole keskellä päivää kotona. Vinellon tilaus tuli hieman reilussa viikossa (ja kaikki kerralla, jopa tilaajalahjaviinilasit olivat ehjät), Amazonin Lieferellon tilaus hieman nopeammin (tosin Postissa nämä kaksi pakettia olivat eronneet toisistaan ja niistä tuli ilmoitukset peräkkäisinä päivinä). Tässä lähetyksessä yksi karkkiboxeista oli ottanut vähän osumaa ja siitä vähän suoritettiin laaduntarkkailua :D Muuten ei vielä tiedetä, kuinka hyvät kaupat tuli, selviää sitten häissä esim. viinien maku :) Tilaaminen oli helppoa ja ei tullut mitään ongelmia tullin tmv. kanssa. Tosin nyt huomasin, että Lieferello ei toimita enää Suomeen edes amazonin kautta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...