salzburg

Musiikki ruokailun aikana

61 viestiä aiheessa

Meille tulee bandi, mutta ruokailun aikana tosiaan musiikki tulee soimaan spotify-listalta. Lista ei ole viela valmis, mutta olen alkanut keraamaan sinne sopivan letkeaa ja hyvantuulista musaa; aika paljon vanhaa R&B:ta ja Motown klassikoita, seka esim. Frank Sinatraa yms. 

Muokattu: , käyttäjä: Roslin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

EDIT omaan viestiini:

meille tulossa instrumentaalista musaa jossa saksofoni on "pääosassa". Miehen toiveesta :)

 

Meille myös. Olisimme halunneet saksofonistin paikan päälle, mutta tällä hetkellä ja tämän budjetin puitteissa näyttää mahdottomalta toteuttaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ruokailun aikana taustamusiikkia soitti puhallinorkesteri, joka hoiti ruokailua edeltäneen vihkimisenkin musiikin. (Hääjuhla ja vihkiminen olivat samassa tilassa.)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä soi joitain kevyitä, hempeitä biisejä taustalla ruokailun aikana :) Sopivan hiljaisella tietenkin, jotta vapaa seurustelu luonnistuu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli ruokailujen ja muutenkin koko alkuillan ajan soimassa instrumentaalista kitaramusiikkia sulhon läppäriltä. Eipä se ilmeisesti mitenkään pakollista olisi kyllä edes ollut, vieraat kun keskittyivät suurimman osan illasta ihan vaan keskustelemaan keskenään, mutta ihan mukava lisä se nyt kuitenkin joka tapauksessa yleistunnelmaan oli. Musiikkia kovasti rakastava morsian tykkäsi ainakin todella paljon. :tender:  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ruokamusiikin hoiti saksofonisti säestäjineen, isäni maksoi keikan häälahjaksi. Soitti noin puoli tuntia sekä ruoan että kahvin aikana, ja lopuksi vielä erään meille tärkeän kappaleen. Väliajoilla bestman soitti kaiuttimista leppoisaa iskelmää. Saksofonisti oli aivan menestys, hidas jazz-musiikki toi juuri sellaisen tunnelman kuin olimme ajatelleetkin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee ruokailun taustamusiikiksi rauhallista ja romanttista musiikkia, pääasiassa Disneyn rakkauslauluja (eng.).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla olisi tarkoitus kasata jonkinlainen kokoelma swingahtavia covereita tunnetuista biiseistä ruokailun taustalle. Ei mitään hempeilyä mutta kuitenkin sellaista mukavan leppoisaa joka soi sopivan hiljaisella taustalla. Voivat vieraat siinä samalla sitten bongailla hittibiisien uusia versioita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ajateltiin kanssa laittaa koneelta soimaan meidän lempimusiikkia laidasta laitaan. Molemmille kun musiikki on henki ja elämä ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen suunnitellut ruokailun taustamusiikiksi klassista pianomusiikkia. Olen tehnytkin pitkän spotify-listan suosikkimusiikistani, mutta nyt mietin, että onko klassinen pianomusiikki vähän liian dramaattista? Käyköhän niin, että ne huippukohdat tulevat liian kovalla vaikka ääni olisikin hiljaisella ja sitten ihmiset vain stressaantuvat tästä musiikista.

 

Tein soittolistan, jossa on paljon Chopinin nokturnoja, joista pidän muutenkin ja Griegin lyyrisiä pianokappaleita. Kun kuuntelin tuota läpi niin pidin musiikista tosi paljon, mutta jäin miettimään että häiritseekö tuo musiikki sitten seurustelua? Onko kenelläkään kokemusta siitä, että toimiiko tämäntyyppinen musiikki ruokailun taustalla?

 

Tein myös toisen listan, missä on rakkauslauluklassikoita pianolla soitettuna. Mutta tästä tulee taas vähän hissimusafiilis. Vähän pliisua jotenkin eikä kovinkaan persoonallista, mutta ainakin pysyy taustalla eikä haittaa seurustelua. Ehkä teen niin, että kokeillaan ensin sillä klassisella ja sitten jos häiritsee niin vaihdetaan tylsään. :)   (Vaikka monen mielestä varmaan juuri tuo klassinen musiikki on tylsää!  :P )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Riippuu paljon teidän vieraista! Kannattaa ainakin testailla sitä äänenvoimakkuutta. (edit: tyhjässä juhlasalissa kuulostaa kovemmalta kuin ihmisiä täydessä) Varmasti musiikki häiritsee keskustelua ja/tai ruuasta nauttimista, jos joutuu istumaan ihan kajarin vieressä tai musiikki on todella kovalla. Kannattaa muistaa myös, että alentuneella kuulolla pienikin taustahäly voi viedä täysin keskustelumahdollisuuden. Itselle kyllä käy usein niin, että keskustelun lomassa taustamusiikkia ei edes huomaa ja ihan sujuvasti "kuuntelee" tyylilajeja, joita ei omilla soittolistoilla pyöri. Toisaalta taustamusiikki saattaa sitten auttaa hiljaisuuteen, esim. jos vieraat eivät oikein tunne toisiaan/ei löydy jutunjuurta. Mielestäni musiikki (melkein mikä tahansa) on aina parempi kuin kiusallinen hiljaisuus ja saahan siitä keskustelunaiheitakin :)

Entäpä sellainen sekoituslista, missä on sekaisin noita mainitsemaasi kahta listaa? Sain sen kuvan, että toinen voi olla liian "dramaattinen" ja toinen "pliisu".

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään