Jump to content
Naimisiin.info

Saako sulhanen nähdä morsiamen hääpäivänä ennen vihkimistä?


neet

Recommended Posts

--

Me nähdään kans vasta alttarilla. En oo niin noitten first look -kuvien fani. Vaikka tunteet onki aitoja, niin onhan ne aika lavastettuja... Mutta mistä kukakin tykkää. Meille se riittää, että kirkossa otetaan kuvia ku nähdään toisemme alttarilla. :) Varsinaiset potretit otetaan sitten kirkon jälkeen ja vieraille keksitään viihdykettä siksi aikaa. --

Pahoittelut OT:stä, mutta jäin ihmettelemään tuota boldaamaani.. Siis että tunteet on lavastettuja vai ne kuvat vai aviopari vai mikä? First look -kuvissahan pari näkee toisensa oikeastikin ensimmäistä kertaa, joten ainakaan tunteet eivät ole lavastettuja.. Ja mitä itse kuviin tulee, niin nehän yleensä otetaan ihan samoin kuin jos pari näkee ensi kertaa kirkon käytävällä: pari näkee toisensa, morsian tulee sulhasen luo tai sulho avaa silmät.. Yhtälailla siinä kirkon pihalla/puistossa/hotellilla otetuissa kuvissa ollaan "ennen papin aamenta" kuten kirkon alttarillakin, vain pari tuntia aiemmin..

Link to comment
Share on other sites

^ Ok, siis viittaisit amerikkalaiseen potrettiin First Look -kuvana (kenties yhteen minun linkittämääni esimerkkiin)? First look:han tarkoittaa ensikerran näkemistä, joten oven takana piilottelu ei ole sellainen kuva, jos nyt ihan tarkkoja ollaan.. ;) Siitä seuraava kuva, eli kun kohdataan, on tietysti sitten se pointti, joten ehkäpä minulta sitten huono linkitys, poistanpas sen "aitojen" kuvien joukosta. Tuo termihän todellakin kattaa monenlaiset kuvat sekä jenkkimäiset "lavastetut" kuvat että myös ihan suomalaiset "peruskohtaamiset" ennen valokuvia. Kuvat ovat sitten parin näköisiä, joten lavastetuiksi niitä ei voi minusta sanoa. Ne voivat olla hauskoja, kuten vaikka tämä kohtaaminen.

 

Se on sitten eri asia, jos oikeasti ensi kerran kirkossa kohdataan - ja tietysti ihanin vaihtoehto, mutta ei aina toteutettavissa! Monesti vieraita ajatellaan ja kuvat otetaan etukäteen tai alttarille/tuomarin eteen astellaan yhdessä, ja tähän "tarpeeseen" minusta FL-kuvat ovat paikkansa löytäneet. Minulle FL kuvat ovat ihan must, mikäli viralliset hääkuvat otetaan ennen vihkistä. Aivan ihania, herkkiä ja ainutlaatuisia kuvia, joista tunteet todellakin näkyy.

Link to comment
Share on other sites

Meistä olisi aivan ihana nähdä vasta alttarilla, mutta monet käytännön syyt ja se, ettei nukuta hyvin yksinämme, puoltavat sitä, että näemme heti herätessämme. Kuvatkin otetaan hääjuhlapaikalla ennen vihkimistä, mutta isä sentään saattaa minut alttarille, niin säilytetään edes hippasen ihanaa vanhanaikaisuuttakin :) Jos se vain käytännön puolesta onnistuisi, tietysti se ensikohtaaminen alttarilla olisi ihanaa!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Valitsimme hääpotrettien kuvaukseksi miljöökuvauksen, joka kestää neljä tuntia.  Tästä syystä viralliset hääkuvat otetaan jo torstaina, jolloin minulle tehdään myös koekampaus ja -meikki. Aluksi olin harmissani tästä järjestelystä, koska en olisi tahtonut, että sulhanen näkee puvun jo torstaina.  Kun kuitenkin ehdottomasti haluamme niin pitkän kuvauksen ja monipuolisesti kuvia niin on mahdotonta aikatauluttaa sitä itse hääpäivään.  Vietämme häitä edeltävän yön eri paikoissa ja itse hääpäivänä näämme vasta häämarssin soidessa... :) Hääpäivässäkin on jo oma jännityksensä ja uskon sulhaseni liikuttuu jo sen vuoksi kävellessäni häntä kohti, vaikka puvun yms on jo nähnytkin. :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me olemme ajatelleet kävellä yhdessä koska isäni ei ole ollut kuvioissa noin 10 vuoteen ja äitini on ehkä parempi olla lähellä penkkiä. Ei iän takia vaan kyynel romahdusten. Mietimme kaason kanssa kävelyä mutta on luontevaa että kävelen sulhon kanssa, olemme jo nähneet ja kokeneet niin paljon hyvää ja pahaa yhdessä kun vuosia takana jo 9. 9rikasta ja hienoa vuotta :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest pactasuntservanda

Me nukumme edeltävän yön yhdessä ja menemme samaa matkaa vihkimistilaisuuteen =) Olemme sitten asuneet jo yli 5 vuotta yhdessä ja nähneet toisemme aika monena päivänä... Tuntuisi jotenkin oudolta, että kun kyseessä on kerran yksi tärkeimmistä päivistä, niin emme viettäisikään sitä päivää yhdessä alusta asti.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Vaikka olisi ehkä käytännöllisempää käydä kuvauksessa ennen vihkimistä, niin meille oli alusta asti todella tärkeää, että näemme vasta kirkossa, kun kävelen alttarille. Käytämme kuviin mieluummin vähän vähemmän aikaa kuin luovumme tästä ikimuistoisesta hetkestä. 

  ^ Meillä on täysin samaa homma <3

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meilläkin vietetään häitä edeltävä yö erillään ja näemme toisemme vasta sitten maistraatissa. Saa nähdä miten onnistuu, luotan siihen että bestman ajaa sulhon kanssa maistraattiin (ajoissa!) kun itse ajattelin mennä vanhempieni luo edeltäväksi yöksi, käydä meikissä ja kampauksessa ym. ja lähteä sitten vielä avustamaan juhlapaikan järjestelyissä ennen maistraattiin siirtymistä. En varmaan uskalla sulholle nakittaa aamuksi mitään tehtäviä, nukkukoot rauhassa pitkään niin pääsee vihkimiseen sitten levänneenä, toivottavasti  :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Me hyvin todennäköisesti olemme edeltävän illan ja yön yhdessä kotona, elleivät esimerkiksi kaaso ja bestman liity seuraan esim saunomisen merkeissä. Kaikki strategisesti tärkeät paikat (kampaaja, kukat) sijaitsevat lähellä kotiamme, niin sulho saa hoitaa aamun juoksevia asioita, kun olemme siskoni (kaaso) ja äitini kanssa kampaajalla ja meikissä. Samoin kuvat otetaan joko koekampaus ja -meikkipäivänä tai ennen vihkimistä juhlapaikalla säästä riippuen. Minulle ei jotenkin ole mitään väliä näkeekö se sulho minut ennen vihkimistä vaiko eikö ja itsellä taas on mukavampi kun herää tutusta kainalosta. Voi se sulho vierättää pari kyyneltä morsiamensa kauneuden tähden kotonakin :)

Link to comment
Share on other sites

Mie olin ajatellu silleen,että yhessä olla hääpäivää edeltävä yö,mies näkee puvun,jonka aion tilata,korut yms. MUTTA... :jere:

 

Päädyinkin eilen illalla toiseen pukuun,jota mies ei ole nähny ja taidan pitääkkin sen salaisuutena,samoin kampausideat ja uuden korusetin ja vaatia sen hääpäivää edeltävän yön erillään oltavaksi(vaikka ikävä tuleeki  :give_heart: ).Mies näkee minut sitte ku vihkiminen alkaapi ^^

Link to comment
Share on other sites

En usko näkemisen tuovan huonoa onnea ja häämme pyrkivät olemaan muutenkin epäperinteiset, joten kyllä; mies saa nähdä minut ennen vihkimistä ja luultavasti nukutaan yhdessä kotona häitä edeltävä yö.

Ennen vihkimistä otetaan myös kuvat, jotta hyvää juhlimisaikaa ja yhteisoloa vieraiden kanssa ei tarvitse katkaista kesken.

Link to comment
Share on other sites

Itse ajattelin laittaa mieheni BM:lle yöksi ja kirkossa nähtäisiin vastavekan kerran. Olisi kiva saada kaaso yöksi koska tiedän jo valmiiksi ettei nukkumisesta tule mitään. Olen tosi kova jännittämään ja yksin ollessa varmaan kiipeilisin seiniä pitkin. Tai sitten kun on iltahäät niin laitan miehen heti aamulla pois että nähdään vasta kirkolla.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...