Ketkä kättelevät häävieraat?


Fröken Strand

Recommended Posts

Ei kyllä vielä mitään tietoa...Mmhh..Todennäkösesti meidän molempien vanhemmat tulee sponssaa häissä,vaikka suurin osa maksetaankin itse..Olis ehkä ihan kiva,että hekin ottaisivat onnittelut vastaan,mutta toisaalta mä jotenkin vierastaisin semmosta hirveetä 6ihmisen letkaa jotka seisoo onnittelu vastaanotossa...En todella tiedä..Täytyy varmaan kysyä vähän ainakin omilta vanhemmilta mitä he ovat mieltä..

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Haluaisin, että meidän häät olisivat mahdollisimman rennot ja jotenkin tuollainen pitkä kättelyrivi tuntuu aika muodolliselta. Muutenkin vieraslistalla on sukua vain vanhempien, sisarusten, isovanhempien ja kummien verran joten he tuntevat jo kaikki toisensa muutenkin (monenlaista juhlaa mahtunut tämän 10 vuoden varrelle) ja loput ovat kavereita.

Link to comment
Share on other sites

Mä olen vähän miettinyt, että kätelläänkö/halaillaanko ollenkaan, siis tolleen tervetuloa mielessä. Ajatuksena oli sellainen, että vieraat mensi pöytiin, sinne mennessä jaettais maljat mukaan. Sitten bestman "kuuluttais" meidät sisälle ja nostetaan malja ja aletaan syömään :) Sitten juhlan mittaan otettais onnitteluita ja halauksia vastaan- en tiä sitten moniko kaipais ihan sitä virallista kättely osuutta... Tätä täytyy siis vielä miettiä.

Mutta jos kättelyt tulee siinä ollaan vain minä ja mies.

Link to comment
Share on other sites

Tällä hetkellä tuntuu siltä, että kättelemme ihan kahteen pekkaan. Järjestämme häät täysin itse (joskin vanhempieni pienimuotoisella rahallisella avustuksella) siten, että vanhemmatkaan eivät tiedä juhlapaikkaa ym. ennen kuin saavat postissa kutsun. Sulhasenkin vanhemmat tulevat tilanteeseen täysin vieraan roolissa (koskeivät ole suomalaisia eivätkä osallistu valmisteluihin mitenkään), joten olisi jotenkin hassua laittaa heidät osaltaan isännän ja emännän rooliin. Toisaalta kielimuurien vuoksi haluamme kaikilla tavoin välttää erikielisten ihmisten pakotettua kanssakäymistä, eivätköhän ne kielenkannat löysty sitten iltaa myöten. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä on tällä hetkellä suunnitelmissa seuraavaa:

Vihkiminen tapahtuu juhlapaikalla, jolloin kaikki vieraat ovat jo valmiiksi omilla paikoillaan ennen seremonian alkua. Seremonian päätyttyä jäämme salin eteen onniteltaviksi. Meidänn kummankin vanhemmat tulevat ensin onnittelemaan meitä ja jäävät sitten vierellemme ottamaan myös onnitteluja vastaan. Muut vieraat onnittelevat ensin meidät, sitten vanhemmat ja lopuksi ottavat onnittelumaljan ja palaavat omille paikoilleen. Kun kaikki ovat paikoillaan onnittelumaljojen kanssa, nostetaan yhdessä maljat. En tiedä, miten tämä toimii käytännössä, mutta suunnitelmana tuntuisi luontevimmalta vaihtoehdolta...

Link to comment
Share on other sites

Meillä olisi suunnitelma seuraavanlainen. Eli vanhemmat ovat vieraita vastassa ja kättelemässä. Me olisimme valokuvauksessa ja halailemassa :girl_haha: Ja kun kaikki olisivat paikalla niin me ilmestyisimme paikalle, vähän jenkki tyyliin. Tämä sen takia että haluan ennemmin sitten kierrellä vieraiden joukossa ja ottaa onnitteluita sillä tavalla vastaan. Noi jonot ei oo meidän juttu...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

En ole edes ajatellut vaihtoehtoa, että emme olisi onniteltavina ja mielestäni kuuluu asiaan, että vanhempamme ovat myös onniteltavina, sillä hehän osallistuvat suunnitteluihin ja mahdollisesti myös kustannuksiin. Meillä kätteleminen kyllä varmasti muuttuu halaamiseksi, poikkeuksena ehkä joidenkin kutsuttujen uudet puolisot, tosin saatan kyllä innostuksissani halailla kaikki läpi :girl_in_love: Olen ollut häissä, missä naimisiin meni nuori pari, eikä heidän vanhemmat olleet onniteltavina, jotenkin se tuntui oudolta, mutta hääpari eikä heidän vanhempansakaan olleet edes ajatelleet, että vanhempiakin pitäisi onnitella. Vieraat kovasti tätä ihmettelivät. Myös häät, joissa hääpari ei ole ollenkaan onniteltavana saattaa aiheuttaa ihmetystä vieraissa.

Meillekin vanhemmat todennäköisesti menevät kirkon oville vastaanottamaan vieraita, mikäli ehtivät eivätkä ole liiallisen tunneryöpyn vallassa. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

kyllä pariutuvien ikäkin vaikuttaa siihen ketkä siellä jonossa seisoa pönöttää...

ite oon (toivottavasti) menossa naimisiin suhteellisen nuorena (22v, sulho 24v) niin tuntuu luontevalta että vanhemmat ovat mukana onniteltavina (vaikka eivät osallistu kustannuksiin). kun taas häissä, joissa pari oli yli 40v. olisi tuntunut kummalliselta jos heidän elossa olevat vanhempansa olisi olleet mukana jonossa onniteltavina (toki useat kävi onnittelemassa sulhasen äidin erikseen myöhemmin..).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Järjestetään häät kahdestaan ja marssitaan vihille kahdestaan, joten kuulostaisi ihan siltä, että myös kätellään kahdestaan. Vieraat voivat sitten niin halutessaan onnitella vanhempia vapaamuotoisesti ja omin päin.

Hupaisaa kyllä tilanne meni ihan itsestään niin, että vanhempamme jäivät seisomaan omien onnittelujensa jälkeen lähellemme - jolloin vieraat aivan automaattisesti suuntasivat onnittelemaan myös heitä. Ei yhtään haitannut, ja kaikki sujui ihan kuin systeemi olisi sovittu tarkalleen ennakkoon.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä on tarkoitus että me sulhon kanssa otamme onnittelut vastaan. Ei jotenkaan istu meidän ajatusmaailmaan että enää tässä iässä (molemmat yli 30 v.) meidän vanhempia onniteltaisiin :girl_haha:.

Molemmat kun ollaan tavallaan toisella kierroksella eli lapset tehty toisten kuin nykyisen puolison kanssa. Vaikkei kumpikaan siis ole aiemmin naimisissa ollut.

Link to comment
Share on other sites

Guest hilda siviä

Mä en ymmärrä miksi vanhempia pitäisi onnitella siitä, että jälkeläiset menee naimisiin. Eikös se hääjuhla ole juhlistus sen hääparin onnelle, eikä vanhemmille? Voisiko joku kertoa, mikä tämän kättelytradition idea alunperinkään on? En nimittäin edes tiennyt tällaisesta ennen kuin tänne foorumille löysin tieni :girl_impossible: Olen ajatellut, että meillä olisi jonkin sortin hetki, jolloin vieraat voivat onnitella MEITÄ meidän juhlissamme. Ajattelimme, että vanhemmat olisivat ensimmäiset, jotka onnittelisivat. Mieleen ei juolahtanutkaan, että joku haluaisi vanhempia onnitella.

Link to comment
Share on other sites

Jos meidän vanhemmat avustaisivat meitä häissä rahallisesti niin sitten haluaisin heidätkin käteltäviksi, hehän ovat tavallaan myös juhlien isäntinä ja emäntinä ja tarjoamassa niitä vieraille. Todennäköisesti meille tulee niin että vain meidät kätellään, ollaan molemmat vähän päälle kahdenkymmenen ja mä nimenomaan en halua ihmisille ajatusta että lähtisimme vasta nyt lopullisesti lapsuudenkodistamme yhteiseen kotiin, ihan itsenäisiä tässä on oltu jo pitkään.

Link to comment
Share on other sites

mä aattelin ainakin omissa häissä, että vaan minä ja sulhanen otetaan onnitteluita vastaan....henkilökohtasesti ku mua on aina jotenki ärsyttäny kavereiden häissä se ku pitää onnitella itelle täysin vieraita vanhempia....suvun mummot ja tädit voi kyllä vanhempia käydä onnittelemassa erikseen jossain välissä, mut sen ei tartte olla osa "ohjelmaa"

Link to comment
Share on other sites

Me on päätetty tehdä niin, että vain meitä kätellään ja onnitellaan. Vanhempia ei varsinaisesti onnitella, mutta he seisovat juhlasalin ovella, ottavat vieraat vastaan (me siis tullaan paikalle vasta sitten, kun kaikki ovat jo juhlapaikalla) ja toivottavat vieraat tervetulleiksi. Tämä järjestely tuntui meille sopivimmalta, sillä vanhemmat osallistuvat jonkin verran kustannuksiin ja toisaalta haluttiin, että vieraatkin tuntevat olonsa tervetulleiksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mä tahtoisin, että vieraat kättelevät vain meitä, koska itse olemme häämme maksaneet ja organisoineet ilman vanhempien apua. Mutta veikkaanpa kuitenkin, että molempien vanhemmat siihen jäävät jonon jatkoksi seisomaan. :girl_smile: Eikä se haittaa, onhan se vanhemmillekin hienoa kun molempien perheiden esikoiset astelee avioon. Ja sulho vielä se ainoa perheestään, joka ei naimisissa. Nuorempi sisko kun ehti ennen meitä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä vieraamme kättelevät ensin vanhemmat (morsiamen vanhemmat, sulhasen äiti ja hänen miehensä, sulhasen isä ja hänen vaimonsa) ja sitten meidät. Vanhempamme puolisoineen ovat juhlien isäntiä ja emäntiä meidän, pääemännän ja -isännän, ohella, ja mielestäni tällainen tervetulleeksi toivottaminen ja onnitteleminen on kohteliasta ja myös kaunis perinne. :)

Mielestäni sillä, kuka häät maksaa, ei ole tämän asian kanssa niin tekemistä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Vieras_Swilla_*

Entäs onko siihen jotain etikettiä, että kumpi hääparista ottaa ensin onnitteluja vastaan? Entä jos ajatellaan, että morsiamen vanhemmat olisi seuraavana onnitteluja vastaanottamassa, niin onko isä vai äiti ensin?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...