Jump to content
Naimisiin.info

Ketkä kättelevät häävieraat?


Fröken Strand

Recommended Posts

Meillä oli sulhasen kanssa oma kättelyjono juhlatilan terassilla, ja kun vieraat siirtyivät sisälle oli siellä meidän vanhemmilla oma jono. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me olemme sulhaseni kanssa kutsujina, ja vain me kättelemme vieraat. Sulhasen eronneet vanhemmat eivät ole väleissä, joten haluamme välttää kaikki mahdolliset tilanteet jossa voisi syntyä konfliktia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Täällä on myös alustavasti suunniteltu, että kättelemässä olisimme vain me kahdestaan :gpari: jotenkin minusta tuntuisi oudolta, että vanhemmat olisivat siellä onniteltavina. Osaksi tähän varmasti vaikuttaa omien vanhempien vasta parin vuoden takainen ero, ja sen jälkinen heidän välinen hiljaisuutensa. En halua pistää heitä kovinkaan moneen tilanteeseen vierekkäin, vaikka periaatteessa ihan sivistyneissä väleissä ovatkin.

Muokattu: , käyttäjä: mlinna
Link to comment
Share on other sites

Meillä vanhemmat ottivat vieraat vastaan ja heidän kättelynsä hoitui siinä. Vihkimisen jälkeen oli se perinteinen onnittelujono, jossa käteltiin, halattiin ja onniteltiin vain meitä kahta. :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Meillä myös vanhemmat kättelivät vieraat. Tämä oli anopin ehdotus, itse en olisi tuollaista mahdollisuutta varmaan edes tullut ajatelleeksi.

Tämä sujui ihan hyvin. Ainoa poikkeus oli yksi miehen kaveri, joka ei ollut ihan älynnyt tätä systeemiä. Meidät käteltyään hän oli vaan katsonut meidän vanhempia ja kävellyt heidän ohitseen.:D

Link to comment
Share on other sites

Luulenpa että meillä ennemminkin halataan, kuin kätellään (kättely tuntuisi aika jäykältä...) Mutta vain minä ja sulhoni ollaan onniteltavina. Me olemme kutsujina ja häiden järjestelijät, olisi hassua pyytää siihen vanhempia (omani vieläpä eronneet). Onnittelut tapahtuu heti vihkimisen jälkeen siinä vihkipaikalla, siitä vieraat siirtyvät viereiseen juhlatilaan ja me sitten perässä viimeisinä. Eli ei tarvitse tämän takia muodostaa erikseen mitään "jonoa". Kiva se on jokainen vieras kuitenkin kohdata siinä kohtaa erikseen ja toivotella myös tervetulleeksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

En ole tätä tarkemmin vielä miettinyt, mutta täältä löytyi ihan hyvä vinkki että vanhemmat voisivat toivottaa vieraat juhlapaikalla tervettulleiksi ennenkuin me olemme saapuneet paikalle, kun jäämme kirkolle ottaamaan kuvia vihkimisen jälkeen (olen sen verran vanhanaikainen että tuleva mieheni näkee minut ensimmäisen kerran vasta alttarilla :gpari: )  Sitten kun me olemme saapuneet juodaan tervetuliaismaljat ja sitten meitä voipi onnitella (paljon halaamista tiedossa varmasti meilläkin)!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mm.. mulla vähän samantyyppinen tilanne nightatvoguen kanssa, mun (siis morsiammen) vanhemmat maksaa hieman alle ½ häiden kokonaiskustannuksista (paitsi ei häämatkasta). Anoppi (siis mun avomiehen äiti, avomiehen isä ei ole enää elossa) ei ole ainakaan toistaiseksi tarjoutunut maksamaan mitään, tuskin siis tuleekaan maksamaan mitään. (Vaikka kai hyvin 'perinteisesti' morsiammen vanhempien kuuluisikin maksaa suurin osa.. no mutta!) Me itse (tuleva aviopari) maksetaan itse loput reilut ½ häiden kustannuksista.

 

Haluan, että omat vanhempani kättelee vieraat. Toisaalta tuntuu typerältä että myös anoppi saa olla samassa jonossa, vaikkei ole edes tarjoutunut auttamaan kustannuksissa. Toisaalta en halua jättää häntä ulkopuolellekaan. Dilemma!

 

No mutta, jos nyt ajatellaan, että molempien vanhemmat kättelee vieraat. Täytyykö vielä morsiusparin itse kätellä vieraat, jos ei halua?

Link to comment
Share on other sites

^Minusta tuntuisi kylla hieman hassulta, etta vain vanhemmat katellaan/halataan. Morsiuspariahan siella juhlitaan, vaikka vanhemmat maksaisivatkin. Mutta kannattaa tehda toki itselleen sopivin ratkaisu ^_^

 

Me olemme paattaneet, etta meille tulee tama onnittelujono, mutta siina onnitellaan vain meita, vanhemmat eivat siis tule kyseiseen jonoon. Meilla vanhemmat ei osallistu haiden kustannuksiin, ja muutenkin jarjestamme juhlan itse. Ajattelimme, etta onnittelujono antaa varmasti sen tilaisuuden jokaiselle henkilokohtaisesti onnitella haaparia, ja mina ainakin haluan halata jokaista vierasta. Englantilaisissa haissa ei tata tapaa ole ollut, ja jotenkin olen jaanyt sita aina kaipaamaan, koska tuntuu hassulta aloittaa juhla ilman, etta on valttamatta saanut tilaisuuden kayda onnittelemassa haaparia. Silla jos tata ei ole jarjestetty onnittelujonon muodossa, eivat kaikki valttamatta ehdi tata tehda ennen muun ohjelman alkua. 

 

Taytyy sanoa, etta tama hieman nauratti:

 

Vihaan noita kättelyjonoja juhlissa, jalat väsyy jos on huonot kengät, ja ne jotka haluaa onnitella tulee kyllä tekeen sen uudelleen (näin olen ainakin katsellut häissä tähän asti).

Tai siis, eihan se onnittelujono nyt kai yleensa niin kauan kesta. Eihan se nyt ihan niin pitka ole kuin Linnan juhlissa :D Ja lienee jarkevaa valita sellaiset kengat, joilla jaksaa hieman seistakin ;)

Link to comment
Share on other sites

Puuh, mä mietin mihin koloon me saadaa ittemme mahdutettua, ku meinasin, et meil ois kuvaus myös mein juhlapaikalla ennen koko virallista touhua :) Saapa nähä miten tää tästä etenee ku edetään ;)

Link to comment
Share on other sites

Minä ja mieheni toivotamme vieraat tervetulleeksi ja täten vain me olemme kättelemässä /halailemassa vieraitamme. Maksamme häät itse ja kutsumme vieraat itse.

 

En näe mitään syytä, miksi vanhemmat olisivat siinä mukana onnitteluja vastaanottamassa. Varsinkin kun molempien vanhemmat ovat eronneet ja on uutta aviopuolisoa, uutta mies/naisystävää ja omien vanhempieni huonot välit, niin siitä ei tule yhtään mitään. Ja muutenkin, kun noita uusia puolisoita on mukana,niin olisi outoa, että vanhemmat olisivat kuitenkin keskenään vierekkäin vastaanottamassa onnittteluja. Nou tänks!

(täähän nosti ärsytystason, kun vain ajattelin asiaa :D  henk.koht mua nyppii se, että vanhemmat tunkevat itseänsä esille lastensa häissä. Näin ei käy meillä. Kun on huolehtinut itse itsestään nuoresta lähtien, niin tälläinen ei vaan sovi mun ajatusmaailmaan, ihan liian itsenäinen ja itsepäinen olen. Heh)

Link to comment
Share on other sites

^Niin, vahan sama taalla!  :P Mutta toki ymmarran sen, etta jos vanhemmat maksavat haat, tai ison summan, he ehka haluavat myos vastaanottaa vieraat henkilokohtaisesti. Mutta sita ihmettelen enemmankin, etta miksi usein kuulee vieraiden onnittelevan vanhempia :unsure: Onko se niin, etta onneksi olkoon, paasitte nyt lopullisesti lapsestanne eroon!  :ph34r:  :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mä en haluis kätellä, mies haluis. Me ollaan jo naimisissa, joten pitäiskö vieraiden onnitella siitä, että nyt vuosi vihkimisen jälkeen juhlimme heidän kanssaan vai täh? Ne jotka tietävät meidän olevan jo aviossa, ovat jo onnitelleet.. Miehelle sanoin, että jos joudumme seisomaan siinä käteltävinä, niin sitten ollaan vaan me kaksi. Mun vanhemmat saavat sit toivottaa vieraat tervetulleeks ja miehen isä pitää puheen. Juhlan lopussa kiitämme sitten molempien vanhempia. Koko hemmetin kättelyjono on kyllä niin tympeä juttu IMO, että voisin kyllä karata sen ajaks vaikka vessaan :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Myös me hoidetaan miehen kanssa kättely kahden,kuitenkin me ollaan kutsujia ja itse maksetaan viulut.Vieraita tulee sen verran että menis noissa onnitteluissa tosi kauan jos vanhemmatkin olis siinä.Näin me ollaan suunniteltu,saa nähdä tuleeko vanhemmilta eriävä mielipide :D

Link to comment
Share on other sites

Alustavasti ollaan suunnitelu, että vain hääpari olisi kättelemässä. Toinen vaihtoehto onkin sitten hääpari+hääparin vanhemmat. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 5 weeks later...

Meillä taidetaan vain minä ja sulho kätellä vieraat. Tuntuisi hassulta jos olisi vanhemmat mukana kättelijöinä, koska vain sulhon vanhemmat osallistuvat meidän häihin. Ja sitä paitsi itse maksetaan kokonaan juhlat..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...