Fröken Strand

Ketkä kättelevät häävieraat?

183 viestiä aiheessa

Jos joku kättelee, niin siten me kättelemme itse. Puolisoni molemmat vanhemmat, samoin kuin oma äitini ovat siirtyneet ajasta ikuisuuteen jo vuosia sitten, joten vaihtoehtojakaan ei juuri ole. Luultavasti mekin kuitenkin jätämme kättelyjonon kokonaan pois, sillä en usko, että se sopisi juhlan luonteeseen. :girl_smile:

Ja mitä tulee ylempänä käytyyn keskusteluun vanhemmista ja heidän uusista kumppaneistaan niin näin äitipuolena minusta ainakin on ihan päivänselvää, että puolisoni lasten häissä kättelemässä ovat lasten vanhemmat, emme me uudet puolisot. Riippuu kuitenkin varmasti paljon siitä, millaiset välit uusiin puolisoihin on. Jos he ovat olleet kuvioissa mukana vuosikaudet ja tuntuvat kuin toisilta vanhemmilta, niin sitten hekin ehkä haluaisivat olla onnittelujonossa mukana. Asiaahan voisi kysyä suoraan vanhempien uusilta puolisoilta itseltään ;).

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos kättelemme, kättelemme kaksistaan. Haaveilen kuitenkin siitä, että ehdittäisiin kaikkien vieraiden kanssa jutella erikseen, kiittää ja onnitella siinä samassa (ilman, että seuraava hengittää niskaan).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä ja mies kättelimme hääjuhlaan tulijat. Osa vieraista varmasti kävi onnittelemassa myös vanhempia kädestä pitäen, mutta he eivät seisseet mitenkään kättelyvalmiina lähistöllä. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli vihkiminen samassa tilassa kuin juhlat. Vanhempamme olivat juhlapaikalla ottamassa vieraat vastaan heidän sinne saapuessaan, ennen vihkimistä siis. En usko, että molempien vanhemmat kättelivät kaikkia vieraita, mutta toivottavasti jokainen toivotettiin tervetulleeksi ainakin jommankumman vanhempien toimesta. Me puolestamme kättelimme - tai oikeastaan halasimme -  kaikki vieraat vihkimisen jälkeen: koska alkumaljat haettiin eri huoneesta kuin varsinainen juhlatila, olimme niiden välissä ottamassa vastaan onnitteluita. Ensin vieraat siis onnittelivat, sitten hakivat maljansa ja palasivat paikoilleen (toisesta ovesta). Näin kättelyjono ja maljajono sujuivat kertaheitolla (ja ihan sutjakkaasti, vanhempien poisjättäminen tästä välistä tietysti nopeutti jonottamista). Itselleni ainakin oli tosi tärkeää halata jokainen vieras ja ottaa onnittelut henkilökohtaisesti vastaan, sekä tietysti kiittää heitä (vaikka taisin useammallekin vastata onnitteluihin "Onnea!" siinä tunnekuohussa). Sadan vieraan häissä sitä henkilökohtaista kontaktia ei olisi välttämättä muuten ehtinyt jokaisen kanssa ottamaan.

Olen itse ollut vieraana häissä, joissa käteltiin vain hääparin vanhemmat, ja se oli mielestäni hieman kummaa. Koska en varsinaisesti kuulunut hääparin läheisimpiin (miehen serkun häät), en kokenut luontevaksi mennä kesken juhlienkaan heitä onnittelemaan. Jäi siis se henkilökohtainen onnittelu kokonaan pois :/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vastaanpa nyt tähänkin: Me saavuimme hääpaikalle kaikkien vieraiden jälkeen, joten käsittääkseni omat vanhempani ovat olleet vieraita vastassa ja kätelleet heidät heidän saapuessaan. Kun itse saavuimme hääautolla paikalle, omat vanhempani olivat ekana onnittelemassa meitä ja sen jälkeen mieheni vanhemmat erikseen (koska ovat eronneet) ja vapaasti muut vieraat. Siis pihalla onnitteluhalaukset /-kättelyt ja sen jälkeen onnittelumaljat käteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän kohdalla kättely todennäköisesti jätetään välistä ja kohotetaan yhteinen tervetuliaismalja. Kättelyjonossa vanhempamme näkisivät niin paljon uusia, tuntemattomia kasvoja, ettei sellainen oikein sopisi tämän kättelyn ideaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei kätelty lainkaan, oli pienet häät. Jos joku olisi kätellyt, niin sitten minä ja mies kaksin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
On 7.11.2016 at 12.11, ishe said:

Me ollaan pohdittu että jätettäis kättelyjono kokonaan pois. Vihkiminen järjestetään nimittäin samassa tilassa kuin juhlat, eikä siitä sais järkevää siirtymää. Tai tuntuisi höhlältä laittaa kaikki 100 ihmistä ensin jonottamaan kättelyyn, sitten alkumaljaa, sitten ruokaa... olisi pelkkää jonottamista koko pippalot. Eli todennäköisesti tehdään niin, että vihkimisen jälkeen kun tehdään pieni sisääntulo niin meille nostetaan yhteisesti malja ja meitä saa sitten onnitella juhlan lomassa. 

Ei se sitten ihan näin mennyt, perinteinen kättelyjono tuli. Saatiin siirtymät ihan sujuvaksi niin ei haitannut tilan pienuus. 

Me käteltiin ihan kahdestaan. Me kutsuimme vieraat ja maksoimme häät, joten ei vanhemmilla olisi ollut oikein roolia kättelyssä. Lisäksi vierasjakauma oli aika kaveripainotteinen (30 sukulaista, 70 kaveria), joten olisi ollut hassua laittaa kaikki kaverit onnittelemaan vanhempiakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään