Mitä bändille taukohuoneeseen?


kijoma

Recommended Posts

Guest Sinivuokko(Guest)

Hmm... Me ajattelimme varata vain kylmää juotavaa (alkoholitonta ja muutama olutpullo). Ruuan he voivat syödä muun porukan mukana. Ehkä jotain pikkunaposteltavaa, mutta en usko, että he paljon muuta kaipaavat. Tietysti taukohuoneessa on kaikille istumapaikat jne. Onko joku varannut jotain muutakin bändille?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Moi! Mitä olette/aiotte hommata bändille taukotilaan virvokkeiden lisäksi? Ideat vähissä - kiva olisi jotain hommata  :)

On erittäin harvinaista,että hääparit ovat niin huomaavaisia,että järjestävät bändille taukohuoneeseen mitään.Eikä se toisaalta ole

välttämätöntäkään,koska bändin jäsenet voi hakea juotavaa sieltä,

mistä muukin hääväki.Ruokailuun myös voi osallistua muitten vieraitten kanssa.

Kerran meille tänä kesänä tuotiin korillinen kylmiä juomia,jotka

kyllä maistuivat,koska sää oli hyvin helteinen ja hiki virtasi.

Korissa oli kivennäisvesiä,limua ja keskiolutta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eiköhän se orkesteri ole kätevintä ja kohteliaintakin syöttää häävieraiden mukana.

Muusikoiden Netissä näkyvät valittelevan, että monesti ei huomata ihan vettä tarjota tarpeeksi bändille.

Varsinkin näin helteillä onkin pidettävä huolta, että ihan kaikille, niin häävieraille, kuin vaikka bändillekin on riittävästi vettä koko ajan tarjolla.

Link to comment
Share on other sites

Minäkin yleensä sovin, että bändille kuuluu ruoka ja kahvi. Juomme ja syömme sitten, kun "ihmiset" ovat ottaneet ja aina me paikkamme olemme löytäneet, jos ei vieraiden joukosta, niin vaikka ulkorappusilta. Aina nimittäin ei ole sellaista takahuonetta, missä voisi olla.

Juomapuolenkin olemme sitten itse ottaneet/hakeneet vaikka keittiöstä, mutta erittäin huomaavaista on, jos on vaikka jotain limua/vettä tms. takahuoneessa. Itse juon mieluiten tauoilla vettä, koska tuo makea limu/alkoholiton booli ei ole laulamisen kannalta hyvä  ;)

Jos sitten saadaan vielä iltapalaa, niin mielestäni bändi on tyytyväinen näin, eikä välttämättä tarvitse mitään muuta.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Ehdottomasti täytyy olla bändillekin ruokaa ja juomaa tarjolla!  :o Vaikka monet ajattelee että "me tämä maksetaan, saavat ruokansa kustantaa itse" on se mukavaa että ei tarvitse pizzataxia alkaa tilaamaan jos koko päivä on varattu yhdelle juhlalle. Inhimillisyyttä peliin, ihan yhtä lailla tulee muusikollekin nälkä, ei vain juhlavieraalle!  ;) Ja mielelläni kustannan ruoat muullekin "henkilökunnalle", ei se loppujen lopuksi kalliiksi tule kun ei tarvitse viinatarjoilua järjestää. Jos ei halua koko ruokaa alkupaloista jälkiruokaan tarjota, voi tarjota esim. tuhteja voileipiä tai muuta oikeasti täyttävää ja ravintoarvoiltaan sopivaa.

Link to comment
Share on other sites

on se mukavaa että ei tarvitse pizzataxia alkaa tilaamaan  

Hee, pakko kertoa. Yleensähän paikoissa, joihin tulee pitopalvelu ulkoa, sapuskaa on varattu sen verran reilusti, että bändille ja tarjoiluhenkilökunnalle riittää purtavaa ilman sen suurempaa ihmettelyä. Kerran oltiin eräällä seurojentalolla, jonne oli tilattu nimeltämainitsematon "ranskalaistyylinen" pitopalvelu. Lautaset olivat suuria ja annokset pieniä. Sulhasen suku oli Lapista ja kovia syömään (ja juomaan  ;D) . Pitopalvelun vastaava hikoili hermostuneena koko illan sapuskan riittämistä. Bändille annettiin ehdoton kielto syödä (vaikka asia oli kyllä sovittu morsiusparin kanssa). No eipä sen suurempaa ongelmaa, kaikkea sattuu, mutta kyllähän se vähän nauratti kun keittiöhenkilökuntakin seisoo talon takana syömässä läheisestä MacDonaldista hakemiaan hampurilaisiaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 9 months later...

Meidän juhlapaikalla tulee olemaan iso sali, joka täyttyy vieraista aika mukavasti etenkin kun haluamme tanssilattialle tilaa. Bändissä on 9 jäsentä, joten heidän sijoittaminen vaatisi yhtä kokonaista lisäpöytää.. Paikassa on esiintymislavan takaosassa tilava takahuone, niin onko teidän mielestänne ok, jos katamme sinne takahuoneeseen lämpimän ruoan bändille erikseen? Ajattelimme hankkia salaatteja, leipää, esim. broilerikiusauksen tms ja juotavaa heille, miltä tämä teistä kuulostaa? Heidän on tarkoitus ruokailun aikana soittaa taustamusiikkia ainakin jonkin aikaa, joten senkin puolesta tuo voisi olla meistä toimiva? Pitopalvelussa tuo 9hlön osuus on kuitenkin aika suuri joten pystymme tarjoamaan hyvää ruokaa heille edullisemminkin.. Emme halua kuitenkaan olla epäkohteliaita, sen vuoksi mielipiteitä kiitos :)

Link to comment
Share on other sites

Meidän juhlapaikalla tulee olemaan iso sali, joka täyttyy vieraista aika mukavasti etenkin kun haluamme tanssilattialle tilaa. Bändissä on 9 jäsentä, joten heidän sijoittaminen vaatisi yhtä kokonaista lisäpöytää.. Paikassa on esiintymislavan takaosassa tilava takahuone, niin onko teidän mielestänne ok, jos katamme sinne takahuoneeseen lämpimän ruoan bändille erikseen?

Itsekin erinäisiä häitä soittajana kierrelleenä sanoisin että on erittäin OK. Ei takahuoneessa syöminen ole mitenkään nöyryyttävää tai ikävää, pikemminkin päinvastoin. Ainakin omasta mielestäni on aina mukavampaa viettää aikaa rauhassa bäkkärillä bändin kesken, kuin istua tuntemattoman hääväen seassa.

Karu tosiasia on, että vaikka omat häät tuntuisivat miten ainutlaatuisilta tahansa, häitä ammatikseen kiertävän ulkopuolisen silmissä ne ovat kuitenkin yleensä aika pakkopullaa. Ei siellä salissa huvita istua hiljaa puheita ja leikkejä ihmettelemässä yhtään enempää kuin on pakko.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 11 months later...
Meidän pitopalvelu kertoi, että heillä on tapana varta ruoat bändille eivätkä laskuta heidän ruokkimisestaa meitä erikseen.

Onpa hyvä palvelu tuolla pitopalvelulla!

Meillä bändi kysyi, saavatko jotain ruokaa. Kysyin, haittaako jos eivät saa pitopalvelun sapuskaa, vaan että kun tarjoamme omatekoisen iltapalan kuitenkin, niin saisivat syödäkseen niitä (tyyliin salaattia, suolaista piirakkaa, karjalanpiirakoita tms.). Tämä "snacktyyppinen" ratkaisu kelpasi meidän bändille, toisin kuin monille jotka tosiaan tarjouksessaan edellyttivät pitopalveluruoat keikkaliksan lisäksi. Ymmärrän siis täysin, että tottakai bändille tarjotaan ruokaa (ja juomaakin ehkä?!), mutta kun miettii että liksat ovat kovia ja sitten vielä siihen päälle vaikka 7 hengelle pitopalvelu niin meidän budjetille se olis ollut ehkä liikaa. Olen siis onnellinen että sain sovittua "kevyemmän ruokailun" bändille :)

Link to comment
Share on other sites

Kirjoitetaampa tähän roudarinkin näkökulma :)

Takahuoneeseen ei tarvi välttämättä mitään erikoista ja ihmeellistä varata, mikäli bändi syö ja juo sitä samaa tavaraa mitä muutkin.

Jotakin ehkä kannattaa huomioida:

-Tuore kahvi on joka vaiheessa lähes poikkeuksetta hyvä asia.

-Vesipulloja olisi hyvä varata, koska niitä sitten voidaan tarvittaessa ottaa lavalle mukaan juomisiksi.

-Pyyhkeitä (esim. yksi iso pyyhe / soittaja), koska soittaessa voi tulla hiki.

-Lisäksi jonkinmoiset "yöleivät" tai muu vastaava sapuska olisi aina hienoa, mikäli bändillä ei ole mahdollista syödä "pöydästä" keikan/roudauksen jälkeen.

Kaikki ylimääräinen ajattelu yleensä on loistavaa bändin näkökulmasta. Jos vaikkapa juomat saa jääkaappiin kylmymään ja jotakin pientä naposteltavaa oheen, niin tuskin siitä kukaan valittaa. Pienet erikoisuudet ja hienoudet jäävät varmasti bändin mieleen hyvänä muistona.

Alkoholin suhteen voi vaikka etukäteen kysellä bändiltä mitä siellä haluttaisiin. Jollekin humppatriolle voi riittää vaikkapa punkkupullo ruokailuun ja sixpäkki + vettä keikan ajaksi/jälkeen. Bile-sekstetillä voidaan taas enemmänkin odotella sitä perinteistä baarissa tarjottavaa "väh. kori limsaa/vettä, kori kaljaa, pari siideriä + *-jallu" -kokoonpanoa.

Yleisesti ottaen parempi niin, että varaa ylimääräistä niin ei jää kenellekään huono mieli. Se tuskin romuttaa budjettia, jos 12-päkin tilalta ostaa 24-päkin olutta jne. Bändin sisäinen kontrollin pitäisi pelata kyllä niin, ettei mitään ylilyöntejä tule alkoholin suhteen.

Voi toki toivoa bändiltä ettei alkoholin kanssa läträtä, mikäli vaikkapa suvussa on kovasti propleemia alkoholin suhteen.

Sitä voi toki miettiä, että haluaako bändin pyörivän jaloissa vai pois silmistä. Ruokatarjoilut backstagelle esimerkiksi voi olla bändin kannalta hyvä asia, eikä mitenkään töykeää. Jos bändillä on kaikki hyvässä kuosissa backstagella, niin ei bändillä ole välttämättä tarvetta ja halua pyöriä muualla.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...