Mitä bändille taukohuoneeseen?


kijoma

Recommended Posts

Meillä bändi sai takahuoneeseen samaa ruokaa kuin mitä vieraille tarjoiltiin. Lisäksi saivat pyytää tarjoilijoilta juotavaa oman mieltymyksensä mukaisesti. Aika vähän olivat laskun perusteella juoneet, mutta toisaalta ei kai ammattilaiset töissä muutenkaan kauheasti ryypiskele...

Link to comment
Share on other sites

Meidän bändimme sai samaa ruokaa, jota oli tarjolla vieraille. He söivät takahuoneessa. Muistaakseni näistä ruuista ei juhlapaikka laskuttanut. Juomaksi olimme varanneet vettä, mehua, jääteetä, limua ja olutta. Olutta ei ollut mitenkään älytöntä määrää (pari-kolme pulloa per henki), koska bändi oli kuitenkin paikalla töissä eikä juhlimassa. Tiedustelimme bändiltä jo etukäteen juomatoiveita ja laulaja esitti toiveen hiilihapottomista juomista, minkä pyrimme ottamaan huomioon. (Luulisin, että hiilihappo saa röyhtäilemään, mikä ei ole kovin toivottavaa laulaessa :girl_haha: )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä on juhlapaikassa lavan vieressä huone josta pääsee lavalle, joten ajattelimme että bändi saa sen hallintaansa ja kun oven saa lukkoon niin ei pääse lapset sinne tuhojaan tekemään.

Tarjottavaksi kaavailin kahvia termariin + lisukkeet. Mehua, vettä ja sitten tietysti ruokaa. Pitää vielä tarkistaa haluavatko jotain holillista ruoan kanssa vai mennäänkö holittomana, samoin tarkistetaan vielä että käykö heille jos syövät alakerrassa siellä huoneessa tai ylhäällä ruokasalin isolla parvekkeella. Meillä kun on vähän jännän muotoinen ruoka-sali siellä paikassa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meidän häitämme juhlittiin hotellin ravintolassa. Yhteistyö kyseisen paikan kanssa toimi ihan yli odotusten. Itse ajattelin että bändi saisi levätä settien välillä "huoltohuoneessa", mutta hotellin väki ystävällisesti antoi saunan ja tilavan pukuhuoneen bändin käyttöön. Sinne me varasimme ihan reilulla kädellä limua, kivennäisvettä, mehua, ja tokikin myös ihan "normivettä". Ihan itsestäänselvyys oli se että myös bändi "ruokitaan", mutta se vaati vain hieman järjestelyä.

Bändin kanssa oli käyty jonkinlaista keskustelua tästä asiasta ennen juhlia, eikä heillä mitään ihmeellisiä vaatimuksia tosiaan ollut, itseasiassa toivoivat vain että vettä olisi saatavilla. Bändi saapui soittamaan vasta siinä vaiheessa kun ruoka oli jo korjattu salin puolelta pois, mutta keittiöhenkilökunta teki heille annokset erikseen, ja jossakin vaiheessa ennättivät soittajat syödäkin. Yhteistyö bändin kanssa toimi upeasti, enkä voi koskaan unohtaa juhlapaikan henkilökunnan joustavuutta. Bändi oli ilmeisesti varsin tyytyväinen, sillä jaksoivat soittaa vielä vähän ekstraakin, mikä oli tosi mukava yllätys koska tunnelma ei päässyt lässähtämään missään vaiheessa, vaikkei meillä ollut "ohjelmistona" kuin kolme puhetta sekä häävalssi, jota kai ei nyt edes ohjelmanumeroksi voi sanoa ;)

Tämä nyt on jo ihan OT, mutta itse tajusin oikeastaan vasta jälkeenpäin kuinka tärkeää on sopia asioista juhlapaikan kanssa etukäteen. Koska juhlimme ravintolassa, ruoka ei tietenkään päässyt loppumaan, kuten olen joskus pitopalveluiden kanssa kuullut käyvän. Kaikki erikoisruokavaliot huomioitiin moitteettomasti, ja väsynyt tuore aviopari poistui paikalta evästettynä tolkuttoman suurella eväskorilla ja parilla viinipullolla. Tuli tarpeeseen, sillä päivän aikana ei _itse_ ehtinyt oikein syödä mitään.

Tokikin palvelualttius varmasti osittain johtui siitä että meillä oli suurehkot häät, ja ruuat, sekä tolkullinen määrä alkoholia ostettiin ravintolasta, mikä ei ihan ilmaista tietenkään ollut. Pienehkössä kaupungissa sijaitsevalle perhehotellille varmasti oikeasti ihan merkittäväkin tienesti. Lisäksi moni häävieras jäi hotelliin yöksi. Meillä oli paljon toiveita, jotka kaikki toteutettiin paremmin kuin hyvin. Tajusin itsekin vasta jälkeenpäin, että taisipa tulla oltua hieman "vaatelias", kun hotellin keittiömestari meillle illan päätteksi totesi että "Iso haaste nämä juhlat meillekin olivat, mutta taidettiin selvitä kunnialla." Todellakin selvisivät.

Ja sitten topuksi ihan aiheeseen. Sopikaa ihmeessä bändin, valokuvaajan ja kaikkien muidenkin juhliinne "töihin" tulevien tahojen kanssa juurikin nämä ruoka- ja juomajutut yms. etukäteen. Itselle ainakin tuli sellainen olo etä sekä bändi että valokuvaaja arvostivat ihan oikeasti sitä että myös heidän taukonsa, ruokailunsa ja muut asiat otetaan huomioon jo etukäteen. Kun muutaman sähköpostin jaksaa häitä järjestellessään näidenkin tahojen kanssa vaihtaa, niin ei tarvitse juhlissa sitten huolehtia "itsestäänselvyyksistä".

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Meidän häihin tulee yksi bändin soittajista vieraaksi niin hän saa tietysti ruoan ja kahvinkin, mutta lopuille sitten on tarjolla iltapala, niinkuin muillekkin vieraille. Juotavaksi mehu, vesi, kotikalja..mitä sitä nyt iltapala pöydässä sitten on. Saavat kyllä booliakin juoda jos vain pystyvät vielä soittaa ja laulaa :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tarvitseeko bändin olla paikalla hääjuhlan alusta asti, jos sen on tarkoitus esiintyä vasta illalla hääruokailujen, -ohjelmien, -kakkujen yms jälkeen??

Rupesin tätä ketjua lukiessani miettimään, että olemmeko ajatelleet koko jutun väärin... Meillä siis ajatuksena on ollut, että bändi esiintyy vasta muiden juttujen jälkeen ja ei ole paikalla suht pienen ja intiimin juhlan alusta asti, vaan saapuu paikalle vasta esiintymisen lähestyessä. Tietysti bändin soittotavarat varmaan tuodaan paikalle jo edellisenä iltana/aamulla. Emme nimittäin ole ollenkaan edes ajatelleet maksavamme bändille ruokailua, eikä siitä ole ollutkaan puhetta heidän kanssaan, mutta taukotilaan tietysti hankitaan pientä naposteltavaa ja virvokkeita.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tarjosimme bändille samat ruuat kuin vieraillekin. Lisäksi saivat takahuoneeseen alkoholittomien juomien lisäksi pari viinipulloa ja pari laatikollista olutta + siideriä, josta sitten saivat valita mieluisensa juomingit. Ihan tyytyväisiltä vaikuttivat.

Muokattu: , käyttäjä: Arby
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...