ionro

Kakku ennen pääruokaa?

8 viestiä aiheessa

Kulttuurierot vaivaavat tätä päätöstä ja ajattelin kysyä mielipidettä täältä.

Mitä jos hääjuhlassa kakun leikkaus & syönti olisi heti juhlapaikalle saavuttaessa ja pääruokailu vasta 1-2 tuntia tämän jälkeen? Mitä hyviä tai huonoja puolia tästä tulee mieleen? Entä löytyykö moiselle jotain kompromisseja?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No ensinnä tulee mieleen, että jos kakku on juhlien alussa, ennen ruokailua, niin informoikaa siitä etukäteen niin, että kaikille varmasti menee jakeluun! Jos vieraat nimittäin tulevat häihin olettaen, että ensin on ns. kunnon ruoka, he eivät ehkä ole varautuneet syömällä niin tukevasti kotona etukäteen. Makean syöminen siinä vaiheessa kun kaipaisi jo kunnon ateriaa, ei välttämättä ole kovin monen mieleen.

Erikoinenhan tuollainen järjestely olisi, kun vertaa tyypillisiin suomalaisiin häihin, mutta jos toteutus sujuu, niin miksipä ei! Jos vieraat ovat asiasta etukäteen tietoisia eli eivät ole nälkäkuoleman partaalla kakunsyönnin koittaessa, niin tällainen vähän erilainen järjestys voi olla piristävää vaihtelua. Kuitenkaan kovin pitkälle kakun jälkeen en pääateriaa lykkäisi; tietysti siihen vaikuttaa myös juhlien alkamisaika. (Tästäkin voi olla tosi erilaisia mielipiteitä - itse kun aina ensin kysyn, että koska on ruoka  ;D)

Ihan uteliaisuudesta kysyn: mitä maata/kulttuuria toinen osapuoli edustaa, kun tällaista tapaa harkitset?  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä järjestys tulee menemään juuri niin, että kakku ensin ja ruoka myöhemmin. Meillä on vihkiminen klo 16 ja heti juhlapaikalle saavuttua otetaan alkumaljat ja sitten kakun kimppuun. Ruokailu (kiusaukset/salaati) tarjoillaan joskus kahdeksan jälkeen. Tarkoitus oli että mennään yhdellä ruualla, eikä mitään yö palaa tarjoilla. Juhlaohje sääntöön on alustavasti kirjoitettu että tarjolla on kakkukahvit sekä iltapalaa. En tiedä onko sopivaa tai sitten etiketin vastaista, mutta itse pähkäilimme että niin se sujuu mukavasti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kakkuhan ei täytä vatsaa, siitä tulee vain nopea verensokeripiikki ja on ihan tuskaa odottaa jotakin salaatteja neljä tuntia (voi olla etteivät kaikki ole edes kunnolla lounastaneet, jos häät alkavat neljältä ja valmistautumiseenkin menee aikaa). Kaikki varmaan sanovat järjestäjille, että "tosi kiva", mutta jupisevat keskenään, että ihan älytöntä. Mitä se onkin. ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aika erikoiselta kuulostaa tarjota kakku ensin, mutta tämähän on vapaa maa!  :D

Tärkeää on, että asiasta ilmoitetaan kutsussa selkeästi, tyyliin aloitamme juhlinnan kakkukahveilla, myöhemmin tarjolla iltapalaa, että ihmiset tosiaan älyävät syödä kotonaan. Jos joku tulee klo 16 häihin ilman, että on syönyt lounasta, neljä tuntia on tosi pitkä aika odottaa ruokaa. Makeasta kakusta ei ole apua, siitä voi tulla nälkäiselle vaan huono olo.

Eli jos asiasta informoidaan selkeästi, niin homma varmaan menee ihan hyvin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Lisäilen vielä tuohon mitä aiemmin kirjoittelin. Kahvin kanssa on tarjolla pientä suolaista karjalanpiirakoita jne.. että ihan pelkällä sokerilla ei ole tarkoitus aloittaa. Olin ajatellut, että jos ruokailu ilmoitetaan iltapalana, niin ihmiset ymmärtävät, ettei ruokaa ole tarjolla heti viideltä. Toivottavasti en ole väärässä.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on ensinkakkukahvit. Osan porukan kanssa käydäänmaistraatissa ja sieltä mennään mökille juhlimaan. Ensin on virallinen osuus eli kakkua, kahvia, limsaa, mehua, leivoksia, suolaista ym ym. Osa lähtee siitä pikkuhiljaa kotiin ja ilta on tarkoitus viettää rennommin. Grillaillaan, otetaan boolia, saunotaan ym..

Meillä vieraat ois kyrsiintyny jos eka vietettäs rento osuus ja sit vasta virallinen :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään