G: Lemmikit häissä, kuvassa vai hoidossa?


Guest MarannaII

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Meillä tytöt saa olla kotona ja tuttu naapuri käy sitten viemässä ulos. Juhlat on n. 100m päässä kotoa, joten pääsee tarvittaessa vaikka sitten itse käymään siellä =) Olen sitäkin miettinyt että kun on noita kummilapsia tulossa juhliin ja rakastavat niitä koiria, niin olisihan sekin ohjelmanumero heille että pääsisivät katsomaan niitä. Häämatkalle jos joskus sitten lähdetään, tosin en itse ole kovin innokas matkailija.. niin sitten naapurin puolelta on jo sovittu hoito. Hoidetaan heidän koiraa kesällä kun menevät pari kuukautta aiemmin naimisiin :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Kilpikonna pärjää, vaikka se pitkä päivä onkin olla yksin. :( Paha mieli miulle tulee kuitenki jossain kohtaa. Mut koira, voi miun rakasta. En tahtois sitä koiratarhalle hoitoon, ku se pelkää ja itkee. Miun sydän särkyy tuhansiks palasiks, kun sinne joudun sen viemään ja tai joku muu vie. Raukka pitää kantaa häkkiin, eikä omat patjat ja lelut paljoakaan auta. Ja ihanat hoitajat, joita on kaksi joille suostun koiran jättämään, on häissä. Tai sit jos ei oo häissä, ni ei niitä kehtaa koiravahdiksaa kutsua, koska sit ois pitäny jo häihinki kutsua. Joten en tiiä. Onneks myö mennään häistä suoraan tod. näk. kotiin, ni koiru periaatteessa pärjäis siellä sen ajan. Vaikka mie kyllä itken sitten...Voi kamala. Tämä asia ei oo mukava mitenkään päin ajateltuna. Ja kuvaankin sen tahtoisin, mut muut on sitä vastaan. Myönnetään, koira on puolelämää. :) Miun muru.

Link to comment
Share on other sites

Meillä lemmikit (koira ja kissa) jäävät ehdottomasti kotiin - en usko, että tulevalle juhlapaikallemme olisi edes mahdollista ottaa mukaan lemmikkejä. Homma hoidetaan luultavasti niin, että vanhempamme käyvät ulkoiluttamassa koiran jne. kirkon ja hääpaikalle siirtymisen välillä, ja menevät myös juhlan jälkeen kotiimme yöksi, sillä itse menemme hotelliin.

Toisaalta olisi hirveän kiva ottaa muistoksi muutama kuva, missä olisi mukana meidän koira, mutta sen takia tuskin sitä ryhdytään juhlapaikalle ja pois raahaamaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä koirat menevät hoitoon jo perjantaina ja ovat siellä häämatkamme ajan myös. Häät on lauantaina ja en tahdo pukuuni karvoja ja kuraisia tassun jälkiä, eikä koirilla olisi muutenkaan sen mukavampaa olla sisällä yksin (vieraat ulkona). Häkkiinkään en niitä halua laittaa vinkumaan. Lisäksi joudumme lähtemään häämatkalle jo päivällä, joten joutuisin heräämään sunnuntaina n. klo 9, että ehtisin viedä koirat hoitoon ja veikkaan, etten ole ajokunnossa vielä silloin..

Link to comment
Share on other sites

Meillä koira tulee mukaan juhlapaikalle. Pidämme häät maalla tutussa ympäristössä, jossa Koiralla on hyvin tilaa juoksennella juoksunarussa ilman hääväen jaloissa pyörimistä. Saamme allergiatapauksissa sen vähän kauemmas häähumusta ja varmasti sille riittää silittelijöitä ja rapsuttajia. Onneksi on hyvin ulkona viihtyvä koira ja kesähäät.

Link to comment
Share on other sites

Minä haluaisin koiramme mukaan, mutta on sisähäät ja koira on hyvin energistä ja pomppivaa tyyppiä ,joten taitaa päätyä kasvattajalle hoitoon jos vain suinkin onnistuu. Ja häämatkan ajaksi vanhemmilleni hoitoon. Olisi kyllä iiiiihanaa jos koira voisi olla mukana juhlissa, edes hetken.. :girl_sigh: kun se on meidän vaavi... olisi kiva myös saada yksi kuva jossa se olisi mukana. Mutta voipi olla ettei onnistu, potretit otetaan miljöössä joten mekko likaantuu jos koira mukana :girl_haha:

Muokattu: , käyttäjä: hapsu<3
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Meillä ongelmana on se, että meidän koiran käytös tuntemattomia ihmisiä kohtaan vieraassa paikassa on pelkoaggressiivista - muristaan ja räksytetään ja saatetaan jopa näykkäistä jos oikein ahdistaa. Mikään hoitola ei siis tule kysymykseenkään. Ainoat vaihtoehdot ovat anoppini ystävä ja miehen siskon ystävä. Ihanteellisinta olisi, jos heistä jompikumpi pääsisi hoitamaan sekä meidän että anopin koiria anoppilaan (tulevat yöksi kotiin) - ei olisi koiralle niin kamalaa, kun on tuttu paikka ja tutut kaverit, vaikka hoitaja olisi vähän tuntemattomampi. 

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan niin onnellisessa asemassa että meidän muruset pääsee sulhasen isoon (150 neliötä) häkkiin telmimään anopin kahden koiran kanssa hääpäivän ajaksi =) Anoppila sijaitsee siis muutaman kilometrin päässä juhlapaikalta. Jonkun kun hoitaa antamaan sitten iltaruuan. Pariin kuvaan kyllä haluttais meidän "lapsoset" myös, pitää pohtia kuka kuskaa ja koska ja ja ja... Mutta juhlapaikalle eivät tule. Ei olisi meidän häät koirallekaan miellyttävä paikka. Kuvista kun puhutaan, meidän sesset on saanut sen verran hyvän tapakoulutuksen etteivät hypi kummankaan päälle. Eivät kyllä hypi koskaan niin en näe syytä miksi hyppisivät juhlapäivänä. Häämatkahaave on kotimaassa mökille keskelle ei mitään, sinne olisi luonnollisesti tarkoitus ottaa sesset mukaan. Meillä lomillakin pyörii nuo arjen rytmit niin tasaisesti että tuskin osattaisiin häämatkallakaan nukkua supermyöhään ja saattaisi molemmille tulla pikku känkkäränkkä jos ei itse pääse pihalle jaloittelemaan... Ilman koiria sitä ei välttämättä tajua tehdä (hehe) ;) Ja ehkäpä siitä mökiltä tehtäisiin vaikkapa pikkuinen vaellus, mikäs sen parempaa kuin saada sinne omat koissut mukaan =) PLUS en luota toisten säilyttävän meidän kodin rutiineja ja sääntöjä sekä vanhempi kärsii eroahdistuksesta eli vieras hoitola ei tule kysymykseen.

Link to comment
Share on other sites

Meidän koira menee varmastikin anopille hoitoon hääviikonlopun ajaksi. Siellä on toinen koirakaveri, ja itse häiden ajan (~8h) ne pärjää keskenään paremmin kuin hyvin. MUTTA haluaisin ottaa virallisten kuvien lisäksi semmosen kuvan,  jossa koiruli on mukana. Ongelma on vaan, että kuka koiran hakee kuvauksen ajaksi ja lähtee heti viemään takasi... Ei ehkä aikataulut anna periksi. Mutta voihan sen me+koira kuvan ottaa myöhemminkin vaikka omalla kameralla, koska en siis siihen viralliseen kuvaan koiraa halua :D

Link to comment
Share on other sites

Minä haluan koirani osaan hääkuvia. Jos kuvat otetaan alkuperäisen suunnitelman mukaan samana päivänä kun on koekampaus ja -meikki, niin hoito-ongelmaa ei ole. Mutta jos kuvat otetaan ennen hääjuhlaa, niin sitten jo onkin ongelma, tosiaan kuka kuskaa koiria ees taas. Toki meilläkin on hoitopaikka häiden ajaksi täysin auki, kun kaikki hoitajat ovat juhlimassa.

Link to comment
Share on other sites

Olen miettinyt samaa että mihin tuon karvasen kaverin laittaisi. Ehkä jos naapuri auttaisi (on siis sanonut että voi hoitaa koiraa jos tarvitsee). Tai sitten koira menee mum vanhemmille. Ne ei kumminkaan juhli niin pitkään kun me. Koirahooitolaan en viittisi pistää kun koira stressaantuu aika helposti.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä oli koirat (2kpl) mukana kuvissa, jotka otettiin hääpäivänä ennen vihkimistä. Toinen koirista vietiin kaason toimesta hoitoon treenikaverille ja toinen koira oli juhlapaikalla mukana, autossa. Ennenkuin kukaan kerkiää älähtää, niin auto on pakettiauto, jossa saa sivuoven ja takaluukun kokonaan auki jolloin ilma vaihtuu kunnolla. Siskoni kävi muutaman kerran käyttämässä koiraa pissalla illan aikana. Yöksi koira meni sitten kotiin kaason ja hänen miehensä kanssa, itse olimme hotellissa.

Ainut huono puoli tässä oli, että hääpäivänä satoi vettä koko aamupäivän eikä saatu kuvia otettua niinkuin oli suunniteltu. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Asiaa sulhon kanssa pohdittuamme tulimme siihen tulokseen, että koirat tulevat mukaan juhlimaan, jos kellään vieraista ei ole suurempaa koira-allergiaa. Juhlapaikka on vanhan maatilan pihapiiri, joten tilaa on koirilla olla muuallakin kuin omistajien jaloissa. Jotenkin tuntuu hölmöltä, että koirat menisivät hoitolaan, kun ne ovat meillä aina mukana joka paikassa muutenkin ja kaikki tietävät kuinka tärkeitä ne meille on. Toki, jos joku vieras ilmoittaa allergiasta/koirkakammosta, niin harkitsemme asiaa uudelleen. Eivätkä ne myöskään ole irti silloin kun tapahtuu jotakin, etteivät ole tiellä tai jää jalkoihin.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin koirat oli mukana kuvauksissa, mutta kuvista ei yhdestäkään tullut oikein käyttökelpoisia kun koirat aavisti heti että tässä on jotain outoa nyt meneillään niin eivät rauhottuneet millään :D Juhlien ajan ja seuraavan päivän olivat hoidossa, olis ollu aivan ihanaa jos koirat olis ollu mukana myös juhlassa, mutta juhlapaikka ei ois oikein soveltunut siihen enkä usko että koirat ite ois siitä nauttineet... 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Oi oispa ihana kun saisin koiran mukaan kuviin! Enpä tullut aiemmin edes ajatelleeksi. Päivän ajaksi koira menee varmaan miun vanhemmille hoitoon, päivähän ei kuitenkaan heille ole niin pitkä kuin meille, niin eiköhän pärjää. Tai tarvittaessa juhlapaikalta on noin 10 min matka heidän kotiinsa jos tarvitsee käydä välillä tsekkaamassa.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Meillä oli koirat mukana juhlissa, mutta ei hääkuvissa :) meillä tosin oli juhlat sellaiset, että koirat vaan nautti mukana olosta. Vapaana sai olla koko päivän, oli paljon paijailijoita, herkkuja, pallon heittäjiä ja nurmikkoa. Meidän koirat tosin on niin överi hienoja tyyppejä kun eivät pidä ääntä eivätkä häiritse ketään. Meni hyvin :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä koirat tulee hääjuhlaan mukaan. Alunperin ajattelin dogsitteria, mutta meidän vakkari dogsitter muuttaa ja jotenki muutenki tuntuu ylimääräistä stressiä koirien hoidosta tulevan, niimpä päädyimme siihen, että koirat tulee juhlaan mukaan ja siellä on niille huone eli oma tila missä olla. Varmaanki kun ruokailut ohi yms .koirat voi tulla vieraiden puolellekin :-)

Ihanne ratkaisu sillä missä ollaanki koirat on aina mukana, näin saadaan viettää hääpäivääkin, kaikki yhdessä

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...