Guest EveliinaH

Ei istumajärjestystä?

237 viestiä aiheessa

Olimme taannoin erään lapsuudenystäväni häissä jossa ei ollut istumajärjestystä.

Vieraan näkökulmasta istumajärjestyksettömyys (kauhea sanahirviö!) oli melko epämiellyttävää. :-/ Koska emme olleet mitään läheistä sukua tms. niin mietimme pitkään mihin voisimme istua. Ei liian lähelle, että sukulaiset näkevät jne.  Onneksi pääsimme kuitenkin samaan pöytään!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

MInä jo odotan "kauhulla" tulevia ystävän häitä. En tiedä onko siellä istumajärjestys, mutta toivon kovasti että on. Minulla on mennyt yhdet häät "pilalle", koska niissä ei ollut istumäjärjestystä. Istuimme sitten mieheni kanssa pöydässä, johon sattui mukavasti kaikki tuntemattomat ja vielä niin että meidän läheisyydessä istui vain lapsia. Kiva oli monta tuntia istua kahdestaan mieheni kanssa, kun ohjelmien ja puheiden vuoksi ei siitä paikalta voinut lähteäkään. Paikkaakaan ei voinut vaihtaa koska kaikki paikat oli täynnä. Huomasin myös että emme olleet ainoita jotka joutu istumaan ns. huonoilla paikoilla. Vihdoin kun ns. viralliset ohjelmat loppuivat ja pääsimme liikkumaan niin tuli häävalssi, jonka jälkeen useat vieraat lähitvät, koska häät olivat aika kaukana sieltä missä useimmat asuivat. Joten kun juhlat vasta pääsivät alkuunsa niin ne jo loppuivat. MInusta hyvin tehty istumajärjestys on juhlien "onnistumisen" kannalta todella tärkeää. Toivottavasti hääpari alkaisi niitä tehdä enemmän, jotta vieraat saisivat hieman mielekkäämpää pöytäseuraa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä istumajärjestysasia on kyllä sellainen toisaalta hyvä, toisaalta hankala juttu.

Joskus toimivaa istumajärjestystä ei vain kertakaikkisesti onnistu laatimaan, kun kaikki keskenään viihtyvät eivät mahdu samaan pöytään tms. Riippuu myös kovasti hääseurueesta ja juhlapaikasta (esim. onko "ylimääräisiä" istumapaikkoja), onko istumajärjestys tarpeen vai ei. Jos tuoleja on tasan saman verran kuin vieraita, olisi istumajärjestys kyllä aivan ehdoton. Mikään ei ole juhlissa ikävämpää kuin joutua istumaan erillään omasta seuralaisestaan!

Istumajärjestyksen laatiminen vaatii kyllä huolellista pohdintaa, mutta useimmiten on sen vaivan arvoinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Istumajarjestyksesta minulle itselleni on tullut joskus sellainen olo toisten juhlissa, etta pitaa istua omalla paikalla, eika tule kauheasti sekoituttua muuhun porukkaan. Mutta jos olen ollut yksin liikkeella seurassa jossa en oikein ketaan tunne, on ollut mukavaa etta joku on miettinyt kenen kanssa minulla riittaisi juttua. Itse olen kahden vaiheilla.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niinkun edellä on jo monesti mainittu, tämä istumajärjstys-asia on tosi vaikea. itse kallistun kuitenkin sen kannalle, sillä harkittu plaseeraus on todella ihana ja helpottaa vieraan näkökulmasta oloa. Toisaalta ihmeellisin perustein tehty plaseeraus voi pilata juhlat, jotka olisivat toimineet hyvin täysin ilman istumajärjestystä..hankalaa ::)! Kannattaa kuitenkin huomioida ennenkaikkea se, minkälaista väkeä on tulossa plaseerausta tai sen pois jättämistä miettiessä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei tule istumajärjestystä. Varaamme pari pöytää vanhemmille ja sisaruksille. Muut saavat istua missä haluavat. Mielestäni on typerää pakkopullaa jos väkisin istutetaan vieraat tiettyihin paikkoihin. Tulee paljon vapaampi tunnelma kun ei ole pakollisia paikkoja ja voi halutessaan vierailla myös muiden pöydässä juttelemassa muiden kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

komppaan krisse82:ta. En ole itse pitänyt sellaisista häistä joissa on ollut istumajärjestys.  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse en kertaakaan ole ollut häissä joissa olisi ollut istumajärjestys, enkä kyllä ole sitä kaivannut. Omiin häihimme ei istumajärjestystä tule, sen verran asiaan puutumme että vanhemmille, isovanhemmille ja sisaruksille järjestämme omat pöydät. Muuten laitamme pöytäpaikkoja sen verran enemmän että jää ylimääräisiä paikkoja jolloin voi vaikka kesken juhlankin vaihtaa paikkaa eikä kenenkään tarvitse huolehtia siitä ettei pääse esim. avecinsa kanssa samaan pöytään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei tuu meillekään istumajärjestystä. Tosin meille onkin tulossa vain pienumuotoiset hääpirskeet,  kun maistraatissa mennään

naimisiin eri päivänä. Jokainen istukoon siinä missä haluaa, paljon rennompaa näin  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee istumäjärjestys. Mun mielestä hyvin suunniteltu plaseeraus on selviö ja kohteliaisuus vieraita kohtaan ja osoittaa sen, että heitäkin on ajateltu eikä hääpari ole halunnut mennä sieltä yli missä aita on matalin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee ehdottomasti istumajärjestys.

Olen ollut muutamissa istumajärjestyksettömissä hääjuhlissa, ja oli tosi hankalaa -eräissä juhlissa parin sukulaiset ryysivät heti varaamaan kaikki mahdolliset paikat takeilla ja laukuilla, jäljelle jäi vain hajapaikkoja siellä täällä, ja jouduin sulhon kanssa istumaan kahden eläkeläismummoryhmän väliin salin perälle, kauas muista tutuistamme.

Toisissa juhlissa taas oli hirveästi pitkiä pöytiä (ison salin päästä päähän), ja kun kaikki ryhmät jättivät "hajuraon" toisiinsa, hajapaikkoja jäi... ja taas mummojen jälkeen paikalle tulleet saivat sijoittua mihin taisivat. Oli tosi ihanaa viettää pari tuntia riitaisen lapsiperheen ja eturauhassyöpä- ja kansaneläkekeskustelujen välissä.

Jos on pienet häät ja kutsuu pääasiassa kavereita, istumajärjestyksettömyys voi toimia. Jos on useita eri kaveriporukoita ja sukulaisporukoita, näihin ryhmiin kuulumattomat voivat olla melko yksinäisiä juhlissa... Vaikka olisi kuinka sosiaalinen, jos ryhmä haluaa puhua vain keskenään ja omia juttujaan, ei siihen pääse mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

olen ollut neljissä häissä, eikä missään ole ollut istumajärjestystä :huh: hyvin ollaan kuitenkin aina löydetty sopiva paikka ja samaan pöytään onkin tullut muut sukulaisetkin.

omissa häissä... oma sukuni on niin erilainen kuin miehen suku, joten niiden yhdistäminen voi olla aika kamalaa seurattavaa. ehkä jonkinlainen järjestys tehdään, voidaan sitten sillä ainakin estää kommellukset.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse pidän istumajärjestyksestä koska eihän sitä ole pakko koko ajan istua vaan voi kyädä kiertelemässä ne sukulaiset, ei sitä voi kaikkien kanssa kumminkaan istua samassa pöydässä. Itse olen ollut häissä ilman istumajärjestystä ja en tuntenut sieltä ketään. Tosi epämukava sitten etsiä sopivaa paikkaa kun hääpari olisi voinnut nähdä vähän vaivaa kun tiesivät kumminkin kenen kanssa siellä tulisin juttuun. Niinkuin joku muukin jo sanoi että on myös epämiellyttävää alkaa lapsiperhettä laittamaan viiteen eri pöytään tai viime hetkessä venkslaamaan ihmisiä eri pöytiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee varmaan vaan "pöydittäinen" istumajärjestys.. Eli ei määrätä paikkoja pöytien sisällä, mutta "määrätään" mihin pöytiin kukin istuvat.. Meille ei mahdu ylimääräisiä tuoleja, joten siksi pitää jotenkin jakaa porukat valmiiksi. En kuitenkaan jaksa ruveta tekemään ihan tarkkoja plaseerauksia (vaikka se varmaan ihan mukavaa olisikin).. Laiska mikä laiska.. :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Istumajarjestys on mun mielesta ihan ehdoton oli vieraita sitten 15 tai 150.

Nimenomaan huolellisesti mietitylle plaseerauksella voidaan estaa turhat jaykistelyt kun samanhenkiset tyypit ovat samassa poydassa ja riitapukarit tai muuten vaan nihkeissa valeissa olevat voidaan pitaa kaukana toisistaan, kenenkaan ei myoskaan tarvitse stressata siita ettei omalle seurueelle loydykkaan paikkoja samasta poydasta.

Ma kaytin luultavasti aikaa enemman istumajarjestyksen pahkailyyn kuin mihinkaan muuhun yksittaiseen haajuttuun ja kylla kannatti. Nauru raikui heti alusta alkaen ja moni vieras totesi myohemmin etta heilla oli superhauska poyta ja nakihan sen illanmittaan miten aiemmin ventovieraat bailasivat tanssilattialla kuin parhaimmatkin kaverit. Lisaksi tarjoilun kannalta oli helppoa kun olimme etukateen ilmoittaneet mille paikoille tarjoillaan kasvisruoka, lastenannos tms.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häissämme vain sukulaisille varataan tietyt pöydät. Tuttavat ja kaverit istuvat tietyissä pöytäryhmissä, mutta saavat vapaasti istua niille paikoille mille haluavat. Suurin osa kavereista tuntevat edes jollain lailla toisensa ja kaikki "mahtuvat" kyllä mihin tahansa pöytään istumaan.Kaunoja ei ole.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Samoin: vain vanhemmille ja sisaruksille on varattu pöydät, ja istumapaikkansa hekin saavat itse valita.

Kaikki vieraat tuntevat ainakin osan muista, joten toisilleen tutut osaavat asettua yhteen ilman plaseeraustakin - ja kun emme ole myöskään selvännäkijöitä, annamme toisilleen tuntemattomien ihan itse tutustua haluamiinsa henkilöihin (se vasta jäykistelyä onkin, jos määrätään seuraan, jossa sitten ei olekaan yhtään kotonaan). Niin ja riitapukareita ei ole (jos olisikin, niin varmaan aikuisina ihmisiä osaisivat itsekin vältellä toisiaan, jos eivät kerta kaikkiaan pystyisi seurustelemaan korrektisti).

Suurin osa lähipiirini häistä on pidetty tällä reseptillä, ja hyvin on toiminut :)

Muokattu: , käyttäjä: tammikuu09

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sanoisin, että jos on isohkot häät, niin istumajärjestystä kannattaisi harkita. Olen ollut häissä, joissa paikat on merkattu ja häissä, joissa ei ole. Istumajärjestys helpotti mielestäni sitä, että aluksi kaikki edes samaan perheeseen kuuluvat pääsivät samaan pöytään ja ainakin näissä häissä illan mittaan juhlakansa sekoittui mukavasti jokatapauksessa. Niissä häissä, joissa ei olut istumajärjestystä kävi niin, että seurueet, jotka saliin pääsivät viimeisinä,joutuivat istumaan hajalleen ja mahdollisesti yksin ihan vieraiden ihmisten kanssa. Ei sekään varmasti ole erityisen mukavaa..

Jos paikkoja on hieman reilummin, kuin vieraita, ei istumajärjestys varmastikaan ole pakollinen. Tai jos tietää, että vieraat pitävät merkittyjä paikkoja pakollisina, niin silloinkin istumajärjestys ei välttämättä toimi. Mutta asiaa kannattaa mielestäni kuitenkin harkita tarkkaan. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee istumajärjetys käytännön syistä. Molempien suvuissa on ollut ei-niin-ystävällisessä hengessä tapahtuneita avioeroja, eivätkä kaikki ole ylimpiä ystäviä keskenään vaikka sukua ovatkin. Meillä erotellaan istumajärjestyksellä porukkaa ns. turvallisiin pöytäryhmiin niin, että kaikki voidaan kutsua paikalle ilman että vanhat asiat nousisivat hiertämään juhlatunnelmaa. Jos kaikki tulevat toimeen keskenään ja jotakuinkin tuntevat toisensa, en pitäisi istumajärjestystä niin tärkeänä. Toki se on totta, että viimeisenä juhlapaikalle tuleville jäisi sitten niitä hajapaikkoja, esim. kaveripariskunta ei pääsisikään samaan pöytään keskenään vaan saattaisivat joutua kokonaan eri pöytiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä en ollut aiemmin ollut häissä joissa on istumajärjestys ja musta se oli turhaa hömpötystä. :D Serkun häissä kuitenkin totesin sen tosi mukavaksi ja toimivaksi vaikka meidän paikka olikin aika ihmeellinen. Meillekin tulee istumajärjestys että saman perheen ja porukan jäsenet saavat vierekkäiset paikat ja että eronneet pariskunnat (esim. mun vanhemmat) saadaan istutettua sopivasti erilleen mutta kuitenkin mukavasti. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ollaan tehty myös istumajärjestys.

Molempien suku järkättiin niin , että tutustuvat toisiinsa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
^Samoin: vain vanhemmille ja sisaruksille on varattu pöydät, ja istumapaikkansa hekin saavat itse valita.

Kaikki vieraat tuntevat ainakin osan muista, joten toisilleen tutut osaavat asettua yhteen ilman plaseeraustakin - ja kun emme ole myöskään selvännäkijöitä, annamme toisilleen tuntemattomien ihan itse tutustua haluamiinsa henkilöihin (se vasta jäykistelyä onkin, jos määrätään seuraan, jossa sitten ei olekaan yhtään kotonaan). Niin ja riitapukareita ei ole (jos olisikin, niin varmaan aikuisina ihmisiä osaisivat itsekin vältellä toisiaan, jos eivät kerta kaikkiaan pystyisi seurustelemaan korrektisti).

Suurin osa lähipiirini häistä on pidetty tällä reseptillä, ja hyvin on toiminut :)

Muutin viime metreillä mieleni ja tein sittenkin pöytäkohtaisia ryhmittelyjä, koska meillä on paljon eri ympyröistä tuttavapiiriimme tulleita ihmisiä ja halusimme välttää riskin jostakin muita tuntemattomasta nuoresta pariskunnasta, joka joutuisi yksin vanhojen setien/tätien keskelle. Sen sijaan yksittäisiä istumapaikkoja emme määritelleet, ja järjestely toimi aivan mielettömän hyvin, jos erittäin vilkkaista keskusteluista ja yhteystietojen vaihtamisesta mitään voi päätellä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Viimeksi koetuissa häissä oli määrätty pöydät muttei paikkoja. Se toimi hyvin, ja pääsin istumaan samaan pöytään niiden ainoiden ihmisten kanssa, jotka tunsin ennestään. Ja jokainen pääsi silti istumaan mieluisan vierustoverin seuraan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei tule istumajärjestystä, olen ollut häissä jossa oli istumajärjestys ja niissä oli harvinaisen tukala olla, kun ei yhtään tuntenut henkilöitä joiden kanssa oli istutettu samaan pöytään. Pikkusiskoni joutui vielä täysin eri pöytään, koska häntä ei jostain syystä oltu muistettu koko istumajärjestyksen suunnitelussa.

Varaamme omiin häihimme pöydät itsellemme (:P) vanhemmille, ja mahdollisesti vielä joku pieni erillinen sukulaispöytä. Mutta muita nimettyjä pöytiä ei tule, ja nimettyjä paikkoja ei tule lainkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta tämän toimivuus riippuu suuresti kutsuttavista vieraista. Jos kaikki on sosiaalista sakkia "jee... nyt menen tuon tuntemattoman viereen istumaan ja häneen tutustumaan", homma toimii. Valitettavasti en ole tällaisiin häihin vielä päässyt, että istumapaikaton juhla olisi toiminut erityisen hyvin.

Omat "kuppikunnat" koittaa yleensä sulloutua samoihin pöytiin tai edes lähekkäin, eikä yhtään ylimääräistä tuolia ole tarjoolla. Yksissä häissä minä ja mieheni jouduimme jopa istumaan eripuolilla juhlatilaa, kun tiiviit kuppikunnat olivat pöytänsä niin varanneet. Yritimme kohtelijaasti ehdottaa että mitäs, jos kaikki hieman tiivistäisi, niin mahtuisimme samaan pöytään, niin eipä vieraat kuulleet pyyntöämme. Lopulta istuimme kumpikin sellaisissa kuppikunnissa, joita ei edes kiinnostanut jutella meidän tuntemattomien kanssa. (Ja minä avecina en edes tuntenut hääparia kunnolla. Mieheni tunsi muutamia sukulaisia, mutta koska ei ole sukua emme voineet sukulaisille varattuun pöytään mennä.) Lisäksi koko ilta sisälsi suunniteltua ohjelmaa, joten sielä me könötettiin pöydissä kuitenkin, joten paikkojen suunnittelu olisi ollut pelkästään kohtelijasta. Kun kävimme mieheni kanssa kerran pihalla hieman kävelemässä, oli morsian kuulemma loukkaantunut, kun emme olleet kokoajan seuraamassa vaivalla suunniteltuja ohjelmia.

Suosittelen että, jos ei laiteta määrättyä järjestystä, varataan tilaan reilusti istumapaikkoja. Eli ei lasketa että 110 vierasta tulee, ja 110 tuolia tilaan kannetaan. Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan osaa/halua keskustella ryhmänsä ulkopuolelle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään