Jump to content
Naimisiin.info

Ei istumajärjestystä?


Guest EveliinaH

Recommended Posts

Meille en ole tehnyt istumajärjestystä,koska mielestäni sitoo ihmisiä liikaa...Toisten mielestä paikkoja voi vaihdella ja toiset ovat sitä mieltä että hei tämä oli minun paikkani....Kukin istukoon mihin haluaa ja paikkoja tulee kyllä olemaan reilusti ylimääräisiä jotta ei esim pari/perhe joudu erilleen...Ja ehkä ihmiset tutustuvat paremmin toisiinsa kun ei ole suvut ym sidottu siihen ja siihen paikkaan.... Mutta,katsotaan toimiiko tämä =) Häät on viikon päästä...Nyt alkaa jo vähän jännittää =) :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kannatan ehdottomasti istumajärjestystä ja siten meidän häihin sellainen tehdään ja erittäin huolella. Toki jokainen häiden järjestäjä varmasti parhaiten tuntee vieraansa ja voi sen myötä päättää, miten itse haluaa toimia istumajärjestyksen suhteen.

Olen ollut useita kertoja häissä sinkkuna, tilanteessa, jossa tunnen vain hääparin tai hyvin kaukaisesti muutaman muun ihmisen. Olen jo etukäteen jännittänyt, että mitä, jos ei olekaan istumajärjestystä...minne minun tulisi sitten istua. Onneksi on aina ollut määrätyt paikat. Sosiaalisena ihmisenä juttu on luistanut vieraampienkin ihmisten kanssa. Kerran häissä Tanskassa olin sijoitettuna täysin ennestään tuntemattomien ihmisten kanssa ainoana ei-tanskalaisena. Kyllä nekin ihan mukavat juhlat olivat. Välillä muu pöytäseurue puhui vauhdilla tanskaa, enkä tahtonut pysyä mukana, mutta välillä he taas ottivat minut ihanasti huomioon.

Suurin haaste meidän häiden istumajärjestyksessä tulee olemaan ei-suomeapuhuvat ystävät. En halua sijoittaa kaikkia ulkomaalaisia samoihin pöytiin, mutta toisaalta pitää varmistaa, että sekä ulkomaalaiset että suomalaiset vieraat nauttivat tunnelmasta.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä on tarkoituksena varata yksi pöytä perheelle, muissa pöydissä ei ole rajoituksia.

Olen ollut muutamissa häissä, joissa on tarkasti mietityt istumajärjestykset ja niiden tunnelma oli todella ahdistava.

En halua stressata siitä, kuka istuu kenenkin vieressä - tehkööt aikuiset ihmiset itse päätöksensä. :)

Rakennamme tunnelmaa ja yhteispeliä muilla keinoin, kuin istumapaikoilla.

Link to comment
Share on other sites

Meidän häihimme ei ole tulossa istumajärjestystä. Olimme viime kesänä häissä, joissa istumajärjestystä ei ollut, vaan kaikki ruokailivat seisovasta pöydästä kuka missäkin halusi. Järjestely tuntui todella onnistuneelta rennommissa häissä. Näin meillekin on siis tulossa. Pöytiä ja tuoleja täytyy vaan laittaa niin paljon, että jokaiselle löytyy varmasti mieluinen paikka. Häävieraamme koostuvat pääasiassa ystävistämme ja ystävämme tuntevat toisensa. Uskon, että meidän häissämme (joista on tulossa härskisti sanottuna bileet kavereiden kesken) vapaa istumajärjestys ja seisovapöytä toimivat loistavasti!

Link to comment
Share on other sites

Omissa häissämme oli istumajärjestys laadittu pöydittäin, eli tiettyyn pöytään sai sitten istua kenen viereen halusi. Aluksi olimme ajatelleet täysin vapaata järjestystä, mutta paikan omistaja suositteli kokemuksestaan tekemään edes tällaisen vapaamuotoisen järjestyksen. Helposti kun muuten käy niin, että lapsiperheille ei olekaan tilaa samassa pöydässä tai muuten vaan ihmiset joutuu pähkäilemään, että miten lähelle hääparia uskaltaa istua, etteivät läheisemmät sukulaiset tms joudu sitten perimmäiseen nurkkaan..

Meillä toimi kyllä hyvin, kun vieraita oli kuitenkin aika paljon (reilut 150). Pienemmissä häissä ei ehkä tarvisi yhtä paljoa suunnittelua.

Link to comment
Share on other sites

Minä väännän ja pähkään tuota istumarjärjestystä. Aluksi ajattelin että olisi pöytäkohtainenjärjestys.

Nyt sitten kun on 8 hengen pöytiä, viisi henkisiä perheitä ja pääasiassa pareja. Käy tämä suunnittelu monimutkaiseksi.

Luultavasti teemme niin että varaamme pari pöytää vanhemmille, avustajille ja loput saavat etsiä istumapaikkansa itse.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee n. 100-120 vierasta, joissa sekä omaa perhettä, sukulaisia, ystäviä että perhetuttuja (=vanhempien ystäviä ;)) Yksi vieras ei puhu suomea ja jotkut eivät lainkaan, osa sukulaisista tuntee vain minun/miehen perheen jne.. sentään Riidoissa en tiedä kenenkään olevan, tosin paikallle on pakko kutsua sellaisia lähisukulaisia joiden viereen en tohtisi istuttaa kyllä ketään :girl_haha: ihania persoonia..

Eli istumajärjestys on pakko tehdä, näillä näkymin päädymme pöytäkohtaiseen järjestykseen. Ei mielestäni sido liikaa ja näin pystyy plaseeraamaan samantyyppisiä vieraita ja kaveriporukoita samoihin pöytiin. Itse oltiin viime kesänä häissä joissa oli kavereille varattu 4 pöytää, siinä kävikin sitten niin että yksi porukkaamme kuuluva pariskunta jäi pöytämme ulkopuolelle, kun siihen oli tunkenut yksi toinen pariskunta. Nämä ystävämme joutuivat syömään kahdestaan kymmenen hengen pöydässä kun emme kehdanneet pyytää ketään siirtymään tai siirtyä itse. Harmitti kun ei nähdä tuon pariskunnan kanssa kovinkaan usein <_<

(tulivat hieman myöhemmin siksi kun olivat vieneet lapsen hoitoon..)

Link to comment
Share on other sites

Pöytäkohtainen istumajärjestys on mielestäni useimmissa tilanteissa toimivin ratkaisu: ei tarvitse rynnätä varaamaan itselleen ja seurueelleen paikkaa, mutta toisaalta antaa vähän vapautta sen suhteen, kenen vieressä haluaa istua. Riippuu toki myös pöytien koosta: toimii parhaiten varmaan noin 6-10 hengen (pyöreissä) pöydissä, kun taas isompiin (pitkiin) pöytiin laittaisin todennäköisesti tarkan istumajärjestyksen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Meille tulee 14 hengen pitkiä pöytiä. Lisäksi 1 ylimääräinen pöytä. :-X

Kaaso ja Bm opastaa vieraiden tullessa sisään (meillä siis vieraat istuutuvat ja saavat jo alkupalaa ennenkun pamahamme paikalle, näin eivät joutune odottamaan.. Saavat onnitella meitä juhlasalin edessä. Ensin omat vanhemmat ja jäävät viereemme, sitten muut vieraat onnittelevat me kaikki ;) ) kaverit omiin pöytiinsä ja myös käy kysymässä pöytäkohdin, että ovatko samat seurueet mahtuneet vierekkäin, koska tosiaan 1 ylimääräinen pöytä on.

:girl_wink: Loppuiltana paikat menevät sekaisin, emme jaa mitään karkkeja, joten paikat muuttuvat kun ihmiset juttelevat eri seurueiden kanssa. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mun mielestä vähänkin isommissa juhlissa istumajärjestys on hyvä systeemi. Itse rikon ilmeisesti kaikkia etikettisääntöjä, koska olen sijoittanut ihmiset pöytiin, jossa kaikki tuntevat toisensa. (Äidin puolen sukulaiset yhdessä, isän puolen toisessa, sulhasen sukulaisissa sama jako + kaverit omissa pöydissään). Olen myöskin pannut pariskunnat istumaan vierekkäin, sekin vissiin etiketin vastaista, hui! ;)

Ajattelin, että itse kokisin tunnelman jäykäksi, jos joutuisin vieraiden ihmisten kanssa samaan pöytään, ja siksi ratkaisu oli tämä (vaikka äitini mielestä tämä järjestely on jotenkin tyhmä). Luulisin, että vieraiden on helpompi alusta asti keskustella rennosti, kun tuntevat toisensa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Itse ajattelin jättää istumajärjestyksen tekemättä. Meillä on n. 100 hengen häät, joten siitä voi tulla myös sekasorto, mutta sen näkee sitten :)

Ruokailu tapahtuu nimittäin eri tilassa missä ohjelma. Häät on leirikeskuksessa luonnon keskellä, jossa ruokailutila ja juhlatila on selkeästi erillään. En viitsi rueta tekemään istmajärjestystä, sillä porukka tulee "seilaamaan" näiden tilojen välillä. Eikä suvussa tai kavereissa ole ketään eronneita tai muita hankalia ihmissuhdekiemuroita, joiden takia tulisi miettiä tarkaan kuka kenenkin vieressä istuu.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli pöytäkohtainen istumajärjestys, ja se toimi tosi hyvin. Saatiin varmistettua, että kaikilla on ainakin joku tuttu samassa pöydässä, ja pariskunnat ja perheet jne. laitettiin keskenään samoihin pöytiin. Loppuillasta järjestykset meni iloisesti sekaisin, kun jengiä oli jo lähtenyt kotiin ja ihmiset kulki sisään ja ulos ja meni toisten tuttujen tai uusien tuttujen seuraan istumaan, mutta siinä vaiheessa se ei enää haitannut.

Lähinnä tehtiin istumajärjestys siksi, että itseäni olisi hirvittänyt, jos se viimeiseksi tullut porukka olisi joutunut hajautumaan vaikka kolmeen eri pöytään, kun eivät olisi mahtuneet yhdessä mihinkään pöytään. Olen itse melko sosiaalinen ihminen, mutta silti itseänikin ahdistaa ajatus, että joutuisi menemään vaikka sadan hengen juhliin, joista tuntee ehkä kaksi ihmistä hääparin lisäksi – ja sitten joutuisi istumaan toisella puolen salia kuin nämä ainoat tutut. Uusiin ihmisiin tutustuminen on kivaa jne, mutta koskaan ei tiedä. Voi olla sellainen mielentila, ettei yhtään jaksaisi tsempata ja keskustella morsiamen Alma-tädin kanssa, vaikka sen vieressä oli ainoa vapaa paikka. Eikä toisaalta ole kivaa pönöttää tekohymy kasvoilla viittä tuntia tuntemattomien kanssa samassa pöydässä. Mielummin istuisin ainakin muutaman tutun kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on kaksi kerroksinen tila. Yläkerrassa tapahtuu ruokailu ja alhaalla sitten tanssitaan ja on muuta ohjelmaa. Istumajärjestys tulee, mutta vain yläkertaan, alakerta meillä onkin iso sali jonne ei tule kun muutama pöytä ja penkkiryhmä jossa voi tanssin lomassa istuskella.

Pistetään kummankin puolen sukulaisia sekaisin istumaan, koitetaan saada saman henkisiä samoihin pöytiin ja arempia sellaisiin joissa on enemmän sitten heille tuttuja. Kaverit pistetään kuitenkin omiin pöytiinsä, he viihtyvät kuitenkin paremmin omassa porukassa saman ikäisten kanssa, samoin minun perhetuttujen perheet laitetaan samoihin pöytiin. Perhetutut kyllä tuntevat minun puolen sukua, mutta näin silti mennään. Eli sukulaiset sekaisin, ei niissä pöydissä kukaan kuitenkaan istu kun ruokailun ajan. Meille nimittäin tulee kunnon tanssibändi ja kummankin sukulaiset ovat kovia tanssimaan :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tää onki tosi hankala ja oon miettiny tosi paljon tuleeko vai eikö tule istumajärjestystä.

Meille tulee n. 40 vierasta ja kaikki istuu samassa pitkässä pöydässä. Vapaita istumapaikkoja ei siis jää vaan kaikki paikat täytetään. Ensin oli ajatus et ois ns. nimenny vaan vanhempien paikat ja morsiusparin sisarukset ja morsiusparin ystävät sitten vaan sisaruksina ja ystävinä. MUTTA:koska vapaita paikkoja ei ole, ni onkohan sittenkin viisaampaa pistää ihan oikeat istumapaikat, ettei esim. perheet joudu erilleen..

HANKALAA!

Link to comment
Share on other sites

Olen miettinyt että ei taideta tehdä istumajärjestystä. Vieraita kutsutaan noin 70 kpl, sukulaisissa ei onneksi ole ketään ketkä eivät voisi samassa pöydässä istua ja kaverit suurimmaksi osaksi tuntevat toisensa.

Luultavasti varataan pari pöytää vanhemmille ja sisaruksille, mutta loppuihin saavat ihmiset sijoittua mielensä mukaan.

Link to comment
Share on other sites

^ Sitten kannattaa vaan katsoa, että niitä sukulaisia on just sellainen lukumäärä, että täyttävät pöydän, koska muuten joku kaveri tai kaveripariskunta joutuu istumaan sukulaisten pöytään. Ja sama toisinpäin, eli kaverit kansoittavat pöytiä, mutta niihin jää aina muutama hajapaikka, jonne on sitten jonkun tädin tai sedän istuttava, vaikka ei tunne pöydästä ketään ja jutut saattavat pyöriä keskustelunaiheissa, jotka eivät ole heille tuttuja.

Eli joko pitää olla ylimääräisiä pöytiä ja tuoleja tai sitten tehdä istumajärjestys. Musta istumajärjestys on kyllä näistä kahdesta pienempi vaiva.

Link to comment
Share on other sites

Guest Minimorsio

^ Äskeiseen vain, että olen aivan samaa mieltä. Ystävilleni on kerran käynyt niin, että tuttavien häissä joutuivat istumaan erilleen niistä ainoista tuntemistaan vieraista siellä häissä, koska menivät viimeisenä sisään juhlapaikkaan ja jäljellä oli vain hajapaikkoja sukulaisten pöydissä. Heidän kokemuksensa kyseisistä häistä ei todellakaan ollut positiivinen. Kannattaa muistaa, että ihmiset eivät välttämättä automaattisesti etsiydy niille paikoille kuin hääpari etukäteen on kuvitellut ja sitten tulee näitä "keräilyeräpöytiä", joihin joutuvat ne, jotka eivät ole paikkaa muusta pöydästä saaneet.

Link to comment
Share on other sites

En muista olenko tänne jo vastaillut.

Meillä asia ratkaistaan mitä ilmeisimmin niin, että järjestetään pöydät kiinni toisiinsa, eli että on tavallaan vaan muutama tosi pitkä pöytä. Näin sitten ei tule sitä ongelmaa, että jäisi noita yksittäisiä hajapaikkoja pöytiin, tai jos jääkin, niin eivät niin paljon haittaa, kun on myös ylimääräistä tilaa. Eli paikkoja varmaan yhteensä on jonkin verran enemmän kuin vieraita.

Meillä tällä järjestäytymättömyydellä pyritään siihen, että vierailla olisi mahdollisuus liikkua ja vaihdella paikkoja mahdollisimman vapaasti. Ihan järjestettyä ohjelmaakaan meille tuskin kovin paljon tulee, joten ei ole mitään tarvetta vieraiden istua kontrolloidusti tietyillä paikoilla. Lisäksi meidän suvut (ja etenkin miun suku) on niin eläväistä porukkaa, että tuskin tyytyisivät kuitenkaan osoitetuilla paikoilla koko juhlan ajan tönöttämään.

Ainiin, siis vieraita ollaan kutsumassa noin 80, joista nyt näyttäisi ehkä 70 pääsevän paikalle. Saa sitten nähdä, mikä on kokonaissaldo lopulta, mutta onneksi juhlatila on tarpeeksi suuri jopa 100 vieraan häille, joten ahdasta ei tule missään tapauksessa.

Link to comment
Share on other sites

Meille istumajärjestys hyvin luultavasti tulee, sillä n. kolmasosa vieraista pitää kuitenkin istuttaa valmiiksi jonnekin. Näitä ovat vanhemmat vieraat, meidän omat vanhemmat ja perheet, joissa on pieniä lapsia (ja niitä on paljon). Sitten jos osan plaseeraisi, niin loput tulisivat tilaan ja yrittäisivät miettiä, että onko tuohon nyt sopivaa istua vai onkohan se varattu. Kätevintä meidän tapauksessa aikanakin on plaseerata suosiolla kaikki niin ei tarvitse vieraiden hädässä etsiä istumapaikkoja. Plaseeraus tuottaa päänvaivaa sitten ainoastaan hääparille :D

Link to comment
Share on other sites

Itse olen kyllä vahvasti istumajärjestyksen kannalla.. Tietenkin tämä riippuu täysin siitä, minkä kokoinen tilaisuus on ja millaiset tilat/pöydät ovat. Parinkymmenen henkilön takia ei tietenkään kannata alkaa sellaista ähertää, mutta voin sanoa, että siskoni häissä, joissa vieraita oli noin 50, tuo istumajärjestys tuli kyllä tarpeeseen. Tilassa kun oli vain tietty määrä pöytiä ja tuoleja, ja jokainen niistä oli käytössä.

Olen ollut sellaisissa häissä, joissa ei ollut istumajärjestystä, vaikka vieraita oli noin 120! Ja täytyy sanoa, ettei ollut kiva tulla viimeisten joukossa, kun jokaisessa pöydässä oli vain yksi paikka jäljellä.

Tietenkin istumajärjestyksen tarpeellisuus riippuu täysin juhlivasta porukastakin, toiset tutustuvat helpommin ventovieraisiin kuin toiset. :girl_wink:

Muokattu: , käyttäjä: Jääkuningatar
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...