Guest EveliinaH

Ei istumajärjestystä?

237 viestiä aiheessa

Ehdottomasti istumajärjestys. Olen ollut häissä, jossa ei ollut ja jouduttiin sitten ikävien sukulaisten pöytään jäykistelemään. Mukavampaa olisi ollut päästä nuorison kanssa vierekkäin, niin olisi ollut jutunjuurtakin. Meille tulee istumapaikat, jolloin myös vieraista tuntuu, että kukin on tärkeä ja huomioitu suunnittelussa. Kaveriporukat ja perheet omiin pöytään. Tuttujen kanssahan se juhlinta on rennointa yms. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei tule istumajärjestystä. Vieraita kutsutaan n. 200, mutta en koe istumajärjestystä tarpeelliseksi. Perheille tulee luultavasti nimetyt pöydät, muttei tarkkaa järjestystä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen miettiny, onko istumajärjestys tarpeellinen. Mietin kanssa sitä että laittaisi pariin pöytään varattu-laput johon perheemme voisi istua. Olen ollut häissä joissa on ollut istumajärjestys, jouduimme täysin ventovieraiden kanssa kun muu seurueemme laitettiin toiselle puolelle salia. On siinä hyvätkin puolensa, täytyy vielä miettiä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Oikeastaan mun mielestä istumajärjestyksen tehtävä on estää moiset tilanteet. Ilmeisesti kuitenkin niissä häissä missä olit ei morsiuspari ollut miettinyt istumajärjestystä kovin tarkkaan. Ilman istumajärjestystä käy helposti niin, että jotkut joutuvat eri pöytiin kuin tuttunsa tai sukulaisensa ja se ei ole kovin mukavaa. Näköjään niin voi sitten käydä istumajärjestyksen kanssakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin kai, olisihan se ollut mukava olla saman seurueen kanssa samassa pöydässä. No, tulihan tutustuttua myös morsiamen sukulaisiin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmmm..nyt kun on lueskellut täällä muiden kommentteja niin ollaan päädytty tarkkaan istumajärjestykseen. Vieraita tulee vaan 25, mutta kontrollifriikkinä en pysty kyllä olemaan tekemättä istumajärjestystä :D Mutta en kuitenkaan halua, että joutuu kokonaan tuntemattomassa seurassa istumaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille piti tulla istumajärjestys, mutta koska hommassa kävi niin ettei minulla ollut aavistustakaan kuka lopulta juhliin oli tulossa jätimme istumajärjestyksen tekemättä.

Ainoastaan määritimme hääparia lähinnä olevan pöydän läheisten pöydäksi, joissa istuivat siis vanhemmat ja kaaso ja bestman.

Vaikka olin varma että homma leviää käsiin, tuntuivat kaikki löytävän mieluisat istumapaikat eikä mitään ongelmia ollut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En voi käsittää, miksi ihmiset eivät halua häihinsä istumajärjestystä.

Olen ollut vieraana n. sadan hengen häissä, joissa istumapaikat oli varattu vain kaikkein lähimmille. Kuten täällä jo moneen kertaan on todettu, lopputulos oli, että istuimme osan kavereitteni kanssa ennastaan täysin tuntemattoman sukulaisperheen vieressä, kun loput ystävistämme istuivat toisella puolella salia niinikään tuntemattomien seurassa. Ei ollut kivaa, ei meillä eikä sukulaisperheellä.

Häiden järjestelyt ontuivat kyllä muutenkin (mm. tiedottamisen suhteen), mutta istumajärjestys olisi pelastanut aika paljon. Onneksi sentään loppuillasta saimme "vallattua" yhteisen pöydän.

Meille on tulossa vieraita n 110. Plaseeraus on siis melko työläs tehdä, mutta emme edes harkitse sen tekemättä jättämistä. Pyrimme järjestämään vieraat siten, että he istuisivat ennestään tuttujen seurassa. Sitä emme ole vielä päätäneet, laitetaanko järjestys pöytäkunnittain vain tuoleittain. Mutta järjestys se olla pitää. Nih.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En kyllä ymmärrä miksi tästä pitää taistella. Meille ei tule istumajärjestystä, siinä ei ole mitään vikaa, en vaan siihen rupea. Serkkuni piti häät miltei samalle poppoolle ilman istumajärjestystä. Tekivät yhden ison pöydän ylimääräisenä ja varasi äideille, mummoille (lähisuku) omat paikkansa. Vieraat olivat kehuneet ideaa, ja näin kaikki saivat arvoisensa paikan. Meille tulee 25 ylimääräistä paikkaa.

Jos juhlatilassa lisäpöytä ei ole mahdollinen plaseeraus on miltei pakko tehdä. Kaverin häissä kaveriporukka istui erikseen hajapaikoilla, joten eivät näin viihtyneet juhlatilasssa olenkaan. Eli asialla on aina puolensa, kortin molemmat puolet. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Totta.

Tuo lisäpöytäsysteemi kuulostaa ainoalta vaihtoehdolta istumapaikattomiin häihin. Silloin todennäköisemmin kaveri- ja sukulaisporukat pääsevät istumaan seuraan, jossa viihtyvät parhaiten.

Itselleni vaan on jäänyt niin huonot muistot noista yllämainituista häistä, silloin päätin, että jos joskus häitäni juhlin niin istumajärjestys on kyllä aivan ehdoton.

Mutta, jokaisella asialla on aina kaksi puolta, jokainen taplatkoon tyylillään ja mitä näitä nyt on ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei aiota tehdä istumajärjestystä.

Kaikki on tuttuja keskenään ja varmasti jokaisella juttu luistaa yhdessä.

Perheiden paikat sijoitetaan lähistölle, jonne samalla laitetaan kaaso ja bestmankin istumaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei tule istumajärjestystä. Yh, olen ollut todella monissa häissä, ja muistaakseni vain yhdissä on ollut istumajärjestys.

Sen verran tehdään kyllä, että pari pöytää varataan läheisimmälle suvulle kuten vanhemmat, isovanhemmat ja sisarukset. Mutta heillekään ei pöytiin laiteta istumajärjestystä pöydän sisällä.

Muoks: Ja niin unoihtui mainita siitä, kun täällä on sanottu että joutuu aivan tuntemattomien kanssa istumaan jos ei ole istumajärjestystä. Miksi ihmeessä heihin ei voi tutustua??!! Siinähän sitä on juhla aikaa tutustua uusi "sukulaisiin" :D Ja vaikka hääparin kaverit joutuisivat hääparin sukulaisten keskelle, kuka kieltää heitäkin tutustumasta toisiinsa? Äh, ei käsitä. Niin, ja tässä asiaa pohdiskellessa, voisi varata vielä pienempiä lapsia omaaville oman pöydän jossa olisi jo valmiina esim syöttötuoleja. Tällöin ei kävisi niin, että joku kaveri joka inhoaa lapsia joutuisi sellaisen viereen...

Muokattu: , käyttäjä: Morsio88

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En minä ainakaan mene kenenkään häihin tutustumaan uusiin ihmisiin vaan JUHLIMAAN HÄÄPARIA JA PITÄMÄÄN HAUSKAA!! Yhdet häät jäivät juuri siitä mieleen ikävällä tavalla kun istumajärjestystä ei ollut ja jouduttiin mieheni kanssa istumaan kahden lapsen ja uppo-oudon pariskunnan kanssa, joiden kanssa ei löytynyt mitään keskusteltavaa (ei ole kamalan kiva alkaa keksimään mitään väkinäistä juteltavaa). Yksissä häissä huomasimme että jaaha istumme yhdessä pöydässä perheen kanssa, jossa vanhempien jutut olivat todella outoja ja heidän lapsensa hölötti, heilui ja melusi koko ajan. Molemmissa tapauksissa kiva oli katsella ympäriinsä ja todeta että olisipa hieman mukavampaa jos olisi istumajärjestys ja saisi istua tuttujen/saman henkisten ihmisten kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

niin, no mulla ei ainakaan ole yhtään huonoa kokemusta istumapaikattomuudesta. Mutta alan pikkuhiljaa kuitenkin kallistumaan siihen vaihtoehtoon, että teen pöytäkohtaisen järjestyksen. Että siis jokaiselle on varattu joku pöytä, ja siinä saavat istua mihin lystää.... No, katsoo nyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä kanssa pohdin tän asian kanssa. Eka ei pitänyt tulla istumajärjestystä ollenkaan, sitten teinkin jo yhden pöytäkohtaisen istumajärjestyksen ja nyt en enää tiedä kumman tekisin. Ongelmia aiheuttaa tuleva anoppini ja appiukkoni, jotka ovat siis eronneet vissiin jo yli 10 vuotta sitten mutta eivät edelleenkään tule toimeen. Esim eivät voi menna sulhon siskontyttöjen syntymäpäiville samana päivänä... Eli mitens toi vanhempien pöytä? Kun kolmantena pyöränä siinä on vielä appiukon nykyinen avovaimo. Ja sitten muutamia kaukaisempia sukulaisia on tulossa jotka tuntevat tasan minut ja perheeni häistä, eli jos vanhempani istuvat yhdessä pöydässä, he joutuvat väkisinkin outoon seuraan. Alkaa käydä jo niin vaikeeksi että taidan jättää istumajärjestyksen kokonaan tekemättä kuten alunperin olin ajatellutkin...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ollut yksissä häissä joissa ongelmana oli ollut vastaanvanlainen tilanne (eli ero ja välit tulehtuneet). Asia oli ratkaistu niin että oli ns. kolme vanhempien pöytää. Yhdessä pöydässä istui sulhasen vanhemmat lähisuvun kanssa, yhdessä morsiammen äiti+uusi puoliso äidin puolen suvun kanssa ja yhdessä morsiammen isä lähisukunsa kanssa, lisäksi oli sitten kaaso+bestman+heidän puolisonsa ja morsiusparin sisarukset perheineen -pöytä. Oli mielestäni hyvin toimiva ratkaisu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on kans samainen ongelma. Appiukkoa ja anoppia ei voi laittaa samana pöytään. Kaiken lisäks appiukon suvusta ei tuu ketään, hälle kyl tulee kuskiks nykysen naisystävänsä tytär.

Meillä on niin montaa eri pöytämuotoa juhlapaikassa, että laitetaan seuraavanlainen istumajärjestys:

Meidän viereen yks 6hlön pöytä, jossa on mun vanhemmat, anoppi ja sulhasen veli, mun pappa+hänen naisystävä (muita isovanhempia ei paikalle kykene tuleen).

Toiselle puolelle 4 hlön pöytä, jossa on kaasot, bestman ja seremoniamestari (mun veli).

Heistä seuraavana 2hlön pöydässä appiukko + kuski.

Sit on vielä lähisuvusta jäljellä sisko ja hänen tytär, joka on adhd. He menee istuun ton 6hlön pöydän taakse ettei oo ihan meidän "naamalla".

Muut vieraat, niin kaverit ku sukulaiset, saa istua ihan mihin sielu sietää. Tilaa on ja valinnan varaa varmasti riittää. Jos jollekki ei kelpaa ni ei maha minkään, ei siellä tarkotus oo istua paikallaan ku ruokailun ja kahvin ajan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei tule istumajärjestystä. Juhlapaikallamme on iso katettu katsomo (kesäisin paikalla toimii kesäteatteria) ja meidän pöytä tulee päärakennuksen edessä olevalle isolle "terassille" joka on myös katettu.

Jokainen saa hakeutua haluamaansa seuraan istumaan/syömään/jutustelemaan yms. Istumatilaa laitamme myös sisälle, mutta sinne ei enää erillisiä pöytiä laiteta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee istumajärjestys, vaikka pidämme vain pienet ravintolahäät. Oikeastaan pidän sen tekemistä jopa tärkeämpänä kuin isoissa häissä, sillä pienissä häissä ns. korkea-arvoisetkin vieraat joutuvat pakostakin "huonoille paikoille". Meille tulee todennäköisesti yksi pitkä pöytä, jonka keskelle "parhaille paikoille" meidän eli morsiusparin lähelle sijoitetaan vanhemmat ja sisarukset. Isovanhemmat ja kaverit joutuvat tyytymään pöydän päätyihin. Istumajärjestyksellä voimme myös vaikuttaa paljon juhlan tunnelmaan, esim. isovanhemmat viihtynevät hyvin keskenään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä olin alunperin ajatellut tarkkaa istumajärjestystä mutta sitten kun on niitä jotka halusi istua tiettyjen kanssa ja tosia jotka haluaa tutustua toisiinsa, en taidakkaan laittaa. Tällä hetkellä luulen, että päätän pöydät ihmisille ja siitä paikat voi sitten varata itse miten haluaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oltiin kesällä sulhon kanssa hänen lapsuudenystävän häissä ja siellä oli vain jaettu vieraat pöytäkuntiin, eikä ainakaan meidän pöydässä ollut ketään kuka ei tuntisi muita jotain kautta. Itse olin pöytäseurueesta tavannut kaksi ennen juhlia, lisäksi oli heidän avecit, bestman + avec ja kuski meidän kanssa samassa pöydässä.

Olen ollut aikoinaan häissä joissa ei ollut minkäänlaista pöytäjärjestystä ja voin sanoa, että aika kurjat fiilikset oli. Muita ei tunnettu juur ollenkaan, muut oli aika lailla eri sukupolvea (vanhempia tai nuorempia), eikä kenenkään kanssa ollu oikein mitään yhteistä. Niistä juhlista lähdettiinkin sitten aika pian pois, kun ei vaan yksinkertaisesti viihdytty.

Todennäköisesti jaamme vieraat pöytäkuntiin ja saavat vieraat sitten istua pöydässä missä järjestyksessä haluaa. Itse ainakin koin sen noista vaihtoehdoista parhaimmaksi, kun paikkakohtasta pöytäjärjestystä en ala tekemään, kun on häissä paljon muutakin stressattavaa kuin se kuka istuu kenenkin vieressä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mieli on muuttunut matkan varrella ja olen päätynyt tekemään pöytäkohtaisen istumajärjestyksen. Saa ainakin varmistettua että kaikilla on joku tuttu samassa pöydässa ja perheet ja kaveriporukat mahtuvat samoihin pöytiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on häiden järjestelyissä (niinkuin on varmasti kaikilla teillä muillakin) ihan tarpeeksi tekemistä, niin en ala istumajärjestystä miettiä. En edes harkitse sitä. Laitan vain varattu-pöydän lähimmille sukulaisille ja pöydän päähän nättiin valokuvakehykseen listan, että keille pöytä on varattu. Jos ei aikuiset ihmiset osaa itse mennä istumaan vapaisiin pöytiin niin se on voi voi. En itse pidä muutenkaan tavasta, että rajoitetaan sitä että kenen vieressä kukin istuu. Meidän häistä on muutenkin tulossa rennot, niin jokainen saa rennosti valita siis paikankin missä istuu :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee 50-70 vierasta, vielä ei tarkalleen olla päätetty. Mutta me ei luultavasti aleta laittaan istumajärjestystä. Suurin osa vieraista on mun puolelta, sulhon puolelta tulee parhaimillaan 15 henkee, jos kaikki kutsuttavat tulee. Nii mikä minä olen pättämään missä istutaan, enmmän tilaa nii ei joudu kenekää kaameen kaa istumaan jos siltä tuntuu :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä painin tämän asian kanssa myös.

Ensin kysyn teiltä, joilla on yksi "ylimääräinen" pöytä, mitä sillä tarkalleen tarkoitatte? Onko siis suurinpiirtein mietittynä pöydät vierasmäärän mukaan ja sitten on se yksi iso?

Mulla on seuraavat ongelmat: itselläni on yksi kaveri ihan lapsuudesta saakka, jolle ei oikein löydy sopivaa "porukkaa". On kyllä ihan sosiaalinen, mutta vaatii seuraltaan hieman kärsivällisyyttä kun on vähän jälkeenjäänyt.

Toinen "ongelma" on, että isoveljeni entinen avovaimo on lupautunut kuvaamaan häissä, mutta heille tulikin nyt ero. Ihan hyvissä ja sopuisissa tunnelmissa kyllä erosivat ja mekin olemme keskenämme hyvissä väleissä, eli sen puoleen hänen tulostaan ei ole ongelmaa ja meinaan hänet kutsua. Mihin porukkaan hänet sijoittaisin? Jos olisivat vielä yhdessä, olisi hän luonnollisesti isoveljeni kanssa. Entä pitääköhän hänetkin kutsua mahdollisen avecin kanssa? Se olisi vähän outo tilanne, mutta toisaalta hänkin varmasti kaipaisi jotain seuraa, itsekään kun en voi tietystä syystä hänen kanssaan hengata :) Toisaalta taas hänellä menee kuvaamiseen aikaa, joten avecillakin voi olla tylsää.

Kaasot ja bestmanithan perinteisesti istuvat samassa pöydässä. Kolmas ongelma koskeekin sulhaseni siskoa, joka on yksi kaasoista (tai bestmaneistä :)), mutta hänellä on myös kaksi lasta. Hänhän ei voi istua kahdessa pöydässä yhtä aikaa (luonnollisesti hän istuisi lastensa kanssa) mutta kaasojen ja bestmanien tulisi mielestäni olla helposti toistensa tavoitettavissa. Tosin en hänestä olisi seremoniamestaria tekemässäkään, joten olisikohan suuri synti "laittaa" hänet istumaan perheensä kanssa?

Me emme halua nököttää kahdestaan jossain nurkassa, joten istumme samassa pöydässä kaikista lähimpien kanssa. Tästä seuraakin ongelma numero 4: miten ja ketä istuvat pöydässämme?

Jos tilanne on sama kuin tällä hetkellä, äidilläni ei ole avecia, mutta sulhaseni äidillä on nykyinen miehensä. Kummankin meidän isät ovat kuolleet, joten heille ei luonnollisesti "tarvitse" miettiä paikkoja. Me istuisimme sulhaseni kanssa keskellä, sulhasen vieressä hänen äitinsä jne ja minun puolellani minun vastaavat.

Minun kummatkin veljeni ovat sinkkuja, joten heillä ei ole aveceja, mistä syystä tuntuisi luontevalta, että he olisivat "omiensa" joukossa, eli äitini kanssa. Sulhaseni molemmat siskot taas ovat perheellisiä, eivätkä millään kaikki mahdu perheineen samaan pöytään minun, sulhaseni, äitini, veljieni, sulhasen äidin ja tämän aviomiehen kanssa.

Meidän pöytämme siis jakautuisi epätasaisesti, koska en keksi juuri ketään minun puoleltani "samanarvoista" sulhasen puolelle pöytää (paitsi kaksi nelihenkistä perhettä jotka eivät mahdu. Tai jos heidät mahduttaisi, ei taas minun puoleltani riittäisi porukkaa niin, että jakautuisi tasaisesti.

Huh, tulipa sekavasti, mutta onpahan saatu puettua ongelmat sanoiksi :) Ja kiitollinen olisin mikäli joku jaksaa lukea tämän ja ajatuksella :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään