Guest EveliinaH

Ei istumajärjestystä?

237 viestiä aiheessa

Kannatta todellakin noin isolle porukalle tehdä istumajärjestys ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli istumajärjestys, ja suosittelen sitä lämpimästi. Plaseerauksen laatimisessa menee aikaa mutta hyvin tehtynä se kyllä maksaa vaivan! Vieraita meillä oli yhteensä 138 ja paikkoja saman verran, joten ilman istumajärjestystä siinä säätämisessä olisi mennyt ikä ja terveys..!! Minusta istumajärjestys ei todellakaan tee juhlista "virallisia" tai "kaavamaisia", vaan siinä todellakin ajatellaan vieraiden parasta!

Itse istuimme lähisuvun sekä kaason ja bestmanin kanssa yhdessä vähän isommassa pöydässä. Erityisesti tästä ratkaisusta saimme kiitosta jälkeenpäin, useimmat kun ovat tottuneet näkemään hääparin istumassa omassa pöydässään.

Muoks: me toteutimme plaseerauksen siten, että kaikilla oli tuttuja vieressään. On ihan kiva ajatus, että ihmiset voisivat tavata uusia ihmisiä häissä mutta minusta se ei jäyhien suomalaisten ollessa kyseessä vain kertakaikkiaan käytännössä toimi..!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ajattelin, etten laita istumajärjestystä meidän häihin. Vieraita on n. 50-60 ja hääpaikassa on kyllä tilaa laittaa ylimääräisiäkin paikkoja, jotta kaikki voisivat istua mukavissa haluamissaan paikoissa. En edes tietäisi miten istumapaikat määrittelisin. Meillä kun on monikulttuuriset häät (ja erikielisiä vieraita), tuntuu kiusalliselta "sekoittaa" sukulaisia  tai toisaalta erotella heitä omiin pöytiinsä. Ajattelin, että ihmiset voivat ihan luonnostaan valita paikkansa. Enhän minä nyt edes tiedä, kuka kenenkin vieressä haluaa istua  ::)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

:-XHuh huh täytyy myöntää,että meillä on mietitty tuota paikkajärjrstystä pää puhki.

120 vierasta on nuorisoseuran talolle saamassa kutsua.Lapsia on vieraslistalla noin 20.

Itse olisin halukas paikkajärjestykseen siten,että olisi jonkinmoiset värikoodit pöydissä,että sen mukaan vieraat löytäisivät paikkansa.(ei kuitenkaan istumapaikka pakkoa vain pöytä määritys)

Olisi tuolloin helponpi sijoitaa lapsiperheet lähelle toisiaan ja lähelle ovea, jollin lapsilla olisi mukavampi kirmata myös ulkona.Kesäkuumalla pikkuiset ihmiset jaksavat tuskin kovasti pysyä yhdessäpaikkaa.Myös wc tilat ovat lähempänä tuota tilaa jota suunnittelin lapsiperheille. ;D

Lapsille voisi laittaa jonkinlaisen piirustus nurkkauksen. :-*

Mieheni oli kuitenkin viellä sitä mieltä.että ei paikkajärjestystä, kun pöydät kuitenki siirretään osittan sivuun kun tanssi alkaa..

Saa nyt nähdä josko tuonnenpana muttaa mielensä kun päästään kokeilemaan pöytiä ja ihmisten mahtuvuutta paikaan. hih hih ;D

Lähisuvun pöytä kuitenkin merkataan. :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

pirttihirmu,

Tuo värikoodijuttu kuullostaa oikein mainiolta. Oletteko päässeet suunnitelmissa eteenpäin - eli osaatteko/haluatteko paljastaa järjestelyitänne?

En ole oikein syttynyt tuolle nimilappu-paikoitukselle, mutta tuo jonkinlainen "ohjaus" voisi olla hauskakin juttu, jos sen sellaiseksi tekee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen ajatellut istumajärjestystä aina hyvänä juuri häissä, jossa kohtaavat molempien suvut ja ystävät. Plaseeraako kukaan niin,että ystävät saavat parhaimmat paikat(vanhempien, isovanhempien ym. jälkeen)???? Itse haluaisin ystävät isoimpaan rooliin, koska pidän heitä tärkeämpinä kuin sukulaisia joita emme kovin usein näe. Onko kellään ollut niin?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehdottomasti meille tulee istumajärjestys. Paljon vähemmän stressiä vieraille ja meille: minne uskaltaa tai voi mennä istumaan, kenen viereen pääsee, jääkö tyhjiä hajapaikkoja - meillä on istumapaikkoja juuri sen verran kuin on vieraitakin.

Mielestäni istumajärjestys ei todellakaan tee juhlista jäykkiä, kyllä se jäykkä tunnelma syntyy muutenkin jos on syntyäkseen. Päinvastoin, kaikki tietävät heti minne mennä istumaan, ja saavat varmasti mahdollisimman mukavat pöytäseurueet.

Toisaalta meillä plaseeraus on aika helppo tehdä, kun on paljon isoja porukoita, joissa ihmiset tuntevat toisensa, ja vain muutamia yksittäisiä vieraita, jotka tuntevat vain vähän ihmisiä juhlista.

Kyllä HYVIN TEHTY istumajärjestys on paljon parempi kuin vapaa sekoilu ja vieraan harmitus, että voikun piti mennä yksin tuonkin tädin juttuja kuuntelemaan koko illaksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Plaseeraako kukaan niin,että ystävät saavat parhaimmat paikat(vanhempien, isovanhempien ym. jälkeen)???? Itse haluaisin ystävät isoimpaan rooliin, koska pidän heitä tärkeämpinä kuin sukulaisia joita emme kovin usein näe. Onko kellään ollut niin?

Häät on vasta edessä mutta ajatuksena oli laittaa kaasot ja bestmanit (kumpaakin kahdet + avecinsa) meidän lähelle. Meidän vanhemmat saavat "emännöidä ja isännöidä" omia sukujaan. Näin vältytään siis esim siltä hämmennykseltä että miten plaseerataan eronneet vanhemmat uusine siippoineen. En siltikään ajattele että paikat olisi jotenkin laitettu paremmuusjärjestykseen. Jollekin se paras paikka voi olla keskellä salia, toiselle (esim. pienille lapsille ja heidän vanhemmilleen) oven suussa. Toki pyrimme liikkumaan silloin kun ei juuri syödä tilassa ja jutella kaikkien kanssa.

Vieraita kutsutaan n. 160 eikä ylimääräisiä paikkoja ole eli todellakin istumajärjestys tarvitaan. Koska meillä on pitkät pöydät, ei edes voi laittaa vain pöydittäin. Loppuillasta osa pöydistä laitetaan sivuun tanssilattian tieltä eli silloin järjestys viimeistään hajoaa. Tarkoituksena on plaseerata siten että kaikilla on lähellä tuttuja. Se onkin sitten toinen juttu että miten tämä onnistuu...

Plaseeraaminen on hankalaa, mutta hyvin tehty plaseeraus on mielestäni juhlien tunnelman kannalta tärkeämpi kuin vaikkapa yhtenäinen värimaailma. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle ei tulisi mieleenikään olla tekemättä plaseerausta!! Se on niin kauheeta, jos ihmiset ryysivät sisään istumaan parhaille paikoille (tämänkin olen kokenut!!), ja sit ei suostuta yhtään joustamaan omista paikoista. Yleensä sukulaiset menevät sisään ensin, ja kaverit viimeisenä, jolloin he eivät välttämättä pääse samaan pöytään. Kiusallista. En suosittele.

Itse ajattelin, josko istumajärjestyksen tekisi pöydittäin, ei tuoleittain. Eli samaan pöytään istuvat kirjoitettaisiin ylös, mutta pöydässä sitten saisivat taistella parhaista paikoista.  ;D ;D

Monissa häissä, joissa olen ollut, sukulaiset istuvat lähellä ja kaverit kaukana hääparista. Toisaalta se on ymmärrettävää, mutta minusta se on myös pikkuisen erikoista. Häihin (ainakin meille) kutsutaan myös niitä sukulaisia, joita ei kovin usein näe, mutta ketkä ovat kuitenkin "automaattisesti" listalla. Mieluummin iloitsisin häistäni läheisimpien kavereiden kanssa, enkä sukulaistätien, joiden kuulumisia ei edes tiedä.. Toisaalta onhan ne sukulaiset olleet meidän elämässä kauemmin kuin kaverit. Hmm..  :-? pitääpä tuota miettiä.. Eri asia tietysti, jos sukulaiset ovat läheisiä. Parhain tila olisi varmasti pyöreä, johon pöydät mahtuvat ikäänkuin rinkiin. Tällaisissakin häissä olin (tosin istumajärjestystä siellä ei ollut). Oli tosi kiva kun kaikki olivat "yhtä kaukana" hääparista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei istumajärjestystä tule. Vieraita on 105 ja saavat etsiä itse paikkansa.

Vanhemmille varataan pöydästä osa meidän viereen.

Jos näyttää siltä että hajapaikkoja jää ja joku pariskunta joutuu jakautumaan niin

tätä varten meillä on bestman ja kaasot lavalla vahtimassa tilannetta. He sitten nopeasti fiksaa

tilanteen jos näyttää siltä että tarve on.

Itse olen ollut kaksissa häissä missä istumäjärjestys on ollut ja se ei ole toiminut kummallakaan kerralla. Kerran olin serkus pöydässä kahden veljeni kanssa ja meille ei kukaan jutellut mitään. Loput meidän serkukset oli jaettu toiseen pöytään.

Olen ollut myös kaveripöydässä jossa sama tilanne. Ja kyse ei ole siitä ettenkö osaisi olla seurallinen...!

Me halutaan että juhlista tulee rennot ja ihmisillä on hauskaa! Hauskaa ei ole jos yksin murjottaa pöydän kulmassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

EIKÄ MEILLE!

Ainoastaan kaasot ja bestmanit aveceineen sekä meidän vanhemmat saavat heille varatut paikat meidän läheltä, mutta muut istuvat mihin tahtovat  ;D

Voi kuullostaa "tylyltä" (mitä se siis ei ole), mutta juuri tämän takia halusimme juhlapaikaksi tilan jossa saamme kaikki 100-130 vierasta samaan huoneeseen. Jotku joutuvat kauemmas pakostakin, kun emme yksinkertaisesti pysty olemaan kaikkien vieressä!

Toivottavasti kaikki vieraammekin tajuavat että saavat sentään olla edes samassa tilassa  :-X  :-X  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee vain vanhemmille ja isovanhemmille ja tietysti sulhasen kahdelle veljelle varattua paikat.Muut istukoon missä haluavat. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee ehdottomasti istumajärjestys, se ei tee häistä millään tavalla jäykkää juhlaa! Minusta jo ajatuksena kamala, että sata vierasta harhailee ja etsii paikkoja, siinä menee aikaa ja olisi aika ikävä jos esimerkisksi joku pariskunta joutuisi eri pöytiin sen takia ettei kahta paikkaa enää löytysi samasta pöydästä. Huolella suunniteltu istumajärjestys on kyllä kaikkien etu! Ja jos oikein vastustaa tälläista "järjestystä" niin voihan sitä laittaa ihmiset pöydittäin niin saavat sitten itse olla siinä missä järjestyksessä vain.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me emme olisi halunneet tehdä minkäänlaista istumajärjestystä, sillä häämme ovat pienet, ja lähes kaikki vieraistamme tuntevat toisensa ja tulevat hyvin toimeen keskenään. Kuitenkin, koska alkuruoka tarjoillaan pöytiin, meidän oli pakko taipua. Päädyimme siis tekemään pöytäjärjestyksen.

Meille tulee morsiusparin pöydän lisäksi viisi vieraspöytää, joista kaksi on lähempänä morsiusparia ja kolme sitten näiden kahden "takana", eli vähän kauempana morsiusparista. Halusimme jakaa vieraat pöytiin sen perusteella, että kaikilla on pöydässä varmasti sellaista seuraa, jonka kanssa juttua riittää ilman, että sitä tarvitsee erikseen keksiä. Päädyimme siis sellaiseen ratkaisuun, että kaksi morsiusparin pöytää lähimpänä olevaa pöytää on varattu meidän avustajillemme ja ystävillemme. Toisessa pöydässä ovat bestmanit ja kaaso aveceineen sekä heille tuttuja ystäviämme, toisen taas täyttävät opiskelukaverimme aveceimeen. Kolme vähän kauempana olevaa pöytää on varattu sukulaisillemme ja perhetutuillemme. Yhdessä istuu minun lähiperheeni (eli äitini, pikkuveljeni ja pikkusiskoni avomiehineen), serkkuni aviomiehineen sekä pariskunta, jonka kaikki kyseisessä pöydässä tuntevat, mutta jotka eivät tunne juhlista muuten muita kuin meidät. Kaksi muuta pöytää on järjestetty niin, toisessa istuu minun sukulaisiani, toisessa miehen sukulaisia.

Nyt pitäisi sitten vielä miettiä, millä tavoin pöydät merkitään...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos virallista järjestystä ei halua, yksi vaihtari voisi olla pöytien nimeäminen eri seurueille. Esim. meidän häihin tulee morsiammen ja sulhasen sukulaisten pöydät sekä kaverien pöydät. Näin kukaan kaveri ei joudu tylsien sukulaisten seuraan, ja sukulaisetkin saavat olla tuntemiensa tyyppien kanssa. kuteinkin jokainen voi valita kenen vieressä istuu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onneksi tämä kysymys ei kosketa minua, koskapa me kahvitamme suvun kotonamme ja pidämme kavereille erikseen bileet. Kokemusta häävieraana kuitenkin on, joten mä EN kyllä laittaisi istumajärjestystä. Parissa juhlissa pöytäseura on ollut tappavan tylsää, kun tuttu porukka on ripoteltu sinne tänne. Nolointa lienee parikymppisenä sukulaisen häissä, jonne saavuin vanhempieni kanssa (kutsuttuna ja ilmoitettuna): Mut oli jätetty pois istumapaikoilta!! Kutsuja oli sisällyttänyt mut kutsuun, mutta ilmeisesti olettanut, etten kuitenkaan tule. Siinä sitten alkoi voivottelu ja vehtaaminen, kun joka paikassa on täyttä ja minnekäs tämä neiti nyt laitettaisiin, eikä puhettakaan että mahtuisin vanhempieni kanssa samaan pöytään... >:( Vedin lopulta herneen nenään ja ilmoitin suureen ääneen lähteväni kotiin, vanhempani seurasivat perässä.  

Varmasti on oikein toimiviakin istumajärjestelyjä, mutta niden suunnittelussa saa sitten olla todella tarkkana varmistaakseen vieraidensa viihtyvyyden.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni paikkojen vapaasti valinta kuulostaa ideana upealta, rennolta ja toimivalta, mutta jos ei ole käytännössä ollut tällaisissa juhlissa niin ei voi myöskään etukäteen arvata millainen säätö siitä voi syntyä... Itse ajattelen tämän lähinnä siten, että pakkohan ne paikat on jossain välissä päättää ja kivuttomammin se tapahtuu morsiusparin rauhassa pähkäillessä kuin itse juhlatilassa ihmisten sinkoillessa sinne ja tänne.

Ellei plaseerausta ole tehty ihan täysin hutiloiden on pöydässä yleensä edes muutama henkilö, jotka jo ennestään tuntee ja kaikki vieraat ovat siinä mielessä samassa tilanteessa, että on ainakin joku tuttu lähellä. Vapaasti valitessa taas ekat ja röyhkeimmät vievät parhaat paikat päältä ja loput saavat sitten tyytyä niihin hajapaikkoihin ja outojen ihmisten pöytään joutumiseen. Lisäksi paikattomuus asettaa kokemukseni mukaan vieraat eriarvoiseen asemaan, harva nuori hääparin kaveri kehtaa kieltäytyä kun morsiamen isotäti tulee siihen viereen itkemään että pitää päästä ehdottomasti tälle paikalle koska haluaa nähdä rakkaan hääparin läheltä/olla lähellä uloskäyntiä /päästä muita ennen hakemaan ruokaa huonon lonkan takia/muuten vaan tähän Pera-sedän lähelle istumaan. Samoin usein tapahtuu ihan turhaa (ja ainakin omasta mielestäni epäreilua) paikkojen varailua myöhemmin saapuville vieraille.

Lisäksi jos yli sadan ihmisen juhlissa on jätetty plaseeraus tekemättä rupeaa ainakin itsestäni tuntumaan, että onko hääparilta nyt kokonaan unohtunut tämä juttu vai ovatko muuten vaan välinpitämättömiä tai laiskoja. Kuten aiemminkin on tullut ilmi voi monella vieraalla olla oikeasti joku hyvä syy istua tietyllä paikalla ja tällöin olisi mielestäni huomaavaista sijoittaa esim. pikkulapsiperheet lähelle uloskäyntiä/vessaa, vanhukset lähelle buffetpöytää, huonokuuloiset morsiuspöydän lähistölle tms. Ei istumajärjestys vie tippaakaan rentoutta pois vaan päinvastoin lisää sitä, kun vältytään kaikelta turhalta stressiltä ja sählingiltä, mitä paikkojen valinnassa syntyy.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
EIKÄ MEILLE!

Ainoastaan kaasot ja bestmanit aveceineen sekä meidän vanhemmat saavat heille varatut paikat meidän läheltä, mutta muut istuvat mihin tahtovat  ;D

Olen kerran ollut häissä, jossa oli istumajärjestys.. Oli tosi "kiva" nököttää miehen kanssa samassa pöydässä kahden tuikituntemattomn vanhemman pariskunnan kanssa! Mielestäni istumajärjestyksen laatiminen on keinotekoista jotenkin.. Sitä kannatan ehdottomasti, että lähisuku+kaasot jne saavat heille varatut pöydät morsiusparin läheisyydestä.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee istumajärjestys.

Häät on vanhassa kartanossa jossa häävieraat jakaantuu viiteen huoneeseen, joten on parempi kun on paikat merkitty ja pöytäkartta ovella, niin ei tarvitse kierrellä etsimässä vapaita paikkoja.

Paikat on ainoastaan ruokailun ajaksi, sen jälkeen ihmiset jo varmasti lähtevät liikkeelle ulos ja meillä tanssitkin on ulkona tai jos on huono ilma niin toisessa rakennuksessa.

Eli, ei sitä istumapaikka-kurjuutta kauan kestä kuitenkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä ja eI

Eli nyt ollaan päädytty suunnitteluissa jo siihen pisteeseen, että tiedetään tarkemmin konsepti ja paikatkin ovat mietinnässä.

Vihkiminen suoritetaan jossain "fiinimmässä" ravintolassa perheiden ja kummieni läsnäollessa. (20 nenkilöä). Siellä varmaankin istumäjärjestys on ihan hyvä juttu ja helppo tehdä.

Kavereilleni avecceineen (n.50 klp) ja sulhasen kavereille, perhetutuille ja valikoiduille sukulaisille järjestetään taas hieman huokeammassa ravintolassa "hääbileet", jossa jäykistelyt jätetään narikkaan ja ruokailu tapahtuu seisovasta pöydästä. Yhteensä vieraita olisi noin 100. Tarkkaa istumajärjestystä en olisi laatimassa. Sitä voisin harkita, että pöytiin merkkaisi suurinpiirtein, että "tämä pöytä morsiamen kavereille ja aveceille" jne. Mutta parempi ehkä olisi, että paikkoja olisi sen verran ylimäärin, että vieraat sekottuisivat tai olisi sekoittumatta luonnollisesti. Voi olla että morsian päätyisi omien kavereidensa kanssa samaan pöytään, ja sulhanen huoneen toiselle puolelle viihdyttämään hänelle tärkeitä ihmisiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei ole tulossa istumajärjestystä, ainoastaan siihen pöytään, missä istuvat meidän perheemme ja isovanhempamme, tulee osoitus siitä. Syitä on monia...

Meille on tulossa juhlavieraita noin 120, eli olisi aika työlästä tehdä istumajärjestys. Lisäksi, en tunne sulhasen puolelta juuri ketään vieraista, en ainakaan niin että haluaisin alkaa miettimään minne sijoitan heidät istumaan. Saavatpahan sitten rauhassa istua minne tahtovat, ja ei ole turhan virallisen tuntuista. Ja kun paikkoja varaa ylimääräisiä, niin eiköhän se mene ihan mukavasti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei tule varsinaista istumäjärjestystä,

mutta "kaverit", "morsiamen suku" ja "sulhasen suku" tms jaottelu tulee.

Juurikin siksi että kaverien ei tartte istua sukulaistemme joukossa. :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En nyt lukenut koko ketjua, mutta laitanpa silti oman mielipiteeni. Meille on tulossa ~ 100 hengen häät ja istumajärjestys ihan ehdottomasti.

Erityisesti isommissa häissä istumajärjestys on mielestäni kätevä, sillä meilläkin on 6 hengen pöydät ja helposti kävisi niin, ettei koko perhe pääsisikään samaan pöytään tai kaveri joutuisi yksin sukulaispöytään tms. Muutenkin kauhistuttaa ajatella tilannetta, jossa 100 henkeä sekoilee isossa tilassa etsiessään tuttuja naamoja pöydistä. Lisäksi haluamme tarkoituksella kaverit lähellemme ja samalla tanssilattiaa lähimmäksi - ihan jo siitäkin syystä että bändin soitto ei kuuluisi niin kovana esim. lapsiperheille joissa esim. pieniä vauvoja. Lapsiperheet järjestämme leikkipöydän lähistölle ja muutenkin pöytien ympärille järjestämme tilaa mm vaunuja ja syöttötuoleja varten.

Meille siis tulee joko ihan paikkakortit tai sitten pöytäjärjestys. Tokihan on mahdollista ja toivottavaakin kierrellä salissa ruokailujen ja kahvien jälkeen ja tanssilattia läheisyyteen tulee erikseen tuoleja seurustelua ja levähtämistä varten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille olisi varmaan tulossa sellainen järjestely, että istumapaikat varataan tietenkin vanhemmille ja sisaruksille, bestmanille, kaasolle sekä isovanhemmille.Muut vieraat saavat itse valita istumapaikkansa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään