Istumajärjestyksestä...vieraan mietteitä


Jossukka

Recommended Posts

Olenpa minäkin sitä mieltä, että hyvin suunniteltu istumajärjestys on iloinen asia. Kun lähes heti istahdettuaan huomaa, että sijoituksella on joku tarkoitus eli vierustovereiden kanssa löytyy nopeasti yhteinen sävel, tulee hyvä bilefiilis. (Terveisiä viimekesäisille vieruskavereille, jotka olivat ostaneet parhaan kaverini naapureiden helpostitunnistettavan auton!)

Toi englantilainen arpomismetodi ekalla sivulla oli testaamisen arvoinen.

Olin myös yksissä häissä, jossa olimme 8-10 hlön pöydissä jaettuina hiekkalaatikko-, ala-aste-, yläaste-, lukio-, aikuis- jne. kavereihin. Oli ihanaa nähdä ihmisiä, joihin ei välttämättä itse ollut vuosiin pitänyt yhteyttä, mutta nimenomaan tunsi ne vuosien takaa, sieltä hiekkakakkumaailmasta. Meillä oli vallan riehakasta, kun käsiteltiin kuluneet 20 vuotta.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Olin tänä kesänä häissä, jossa oli tehty tarkka istumajärjestys. Vieraat oli lajiteltu suunnilleen kategorioihin suku, kaverit ja perhetutut. Jouduimme sulhoni kanssa eri pöytään kuin minun vanhempani, mutta morsiuspari oli selkeästi suunnitellut istumäjärjestyksen huolella. Meidän viereen oli nimittäin sijoitettu eräs vanha koulututtavani aviomiehineen, joten juttua piisasi! :D Tottakai juttelimme koko pöytäseurueen kanssa, sillä pöydässä oli pelkkiä nuoria. Me olimme siis kategoriassa kaverit ja vanhempani kategoriassa perhetutut. Toimi loistavasti!! ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä oli tarkka istumajärjestys. Ja sen tekemiseen meni aika runsaasti aikaa. Mietin tosi tarkkaan ja huolella ketä samaan pöytään sijoitan, mutta vaivannäkö palkittiin. Häissämme oli koko ajan iloinen puheensorina sekä hyvin välitön ja lämmin tunnelma.

Link to comment
Share on other sites

Myös meille tulee tarkka istumajärjestys joka mietitään tarkkaan ja hartaasti. Ensinnäkin ei ole kiva jos 130 ihmistä (niistä yli 50 lasta) palloilee pitkin salia etsimässä paikkaansa, ja toiseksi paikat täyttyvät yleensä niin että ns hajapaikkoja jää väliin joten loppu kolmannes vieraista joutuu istumaan perheet erillään tms. Ei hyvä! Niinpä teemme jokaiselle ikioman paikkakortin ja mietimme miten pöydät järjestämme. Joko samansukuiset tai -sieluiset lähekkäin jotta jutunjuurta löytyy varmasti.

Lisäksi nappasin täältä jostain idean tehdä esittelykortti jokaiseen pöytään, eli nimi ja lyhyt kuvaus jokaisesta pöydässä istujasta. Esim Maija Maijanen, 4 lapsen kotiäiti, harrastuksena laskuvarjohypyt. Tai jotain tuohon tyyliin. Onneksi me tunnemme kaikki vieraamme edes jotenkuten joten tiedämme ketkä voisivat viihtyä yhdessä uusina tuttavina, esim sekaisin sulhon ja mun ystävät jne.

Link to comment
Share on other sites

Määkin oon kyllä ehdottomasti tuon tarkan istumajärjestyksen kannalla. Viime syksynä olimme häissä, jossa ei ollut istumajärjestystä (vain vanhemmille+sisaruksille varattu paikat) Meitä oli neljän hengen seurue ja pääsimme kyllä samaan pöytään, mutta viereemme istui meille täysin tuntematon morsiammen äidin taiteilijaystävä. Meillä oli kaveriporukassamme tosi hauskaa, mutta ajoittain todella vaivautunut olo, kun emme keksineet tälle taiteilijalle viittä minuuttia pidempiä keskusteluja, koska meillä ei tuntunut olevan mitään yhteistä. Hän istuikin sitten pöydässämme vain pakollisen ajan ja lähti sitten muualle.

Minusta tämä oli tosi kurja tilanne tämän taiteilijan kannalta, sillä hän ei tuntenut häistä ketään, eikä siis tutustunutkaan, koska joutui jämäpaikalle pöytäämme, koska tuli viimeisten joukossa hääpaikalle (siis toki yritimme jutella, mutta ei se väkisin juttelu niin rakentavaa ole) Tämä tilanne olisi voitu välttää, jos istumajärjestys olisi ollut ja hän olisi päässyt ikäiseensä seuraan.  

Kun istumajärjestys on huolella suunniteltu, niin eipähän tarvi morsiusparinkaan murehtia häiden aikana, että onkohan kaikki löytänyt mieleisen paikan.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee myös tarkka istumisjärjestys, edellä mainituista syistä. Ja pieniä lapsia tulee paljon, pöytien päät pitää varata vaunuille tai syöttötuolille.

Ja tätä haluan painottaa että jos tulee pieniä lapsia juhlaan, niin muistakaa sijoittaa heidät pöydän päähän. Ei ole mitään kamalampaa kuin olla keskellä pöytää pienien lasten kanssa. Kädet touhuaa joka suuntaan ja vierustoverit häiriintyvät.

Ja varsinkin jos tila on ahdas, taaperoikäinen hermostuu liikkumattomuuteen aikas nopeasti. Pöydän päästä pääsee helposti pois muihin tiloihin.  :)

Link to comment
Share on other sites

Onneksi täällä kaikki tuntuu miettineen TARKKAAN istuma järjestyksen. Nimittäin olin häissä, jossa oli yksi lappu tuolililla jossa luki kuka istuu missäkin. Ja sen ympärillä tungeksi 200 ihmistä. Ja sitten osa pareista oli laitettu istumaan toiselle puolelle salia aviopuolisosta ja koko istumajärjestyksessa ei ollut logiikkaa ollenkaan!! Meni 20 minuuttia että löyti oman paikan, ( ja minut naimisissa oleva nainen oli laitettu johonkin sinkkupöytään!!)  ??? ??? AARGH!!

Link to comment
Share on other sites

Guest December_Bride

Mitä luultavimmin meille tulee tarkka istumajärjestys... Mutta silleen, ettei eroteta perheitä toisistaan! Nähtäväksi jää... kunhan porukka varmistaa tulonsa, niin päästään sitä pähkäämään! ;D ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mä haluaisin tarkan istumajärjestyksen, mutta en ole itse ikinä ollut häissä jossa sellaista on käytetty, joten paha mennä sanomaan! Joko tarkka (jos sulkki  suostuu ja vanhemmat ei revi pelihousujaan ajatuksesta) tai AINAKIN sellainen, jossa on mietitty ketä mihinkin pöytään ja saavat valita paikat sitten itse.

Tuli tästä istumajärjestyksestä vielä se mieleen, että riippuu todella paljon ihmisistä, iästä ja siitä onko ennen ollut monissa häissä, että mitä asiasta tykkää. Toisille tuttu juttu, toisista turhaa brassailua ja snobeilua (niin kuin varmaan osa sukulaisistani ajattelee, mutta ajattelevatpa nuo varmaan muutenkin)...

Ja jos on kiva istumajärjestys niin sitten voi miettiä esim. leikkejä tai muita, joihin ihmiset voivat pöytäkunnittain osallistua.... :o no menipä taas monimutkaseksi.... :-*

Link to comment
Share on other sites

Meille ei tule istumajärjestystä,  koska emme halua että ihmiset istua nököttävät samassa pöydässä koko ajan ja puhuvat vain samojen ihmisten kanssa. Esimerkiksi pitkämatkaiset sukulaiset haluavat kuitenkin päästä vaihtamaan kuulumisia kaikkien harvemmin nähtyjen tuttujen kanssa, joten kukin ottakoon lautasensa tai kahvikuppinsa (ruoka on noutopöydästä) ja vaellelkoon vapaasti, sisätiloissa tahi ulkona. Itsekään emme aio istua missään erillisessä pöydässä taikka vanhempien ja isovanhempien väliin juuttuneina.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Meille ei tule istumajärjestystä,  koska emme halua että ihmiset istua nököttävät samassa pöydässä koko ajan ja puhuvat vain samojen ihmisten kanssa.

Ei kai nyt istumajärjestys tarkoita sitä, että saman pöydän ääressä pitää istua koko juhlan ajan kuin tatti? Tai että pitää puhua koko ajan samojen ihmisten kanssa? Voihan sitä kierrellä ja sosialisoida ihmisten kanssa, vaikka itsellään on joku määrätty istumapaikka odottamassa jossain.

Link to comment
Share on other sites

Guest muffinssi

Minä laitoin ennestään tuttuja ihmisiä samoihin pöytiin ja mikäli samaan pöytään tuli tuntemattomia katsoin järjestystä laatiessa että vieressä istui samanHENKISIÄ ihmisiä.

Meillä oli sukulaisia kauempaa ja lähempää ja eräs sukulaispariskunta ei valitettavasti sopinut sukulaisten pöytään (tila ei riittänyt), joten laitoin heidät saman henkisen pariskunnan viereen jotka olivat tuttujani. Kiittelivät loistavaa istumajärjestystä ja olivat viihtyneet seuran vuoksi pidempää kuin suunnittelivat.

Miettikää istumajärjestystä tarkoin.

Link to comment
Share on other sites

No, nyt meille tulee ilmeisesti sittenkin istumajärjestys koska mies (joka siis alunperin vastusti istumajärjestyksen laatimista ja sanoi että hän ei ainakaan semmoista jaksa ruveta tekemään) käänsi yhtäkkiä kelkkansa satakahdeksankymmentä astetta ja totesi että kyllä pitää ehdottomasti istumajärjestys olla tai muuten ei homma toimi ollenkaan.   ::)

Mitään tarkkaa järjestystä emme varmaan kuitenkaan tee vaan todennäköisesti jaamme ihmiset pöytiin joissa saavat valita paikkansa itse. Toisaalta oikeaoppinen skoolaaminen on kyllä vähän vaikeaa jos miehet ja naiset istuvat ihan sekaisin... ;D

Link to comment
Share on other sites

Olin kesällä häissä jossa oli istumajärjestys, ja mielestäni pieleen meni. Meidät puolisoni kanssa istutettiin ystävistämme eroon, toiseen päähän salia, keskelle tuntemattomien kahden perheen alle kouluikäisiä lapsia. Paria muutakin ystävää oli riepoteltu keskelle tuntemattomia ihmisiä. Yritimme välillä kokoontua yhteenkin, mutta välillä tuli ns. ohjelmanumeroita, jolloin piti siiryä omille paikoille.

Että minä en ainkaan ole suoranaisen istumajärjestyksen kannalla, ehkä tuollainen perhe, ystävät, sulhasen suku ja morsiammen suku jaottelu toimisi paremmin.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli istumajärjestys ja mietittiin sitä tarkkaan. Aikalailla ystävät (polttareissa tavanneet toisensa) olivat samassa pöydässä ja toisilleen tutut sukulaiset omissaan. Ainahan jää muutama jotka eivät tunne ketään juhlassa, mutta sijoitettiin nämä sitten samanhenkisten sukulaisten viereen joiden tiedettiin puhuvan paljon vieraammillekin ihmisille. Pöydät olivat 12 hengelle, mutta yhden pöydän laitoimme 18 hengelle.

Ehdottomasti suosittelen istumajärkestyksen tekemistä, jos aikaa/energiaa riittää.

Link to comment
Share on other sites

Mä vihaan tilannetta jossa joudun eroon ystävistäni ja tuntemattomaan pöytään  >:( En halua pilata joidenkin iltaa tällaisella järjestelyllä. Viime häissä kun olimme, oli pöytäkohtainen ja todella onnistunut ainakin meidän pöydän osalta. Minä, tuleva mieheni, siskoni ja pariskunta jonka minä ja siskoni tunnettiin, mutta mies ei. Yllättäen mies tuli tosi hyvin juttuun tämän vanhemman miehen kanssa, koska toinen oli taksikuski ja toinen wannabe-taksikuski, juttua riitti autoista. ;D

Meillä tulee myös pöytäkohtainen pääruuan ajaksi sen jälkeen jokainen saa sekottua miten lystää. Vähän sekotetaan mutta ei paljoa.

Itseasiassa, muutettiin vähän suunnitelmia ja koska aikaa oli saikulla niin päätin tehdä istumajärjestyksen joka pätee vain kakkuun asti. Meille tulee vain 60vierasta joten heidän sijoitteluun meni alle 10min. Tunnen monet hyvin joten kenellekään ei tule mitään ongelmia valitusta pöytäseurueesta. 21 Kaveria istutetaan yhteen pöytään ja heiltä odotetaan enemmän showta. Emme paljoa sekoitelleet ihmisiä koska suurin osa on mun sukulaisia, joten on oikeastaan ihan sama mihin ne plaseeraa. Vittumaiset vieraat istutetaan kauimmaiseen pöytään.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille tulee ruokailun ja kahvituksen ajaksi istumajärjestys, ihan sen takia ettei kukaan mattimyöhäinen joudu istumaan vieraiden ihmisten kanssa, kuten itselleni on joskus käynyt (ei tosin häissä).

Juhlatilamme on sen verran pieni, että tansseja varten puolet salista tyhjennetään ja muut pöydät siirretään. Näin pöytäjärjestys katoaa itsestään, kun kaikille ei enää ole pöytäpaikkaa. Salia kylllä kiertää penkit, joten istumaankin pääsee. Tarkoitus tietysti on, että porukka tanssii eikä nökätä pöydissä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

LIsää istumajärjestyksestä, marraskuusta kun on jo aikaa :) Meille siis tulee edelleen tarkka istumajärjestys siten, että pöytäkuntiin valitaan tietysti perheet kokonaisena (suurimmalla osalla lapsia) ja niin että syöttötuolilaiset ovat pöydän päissä. Kaukaisemmat sukulaiset sulhon puolelta laitetaan keskenään istumaan koska kokemuksesta tiedän että näkevät toisiaan harvoin ja juttua siis riittää lapsista, lapsenlapsista jne. Ystävämme tiedämme että keskenään viihtyvät joten siitä ei tule ongelmaa. Muutenkaan emme toimi hirveästi etiketin mukaan vaan lähinnä vieraiden mukaan. TArkoituksena on että jokaiselle löytyy pöydästä muukin juttukumppani kuin oma puolisko. Seremoniamestari ilmoittaa kyllä ruokailun ja kahvien jälkeen että tästä eteenpäin istumajärjestys on haluttaessa vapaa eli ihmiset saavat kierrellä ja istuksia kuten haluavat. LIsäksi osa viihtyy kuitenkin ulkona terassilla jos on kaunis kesäilta.

Vinkkinä niille jotka haluavat morsiusparille oman pöydän kuten meillä: kannattaa varata tuoli kummankin viereen jotta pöydässä käväisevät vieraat voivat istua eikä tarvitse kumarruksissa seisoksia morsiusparin vieressä.

Ovensuuhun laitamme lisäksi ISON pöytäkartan jossa pöytämerkin alla on lista ko pöydässä istuvista henkilöistä joten oma pöytäkin pitäisi löytyä melko helposti. Toivotaan että toimii.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Meilla oli poytakohtainen istumajarjestys. oven vieressa oli poytakartta - tai siis ensin oli lueteltu kaikki vieraat aakkosjarjestyksessa, ja nimen vieressa se poyta, johon kullekin on paikka varattu. erikseen oli viela lista kaikista eri poydista, eli kunhan kukin oli saanut selville oman poytansa nimen, sai kartasta katsoa, etta keita muita samassa poydassa istuukaan.

Olimme jarjestaneet poydat niin, etta jokaiselle vieraalle/vierasryhmalle olisi poydassa vahintaan yksi ennestaan tuttu vieras/vierasryhma. Harvemmin sita ihan jokaisen poytakaverin kanssa puhuu, eli sen sijaan, etta olisimme yrittaneet saada jokaiseen poytaan kahdeksan samanhenkista tai toisilleen ennestaan tuttua ihmista, kokosimme poydat noin neljan hengen ryhmista. Esim. toisilleen ennestaan tutut parit A ja B tietenkin samaan poytaan, ja heidan kaverikseen voi vaikka laittaa saman harrastuksen myota toisiaan satunnaisesti nahneet Pari C:n ja Sinkut D ja E. Viela jos sattuu niin hyvin, etta Pari B opiskeli samaa ainetta kuin Sinkku D, niin porukka tulee varmasti hyvin toimeen vaikkei ennestaan mitaan sydanystavia kaikki olisikaan olleet.

Naiden poytajarjestelyjen lisaksi koitimme varmistaa, etta suht samanhenkisista porukoista koostuneet poydat olisivat myos lahekkain. Poytienvalsita seurustelua edesauttaa se, etta vieraat nakevat viereisessa poydassa olevan vanhoja koulukavereita tai muita tuttuja.

Link to comment
Share on other sites

Minusta on ihan selvää, että jos menen johonkin "viralliseen" tilaisuuteen (vuosijuhliin, sitseille, työpaikan joulujuhliin) niin ihmiset on sekoitettu niin, ettei kukaan istu "omassa kaveriporukassa" tai oman puolison vieressä. Silloin tarkoituksena on juuri tutustua uusiin ihmisiin, sen aviomiehen kanssa ehtii puhua kotonakin.

Häissä haluaisin kuitenkin istua tuttujen kanssa, ja meille tuleekin sellainen istumajärjestys, että ihmiset sijoitetaan tuttujensa lähelle. Häissä ei kuitenkaan ole päätarkoituksena tutustua muihin vieraisiin ja lisäksi häät ovat yleensä vähän sukujuhlien tyyppisiä, jolloin on luonnollista olla liikkeellä perhekuntana.

Link to comment
Share on other sites

Myös meille tulee istumajärjestys pöydittäin, niin että perheet ja mut toisilleen tutut saavat istua lähekkäin. Itse olen ainakin toisten häissä kokenut että tuo auttaa tunnelman rentouttamiseen, kun ei tarvitse ujostella tuntemattomia vieruskavereita. Ja meillä pöydät nimetään jotenkin hauskasti numeroinnin sijaan :D.

Link to comment
Share on other sites

Voi plääh. Aloitin eilen isumajärjestyksen tekemisen ja se osoittautui MAHDOTTOMAKSI TEHTÄVÄKSI! Päätettiin siis sulhon kanssa jättää tekemättä koko homma. Säästytään näin mahdollisilta herneen nenään uppoamisílta, kun ihmiset saavat itse valita paikkansa. Istumajärjestys aiheuttais ainaki meidän vieraissa purnausta, jos joku olis laitettu jotenki väärään paikkaan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...