kermatoffee

Kutsutaanko pappi hääjuhlaan?

161 viestiä aiheessa

Me kutsutaan, mut se on ehkä vähä eri asia, koska pappi on hyvä ystäväni, joka puolisoineen kutsuttaisiin, vaikka hän ei meitä vihkisikään.. :D Mut yleisesti en ole kyllä missään tuttavieni häissä nähnyt pappia hääjuhlassa, eri asia jos vihkiminen on samassa paikassa kuin hääjuhla, sitten varmaan pyytäisin pappia jäämään syömään jne, kuten esim. ristiäisissä on tapana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee tuttu pastori, mutta me emme kuitenkaan haluaisi häntä hääjuhliin. En saanut sanottua viime tapaamisella, että vihkimisen jälkeen hän on vapaa. Hän suunnitteli jo, että seuraava päivä täytyy jättää tyhjäksi, jotta hän ehtii olla meidän juhlissa mahdollisimman pitkään. Nyt mietinkin, miten saisin sanottua hänelle kohteliaasti, että ei tarvitse tulla hääjuhlaan vihkimisen jälkeen. Arvostamme kuitenkin sitä , että hän suostui vihkimään meidät. Haluamme pienen ja intiimin juhlan, ja tuntuu, ettemme pysty olemaan aivan rennosti jos pastori on mukana juhlissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei kutsuta. Ihan vieras ihminen ja muutenkin juhlapaikka ei ole ihan vieressä. Jos olisi sama paikka ni silloin voitaisi pyytää jäämään mutta nyt ei.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huh :girl_smile: meinas jo vallata epätoivo kun työkaveri kysyi tuota pappi asiaa...

nyt aion jo huokaista :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on pappina tuttu pappi, joten kutsutaan myös hääjuhlaan, mikäli muilta töiltään pääsee. Jos olisi joku muu pappi, ei kutsuttaisi juhlaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me kutsutaan!

Tosin nämä pastorit ovat ystäviämme että kutsu olisi käynyt joka tapauksessa :grin:

Aika harvoinhan papeille (saati sitten kanttoreille) kutsu käy.

Muokattu: , käyttäjä: Puiks

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

myö kutsuttaan sillä pappi on tuttu. on ollut miehen rippipappina ja kastanut meidän molemmat lapset joten tuntuu luonnoliselta kutsua hänet myös juhliin... ja tää pappi on ihan rento pappi ei semmonen jäykkis

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me kutsuttiin, mutta pappi onkin meille ennestään tuttu ja ainakin melkein sukua :girl_smile:

Mutta mun mielestä ei kyllä tarvitse kutsua, jos pappia ei ennestään tunne. Tosin jos haluaa niin miksipäs ei, vaikkakin ainakin kesällä papilla on varmaan niin paljon töitä, että ihme jos ehtii paikalle.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän pappi tuntuu kyllä mukavalta, tavataan hänet vasta tiistaina..

Tarkoituksena olisi pyytää hänet kilistämään meidän kanssa ja sitten siirrytään miehen kanssa kuvattavaksi ja pyydetään pappi myös yhteen kuvaan ja sitten kiitetään ja sanotaan näkemiin.

Meillä juhlat siis ihan vaan perheen ja muutaman ystävän kesken ja tuntuisi kummalliselta edes pyytää tuntematonta pappia jäämään syömään ja seuraamaan meidän pieniä ohjelmajuttuja.

Kaunis ajatus kuitenkin, jos olisi sellainen pappi, jonka entuudestaan tuntisi (esim mieheni kaste- ja rippipappi tms).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu me kans tunnetaan meidän pappi joten kutsutaan hänet ja hänen perhe juhliin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kutsutaan sekä pappi että kanttori. Molemmat ovat äitini hyviä ystäviä ja lisäksi pappi on kastanut sulhasen ja ollut rippipappinani. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me kutsuttiin kanssa meidän vihki isä juhlimaan mutta hänellä on menoa toisaalla silloin samana päivänä. Hän teki itse asiassa meille niin ihanasti että hän tulee toiselta paikkakunnalta meidät vihkimään ja menee sitten takasin jatkamaan "toimituksiaan" takasin toiselle paikkakunnalle. Aikamoista... harmittaa kyllä toisaalta kun ei pääse tulemaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me kutsumme pappimme hääjuhlaan, koska hän on lapsuuden perheeni tuttava ollut jo pitkään ja on itse asiassa meidät kastanutkin. Vaihdoimme koko perhe uskontokuntaa ollessani 14-vuotias. Tämä pappi on minulle läheinen ja sulhaselle sopi mainiosti, että otetaan tuttu pappi, joka kutsutaan myös juhlaan. Tämä pappimme myös varasi meille hääkirkomme, koska olimme varauspäivänä (tässä kirkossa saa varata hääpäivän aikaisintaan 1 vuosi ennen hääpäivää) matkoilla. Minä istuin lennolla Toronto-Vancouver ja sulhanen puolestaan Toronto-Helsinki. Pappimme on siis osallistunut jo ratkaisevasti häävalmisteluihinkin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pappimme on mieheni eno, joten tulossa on :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei kutsuta,sillä nyt on kuukausi häihin,emmekä tiedä varmasti kuka pappi meidät vihkii!!!

Kaksi kertaa olen tiedustellut,mutta vielä en ole vastausta saanut...kesäloma tuuraaja kenties:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä pappi puolisoineen on kutsuttu paikalle, sillä hän on meille tuttu opiskelu- ja järjestöpiireistä. Mukavaa saada vihkijäksi henkilö, joka oikeasti tuntee meidät :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Myö kutsutaan pappi hääjuhlaan, mutta mein vihkipappi on hyvä ystäväni niin se kutsu olikin niin ajateltu, että ystäväni ei tulisi pappina, vaan ystävänä hääjuhlaan. :) Täysin se ei varmasti ole mahdollista, mutta jos se nyt edes onnistuisi hiukan ettei pappi tule työvaatteissaan juhlaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pappina antaisin seuraavia ohjeita, jotka helpottavat sekä hääparin että papin elämää:

  • Varsinaisia etikettisääntöjä ei enää ole sen suhteen, kutsutaanko pappi tai kanttori hääjuhlaan. Näin ollen ette riko etikettisääntöjä kutsumalla tai olemalla kutsumatta.
  • Selkeys auttaa välttämään noloja tilanteita. Jos pappi antaa ymmärtää, että hän aikoo olla hääjuhlassa mukana valomerkkiin asti, vaikkei kukaan ole häntä kutsunut, sanokaa hänelle ihmeessä selkokielellä, että ette ole ajatelleet kutsua häntä juhlaan ollenkaan. Syy voi olla papin tuntemattomuus, juhlan luonnetta tai kutsulistan kriteerit. Periaatteessa syytä ei tarvitse ilmoittaa, mutta se auttaa ehkä saamaan viestin perille. Minua ihmetyttää muutenkin tuollaisen papin kommentit - taitaa olla tilannetaju pahasti hukassa.

  • Jos taas aiotte kutsua papin (ja/tai kanttorin) hääjuhlaan, syy olisi hyvä mainita (tuttu, mukava, anoppi toivoo, meistä olisi todella mukavaa,...). Näin ollen pappi tietää, halutaanko hänen kieltäydyttävän vai saapuvan paikalle. Jos sähköpostin toisena PS:nä lukee "Olet toki myös tervetullut hääjuhlaamme," kieltäydyn varmasti - en siksi, että olisin loukkaantunut, vaan siksi että oletan hääparin toivovan näin.
  • On monia selkeitä tapoja ilmoittaa papille, minkä verran hänen toivotan olevan mukana hääjuhlassa. "Toivomme kovasti, että pääsette piipahtamaan edes hetkeksi juhlapaikalle nostamaan maljan (tai syömään tai mitä vaan)" kertoo selkokielellä, että käynti oikeasti arvostetaan, mutta yhtä paljon arvostetaan, että pappi lähtee tietyssä kohdassa pois. Voitte varmuuden vuoksi vielä lisätä: "Sen jälkeen olet sitten tietysti vapaa jatkamaan matkaa." Välttäkää kuitenkin lisäystä: "Sinulla on varmasti paljon muita velvoitteita sinä päivänä." Jos papilla on loppupäivä vapaaksi, hän saattaa väittää vastaan ja jäädä sittenkin valomerkkiin asti wink.gif

  • Vaikeneminen papin osallistumisesta hääjuhlaan on kaikesta pahin vaihtoehto. Se pitää epävarmuuden yllä loppuun asti ja vaikeuttaa hääjuhlan sekä papin ajankäytön suunnittelua. Jos morsiamen äiti sanoo papille vasta vihkimisen jälkeen, että hän(!) toivoo papin tulevan juhlimaan, jokin asia on mennyt pahasti pieleen suunnittelussa.
  • Älkää kutsuko, jos ette oikeasti halua papin tulevan. Ei tarvitse ole kohtelias tässä suhteessa, koska se saattaa velvoittaa pappia olemaan omalta osaltaan kohtelias ja ottamaan kutsun vastaan. Se ei juhlatunnelmaa ainakaan kohota.

  • Jos juhlapaikka on niin lähellä kirkkoa, että sinne pääse ilman kulkupeliä, kynnys kutsua maljan nostamiselle on tietenkin aika matala. Jos ajetaan tilausbussilla toiselle puolelle kaupunkia tai pitäjää, kynnys on mielestäni tosi korkea.
  • Jos teillä on papille tai kanttorille tekemistä juhlan aikana (ruokarukous, veisun säestys tms.), kertokaa se etukäteen. Pappi ja kanttori mielellään palvelevat, kunhan se ei tule yllätyksenä.

Tervettä kaupunkilaisjärkeä saa käyttää ja suomalaisten pyhää puhumattomuuden perinnettä saa murtaa. wink.gif

Muistakaa, ettei mikään ole niin nolo hääjuhlassanne kuin että pappi miettii päänsä puhki, milloin voisi poistua hääparia loukkaamatta, ja että hääpari ihmettelee, eikö se pappi nyt ikinä tajua poistua, että päästään oikeasti juhlimaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidät siunaa kummitätini, jonka tietysti kutsumme myös juhlaan. Jos hän ei olisi päässyt, olisimme pyytäneet jotain pappiystävääni siunaamaan ja tervetullut olisi ollut hänkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme kutsu, yksinkertaisesti koska emme tunne häntä. Muitakaan vieraita ihmisiä häihimme ei kutsuta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pappi on kutsuttujen listalla, olisi ollut vaikka olisi kieltäytynyt pappistehtävistäkin. On kaverimme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään