Guest Tähdikki

Hääparilla oma pöytä?

322 viestiä aiheessa

Meille ei tule omaa pöytää, istutaan yhdessä kaason ja bestmanien kanssa, lisäksi toisen bestmanin puoliso ja sekä kaason että bestmanin lapsi istuu kanssamme. Yhdistetään kaksi neljän hengen pöytää ja lapsi istuu toisen pöydän päässä vanhempiensa vieressä.

Meitä siis morsiusparia vastapäätä ei istu kukaan, joten sillai ollaan enemmän esillä, muttei kuitenkaan liikaa (tämä sulhon toive ja sopii mulle hyvin). Ja kuitenkin meille on helppo vieraiden tulla juttelemaan. Sain jostain täältä foorumilta tähän idean ja vaikuttaa hyvältä järjetelyltä ainakin meidän häihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee ehdottomasti yhteinen pöytä kaasojen, bestmanin ja heidän puolisoiden kanssa. Oon aina tykännyt tuosta plaseerausideasta sekä ulkomaisissa häissä missä oon ollut, että Suomessa ollut kaasona juuri hääparin vieressä. Ollaan kavereita myös puolisoiden kanssa, tai mies nyt vähemmän noita mun Suomessa asuvia kaasoja tuntee, mutta sitä suuremmalla syyllä ollaan yhdessä pöydässä. Yritetään keksiä siihen joku ratkaisu, että vierailla olis kuitenkin helppoa tulla juttelemaan myös meille. Me saadaan viettää ihan tarpeeksi aikaa kahdestaan muutenkin ja fiilistellä koko hääpäivää kaksin vaikka koko 36 h tunnin lentomatka takas kotiin seuraavalla viikolla, eli hääpäivän voi ahmia läheisten seuraa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tavoitteena niin pienet häät kuin mahdollista ilman että kukaan loukkaantuu. Eli tämä tarkoittaa meidän tapauksessa n. 100hlö häitä, koska miehen suku on hyvin iso ja todella läheinen. Tässä käy siis pakosti niin että vieraat koostuu pääasiassa sukulaisista, koska kavereissa pitää sitten karsia. Miestä ahistaa tuo esilläolo, mutta koska en todellakaan halua istua vanhempiemme kanssa ja kavereita tulee muutenkin niin vähän että tuntuisi raa'alta luokittelulta ketkä saavat istua meidän kanssa. Ja taas kaikkia kavereita ei todellakaan saa istutettua samaan pöytään meidän kanssa..

 

En siis ole kertonut miehelle edes vaihtoehdosta jossa istuttaisiin muiden ihmisten kanssa, vaan kylmästi isken meille oman pöydän. Yritämme järkätä ulkohäät, joten istumapaikat ovat lähinnä jalkojen leputtamista varten ja ruokailua helpottamaan. Ei siellä yksin ole tarkoitus kökkiä vaan olla sen verran esillä että joku saa kuvia ja me ruokaa ja sitten kiertelemään :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Musta jotenkin tuntuisi että jos istuttaisiin kaason ja bestmanin tmv. kanssa yhteisessä pöydässä, niin muiden häävieraiden voisi olla hankalaa tulla juttelemaan meille. Vieraille voisi helposti tulla vähän sellainen "inside"-fiilis siitä pöydästä. Siksi meilläkin on perinteisesti oma pöytä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee oma pöytä. Mielestäni se vain on juhlavampi ja siihen äärelle voi laittaa tuolin jossa vieraat voivat käydä juttelemassa. En ole varma toimiiko tämä tuoli idea, mutta eiköhän me myös kierrellä vieraiden luona. Emme kuitenkaan sijoita pöytää liian kauas vieraista.

Vielä emme ole päättäneet että istummeko pöydässä kahdestaan vai tulevatko vanhemmat samaan pöytään.

Omassa pöydässä on mielestäni se hyvä puoli että voi "huilata" välillä. En itse ole kovin puhelias ja tiedän että ottaisin asiasta paineita jos olisin keskellä vieraita. Voidaan sitten relata ja supatella sulhasen kanssa keskenämme myös :)  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee olemaan oma pöytä juhlapaikan pihalla sijaitsevassa paviljongissa, jossa vietetään loppuilta ruokailun jälkeen ja siellä on myös kahvitarjoilu ja tanssit. Emme toki koko aikaa aiota istua omassa pöydässä vaan esimerkiksi vain kahvittelun ajan. Ruokailu puolestaan tapahtuu juhlapaikan "päärakennuksessa", jossa on erilliset huoneet, ei siis ole yhtä suurta tilaa. Ruokailussa meillä ei ole omaa pöytää vaan ajattelimme laittaa saman pöydän ääreen vanhempamme ja minun mummini meidän lisäksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei tule omaa pöytää, vaan olemme samassa pöydässä vanhempien, kaasojen ja bestmanien kanssa. Pöydästä tulee kuitenkin T:n muotoinen, missä meidän paikkamme ovat kaksistaan T:n "vaakaviivalla", näin olemme samassa pöydässä muiden kanssa, mutta kuitenkin huomion keskipisteenä :)

 

Meille tulee täsmälleen samanlainen T-pöytä! :) Tosin sillä erotuksella, että pöydässä istuu vanhammat ja sisarukset (jotka myös kaasoja ja bestmaneja). Lopuille kaasoille ja bestmaneille sekä heidän puolisoilleen järkkäsimme pöydän meidän pöydän viereen. Tämä järjestely ihan vain siitä syystä, että juhlatilaan ei mahdu tarpeeksi pitkää pöytää, johon koko seurue mahtuisi.

 

Jotenkin tuntuu tosi kivalta tuo T-pöytä ja ajatus siitä ettemme ole eristettyinä kahdestaan muusta juhlaväestä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta OMA pöytä on ehdottomasti paras :)

Pääseehän siitä liikkumaan, ja tuntuisi todella oudolta valita esim. 100 Vieraan joukosta joku kenen pöydässä istuisi?

Siinähän pitäisi olla vähintään vanhemmat + kaasot ja bestmanit :)

Mutta ei kai tässäkään mitään kiveen kirjoitettua sääntöä ole?

Mutta uskon hartaasti että aikanaan omissa häissäni istun omassa pöydässä ja kiertelen illan mittaan vieraita jututtamassa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oma pöytä tulee, kuitenkin lähelle muita vieraita. Vielä en ole varma miten pöydät asetellaan, mutta sali on onneksi niin iso että ~60hlö mahtuu sinne miten päin vaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee myös oma pöytä. Minusta tuntuisi vähän epäreilulta valikoida, ketkä mahtuvat istumaan meidän kanssa samaan pöytään. Pöytä sijoitetaan varmaan niin, että se näkyy mahdollisimman hyvin kumpaankin tilaan. (Hääpaikassa on kaksi salia, joista on osittain näköyhteys toisiinsa. Vähän huolestuttaa näkyvyys silti.)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli oma pöytä, kuten etukäteen suunnittelin. Oli ihana ottaa se hetki, että ollaan kahden ja voidaan fiilistellä, miten vihkiminen meni. Ruokailu oli kuitenkin ainoa hetki, kun istuimme paikoillaan. Istuimme kuitenkin lähellä vieraita ja ennätimme jutella ja juhlia kaikkien kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ensin mietittiin että ollaan samassa pöydässä läheisten kanssa, mutta mies halusi oman pöydän. :) Se annettakoon! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me olimme päättäneet, että mennään yhteiseen pöytään kaason ja bm:n kanssa. Edellisenä iltana juhlapaikalla kuitenkin päätettiin ottaa oma pöytä, koska se oli kaikkein järkevintä - kaikki näkivät meidät sieltä. Oikeastaan oli hyvä ratkaisu, saatiin kaksin edes hetki rauhaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oma pöytä tulee meille, ehtiihän sitä juhlan aikana muutenkin seurustella vieraiden kanssa. Ruokarauha meillekin  :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei tule omaa pöytää, vaan meidän pöytään tulee:

-minun äiti

-minun kaksi isoveljeä

-minun isä ja hänen vaimonsa ja tyttärensä

-miehen äiti ja serkku

 

Näin se oli kaikista paras varmastikin, vaikka tuo morsiusparin paikkojen lanseeraus joka pöytään olisi ollut myös hyvä ida, samoten jos olis laittanut meidän pöytään pari tyhjää paikkaa..

 

Meillä ei ole bestmaneja eikä kaasoja eli tuollainen sukupöytä on ihan hyvä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee luultavasti oma pöytä. Mukava ajatus kuitenkin saada hetki rauhaa ja näin sijoittaminen tuntuu myös järkevimmältä meidän juhlapaikalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee varmaan oma pöytä, ihan jo pöytien koon ja järjestyksen takia. Meidän juhlasta tulee kuitenkin aika "liikkuva", eli koko iltaa ei suinkaan ole tarkoitus pöydän ääressä istua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan viimeiseen asti oltiin vakuuttuneita siitä, että meille ei sitten ainakaan mitään omaa pöytää tule. Kuitenkin kun oltiin häitä edeltävänä iltana laittelemassa juhlapaikkaa kuntoon, kaasoni bongasivat jostain vanhan koristeellisen kahden hengen puupenkin ja siihen sopivan pöydän. Tarkoitus oli vain "kokeilla" miltä se näyttää juhlatilassa ja siinä sitä sitten oltiin...

 

Lopulta olin ihan tyytyväinen, että meidät ylipuhuttiin omaan pöytään. Aluksi ajattelin, että olisi tyhmää nököttää eristyksissä vieraista, mutta eihän me siellä loppujenlopuksi istuttu kuin syödessä ja kahvitellessa. Ruokailutkin hoituivat paljon sujuvammin kun oltiin "poissa vieraiden jaloista" ja varsinaisiin pöytiin penkkeineen jäi enemmän tilaa vieraille. Ja olihan se ruokailu ja kaakunsyönti vähän intiimimpää ja tunnelmallisempaa kun sai olla ihan kahdestaan uuden ukkonsa kanssa. :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille piti ensin tulla oma pöytä, jossa olisi kaksi tyhjää tuolia vierailijapaikoiksi, eli kuka vaan voisi poiketa istumaan meidän kanssa seurustelemaan. Päädyttiin nyt kuitenkin siihen, että kaasot, bestmanit ja heidän avecit (meitä yhteensä siis 8 henkeä) tulis meidän kanssa samaan pöytään. Hauskempaa siitä tulee niin, pääsee enempi vielä fiilistelemään muidenkin kanssa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pöytä- ja istumajärjestys on vasta mietinnässä. Mutta ihan varmaa on se ettei me istua tökötetä kahdestaan jossain ja vieraat keskenään muualla. Haluan aivan ehdottomasti istua vieraiden joukossa, en kaksin miehen kanssa pällisteltävänä. En osaa lainkaan olla huomion keskipisteenä, enkä halua viettää hääjuhlaa vaivautuneena.

 

Kampamalli olisi kai järkevin että pääsisi vieraiden joukkoon , mutta juhlapaikan pöytien koko on 70x200 joten se muodostelma saattaa venähtää valtavaksi..

Tai jos laittaisi 5 pitkää pöytää, 70x400 vierekkäin ja istuisi siinä keskimmäisessä lähimpien kanssa. Tää on asia jonka kanssa pähkäilen varmaan vielä pitkään!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä katsotaan sen mukaan, miten saadaan vieraiden pöydät mahtumaan appiukon omistamiin telttakatoksiin. Meille joko erillinen pieni pöytäryhmä tai pöydän päähän poikittaisesti paikat - mieluusti jälkimmäinen. Haluttais nähdä hyvin kaikki vieraat ja olla keskusteluetäisyydellä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli oma pöytä ja se toimi hyvin. Saatin olla ruokailut ja ohjelmien ajan kaksin. Kun kaikilla väliajoilla oltiin kuitenkin erikseen vieraiden kanssa juttelemassa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Riippuu paljon tilasta, mahtuuko sellaista isoa pöytää. Meilla oli oma ja se oli hyvä, koska sinne pääs porukka jutteleen omaan tahtiin eikä välissä ollu kettää "ylimääräisiä"

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näillä näkymin tuntuu siltä, ettei meille tule mitään omaa pöytää, en ole koskaan oikein innostunut siitä ajatuksesta, että istuisimme erillämme kuin joku kuningaspari ikään. Pöytien asettelusta itse juhlatilassa ei kyllä ole vielä mitään tietoa, joten saattaahan tuo vielä muuttua. Olemme lähinnä ajatelleet, että istumme vanhempien ja ehkä sisarusten kanssa samassa pöydässä syömässä ja kahvittelemassa, emme ruokailun jälkeen vietä juhlaa muutenkaan todennäköisesti pöytiin ja omille paikolle jumittuneina, siis vieraatkaan. Kyllä me saamme mieheni kanssa syödä kaksin ihan tarpeeksi niitten häiden jälkeenkin, ettemme nyt varmaan kauheasti kaipaa omaa rauhaa siiinä, mutta jääköön nyt vielä nähtäväksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me istuimme kaason ja bm:n kanssa. Ja periaatteessa vain ruokailun ja kahvin ajan, muuten kierreltiin ja istuttiin missä sattui. Oli toimiva ratkaisu, sillä sekä pöytäjärjestysongelmat ratkesi näin eikä meille tullut sitä sirkusapinat_ihmisten_pällisteltävinä-fiilistä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään