Jump to content
Naimisiin.info

Hääjuhlan jatkot saunalla...


Marica

Recommended Posts

Miltäs kuulostaisi??? Siis.... meillä on hääjuhla maalla kartanotyyppisessä hotellissa, jossa juhlat loppuvat  yöllä klo1.30, joten mukavahan sieltä johonkin jatkoille olisi lähteä... mutta lähimpään kaupunkiin on matkaa n.60 km :o Juhlapaikalta ehdotettiin, että vuokraisimme heiltä saunan ja siellä voisimme juhlia keskenämme vaikka aamuun asti! Varasinkin sieltä alustavasti saunan, johon mahtuu 12 henkeä saunomaan ja samaan systeemiin kuuluu takkahuone 25 henkilölle... luulen, että porukkaa mahtuu sinne enemmänkin. Saunomista ja uimista (juhlapaikka ja siis saunakin on järven rannalla) olisi siis luvassa... vähän erillaiset jatkot. Niin ja tietysti saunasiiderit/-oluet, boolia, pientä naposteltavaa (suolaista ja makeaa) ja makkaran paistoa olisi myös suunitteilla...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hyvältähän tuo kuulostaa!!! Ei kun vaan toteuttamaan! Ja eiköhän se sopu tilaa anna ja varsinkin jos on nätti yö, niin ei kaikkien tarvitse koko ajan sisällä istua vaan voihan siinä ulkonakin aikaa viettää.

Niin, ja lisään vielä sen, että meidän täytyy olla ulkona juhlapaikasta muistaakseni kello 02. Jatkoja emme ole todellakaan vielä miettineet, mutta eiköhän siinä niin käy, että ne jotka vielä jatkoja kaipaavat siirtyvät mun vanhempien luokse. Luulisin kyllä ite olevani siinä vaiheessa jo niin poikki, että lähdetään Murun kanssa kahdenkeskisille jatkoille... Vaikka tiedä häntä miten siitä juhlinnasta innostuu.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa oikein hyvältä! Meidät viskataan ravintolasta pihalle klo 01.30, koska anniskeluaika loppuu. Aika moni vieraista jää kuitenkin paikanpäälle yöksi, joten me epäillään, ettei juhlat ihan vielä sillon lopu. Niinpä meillä juhlat jatkuu pihalla tai jossain vuokratussa huoneessa tms. Autojen takapaksit aioitaan lastata kaljalla ja siiderillä  :D

Mekin mietittiin muuten tuota makkaranpaistoa, mutta luovuttiin siitä kumminkin, koska se on aika sottasta puuhaa. Tai mä en ainakaan halua nuotion äärelle valkosen pukuni kanssa. Mutta jos teillä on ensin saunat ja vaihdatte siinä vaiheessa rennommat päälle, niin ei hullumpi idea.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on myös sauna vuokrattuna juhlapaikkamme yhteydestä, paikka on järven rannalla, joten mikäs sen idyllisempää. Itse tosin olen hieman epäluuloinen sen suhteen, kuinka moni vieraista todella tulee saunomaan, mutta sulhanen ja bestmaninsa ovat ehdottomasti sitä mieltä, että saunasysteemi toimii. Eipä ainakaan tarvitse lähteä aikaisin jatkoille, vaan juhla jatkuu hieman epämuodollisemmin hyvässä seurassa, pientä yöpalaa pureskellen ja juomapuolia siemaillen...  ;)

Link to comment
Share on other sites

Ainakin kaksissa häissä, joissa olen ollut, on juhlat jatkuneet yöllä rantasaunalla. Viimeksi pari vuotta sitten osa porukasta istui aamuun saunalla, lauloi kaiken maailman lauluja ja piti hauskaa. Siinä vaiheessa voi ihan hyvin jo vaihtaa jotain vähemmän muodollista ylleen. Hääpuku on kuitenkin sen verran arvokas, että kannattaa ennemmin laittaa jotain muuta päälleen saunajatkoille. Eivät vieraat siitä pahastu. Pystyyhän morsian olemaan sitten entistä vauhdikkaammin menossa mukana  ;D

Meillä mies on niin huono yövalvoja, että me varmaan lähdemme ajoissa omille jatkoille  :-X... Tai mistä sen tietää.

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa hyvältä. Meillä oli jatkot saunalla ja meillä oli aivan kamalan hauskaa (paras osa koko häistä). Porukka kävi myös avannossa. Meitä oli niin paljon, että osa seisoi saunassa, mutta se ei tuntunut haittaavan ketään. Meillä olis sekasauna ja kaikilla oli uikkarit päällä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on juhlat maatilalla, jossa voidaan olla läpi yön, eli jatkot samassa paikassa. Savusauna on kuitenkin ohjelmassa iltayöstä. Mietin itse myös, miten varsinkin naisväki innostuu ajatuksesta. Toisaalta sauna on niin myöhään, että voi neidotkin jo haluta vaihtaa vapaalle. Ja sulhasen mielestä sauna oli niin loistava idea, että pakko se on järkätä   :D

Link to comment
Share on other sites

Mukava kuulla, että idea ei ole ihan hullu ;) Luulen, että miesväki ainakin mielellään saunoo, mutta tiedä häntä miten naiset sitten osallistuu... mutta voihan sitä istua iltaa takkahuoneessakin. Itse aion ainakin saunoa ja vaihtaa sitten vähän rennompaa vaatetta niskaan... en muutenkaan viihdy kovin kauaa "hienoissa" vaatteissa.

Nyt vaan on vähän ikävämpi homma, kun saunalle ei voi viedä omia viinaksia vaan ne pitää tilata juhlapaikalta >:( Ajateltiin, että tilaamme heiltä saunasiiderit ja oluet ja pidämme sitten piilossa pari pulloa kirkasta ja virallisesti "juomme sitten loppuillan limpparia" ;D. Tuskin kukaan sinne tulee vakoilemaan mitä juomme ???

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Meillä on häät syyskuussa maalaiskartanossa, josta on Helsinkiin noin 45 min ajo. Juhlat loppuvat virallisesti jo klo 01. Olemme vuokranneet kilometrin päästä juhlapaikalta suuren, noin 20 hengen rantahuvilan. Halukkaat siirtyvät sitten sinne saunomaan, uimaan ja jatkamaan juhlia ja voivat myös sitten yöpyä siellä. Ystävämme ovat tosi rentoja eikä lattialla, tuoleilla tai lauteilla nukkuminen ole ongelma, mikäli sänkyjä ei riitä kaikille.

Aamulla tarjoamme yöpyjille brunssin tasoittavineen.

Link to comment
Share on other sites

Meillä aika loppuu klo 02 jonka jälkeen kaasojen ja bestmanien nukkumatilassa "tuvassa" on tarkoitus pitää mahdolliset jatkot. Musavehje mukaan ja pientä suolasta ja juomaa, niin ei tartte mennä nukkuun ajoissa. Ite meinataan kanssa osallistua ihan loppuun asti!   ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli alunperin suunnitelmissa vuokrata joku mökki hääjuhlaa varten. Siellä olisi sitten saanut saunoa, grillailla ja käydä uimassa. Kumpikaan ei halunnut mitään "virallista" ja kovin juhlavaa tilaisuutta, joten mietittiin, että järjestetään mukava saunailta läheisimmille ystäville ja sukulaisille.

Suunnitelmat muuttuivat ihan käytännön syistä niin, että itse hääjuhla (kahvitarjoilu) on leirikeskuksen päärakennuksessa ja juhlat jatkuvat rantasaunalla boolin ja suolaisen naposteltavan kera.

Sauna on oikeastaan saunamökki, jossa on iso tupakeittiö, parvi ja iso grillikatos.

Toivomus olisi siis, että mahd. moni jäisi yöksi meidän kanssa saunamökille ja juhlia voisi jatkaa aamuun asti.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest K.a.i.s.a

Meillä on häiden juhlapaikassa sauna, joka on myös varattu meidän käyttöön koko viikonlopuksi. Minusta se on hyvä piriste sitten virallisten juhlien jälkeen...en tiedä jäämmekö mekin saunomaan sinne vai lähdemmekö pois, mutta uskon että vieraat tykkäävät saunomismahdollisuudesta.

Link to comment
Share on other sites

Hopealoimun kanssa oltiin vähän samoilla linjoilla, mutta vieraita tulee kuitenkin sellainen määrä (n.60), etteivät mahdu mökkiin tai huvilaan. Löydettiin onneksi paikka luonnon keskeltä, missä vieraat voivat yöpyä (myös me) ja jossa on päärakennuksen yhteydessä sauna. Saatiin kuin saatiin se hääsauna, mistä haaveilin! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Meillä ei ollut jatkoja saunalla vaan läheisellä kodalla nyt maaliskuussa. Grillattiin makkaraa, juotiin kaljaa ja parannettiin maailmaa. Kaikille potentiaalisille kodalle tulijoille oli tästä vaihtoehdosta informoitu etukäteen ja muut (tädit, sedät, kummit ja mummit) kuulivat vasta juhlapaikalla ja osa pyörähtikin siellä ilman tarkoitusta jäädä, mutta katsastivat paikan.

Jälkeen päin olen kuullut kavereilta ja serkuilta, että parhaat häät ikinä ja juuri tuon kodan vuoksi. Ilta meillä jatkui puoli viiteen ja kodalle menimme jo puoli kymmenen aikaan. Kaikki kodalle jääneet ystävät ja sukulaiset majoittuivat juhlapaikalle meidän kustantamana, joten kyytejäkään ei tarvinnut enää yöllä kenenkään miettiä. Myös me jäimme juhlapaikalle yöksi. Juhlapaikan majoitukseen kuului vuodevaatteet ja aamupala, joten kenenkään ei tarvinnut niistäkään murehtia.

suosittelen saunomista lämpimästi, mutta kannattaa informoida vieraita etukäteen, niin he osaavat varautua tarvittavin välinein.

Link to comment
Share on other sites

Meillä jatkot on mökillä saaressa! Taksivene kuljettaa juhlapaikalta saareen juhlinnan loputtua mantereella. Yöksi jääville mainitaan, että muistavat ottaa vaihtovaatteet ja pyyhkeet mukaan. Tarkoitus on saunoa, grillailla ja istua iltaa yhdessä! Morsiuspari lähtee myös mukaan "jatkoille" ja itse meinasin kyllä vaihtaa vapaalle heti saareen päästyä, sillä muutoin mökillä rypemisen jälkeen voisi puku olla näkemisen arvoinen!  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Itsekin pähkäilin pitkään sopivaa aikaa milloin siirtyä saunamökille.

Päädyin siihen tulokseen, että jossain klo 19-20 voisi olla sopiva aika. Katsellaan sitten illan mittaan paikan päällä miltä tuntuu... ;)

Vihkiminen on klo 14 ja laskin, että esim. viidessä tunnissa varmasti ehtii jokainen syödä ja kahvitella sekä ehditään hoitaa alta pois meidän viralliset ohjelmanumerot (kimpun ja sukkanauhan heitto, tietokilpailu).

Se 5 h voisi olla aika sopiva aika minkä esim. iäkäs mummo/sukulaistäti tai pienten lasten vanhemmat jaksaisivat viihtyä. Ja sitten olisikin jo saunamökille tulijoilla sopivasti grillimakkaran nälkä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä siirrytään saareen/jatkoille vasta 1-2 aikaan yöllä!  ;D Vihkiminen on noin klo 14.45 jonka jälkeen heti ruokailu laivassa. Kahvit joskus 18 aikoihin ja bändi alkaa soittamaan joskus 19 aikoihin --> 23.00. Juhlapaikalla saa olla klo 02.00 asti, mutta katsotaan mikä on meininki ja monelta siirrytään saunomaan!  ::)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...