Jump to content
Naimisiin.info

Mitä laulatte häissä yhteislauluna?


Kaunitar

Recommended Posts

Muutamissa viimeksi vierailemissani häissä on laulettu yhteislauluna Käymme yhdessä ain´. Sävel on varmaan suurimmalle osalle tuttu, joten on ollut helppo laulaa ja innokkaasti on vieraat tuohon osallistuneetkin. Toisaalta vähän kulunuthan se alkaa olla, mutta sanojensa puolesta sopii täydellisesti häihin!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Meillä menee niin, että pianisti soittaa taustamusiikkia kun vieraat saapuvat ja kätellään, ja ruuan jälkeen on yhteislaulu. Toiveena on, että lapset on silloin saatu ruokittuina lastenhoitajien valvontaan leikkihuoneisiin onkimaan ja pelaamaan pelejä, joten eivät tylsisty kuoliaaksi ja häiriköi kun aikuiset laulaa. Samalla ne, joita ei laulu kiinnosta, voi vähän niinkuin lasten varjolla mennä sinne lastenhuoneeseen vahtimaan tenaviaan.

Meillä on ekana lauluna tuo käymme yhdessä vain, koska se on kaikille tuttu, ja avaa vähän ääntä.  Jos porukka ei lämpene, pakotetaan ne lämpenemään laulattamalla saku sammakkoa. ;)  Sen jälkeen lauletaan kaksi laulua, Uralin pihlaja josta tiedän monen pitävän,  ja toisena joku vähän reippaampi laulu,  jota en ole saanut päätettyä. Esimerkiksi syyslaulu (kiirehdi rakkain kun rakkaus kutsuu) on ihana ja todella monen suosikki, mutta ehkä hiukkasen liian mollivoittoinen. Dingon autiotalosta haluaisin laulattaa ekan säkeistön, koska kohta "käsi kädessä kuljemme taloon autioon, ja se minua niin ravistaa, ja tämä hetki saa minut pian aivovaurioon, kun talon aution kanssasi jaan.." on jotenkin niin mielettömän hauskaa teinirakkautta...aivovaurio, sitähän se rakastuminen teettää. ;D

Kokoan näitä lauluja ohjelmavihkoon, jotta myös toiveita voi esittää. Meillä ei sinänsä ole pelkoa, etteikö ihmiset laulais, koska moni on ollut innoissaan siitä, että kerrankin saa laulaa - sitä kun meidän suvussa tehdään nykyään lähinnä hautajaisissa.

Link to comment
Share on other sites

Yksi käyttökelpoinen sivu on www.laulut.fi, sieltä esim. iskelmiä ja ikivihreitä, kansanlauluja ja lauluja illanistujaisiin -osioista löytyy pääasiassa yhteislauluiksi sopivia kappaleita. Sanat ja sävelet täytyy etsiä erikseen esim. kirjastosta, mutta noiden listojen avulla voi saada käsityksen, mitä oikeastaan on etsimässä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...