Jump to content
Naimisiin.info

Tarinoita epäonnistuneista hääjuhlista


Elina-Estella

Recommended Posts

Jii83, meidänkin häissä tulee olemaan sama tilanne, että morsiamen ja sulhasen kaverit joudutaan plaseeraamaan parvelle. Kysymyksessä ei ole mitenkään "kaverit pois muiden tieltä" saati "pois näkösältä"  ;D, vaan ainakin meillä on ihan vaan sellainen pakkotilanne, että kutsumme n. 100 vierasta ja alakertaan mahtuu maksimissaan 70 ihmistä. N. 30 henkeä on siis laitettava istumaan parvelle, joka on kylläkin samaa tilaa alakerran kanssa ja pöydistä näkee hääparin alhaalla istumassa, mutta parvea kuitenkin. Meille ainakin kaverit ovat läheisempiä ihmisiä kuin suurin osa sukulaisista, mutta meidän mielestä ei ole kohteliasta laittaa vanhempia ihmisiä istumaan parvelle, jonne pitää kulkea portaita pitkin. Portaita pitää kulkea ainakin muutaman kerran ruokaa ja kakkua haettaessa ja monelle vanhemmalle ihmiselle se voi olla hankalaa lautaset yms kädessä. Tämä on siis vain ja ainoastaan kohteliaisuutta vanhempia sukulaisiamme kohtaan, eikä ystävien väheksymistä.

Toivomme kavereiden tämän ymmärtävän  :)...

Link to comment
Share on other sites

Meillä on kotihäät, joten vieraat joutuvat pakostakin eri huoneisiin. Onneksi tila on kuitenkin kohtuullisen yhtenäinen, kun pari ovea poistetaan juhlan ajaksi. Kurjempi juttu on se, että kaikki lapset joudutaan sijoittamaan yläkertaan (lukuunottamatta kahta, jotka eivät ole koskaan käyneet lapsuudenkodissani). Toivon kuitenkin, että lapsilla on ihan mukavaa keskenään, ja voivathan he sitten olla alakerrassa muulloin kuin ruokailun aikana.

Hommaa kyllä helpottaa se, ettei meille tule mitään ohjelmaa, ellei joku halua pitää puhetta.

Link to comment
Share on other sites

Meidän juhlapaikka on kaksiosainen, kuten jollain muullakin: melkein yhtä ja samaa L-muotoista tilaa. Saattaa kuitenkin olla, että osa vieraistamme joutuu tuolle "toiselle" puolelle.

Minä olen useissa häissä törmännyt siihen seikkaan, että meidät morsiamen ja sulhasen ystävät tungetaan istumaan yhdessä jonnekin kaukaisimpaan nurkkaan, tavallaan "pois muiden vieraiden tieltä".

Joulun alla äitini ohimennen mainitsi: "Kun teidän kaverit sitten on siellä toisella puolella, niin...". Kyllä mulla kiukku-käyrä nousi punaiselle!  >:( En halunnut äidilleni mitään sanoa, kun oltiin juuri yhdessä menossa joulukonserttiin. Sen olisi tiennyt kuinka mukava konsertti olisi tullut... Illalla purin kiukkuani kaasolleni ja miehelleni: millä hel..tin ilmeellä meidän äiti oletti, että kaverit sijoitetaan sinne nurkan taakse! Alkaa ilmeisesti olla jokin vakiintunut käytäntö, kuten Jii83 oli huomannut. No, ehkä äitini ei ollut täysin asiaa pohtinut, vaan saattoi vaan möläyttää asian sen enempää miettimättä. Me päätimme, että kaverit ovat häiden tärkempiä vieraita ja he pääsevät parhaimmille paikoille. Jotkut tädit (joiden kanssa olen vähän tekemisissä ja jotka kutsutaan "pakosta") saavat mennä sinne nurkan taakse, jos jonkun on sinne pakko mennä. Ilmoitin muuten tämän äidilleni, ja hän ymmärsi minua täysin!  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tuollaiset kamalat kokemukset vieraana eivät ole lainkaan harvinaisia! Itsekin olen ollut perhetuttujen häissä tuntien itseni täysin "ylimääräiseksi". Lisäksi omissa häissäni minua itseäni jäi harmittamaan se, miten "ankea" tunnelma ruokailun aikana oli pääsalissa, kun sieltä puuttuivat ne lähimmät ihmiset, eli omat ystävät. Syy paikkajakoon oli meillä yksinkertaisesti se, että oli tiettyjä vanhempia + lähisukulaisia, jotka olisivat taatusti loukkaantuneet, jos olisivat joutuneet eri saliin kuin hääpari. Ystävillä oli sen sijaan ollut hauskaa, tai ainakaan eivät koskaan myöntäneet minulle, jos ei ollut. Ohjelma oli meilläkin sitten kyllä niin, että kaikki sen näkivät.

Olen parhaillaan suunnittelemassa kaason roolissa häitä monisaliseen tilaan, ja olemme morsiamen kanssa alusta asti päättäneet, että teemme kaikkemme, ettei kenestäkään tunnu "b-luokan" vieraalta. Syyt tilavalintaan olivat sama kuin monien täällä jo mainitsema: muilla tavoilla niin tunnelmallinen ja ihana paikka. Muun muassa näitä asioita aiomme käyttää "ehkäisyvälineinä":

- istumajärjestys, josta pitäisi tolloimmankin tajuta, että yläkertaan kapeiden, jyrkkien portaiden päähän on laitettu "hyväjalkaiset" = nuoret aikuiset, koska meidänkin mielestämme vanhusten tai lasten sinne laittaminen olisi hyvin epäkohteliasta ja vaarallistakin (siis lapset). Naurettiin tätä, että pitäisikö meidän laittaa paikkatauluun pöydille sellaisia nimiä, jossa tämä jotenkin humoristisesti tuodaan esille, mutta siitä voisi kumminkin joku loukkaantua...

- ruokailun ja kahvitusten aikana ei ole mitään "show-ohjelmaa" tai puheita, vaan pöytiin jaetuista häälehdistä löytyvät häävisa ja muut hauskat tehtävät viihdyttävät nopeita syöjiä. Oikeita vastauksia sitten käydään läpi tuplana, eli bestman alakerrassa ja kaaso yläkerrassa samanaikaisesti.

- morsian ja sulhanen käyvät syötyään visiteeraamassa kunnollisesti yläkerrassa, jonne varataan heille istumapaikatkin.

- varsinainen ohjelma, puheet ja tanssit pidetään ulkona/teltassa riippuen säästä, eli siellä kaikki ovat sitten samassa tilassa.

- loppuillasta, jolloin oletamme osan häävieraista jo lähteneen, istumajärjestys unohdetaan ja ollaan yhteisesti alakerran isossa tilassa

Yhdyn siis niihin teistä, jotka sanotte, ettei monitilaisuudessa ole mitään haittaa, jos se otetaan tosissaan huomioon!

Link to comment
Share on other sites

Meillä on häät -kirjassa (Ylönen  Ylönen 2006, Helmi-kustannus) oli musta hyvä vinkki monitilaisiin häihin: "Olisi kohteliasta laittaa  sivuhuoneiden pöytäseurueisiini isäntäperheen edustajia mukaan, näin vieraat tuntevat että heitä arvostetaan siinä missä pääsalinkin vieraita. Ohjelman alkaessa seremoniamestari voi rohkaista sivuhuoneissa istuvia tuomaan tuolinsa pääsaliin sitä varten varattuun paikkaan"

:)

Link to comment
Share on other sites

Pitipä kommentoida tuosta useammasta huoneesta: eräissä häissä missä olin vieraina, kävi juuri niin että se takahuone missä me "ylimääräiset" vieraat olimme, oli se hauskin paikka ja pääsalista käytiin jopa kurkkimassa että mikäs siellä niin naurattaa..  ;D Pääsalissa taas istui sukulaiset yms. ja siellä hymisteltiin kahvikuppi kädessä ja keksi huulessa, samalla kun takahuoneessa virtasi booli, juttu ja nauru.  :) Olin oikein tyytyväinen sijoituksestani "kakkosluokan" kansalaisena.

Mutta ihan karseaa kostoa että laitetaan sinkku yksin lapsiperheiden kanssa samaan huoneeseen, argh.. Olisin itse todellakin ottanut hatkat..

Link to comment
Share on other sites

Mjaah  :-/ Meidän häissä nämä lapsiperheen edustajat ja sinkut ovat keskenään ystäviä, joten tuskinpa lähden heitä erottamaan seurueiksi "lapsiperheet jotka eivät tunne toisiaan" ja "sinkut jotka eivät tunne toisiaan" ::)... Mutta ymmärsin kyllä pointin, en kyllä sijoittaisi tarkoituksellisesti sinkkuihmistä tuntemattomien lapsiperheiden seuraan... Tosin huomasin juuri että tuo istumajärjestyksen teko on niin pirullista, että nostan hattuani kaikille jotka siitä selviävät selväjärkisinä ja tekemättä yhtään epäonnistunutta ratkaisua... :o

Ja mä olen kyllä ihan sitä mieltä, että tuskinpa ne morsmaikut istumajärjestystä tehdessään oikeesti luokittelee ihmisiä "ykkös- ja kakkosluokan vieraiksi" vaan koittavat kuumeisesti pähkäillä kuka viihtyisi kenenkin seurassa. Valitettavasti etenkin useampihuoneisessa juhlatilassa joku jako on tehtävä, ja mielestäni on ymmärrettävää että puolikuurot sukulaiset sijoitetaan eturiviin ja äänekkäämmät ja ehkä näin ollen hauskemmatkin ihmiset laitetaan takahuoneeseen.

Link to comment
Share on other sites

yksi kamala kokemus häistä oli se kun koko ajan odotettiin jotain.. Alus odotettiin kirkolla, sit juhlapaikalla odotettiin että morsiuspari saapuisi, sit odotettiin morsiammen isän puhetta, sit ruokaa, ruoan jälkeen leikkejä ja sit taas kakkua, kakun jälkeen boolikulhoja ja lopuksia vielä bändiä. Se oli kaikista tylsimmät jäät missä olen ikinä ollut. Todella jäykkää ja muodollista. Luulen että vika oli liian tarkkaan suunnitellussa aikataulusta, josta ei oltu valmiita joustamaan. mutta toisaalta kun tunsi avioparin, niin oli kyllä hyvin heidänlaisensa häät. Sen siitä saa kun kaksi pedanttia ja vähän "tylsää" (jos noin nyt voi sanoa tuttavistaan) ihmistä löytää toisensa.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Kyllä mä olen ollut monihuoneisissa häissä 'takahuoneen kansalaisena' - oli meillä hauskempaa ja äänekkäämpää kuin päähuoneessa, mutta ei häät ole mitkä tahansa kaverien pöytäbileet kuitenkaan. Vaikka siellä oli kaiuttimet ja kameratkin (heijastettiin valkokankaalle suoraa kuvaa), ei se ollut ollenkaan sama kuin että samassa huoneessa olisi ollut. Morsiuspari kyllä yritti, mutta kun esim morsiamen äiti tuli hapanta naamaa näyttään meille oviaukosta ja hymyillen juttelemassa sukulaiset läpi, tuli aika selväks miks meidät oli viimeiseen huoneeseen laitettu. ja näissä häissä oli ihana tunnelmallinen paikka ja paljon yritystä asian suhteen sentään. En itse kellekään suosittelisi monihuoneista hääpaikkaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Ja kaikista kamalinta olis, jos ruoka loppuis. Ei se pelkän pitopalvelun syy ole, jos vieraita halutaan kutsua paljon ja sitten ei olekaan varaa ostaa kunnon ruokaa koko porukalle. Siis että, jos halutaan "hienoa" ruokaa ja otetaan sitä sitten nuukemmin, verrattuna siihen, että varataan sitten kunnolla sitä "perusruokaa". Jos säästämisen takia jätetään esim. joku salaatti pois, niin ei kai pitopalvelu tee jotain toista salaattia tuplasatsia? Vai? On kovin vähän kokemusta näistä asioista pitopalvelun kautta. Itsellä on ollut enemmän sitä taipumusta tuossa ruuanlaitossa, kun isommille porukoille tekee, että siinä samalla ruokkis tuplaporukan...

Tuosta ruokahommasta sen verran että pitopalvelulla on vastuu että kaikki saavat syödä mahansa täyteen. Jos varataan ruokailu esim 100 hengelle niin pitopalvelulla on vastuu että ruoka riittää, oli menu kuinka suppea tahansa. Tietysti asiasta kannattaa olla huolissaan (näin minäkin omissa häissäni) mutta ammattitaitoinen pitopalvelu kyllä varaa ruokaa niin että sitä riittää kaikille runsaasti.

Link to comment
Share on other sites

2. Sulhanen alkoi jo alkuillasta olla ihan päissään ja rupesi lopulta rähinöimään yhden miesvieraan kanssa, jätti myös morsiamen täysin huomiotta. (Todella nuori hääpari)

Tuo on kyllä kauheaa, kuningas-alkoholi voi pistää niin monta asiaa pilalle. Ajatelkaas kun häitä on suunniteltu ja valmisteltu pitkään ja sitten sulhanen (tai joku muu läsnäolija) vetäisee kännit ja pilaa koko homman.  :-/

Olin useita vuosia sitten serkkuni häissä. Morsiamen molemmat vanhemmat olivat pikkumaistissaan jo kirkossa... Hääjuhlassa morsiamen isä piti järkyttävän pitkän ja todella noloista aiheista kertovan puheen hääparille, kännissä tietysti. Morsiamen äiti esitti, humalassa, yksinlaulua jo ruokailun aikana mikrofoniin... Saahan häissä laulua olla, mutta ajankohta olisi voinut sijoittua ennemmin loppuiltaan. Morsian-rukka oli kyllä aika pahoillaan. Morsiamen veli yritti kyllä hillitä vanhempiaan, mutta tuloksetta. Muuten ko. häät olivat hyvin järjestetty.

edittiä: ei tuo lainaus nyt jostain syystä onnistunut...  :-?

Edit by pampam: lainaus korjattu. :)

Link to comment
Share on other sites

Saattaa olla lapsellista, mut jos mun vanhemmat, tai joku muu sukulainen, tai kaveri tekis jotain tollasta meijän hääpäivänä nii mun ois kyllä todella vaikeeta antaa anteeks. Ei aikuiset voi olla niin tyhmiä, että ei tajuu kuin tärkeestä päivästä on kyse, puhumattakaan kaikesta ajasta, rahasta ja vaivasta mitä kyseiseen päivään on menny. Sit tulee joku idiootti ja käyttäytyy ku aasi ja pilaa koko päivän. Vaikkei vieraita asia haittaiskaan, nii ei se kovin kivana muistona säily tuoreen avioparin mielissä...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ikävät muistot liittyvät juuri tuohon häiden ruokapuoleen... Vaikka vieraita on vain sata ja alle, aikaa kuluu tuhottomasti. Ja jos jo ruokansa saaneille ei ole mitään ohjelmaa niin haaauuukotus... Ja kutsukaa vain lähimmät ihmiset.. ei niitä kummin kaiman serkkuja joista sekä morsian että sulhanen kyselee "onko tuo joku sun sukulaisesi?"

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Ggrr!  >:(

Suututtaa tuollainen. Vieraiden pitäisi tuoda kalliit lahjat (kutsuissa jopa toivottu tökerösti rahaa), pukuihin ja kaikkeen ulkoiseen panostetaan, mutta kun pitäisi antaa vieraille jotain niin silloin menee rahapussinnyörit tiukasti kiinni. Henkilökohtaisesti en kehtaisi pihistellä ruuassa, en määrässä enkä laadussa. Vaikka joutuisin kävelemään alttarille vanhoissa vaatteissa, en kehtaisi tarjota vieraille huonoa ruokaa, joka kaiken lisäksi loppuu kesken  :(

-HP-

Olen aivan samaa mieltä!!

Link to comment
Share on other sites

Pieni vinkki miten saa kaikki vieraat tuntevansa tervettulleiksi; oltiin viime kesänä häissä(noin 80 vierasta) missä hääpari ennen ruokailua esittelivät kaikki vieraat vuorotellen, ja kertoivat vähän mistä ovat tuttuja esim. sukulainen, vanha ystävä, työkaveri j.n.e. Tunsimme ainakin itsemme erittäin tervettuleiksi ja oli mukavaa saada "tutustua" kaikkiin muihinkin vieraisiin. Me tehdään sama juttu omissa häissä ensi kesänä :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä on juhlatilassa neljä huonetta, kolme vieraille ja neljäs ruokapöydälle. Morsiusparin pöydästä on näköyhteys kaikkiin huoneisiin. Samassa huoneessa kanssamme ovat vanhemmat, isovanhemmat, sisarukset ja lähimmät kaverimme, luultavasti myös vanhempien toivosta kutsutut, joista emme itse kyllä välitä. Toisessa huoneessa on lapsiperheet (vaikka olisivatkin kuinka läheisiä) ja kolmannessa serkut ja muu nuoriso (ovat myös lähimpänä ruokapöytää). Ajattelimm, että meille laitetaan joka huoneeseen pari ylimääräistä tuolia, niin voimme helposti siirtyä huoneesta toiseen.

Itse olin häissä, jossa kaikki tapahtui yhtenäisessä tilassa. Silti en nähnyt esim. kakun leikkuuta eikä moni muukaan. Ennen kakkua ilmoitettiin tauko, mutta kukaan ei kertonut sen päättymisestä. Enkä itse ollut edes vessajonoa kauempana. Myös morsiusparin poistumisesta ei tiedotettu, he vain katosivat. Sen lisäksi, että kuuluin morsiusparin lähipiiriin oli myös epävirallisena valokuvaajana. Enpä saanut näistä tapahtumista kuvia.

Link to comment
Share on other sites

Juu, on varmasti ollut tuokin eräänlainen kokemus!

Mielestäni ruoka on vieraille tärkeää. Eihän siitä tulisi mitään, että osa kävisi läheisessä pikaruokapaikassa hakemassa parit purilaiset häihin, kun ruoka ei riittänyt. Se olisi mulle henkilökohtaisesti katastrofi! Vaikka se ei olisikaan mun vika, vaan jonkun pitopalvelun, mutta kyseessä on juhlani, jotka järjestän ja otan aina järjestäjänä vastuun tämmöisistä asioista (hassu kun olen)...

Eihän sen ruuan tarvitse olla ihan ala carte-listan tasoista (ei tietenkään mitään kaurapuuroakaan), mutta ruokavalinnoilla voi säästää sen verran, että voi lisätä määrään, ainakin mun mielestä.

Toiseksi mä ihmettelen tuota avec-juttua. Onhan se tietenkin niinkin, että jostain täytyy henkilömäärää kutistaa, mutta mä en käsitä, että miksi juhlissa ei voi olla ainakin yhtä tuttua vieressä jelppimässä ja höpöttämässä. Erikseen on tietenkin tämmöset kaveriporukat, jotka tuntevat toisensa läpikotaisin, mutta esimerkiksi meidän kaveriporukka on niin hajanaista ja monilonkeroista, että hieman hiljaisemman ihmisen on vaikea saada juttukaveria. Juhlissa on kuitenkin tarkoitus, että kaikilla olisi hauskaa. Pelkän morsiusparin kiertely ei mielestäni korvaa yhtä hyvää tuttua turvaa suurissa juhlissa. Eihän juhlapariskunta kaikkialle koko ajan ehdi!

Kolmanneksi oon pienessä päässäni pohtinut, että miksi nykymaailmassa täytyy järjestää sellaisia häitä, jossa kutsutaan isän kummin serkku, jota ei ole ikinä nähnyt tai on ehkä nähnyt, kun on ollut kolme kuukautta ja lastenvaunuissa?! Toki jotkun suvut ovat hyvin sukurakkaita ja tällöin suuretkin juhlat ovat sopivia, kun jokainen tuntee ainakin pintapuolisesti sukulaisiaan, mutta itse olen ollut muutamissa häissä vieraana, jossa vieraana on ollut mm. useita pikkuserkkuja, joita morsiusparin vanhempia tms. lukuunottamatta kukaan ei tunne.. Kai tiedätte, mitä tarkoitan?! Ennen aikaahan juhlat kuvasivat myös suvun vaurautta, mutta mielestäni sen varjolla nykypäivänä ei pitäisi mässäillä.

Link to comment
Share on other sites

Kun vanhemmat kustantavat juhlat, niin vanhemmilla on oikeus myös kutsua omia tuttujaan, jos haluavat. Itse en varmaan kutsuisi melkein ketään. Parempi silti muutama ventovieras kuin koko hääbudjetti pois omasta kukkarosta.

Pöytäjärjestelyt on toki laadittava harkiten, mutta kyllä on ihmisessä jotain vikaa, jos ei osaa  osallistua keskusteluun ilman jonkun tutun kädestä pitelyä. Taitaa vaan olla suomalaisissa jokin tuppisuugeeni. Onhan se vähän outoa, jos olisi  mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin, niin juttelisi vain oman avecinsa kanssa kauppalistasta.

Mutta jos vieraita kutsutaan, niin on heidän viihtyvyydestä myös huolehdittava. Ruoan ja kakun tiedän riittävän, mutta muu viihdyke kyllä mietityttää.

Link to comment
Share on other sites

Tämä juuri on minustakin monihuoneisissa ongelmana. Itsekin olin häissä joissa oli kolmessa huoneessa ihmisiä. Sukulaiset ryntäsivät heti ohjelman alettua päähuoneeseen. Me kaverit emme sinne enää sen jälkeen mahtuneet ellemme olisi halunneet käyttää kyynärpäätekniikkaa. Eipä paljoa lohduttanut kajarit joista kuului naurua. Olisi ollut kiva nähdä mikä niin hauskaa oli. Mitä tulee vieraiden kävelyyn ympäri taloa niin siinä kyllä vieraat yleensä tuntevat hyvin toisensa. Juuri näissä samoissa häissä en tuntenut kuin muutaman kaverin joten ei kävelty ympäri taloa juttelemassa vieraiden ihmisten kanssa. Täällä joku kertoi että häissä oli järjestetty tuoleja päähuoneeseen ohjelmaa varten. Vain ruokailu ja kahvi olivat omassa huoneessaan. Minusta se on todella kohtiaasti tehty! Siis jos todellakin kaikki jotka ohjelmaa haluavat nähdä mahtuivat sitten päähuoneeseen.

Ruuan loppuminen on kyllä myös hääparin moka. Jotenkin tuntuu että tuossa on jäänyt tarkka lopullinen vierasmäärä ilmoittamatta tai sitten ruoka on laskettu just sen mukaan että pitäisi riittää.

Joku siitä sanoikin että kyllä vieraiden viihtyminen on hääparin vastuulla. Siis hääparihan on isäntäpari ja vieraat ovat heidän vieraitaan!

Me halusimme myös kaikki vieraat samaan tilaan. Kaverini häät vietettiin monihuoneisessa talossa ja siinä sitten seurattiin ohjelmaa vain mikrofonin ja kaiuttimien välityksellä. Hääkakun leikkuun näkivät vain ne, jotka tajusivat heti tunkea ko. huoneeseen, kaikki eivät mahtuneet lähellekään. Serkun häissä ei taas ollut käytössä mikrofonia, joten puheista ei kuulunut mitään, vaikkemme olleetkaan kauimmaisessa huoneessa.
Link to comment
Share on other sites

Anteeksi ei ole tarkoitus provosoida. Tästä nyt vain tuli sellainen olo että mitä väliä sillä on miten vieraat viihtyvät/näkevät yms jos vain hääparin mielestä paikka on viehättävän tunnelmallinen. Samaa varmaan ajatteli hääpari jonka monihuoneisessa häissä olin mutta jotenkin tuli olo että vieraiden viihtyvyys oli uhrattu yrityksistä huolimatta hääparin ah-niin ihanan näköisen hääpaikan tieltä.

Onpas tämä ärsyttävä ketju!!! >:(

Älkää hyvät ihmiset haukkuko juhlapaikkoja, joissa on monta huonetta, jos ette ole koskaan nähneet sellaista!!! Ärsyttää tollanen asenne!!!

Meillä on tila, jossa on monta huonetta. Paikka on niin ihana ja viehättävä, etten vaihtaisi sitä mistään hinnasta pois sen takia, että vieraat pitäisi saada samaan tilaan. Eli samoilla linjoilla ollaan, Kutale!

Menkää marisijat itteenne!

Link to comment
Share on other sites

Ruuan loppuminen on kyllä myös hääparin moka. Jotenkin tuntuu että tuossa on jäänyt tarkka lopullinen vierasmäärä ilmoittamatta tai sitten ruoka on laskettu just sen mukaan että pitäisi riittää.

Ruoan loppuminen voi olla hääparin vika, mutta yhtälailla pitopalvelun moka. Jos hääpari ilmoittaa vieraiden määrän alakanttiin ja ruoka ei riitä, niin itseään tietysti voi vaan syyttää. Jos vierasmäärä kuitenkin on ilmoitettu oikein, niin en oikein ymmärrä miten asia voisi varsinaisesti olla hääparin vika :-? Jos paikalla on pitopalvelu, niin heidän tehtävänsähän sen ruokatarpeen arviointi on eikä hääparin. Ei pitopalvelun kuulu kysyä hääparilta montako perunaa keitetään 50 vieraalle ;) Silti kun noita pitopalveluketjuja lukee, niin joillain pitopalveluilla näyttää tapahtuvan sitä, että ruoka loppuu kesken, vaikka vierasmäärät ovat olleet ilmoitetut. Jos meidän häistä ruoka loppuisi kesken, niin tietysti se olisi itsellekin aivan katastrofi ja monet vieraat taatusti muistaisivat juhlat lähinnä siitä, että ruoka ei riittänyt. En kuitenkaan oikein tiedä mitä muuta voisin tehdä kuin luottaa pitopalveluun, kun en kuitenkaan ole tuon alan ammattilainen enkä osaa heidän ruokamenekkilaskelmiaan tarkastaa :-/

Link to comment
Share on other sites

Tuo kuva vaan mitä alkuperäinen viestinaloittaja antoi oli vaan että melko moni jäi ilman ruokaa. Jotenkin vain tuntuu oudolta että se pitopalvelu olisi yksin noin pahasti mokannut.  Jotenkin vain on sellainen olo että asioita ei ole oikein hoidettu puolin eikä toisin. No, hyvä opetus mun mielestä asia oli kuten alkuperäinen kirjoittaja oli sen tarkoittanut. Ollaan tarkkoja siitä ettei ruoka lopu kesken. Jotenkin vain hirvittää häiden järjestely kun täällä on kaikenmaailman ongelmia esitetty  :o

Link to comment
Share on other sites

Kieltämättä tuossa aloittajan viestissä voi kyllä epäillä, että syy ruoan loppumiselle on enemmänkin juhlien järjestäjässä kuin pitopalvelussa... Muuten kun tätäkin palstaa selailee, niin näyttää kuitenkin olevan myös noita pitopalveluita, jotka ilmeisesti pyrkivät maksimoimaan oman voittonsa ja on sitten hiukan sivuseikka riittikö kaikkea ruokaa koko julhaporukalle. Tuollaisten kokemusten pohjalta itsekin kieltämättä hiukan hirvittää, että mitenkä sitten meidän häissä. Olen kyllä yrittänyt minimoida riskin valitsemalla sellaisen pitopalvelun, jota naikkareissakin on vain kehuttu, mutta silti.... Naikkarit on oiva paikka saada lisää stressinaiheita, kun voi lukea kaikenlaisista pieleen menneistä jutuista ;D

Link to comment
Share on other sites

Kyllän se on vieraasta itsestäkin kiinni osaako sitä juhlissa olla. hääpari sentään on se illan juttu, ei vieraat. Minusta jokaisen pitäisi itsekin huolehtia viihtyvyydestään, ei hääpari voi kaikkia paapoa.

Mutta jos ei ole vieraita ei ole myöskään juhlaa!!!!! Ei pidä ajatella näin itsekkäästi vaikka oma suuri päivä onkin >:(

Link to comment
Share on other sites

Anteeksi ei ole tarkoitus provosoida. Tästä nyt vain tuli sellainen olo että mitä väliä sillä on miten vieraat viihtyvät/näkevät yms jos vain hääparin mielestä paikka on viehättävän tunnelmallinen. Samaa varmaan ajatteli hääpari jonka monihuoneisessa häissä olin mutta jotenkin tuli olo että vieraiden viihtyvyys oli uhrattu yrityksistä huolimatta hääparin ah-niin ihanan näköisen hääpaikan tieltä.

Yhdyn pikkaraisen kommenttiin! Itse olin vieraana viime kesänä häissä,

jotka järjestettiin jossain vanhassa kyläkoulussa eli siis monta huonetta.

Ei istumajärjestystä vaan sinne istumaan minne ehtii/mahtuu.

Me olimme niitä onnekkaita sukulaisia,

jotka pääsimme samaan huoneeseen hääparin kanssa mutta kaikki muut eivät olleet.

Eli samassa huoneessa istui hääparille lähes tuntemattomia ihmisiä ja

lähisukulaisia istui toisessa huoneessa niin, että eivät nähneet hääparia,

eivätkä kuulleet seremoniamestarin puheista mitään.

Silloin päätin itse, että ikinä en häitäni vietä paikassa,

jossa kaikki vieraat eivät mahdu samaan tilaan.

Päivässä ei ole pelkästään kyse hääparista, vieraita pitäisi myös kunnioittaa.

Koko juhlaa ei olisi jos ei olisi vieraita, että se siitä suuresta päivästä.

Omaksi juhlapaikaksi onkin varattu vanha renesanssipalatsi,

jossa kaikki voimme olla samassa tilassa ja vielä jää iso tila tanssia varten ;)

Se, että vieraat ovat lähellämme tekee siitä päivästä vielä suuremman :-X

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...