Elina-Estella

Tarinoita epäonnistuneista hääjuhlista

348 viestiä aiheessa

Mua ihmetytti tuo Perheen kommentti siitä, että kaason olisi pitänyt hoitaa heidän lastaan. Miksi ei mies voinut hoita lasta sen aikaa, että äiti pääsee hakemaan ruokaa? Käsittääkseni lapsia oli kuitenkin mukana vain yksi eli luulisi miehenkin selviävän hetken verran lapsen kanssa kahdestaan  :-?.

Meillä oli häissä leikkitäti mutta kyllä vanhemmat saivat ihan itse hoitaa lapsensa. Miksi eivät siitä selviytyisi juhlassa, kun kerta kotonakin onnistuu? Syöttötuoleja ei ollut juhlapaikassa lainkaan, mutta saimme kummitädiltäni muutaman lainaksi. Lisäksi parilta lapselliselta kysyessäni ilmoittivat etteivät sellaista tarvi, rattaat riittivät aivan hyvin.

Musta on kyllä vähän omituista ajatella, että koko perheen kutsuminen tarkoittaa sitä, että pitää olla potat, hoitopöydät, hoitajat ja suurinpiirtein vaipatkin valmiina. Miten ihmeessä ennen on onnistuttu pissattamaan lapsi vessan pönttöön tai vaikkapa tien laidassa puskaan :o? Ja miten ihmeessä mun kaverit ovat selvinneet meillä kylässä kun meillä ei ole hoitopöytää valmiina ::).

Huh huh. Onneksi meidän häät on jo ohi  ;D.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samaa mieltä whitegoldin kanssa. Ja ihmettelin myös sitä, että jos lapset on kutsuttu, niin sittenkö koko häiden pitäisi olla lastenjuhla? Jos ei osaa pyytää ketään pöytäseurueestaan tai esim. lapsen isää katsomaan lasta sen aikaa että saa hakea ruokaa, ei vika ole kyllä häiden järjestäjässä.

Vieraan lapsi ei kuitenkaan ole morsiusparille päivän tärkein asia, vaikka vieraalle itselleen tietysti onkin.

Mulla ei ainakaan ole vielä hajuakaan, onko meidän juhlapaikassa syöttötuoleja... no, vain muutamalla vieraalla on lapsia, ja niistäkin luulen että suurinta osaa ei oteta mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä musta kaikille vieraille pitää löytyä istumapaikka/paikka mihin lapsen voi edes laittaa rattaisiin.   ;) Perimmäisessä nurkassa ei ainakaa meillä olisi ollut edes rattaille tilaa. Meillä on häät vasta tulossa,mutta yritän ainakin ottaa huomioon pienen lapsen omaavat perheet,etten sullo heitä vaikeimpaan/ahtaimpaan paikkaan koko juhlapaikassa. :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Syöttötuolit pitää ehdottomasti järjestää, jos niitä tarvitsevia on. Samoin hieman miettiä mihin lapsiperheen sijoittaa istumaan, jos on laadittu istumajärjestys. Muuten minusta on ihan hääparin oma asia, miten on huomioinut lapset. Itse olen ollut kaksissa häissä, joihin on kutsuttu lapset, mutta niitä ei ole erityisesti huomioitu. Omissamme häissä järjestimme kaikille tarvitsijoille syöttötuolit ja puuhanurkkauksen lapsille, lisäksi saivat katsoa lasten elokuvia ja temmeltää pihalla. Hääkarkkien sijasta varasimme jokaiselle lapselle omat pussit, jotka sisälsivät kaikkea hyvää. Kaikkien vieraidne huomiominen on kohteliasta ja tekee juhlasta vielä hienomman.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun on vaikea uskoa, että bestman tarkoitti pöytä vuorollaan -kommentissa asioita niin kirjaimellisesti etteikö omaa järkeä olisi voinut käyttää. Onhan se nyt itsestään selvää, että jos on esim. pieniä lapsia, jalka paketissa tai istuu pyörätuolissa, ettei annettuja ohjeita voi 100 % tarkkuudella noudattaa. Pöytä kerrallaan ohjeet annetaan sen takia, ettei jengi ryntäile ihan miten sattuu. Sellaistakin kun tapahtuu, uskomatonta mutta totta. Vai olisko teidät heitetty juhlasta pois, koska haitte ruokaa väärässä järjestyksessä? ;D.

Eri asia sittenn tuo hoitaja, on jos teille oli sellainen luvattu. Ettei kyseessä ollut kuitenkin väärinkäsitys?

Itse olimme viime viikonloppuna häissä, joissa aikataulu oli muodostettu turhankin väljäksi. Onnittelukierroksen ja - maljan jälkeen odottelimme ruokailua 1,5 tuntia. Ohjelmassa oli "vapaata seurustelua". Ruokailun jälkeen odotimme kakkua tunnin. Ohjelmassa oli yksi lyhyt leikki sekä sitä "vapaata seurustelua". Onneksi oli ihan mukavaa pöytäseuraa vaikka tunsinkin heitä vain päällisin puolin. En tiedä miten vanhempani viihtyivät, heidät kun oli istutettu ihan ventovieraiden seuraan.

Mutta eipä tuo odottelu tehnyt juhlasta epäonnistunutta vaikka vähän tylsää olikin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehkä hieman ohi aiheen...

Muutamia vuosia sitten veljeni häissä ei ollut istumajärjestystä eikä liioin aikatauluja yms. vaan häät olivat erittäin rennot ja sitäkautta aivan ihanat. Mikä kiinnitti huomiota, oli tätini, joka on olevinaan sivistysanakirjan toinen painos ja käytöksen kultaisenkirjan jatkokappale, niin hän otti ruokaa, kakkua ja kahvia, siis kaikkia mitä pöydästä irtosi, aina ENSIMMÄISENÄ. Olin tiputtaa silmät päästäni kun näin, mutta toisaalta vihkiparikin totesi, että hitto ottakoon, jos sillä on kiire ja nälkä. Mutta kun se leikkasi kakkuakin ensimmäisenä....ääliö....

Eli kun nim. Perhe tuossa aiemmin totesi, että hänet kannustettiin lähtemään noutobuffaan samaan aikaan muiden pöydässä olleiden kanssa, niin haluttiinkohan siinä kenties välttää näitä tälläisiä sooloilijoita ja varmistaa, että ruokailusta tulee sujuva ja kaikki saavat osansa varmasti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Siis leikkasiko se hääkakunkin ennen hääparia ? :o :o Uskomatonta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oikein ärsyttää tuo ihmisten tyhmyys!  >:(

Kyllä se vieraiden kanssa seurustelu ja jutustelu kuuluu asiaan ja hyvään käytökseen. Hauskat häät vaativat vuorovaikutusta ihmisten välillä! Jatkopaikkaa meillä ei vielä edes ole (häät huhtikuussa 2008), mutta ei tulisi kyllä pieneen mieleenkän vuokrata ositettua tilaa suurelle määrälle ihmisiä. Haluamme, että kaikki vieraat ovat samassa tilassa meidän kanssamme.

On kohteliasta ottaa kaikki huomioon isumajärjestyksiä laadittaessa ja pitopalvelua hankittaessa.

Juuri ollaan puhuttu sulhasen kanssa mistä ei suostuta tinkimään ja yksi niistä aioista on se ruoka.

Kuinka noloa olisikaan jos joku vieraistamme ei saisi kuin sitää jäävuorisalaattia!!!

Jos vieraat haluavat jakaa sen ilon hetken hääparin kanssa saapumalla paikalle on heistä pidettävä myös huoli ja kiitettävä siitä, että he ovat saapuneet paikalle ko. päivänä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ja ei enään koskaan kenenkään häihin mene meikäläinen kun kerran "nätisti" kutsutaan mutta puoliakaan siitä kutsusta ei todellakaan tarkoiteta

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
mutta mitä voi odottaa kun itse hääparilla vain toisella on lapsia ja hänkin vain viikoloppu vanhempi joka toinen/kolmas viikonloppu

ja muuten kyseinen pariskunta ei ikinä hanki lapsia :ono näkeehän sen näissä eräidenkin kirjoituksissa täällä usein (pienet lapset kivoja mutta ne pitää ääntä ja pilaa meidän suuren juhlan äänekkyydellään joten "kutsutaan"velvollisuuden tunteesta ja toivotaan että vanhemmat tajuavat olla tuomatta lapsia mukanaan)

mutta kukin tavallaan,

itse en ainakaan ymmärrä hääkutsua missä kutsutaan koko perhe mutta sitten se ei kuitenkaan tarkoita sitä (vai onko nykymorsiot liian nuoria kun menee naimisiin tai sitten näitä viikonloppu vanhempia jotka on tottunut kantamaan vastuun vain itsestään)

Tuota tuota... tää menee kyllä nyt täysin alkuperäisen aiheen vierestä, mutta mietin vaan, mikä sinä, Perhe, olet arvostelemaan näin suorapuheisesti viikonloppuvanhempia? Useinkaan se ei ole sen viikonloppuvanhemman oma valinta, että sellaisen roolin on saanut, ja oman kokemukseni mukaan nämä viikonloppuvanhemmat kantavat vielä parempaa huolta lapsistaan kuin ne "viikkovanhemmat". Myös viikonloppuäiti/isä on VANHEMPI eikä VAIN vanhempi. ja toisekseen, lapsien hankkiminenkaan ei ole muutenkaan mikään onnellisuuden tai hyvän ihmisen mittari! Ehkä ymmärrän nuo kommenttisi, kun tuntuu että sinulla taitaa olla jotain henkilökohtaista hampaankolossasi, mutta ehkä et tässäkään tilanteessa voi oikein yleistää, etkä lokeroida "viikonloppuvanhempia" vastuuntunnottomiksi egoisteiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minuakin hieman ihmetyttää Perheen seuraava kommentti

"Itse en ainakaan ymmärrä hääkutsua missä kutsutaan koko perhe mutta sitten se ei kuitenkaan tarkoita sitä (vai onko nykymorsiot liian nuoria kun menee naimisiin tai sitten näitä viikonloppu vanhempia jotka on tottunut kantamaan vastuun vain itsestään)"

Eiköhän kaikki yritä huolehtia vieraistaan parhaansa mukaan, mutta aika omituista kritisoida juuri naimisiin meneviä "nykymorsioita" liiallisesta nuoruudesta ja sitä kautta kokemattomuudesta perheellisiä kohtaan. No voi hyvänen aika. Oli nuori tai vanha morsian, niin jos ekaa kertaa on naimisiin menossa, useinmiten on hieman kokematon perheen perustamisasioissa.

Hyvä että itse tiesit kaiken lasten hoidosta ennen kuin niitä sait. Olisit varmasti osannut ennakoida kaikki lapsiperheiden tarpeet. Vaikka olenkin miltei 30 ja on sisarusten lapsia yllin kyllin. Niin eipä mieleenkään olisi tullu tarkastaa on juhlapaikassa riittävästi lasten istuimia. Sad but true. Eikä se johtuisi siitä ettenkö haluaisi lapsia juhliini. He ovat erittäin tervetulleita. Lapsettomana ei vain voi kaikkea tietää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Just tällasten lapset juhlassa- ongelmien välttämiseksi emme kutsu hyvin nuoria lapsia juhlaan, tai jos tulevatkin niin ilmoitamme heti alkuun että ME emme ole järkänneet heille mitään, ei ruokaa, istumapaikkaa jne. joten vanhemmat voivat sitten itse miettiä sopiiko heidän tulla juhlimaan kunnolla ilman lapsiaan vai lasten kanssa. Nih.

ja siis järkyttävää toi että joku täti mennyt ottamaan kakkuakin ennen hääparia :o siis ei minkäänlaisia tapoja. Onneks meille tulee seremoniamestari joka voi ohjata moukat syrjemmälle... ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Matkustimme muutaman kaverini kanssa kuuden tunnin matkan kaverimme häihin, tämän vanhalle kotipaikkakunnalle.

Häihin oli vieraita kutsuttu liikaa ja pöydät olivat ihan vieri vieressä. Me istuimme viho viimeisessä nurkkapöydässä.

Ruokailun jälkeen meidän käskettiin nousta pöydästämme, jotta se voistaisiin poistaa myöhemmin illalla järjestettävän häävalssin takia.

Olikin sitten mielenkiintoista yrittää löytää tuoleja kahvin ajaksi. Kun lopulta onnistuimme löytämään tuolit joilla istua, söimme kuppeja ja kaakkuja sylissä pitäen.... :-/

Loppujen lopuksi hääpari päättikin tanssia ulkona, joten meidän pöytämme oli poistettu turhaan

Häistä jäi paha maku tästä ja erinäisistä muista syistä. Emme kavereineni kanssa olleet odottaneet edes kutsua häihin ja tuntui, että olisi ollut parempi jos meitä ei olisi kutsuttu ollenkaan :'(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä on ystäväpiiristtä tapahtunut vauvaräjähdys, eli alle 1v lapsia on tulossa (jos kaikki ottavat mukaan) 6kpl  :o Juhlapaikasta löytyy 2 syöttötuolia, ei hoitopöytää emmekä me tuollaisia pysty hankkimaankaan. Vessaan ajattelimme yrittää jotain, ainakin tuolin että vähän helpottaisi. Ja tietysti on varattu kunnolla tilaa että kenenkään ei tarvi missään peränurkissa istua.

Onpa aika outoa jos ei ole varattu omaa istumapaikkaa vuoden ikäiselle..me ollaan ajateltu pistää syöttötuolit/tuolit/tyhjä tila pöytien päähän jotta vauvan/lapsen voi pistää siihen istumaan ettei tarvitse sylissä pitää.

Jos lapsia kutsuu niin mielestäni heille pitää tila varata mutta jos juhlapaikassa ei ole syöttötuoleja niin ei mielestäni ole hääparin velvollisuus niitä mistään vuokrata eikä hankkia pottaa tms. Kuten joku jo totesikin niin onhan sitä enennkin osattu lapsi vessassa käyttää ilman pottaakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä uskon, että toimivat juhlat voidaan järjestää myös useampihuoneisessa juhlatalossa. Meillä saleja on jopa neljä! Tosin meillä ei ole perinteistä ruokatarjoilua, vaan kahvin jälkeen on suolaista purtavaa (piirakoita, cocktail-piirakoita, salaatteja, tuoretta leipää ja levitteitä&päällystavaraa leiville) iltapalaksi, koska itse juhla alkaa vasta illalla. Me ollaankin mainostettu näitä hääbileinä  ;D  mikä on enemmän meidän tyylinen tapa juhlia. Tämän vuoksi meille ei tule myöskään minkäänlaista plaseerausta, vaan eri huoneista tehdään eri tunnelmaisia tiloja koristeilla ja musiikilla pöytineen ja tuoleineen, ja jokainen voi sitten valita ihan itse missä seurassa istuu. Hääparina sitten kierrämme vieraitten keskuudessa varmistamassa, että kaikki tietävät olevansa meille tärkeitä vieraita (muita ei kutsuttu!).

Paikan yläkerrasta löytyy tarvittaessa iso tila, johon kaikki mahtuvat istumaan ja seuraamaan, jos kaaso&BM haluavat jotain ohjelmaa järjestää. Tosin meillä ei leikata hääkakkua (ei tykätä kakusta), eikä tanssita häävalssia (kun ei tykätä valssistakaan), mikä helpottaa järjestelyä paljon  ;)

Meille tärkeintä hääjuhlassa oli kutsua kaikki hyvät ystävämme, sukulaisista kutsuttiin vain isovanhemmat ja kummit & kummilapset perheineen. Onneksi siinä olikin ne sukulaiset, joiden kanssa ollaan lähinnä tekemisissä. Lisäksi meille on tärkeää, että syötävää riittää yön pikkutunneille saakka, eikä juotavakaan lopu heti kesken...

Mutta niinkuin useasti on mainittu, jokainen tekee omalla tavallaan. Ja enhän minäkään osaa vielä sanoa, onnistuvatko häämme vai ei. Mutta lupaan palata kertomaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sukulaisen häät noin viis vuotta sitten olivat kaikkea sitä mitä itse en häihini halua. Ruoka oli minusta liian arkista häihin ja mitään yö/iltapalaa ei ollut. Kaikki juomat olivat maksullisia, humppabändi, rahan keruuta morsiammen ryöstössä(todella noloa!), ja muuta kiusallista ohjelmaa.  

Puhumattakaan ettei ollut istumajärjestystä ja sitten istuttiin jonnekkin vain mihin sattui mahtumaa.

Meidän häissä panostamme ehdottomasti kunnon ruokaan myös yö/iltapalaan ja juomiin. Sekä kunnon bändiin mikä soittaa meille alle kolmekymppisille sopivaa musiikkia. Mielummin kutsutaan vähemmän vieraita jotka on meille tärkeitä ja tarjotaan kaikille mukavat häät eikä meiningillä 120 virasta rupubudjetilla ja lahjat ja rahankeruu vielä vierailta! Kiitoskorttia ei edes saatu. Enkä tarkoita , että meillä olisi todella iso budjetti, mutta järkeä käyttämällä ja uskomalla , että esimerkiksi ruasta pitää olla valmis maksamaan tietty määrä.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuppura: Toi juomien tarjoaminen kaatuu varmasti monilla siihen jos juhlapaikalla on a-oikeudet. Meidänkin juhlapaikalla ne on ja vaikka ollaankin kosteiden häiden kannattajia, niin raja on pakko vetää jonnekin siinä vaiheessa kun esimerkiksi alkumaljat, ruokaviinit (n. 2 lasia per vieras) ja 16 litraa boolia tulee maksamaan yhteensä noin 1500 euroa.

Mullakin on yksi ihan kamala kokemus häistä..Vihkimisen jälkeen seisoskeltiin pihalla varmaan puolitoista tuntia odottamassa kun hääparia kuvattiin ja kun viimeinkin suu kuivana sai alkumaljan käteensä, niin se olikin väljää alkoholitonta siideriä ;) Sisälle siirtyessä kukaan ei kertonut mitä missäkin vaiheessa tapahtuu, joten koko juhla meni odottamiseen, arvailuun ja ruokailun alkamisen kyttäämiseen. Pöydät oli järjestetty niin ahtaasti, että kaikkien piti purkautua jos perällä istuva halusi pois nurkastaan ja viereisessä pöydässä istuvien selkänojat ottivat kiinni omaan tuoliin. Ruoan jälkeen oli PALJON vapaata seurusteluaikaa ulkosalla, mutta mihinkään ei päässyt istumaan! Jokainen varmaan tietää sen tunteen kun pää alkaa puutumaan kun on ihan jumalattoman tylsää..Alkoi olla sellainen fiilis, että kunhan tästä vihdoinkin saatais sitä kahvia niin nostetaan kytkintä saman tien..Vasta kahvin jälkeen saimme tietää että juhlapaikalla olisi ollut baarikin, josta tosin omalla rahalla olisi saanut viinaa. Jos olisin sen tiennyt, niin olisin ilomielin lääkinnyt itseäni omalla rahalla jo häiden alusta lähtien ;) Suurin osa vieraista pakeni paikalta heti kahvin jälkeen eikä kukaan ehtinyt nähdä tanssiko hääpari valssia vai ei..

Tuosta kokemuksesta viisastuneena sanoisin, että valokuvaamisen ajaksi kannattaa järjestää vieraille jotakin ohjelmaa (vieraskirjaan kirjoittaminen, jonkun yhteisen yllätyksen järjestäminen hääparille) tai katselemista (valokuvat, lahjat, polttarikansiot) ja vielä joku ihminen kertomaan miten odotusajan voi hyödyntää. Sekin on jo paljon jos joku kertoo missä lahjapöytä sijaitsee ettei vieraiden tarvitse seistä lahjat käsissä odottamassa. Ylipäätänsä tämän "vapaan seurustelun" ajaksi on hyvä järjestää jotain vapaaehtoista ohjelmaa sellaisille jotka eivät halua vaihtaa kuulumisia sukulaisten kanssa. Rennommissa kesähäissä ulkopelit (esim. kroketti) voisivat toimia etenkin nuorten vieraiden keskuudessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ylipäätänsä tämän "vapaan seurustelun" ajaksi on hyvä järjestää jotain vapaaehtoista ohjelmaa sellaisille jotka eivät halua vaihtaa kuulumisia sukulaisten kanssa. Rennommissa kesähäissä ulkopelit (esim. kroketti) voisivat toimia etenkin nuorten vieraiden keskuudessa.

Toi on erinomainen idea kesähäihin, ja varmasti pitäis lapsetkin kiireisenä. Harmi vaan, et näyttää siltä että meille on tulossa talvihäät  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

ikuinen ongelmahan tuo kaiken järjestäminen jouhevasti ja KAIKKIA miellyttävästi on...me ratkaisimme sen niin, että vieraita tulee vain sen verran että tila on riittävän kokoinen, kaikki mahtuvat ja voimme sitten panostaa ruokaan. Pieniä lapsia on tulossa useita ja olemmekin haalineet syöttötuoleja kasaan heitä varten. Yksissä häissä tosin pienille lapsille oli otettu itse rattaita mukaan, lineekö hääpari antaneen vinkin syöttötuolien puutteesta...homma toimi hyvin  :D

Meille ei ole tulossa leikkejä juhlaamme, eivät vaan ole meitä varten...ohjelmaa on jonkin verran, mutta tarkoitus ei sitten näistä syistä olekaan jatkaa juhlaa myöhään iltaan. itse en tiedä mitään uuvuttavampaa kun piiiitkä odottelu joka välissä pöydissä istuen. sellaisissakin häissä olemme olleet ja vahingosta viisastuneena omamme eivät mene niin...näpsäkkä paketti jossa homma etenee ja loppuu sitten sen kuimmemin pitkittämättä.

Vaikka kyseessä onkin MEIDÄN juhla, vieraat ja heidän viihtyminen on iiiisssooo osa juhlapäivän onnistumista. -heitä on siis mietittävä mielestäni siinä missä omaakin viihtymistä ja oman mielen mukaan tekemistä  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itseäni on jäänyt kaivertamaan ainoan veljeni häät. Sukulaisten lisäksi oli kutsuttu paljon kavereita ja ikäisiäni (silloin 25v) nuoria. Minut oli kuitenkin istumajärjestyksessä laitettu ainoana nuorena mummojen ja iäkkäiden sukulaisteni pöytään eristyksiin, kun muu "nuoriso" jutteli iloisesti niitä näitä omissa pöydissään. Sain kärsiä lähisukulaisuudestani ja niinpä jäin jotenkin muutenkin ulkopuolelle koko juhlassa. Silloin kävi mielessä, että miksi en päässyt vaikka läheisen serkkuni kanssa samaan pöytään, kun hänkin oli juhlissa ilman avecia.

Hääleikitkin oli valmisteltu siten, ettei minulla ollut niihinkään mahdollisuutta osallistua.

Niinpä katsoin olevani sopiva kuski viemään juhlaväkeä koteihinsa....

Tämän vuoksi meidän häihin ei tule istumajärjestystä tai valmiiksi käsikirjoitettuja leikkejä. Minusta juhlan pitää olla iloinen hääparille ja myös heidän vieraille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oma huono kokemukseni häitten ontuvasta järjestelystä on noin vuoden takaa. Sulhoni kaveripariskunta meni naimisiin ja piti oikein messevät, lähes 300 hengen juhlat! Kirkossa kaikki meni oikein hyvin, mutta sen jälkeen ongelmia alkoikin olla yhden jos toisen homman suhteen...

Ensinnäkin saimme jonottaa ja odottaa sisälle pääsyä itse juhlatilaan (iso hallimainen sali) ulkona! Edessämme seisoi todella vanhojakin ihmisiä, joille seisominen teki selvästi tiukkaa. Odotusta kesti kohdallamme reilun puoli tuntia, minkä jälkeen pääsimme sisälle, saimme nimemme vieraskirjaan ja seuraavaksi kättelimmekin vanhemmat siinä salin ovella. Istumajärjestystä ei ollut, mutta onneksi löytyi tyhjä pöytä, johon pyysimme paria tuttuakin istumaan mukaan. Osa kavereistamme istuikin sitten salin toisella puolella, sillä he olivat ehtineet aikaisemmin paikalle.

No, tässä ei vielä sen suurempia valittamisen aiheita ollut, mutta pian alkoi jonottaminen morsiusparin kättelyyn. Puolen tunnin odottelun jälkeen pääsimme jo salin tanssilattialla kiemurtelevan jonon perään seisoskelemaan... Ja vihdoin kättelemään hääparia, minkä jälkeen saimme käsiimme kuoharilasit. Itse skoolaukseen meni vielä vartti, joten mietinpä vaan, kuinka monella oli skumpasta jo kuplat kadonneet siihen mennessä (ja kuinka moni oli jo hörpännyt lasinsa tyhjäksi!). ::)

Sitten alettiinkin jonottaa ruokailuun. Odotimme yli tunnin pöydässä istuen, kuivin suin tietenkin, että pääsemme jonon hännille. Siinä sitten seisoskelimme vielä puoli tuntia, kunnes pääsimme seisovan pöydän ääreen, missä oli puolet ruuista jo lähes loppu. Lautanenkin oli niin pieni, ettei siihen mahtunut oikein mitään salaatin jälkeen. Tarjottimia ei ollut, joten käsissä piti yrittää keikuttaa lautasen, viinilasin ja aterimien sekamelskaa. Tottakai minulta läikkyi viiniä lattiallekin, noloa...

Ruokailun aikana ja jälkeen suurin osa hääparin kavereista ja sukulaisista alkoi juosta ulkona ja autojen peräkonteilla. Omat pullot kiersivät ringissä... (Sisälläkin oli runsaasti viinatarjontaa, mikä maistui sekin, mutta kumma kyllä kaikki eksyivät silti juomaan booliakin ulos.) Mekin menimme sulhoni kanssa mukaan, sillä emme viitsineet jäädä sisällekään yksin istumaan lähes uppo-outojen ihmisten kanssa. Tuolla ulkona juostessa meni sivusuun pari ohjelmanumeroakin, mutta eniten harmittaa se, että missasimme myös kahvin ja kakunleikkuun. Syynä oli ulkonajuoksentelun lisäksi sekin, ettei asiasta kuulutettu missään vaiheessa, eikä häiden aikatauluakaan ollut missään esillä. Lisäksi häät venyivät myöhään iltaan ja kahvikin oli vasta kymmenen aikaan! Häävalssinkin missasimme, mutta jälkeenpäin kuulimme, että se oli ollut joskus puolenyön maissa... Voi lapsi- ja vanhusparkoja, jotka joutuivat väkisin valvomaan!

Tämän sekalaisen sepustukseni pointit ovat siis nämä:

- häissä oli aivan liikaa ihmisiä, jotta juhlan kulku olisi ollut sujuva, ruokaa olisi riittänyt hyvin kaikille, odotusajat olisivat olleet kohtuullisia...

- missään ei ollut esillä häiden aikataulua/ohjelman kulkua

- viinaa oli tarjolla (liikaakin), mutta omien juomien kotiin jättämistä ei ollut kielletty (syytä olisi ollut)

- häät kestivät aivan liian kauan (vihkiminen klo 14 ja juhlat loppuivat vasta 02 jälkeen!) --> lapset, vanhukset ja osa aikuisistakin väsyi odottamaan yöhön asti saadakseen kahvia ja nähdäkseen valssin.

:-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuulostaa aika kamalalta! Itselläni on kokemusta muutamista kavereiden häistä ja suurimmaltaosin kaikki sujui niissä hyvin. Muutamia epäonnistuneita juttuja kuitenkin oli. Toisen kaverini häissä leikittiin aivan liikaa ja siinä latistui tunnelam aivan täysin  :(

Toisissa häissä juhlat pidettiin sokkeloisessa kartanossa, missä vieraat istuivat kolmessa eri huoneessa. Meiltä jäi esimerkiksi muutamat puheet kuulematta ja kun ei kuultu, että joku pitää puhetta, ei tajuttu olla hiljaa... todella noloa! Mutta kai sitä jokaisissa juhlissa on jotain parannettavaa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niin ja sitä piti vielä sanoa, että kaikki "pakolliset" kuviot kuten valssi ym. kannattaa kyllä hoitaa pois alta sen verran aikaisin, että vieraat jotka haluavat lähteä aikaisemmin eivät missaa mitään tärkeää!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään