Jump to content
Naimisiin.info

Tarinoita epäonnistuneista hääjuhlista


Elina-Estella

Recommended Posts

Marikos kirjoitti 05.03.2007 - 22:23:47:

Ylipäätänsä tämän "vapaan seurustelun" ajaksi on hyvä järjestää jotain vapaaehtoista ohjelmaa sellaisille jotka eivät halua vaihtaa kuulumisia sukulaisten kanssa. Rennommissa kesähäissä ulkopelit (esim. kroketti) voisivat toimia etenkin nuorten vieraiden keskuudessa.

Toi on erinomainen idea kesähäihin, ja varmasti pitäis lapsetkin kiireisenä. Harmi vaan, et näyttää siltä että meille on tulossa talvihäät  :-/

Meillä oli talvihäät mutta meillä oli silti pelejä esillä aikuisia varten (lapsille oli sitten erikseen leikkihuone ja lasten pelit). Rappakaljaa, Pictionarya ja Trivialia näytti useampikin vieras pelailevan seurustelun lomassa :) .

Link to comment
Share on other sites

Mua on hiukan ruvennut mietityttämään tuo ruoan ja kahvin välisen ajan lyhentäminen. Oltiin äskettäin yksissä synttärijuhlissa, jossa oli ruoka n. klo 16 ja kahvi tuli n. klo 20. Tässä välissä ei oikein ollut mitään ohjelmaa (yksi lauluesitys), yli puolet vieraista oli täysin tuntemattomia, joten ne kuulumisetkin oli tuttujen kanssa aika äkkiä vaihdettu. Sitä kahvia tuli aika pian ikävä muutamalla muullakin kuin vain meillä. Sitten kun kahvin aika vihdoin tuli, oli niin kypsä odottamiseen ja tuli olo, että tää paikka on nähty, niin tuli sitten lähdettyä aika pian kahvin jälkeen, vaikka paikalle oli tulossa bändikin. Jotenkin aloin ymmärtää hyvin ihmisiä, jotka ovat häissä, joissa paljon outoja ihmisiä eikä pahemmin ohjelmaa. Se kahvin odotus saattaa lyhentää pinnan niin pahasti, että tulee lähdettyä heti häävalssin jälkeen. Tarvii siis hiukan panostaa tuohon väliin ja ottaa kahvi ajoissa pois, kun se kahvihammas vaikuttaa niin paljon tuohon juhlatunnelmaankin  ;)

Link to comment
Share on other sites

Meillä tulee kahvittelu niin nopeeta ruuan jälkeen kuin vain mahdollista. Ja bändikin alkaa soittamaan jo seitsemältä. Vihkiminen meillä tosiaan klo 15:00. Ajateltiin että hoidetaan nää pakolliset ohjelmanumerot nopealla tahdilla jos joku haluaa lähteä häävalssin jälkeen kotio niin ei tarvi sitä odotella kovin myöhään. Oltiin kerran häissä joissa ruoka oli neljän aikaan ja kahvittelu vasta kahdeksalta. Meinattiin lähteä menemään jo ennen kahvia kun oli niin tylsää odotella sitä kun ei oikeen ollut viihdykettäkään (viinaksia :))

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jos tietää, että vieraiden joukossa on paljon vauvaikäisiä, mutta vain rajallinen määrä syöttötuoleja, kannattaa asiasta vihjaista vauvaperheille etukäteen. Monilla on nykyään matkasyöttötuoleja, jotka on helppo ottaa mukaan, jos tietää että tuolille on käyttöä.

Hoitopöytää ei varmastikaan pysty kaikkien juhlapaikkojen vessaan järjestämään, mutta jokin erillään ruokailusta oleva tila on näppärä olla olemassa - mikään ei laske vieraiden ruokahalua yhtä tehokkaasti kuin ruokapöydän vieressä vaihdettu kakkavaippa... ;D

Juhlia suunnitellessa olisi hyvä myös huomioida se, etteivät kaikki juomat olisi alkoholipitoisia. (Tälläinenkin juhla on tullut todistettua!) Jos ainoa alkoholiton juoma on vesi, tulee monelle raskaanaolevalle / imettävälle / autoilevalle juhlavieraalle ikävä vedenlipittelyilta. Lapsivieraista puhumattakaan. Mitään alkoholitonta boolia ei välttämättä tarvitse ruveta väsäämään, muutama kannullinen tavallista mehua ajaa saman asian. Ei ole iso investointi, mutta saattaa pelastaa monen illan.  

(Ja vielä: ne jonkun parjaamat Marie-keksitkin saattavat nousta arvoon arvaamattomaan, kun pitäisi saada vaimennettua kitisevä pikkuinen, jolle on puhkeamassa hampaita. Kaikien juhlatunnelma nousee.  ;) )

Link to comment
Share on other sites

Itse olin viime kesänä serkkuni häissä, morsianta en ollut tavannut etukäteen. Hääjuhlan päätarkoitus oli ilmeisesti alkoholi. Kyseessä oli loppu kesän häät ja suurin osa ajasta kului ulkona. Morsian kulki koko ajan tuoppi kädessä pihalla (ja tyhjensi sitä kovaa vauhtia). Eikä vieraitakaan unohdettu vaan kaikki keille vaan maistui joivat todella paljon. Tuskin morsian edes muistaa päivästä mitään  >:( Olemme mieheni kanssa absolutisteja ja meidän mielestä kauhean näköistä. Paikalla oli myös pieniä lapsia.

Ensi keväänä omissa häissä ei tarjota alkoholia lainkaan, koska tiedän että kaikki eivät sen käyttöä hallitse ja se ei ole meidän tapamme elää. Ja laitan tämän tiedon juhlaohjesääntöön ja lisään siihen että omia juomiakaan ei saa tuoda. Jos joku juo niin lentää kylmän viileästi pihalle. En halua että häämme menee pilalle sen vuoksi. Näin meillä..  :-X

Tää on jo vanha viesti johon viittaan mutta pakko kommentoida kun eilisestä asti tämä viesti on päätäni vaivannut. Nimittäin

a.) lapset ei vahingoitu siitä että näkevät vanhempiensa juhlissa juovan, en ole ainakaan koskaan kuullut moisesta enkä mielestäni itsekään ole mitään traumoja saanut vaikka vanhemmat on vappuisin, häissä yms. hieman aikuisten juomia juoneet.

b.) on mielestäni typerää heittää näitä "morsian ei varmaan muista mitään koko päivästä" -kommentteja jos ei asiaa ole itseltään morsiamelta kysynyt. Itse kestän ainakin juoda itseni sammumis kuntoon ilman että muisti menee. Turha olettaa mitään pelkästään siksi että morsian kumosi tuoppeja, hänellähän saattoi olla myös unelmiensa ikimuistoiset ja juuri omanlaisensa häät!

c.) on oikein hyvä ja täysin oikein että te absolutisteina pidätte alkoholittomat eli omanlaisenne häät. Ei varmaan kuitenkaan tuntuisi teistäkään kuitenkaan mukavalta jos joku teidän vieraanne jälkeenpäin kirjoittaisi täällä tyyliin: "Hääjuhlan tarkoitus oli ilmeisesti nipotus, alkoholia ei ollut lainkaan ja morsian vain kuljeskeli lasiin syljeskellen sitruunan nielleen näköisenä pihalla. Paikalla oli lapsiakin tätä tylsyyttä katselemassa. Tuskinpa morsian ilolla häitään muistelee!"

Tällaista nyt vaan tuli päällimmäisenä mieleen kun en vaan voi ymmärtää häitten arvostelua sillä perusteella että siellä juotiin jos parilla itsellään ja vierailla oli hauskaa ja mukavaa. Harmi tietenkin ettei teillä ollut. Ja en siis nyt ollenkaan sano että alkoholittomat häät todella olisi tylsät, vaan laitoin vaan tuon arvostelusi tavallaan käänteisesti esille.

Link to comment
Share on other sites

palatakseni otsikkoon, niin mua häiritsee, jos morsian ja sulhanen pitävät koko hääpäivän ajan toisiinsa sellaista 20m etäisyyttä ja juhlivat omien kavereidensa kanssa. Otappa siinä sitten kuvia rakastuneesta parista ::)

Link to comment
Share on other sites

Tästä ketjusta saa mukavasti lisästressiä. ::) ;D Juuri kun olin suunnitellut, että ruokailuun varataan reilusti aikaa, niin sitten pitäiskin miettiä että vieraat ei kuitenkaan tylsistyisi tässä kohtaa... meille tulee vieraita n.130, joten ruokailuun (noutopöytä) ajattelin varata 2h. Kaaso kyllä jakaa pöytiin jossain vaiheessa meistä tehdyn tietovisan, jonka voi täyttää "joukkueittain", mutta pitäisköhän sitä miettiä vielä jotain muutakin? Klo 16.30 ajattelin että ruokailu alkaa ja klo 19 hääkakun leikkaus & kahvi, kun ennen kahvia tulee sit vielä puheita.

Link to comment
Share on other sites

Ei kovin mukavalta tosiaan kuullosta, ruoka pitäisi ainakin järjestää niin, että siitä varmasti riittää kaikille niin paljon kuin vaan jaksaa syödä :) Meillä sulhon kanssa on ainakin tarkoitus kierrellä juhlaväen seassa ja vaihtaa kuulumisia kaikkien mahdollisten kanssa tosin kyseessä pienet häät (alle 60 vierasta) Vaikka tiedä sitten miten  itse juhlissa käy ja toisten kanssa luonnollisesti riittää enemmän juttua kuin toisten kanssa. Meillä on myös hääpaikalla monihuoneinen rakennus mutta siellä oikeastaan vaan ruokaillaan ja esimerkiksi perhe jolla on kaksi pientä lasta pyysivät meitä laittamaan heidän toiseen huoneeseen ihan sen vuoksi koska heidän ruokailunsa ei todennäköisesti ole kovin rauhallista ;Dvaikka sanoin että meitä se ei haittaa mutta heidän ei tarvitse yrittää olla siivosti ja hyssytellä lapsia :D

Link to comment
Share on other sites

Me panostamme ensisijaisesti vieraiden viihtyvyyteen. Tämä on välttämätöntä, jotta n. 100 vierasta tuntisivat olonsa tervetulleiksi ja jotta kaikilla olisi hauskaa. Tunnelmasta ne häät muistetaan, eikä siitä olivatko servetit vaalean- vai tummanvihreät...

Näillä kikoilla ajattelimme selvitä:

- seremoniamestari pitää huolta ohjelman sujuvuudesta ja tiedottaa juhlaväelle aina mitä tapahtuu seuraavaksi (on kamalaa olla häissä, joissa suurin osa ajasta menee ihmettelyyn ja pönöttämiseen)

- kättelyonnittelua ei tule, vaan vanhemmat ottavat vieraat vastaan sillä aikaa kun olemme valokuvattavana. Tarjolla on samppanjaa ja ehkä pientä ohjelmaa

- kun tulemme paikalle, teemme näyttävän sisääntulon (pari tanssipyörähdystä) ja nostamme maljan vieraille ja toivotamme kaikki tervetulleiksi. (Pitopalvelu kaataa toiset skumppalasit juuri ennen kuin saavumme).

- sitten menemme suoraan syömään (noutopöytä), me ensimmäisinä, ja kierrämme tervehtimässä vieraita ja ottamassa vastaan onnitteluita kun olemme saaneet murua rinnan alle. Tietysti katsomme sen mukaan ketkä ovat jo syöneet, tarkoitus ei ole ryysätä pöytään kun vieraalla on ruoka kesken... Haluamme toimia näin, jotta pitkänmatkalaiset saisivat heti ruokaa - kättelykierros lisäisi vain odottelua. Idea sopii myös meille, onhan juhlasta muutenkin tulossa aika epämuodollinen ja rento...

Link to comment
Share on other sites

Löytyihän tämä ketju!

Olimme viime kuussa ystäväni häissä. Häät olivat muuten ihan ok, mutta oli tosi häiritsevää kun istumapaikka"kartassa" nimet oli kirjoitettu huonolla käsialalla ihan vaan kynällä (olisi ollut miljoona kertaa siistimpää tehdä tietokoneella, jos ei ole hyvä käsiala), joidenkin vieraiden nimet (mm. mieheni) oli ensin kirjoitettu väärin ja sitten sotkettu päälle kun oli tajuttu virhe. Lisäksi istumapaikkakartassa oli vain kaikkien etunimet, olipa "jännää" kun samassa pöydässä meitä istui parikin samannimistä.  ::)

Lisäksi esim. mieheni istumapaikalla ei ollut sitä hääkarkkia, vaikka kaikilla muilla oli.

Myönnettäköön, että pikkuasioita ovat, mutta mä en voi käsittää että tehdään jotain kalliilla ja sitten ei tehdä sitä kunnolla!  :P

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Näin omien häitteni melkein kynnyksellä voisin sanoa, että arvostan vasta nyt ihmisten vaivannäköä omissa häissään. On silti muutamat häät, joiden suunnittelussa olisi hetken voinut käyttää aikaa suunnitteluun...

Olin yksissä lapsuudenystäväni häissä, jossa ei paljon ruokaan ollut panostettu. Ruoka oli kanakastiketta ja riisiä, ja se tarjottiin tavallisista peruspannuista ja sinisistä emalikattiloista. Morsmaikun tuntien hän säästää joka asiasta. Tämä oli ehkä väärä paikka :D Häät kestivät muutaman tunnin, jonka jälkeen hääpari ilmoitti, että jahas, me lähdetään nyt, että päästään itse asiaan. :D :D :D Ei siinä sitten mitään. Vieraat lähtivät sitten myös.

Link to comment
Share on other sites

Jos tietää, että vieraiden joukossa on paljon vauvaikäisiä, mutta vain rajallinen määrä syöttötuoleja, kannattaa asiasta vihjaista vauvaperheille etukäteen. Monilla on nykyään matkasyöttötuoleja, jotka on helppo ottaa mukaan, jos tietää että tuolille on käyttöä.

--

(Ja vielä: ne jonkun parjaamat Marie-keksitkin saattavat nousta arvoon arvaamattomaan, kun pitäisi saada vaimennettua kitisevä pikkuinen, jolle on puhkeamassa hampaita. Kaikien juhlatunnelma nousee.  ;) )

Hel....n hyviä pointteja! ;) Ihan oikeesti, kahden alle kaksivuotiaan kanssa kaikenmaailman ruokapaikkoja&juhlia kiertäneenä tiedän, että on tosiaan hyvä jos joku viitsii etukäteen mainita, ettei niitä syöttötuoleja sitten ole. Myös vieraille vihjeeksi, että jos jonkun kolmivuotiaan ei ole ihan pakko valloittaa juhlapaikan ainoaa syöttötuolia, niin olisi mukavaa antaa se sellaiselle pienelle, joka ei ihan oikeasti vielä pysty istumaan aikuisten tuolissa. Ja tosiaankin; juhlissa olisi ihanaa olla myös jotain "neutraalia" syötävää, kuten Marie-keksejä tms niille pikkuisille. Toisaalta mä olen kyllä oppinut varustamaan käsilaukun korpuilla. :rolleyes:

Olin itse kanssa kerran eräissä häissä, joissa pari oli.. hmm.. pidättäytynyt eräistä esiaviollisista toimenpiteistä. :D Eivät jaksaneet kauaa juhlia. :D Kyseisissä häissä tarjoiltiin myös makaronilaatikkoa. Oli mahtava valinta, kun suurin osa vieraista sattui olemaan lapsiperheitä.

Link to comment
Share on other sites

En ole onneksi ollut epäonnistuneissa häissä vieraana.

Istumajärjestyksestä:

Minusta parasta on se, että sijoitellaan vähän niin, että ihmiset tutustuisivat toisiinsa eivätkä olisi niin kuppikuntaisesti vain ennestään tuttujen kanssa. Kyllä normaalin pariskunnan pitäisi tulla toimeen vieraammassakin seurassa. Jos kovasti ahdistaa, niin voi höpöttää vaikka keskenään. Jos taas joku on yksin, niin ilman muuta hänet sijoittaisin niin, että samassa pöydässä on joku hänellekin ennestään tuttu.

Kaksissa edellisissä häissä meidät on miehen kanssa sijoitettu just ennestään tuntemattomien kanssa ja juttua on kyllä piisannut :) Toiset häät olivat vieläpä sellaiset, että en tuntenut juurikaan edes morsiusparia saatika muita vieraita. Loppuillastahan usein järjestys vaihtelee vapaammin.

Ruuasta:

Tämä jännittää minuakin... Eihän ravintolassa voi ruoka loppua kesken, eihän? :mellow: Kyseessä on noutopöytä-taktiikalla toteutettava ruokailu. Tuo nimittäin olisi kyllä pahin mahdollinen painajainen.

Link to comment
Share on other sites

ollaan oltu tosi epäonnistuneissa häissä. joku oli vissiin laittanut budjetin puolet ja puolet (puolet viinaan ja puolet ruokaan) sillä ruoka alkoi loppua kesken, kun viimeiset 20 henkeä pääsivät buffettiin. ei paljon naurattanut iltajuhlassa kun alkupalana on ollut ihan nameja mutta minejä annoksia, ja pääruoaksi on tarjolla muutama paistettu perunanpuolikas, vihannespataa ja yksi salaatinlehti. kuulemma siellä oli ollut jotain kalaa ja muitakin ruokalajeja. järkyttävintä oli että pääpöytä, jossa oli juhlapari, vanhemmat ja muut tärkeät, oli menossa santsaamaan, niin taisivat tajuta että ei siellä ole mitään santsattavaa.

kyllä tuli pizzantilaus siinä mieleen!

Link to comment
Share on other sites

Guest Ötökkä
Tää on jo vanha viesti johon viittaan mutta pakko kommentoida kun eilisestä asti tämä viesti on päätäni vaivannut. Nimittäin

a.) lapset ei vahingoitu siitä että näkevät vanhempiensa juhlissa juovan, en ole ainakaan koskaan kuullut moisesta enkä mielestäni itsekään ole mitään traumoja saanut vaikka vanhemmat on vappuisin, häissä yms. hieman aikuisten juomia juoneet. - - -

Hieman OT: Tutkimuksissa (ks. esim. Kansanterveys-lehti 3/2007) on todettu, että lapsille voi aiheutua haittoja silloinkin, kun vanhempien alkoholin käyttö on ns. normaalia, mutta tapahtuu lasten nähde. Lapsi havaitsee pienetkin käyttäytymiserot helposti, vaikka aikuisen silmin ne olisivat mitättömiä. Lapsi kokee pelottavana/ahdistavana esim. aikuisen kömpelyyden lisääntymisen, kasvojen punoituksen (voi assosioitua kiukkuun), puheäänen voimakkuuden lisääntymisen, äänensävyn muuttumisen.. Tutkimuksen mukaan alkoholia nauttinut aikuinen (alkoholin fysiologisten ominaisuuksien vuoksi) keskittyy myös normaalia enemmän muuhun kuin lapseen, minkä lapsi näkee välinpitämättömyytenä, joka aiheuttaa turvattomuuden tunnetta. Kyse on siis siitä, että aikuisen mielestä pienet ja mitättömät muutokset ovat lapsen silmissä suurensuuria ja pelottavia. Lapsi ei myöskään välttämättä uskalla sanoa hänen mielestään eri tavalla käyttäytyvälle vanhemmalle, että äiti/isä nyt sinä olet jotenkin outo, koska ei tiedä, miten tämä "erilainen" vanhempi voi reagoida. Lapsen kannalta ryyppääminen on hyvä pitää kurissa sellaisissa juhlissa, joissa on lapsia paikalla, ja aina olisi tärkeää varmistaa, että lapsella on mukana joku läheinen aikuinen käytännössä selvinpäin.

Link to comment
Share on other sites

Tuosta syöttötuoliasiasta...

Meille lapsettomana parina ei tullut mieleenkään mikään syöttötuoli. Lapsille luonnollisesti on varattu omat paikat jokaiselle (paitsi 4kk ikäiselle vauvalle, jonka mekin ymmärsimme köllöttelevän kopassaan.. :P ), mutta eipä käynyt mielessäkään, minkä ikäinen voi istua tuolilla.

No, kaasoni, jolla on parivuotias lapsi, kysyi ihan itse meiltä, onko paikassa syöttötuolia. Selvitimme sen asian sitten hänelle, ja kun sitä tuolia ei ollut, kaasoni päätti ottaa oman mukaan.

Samaten eräs vapaa-ajanasuntonaapuri, n. 70v. rouva, on viime näkemän jälkeen turvautunut rollaattoriin. Emme tätä tienneet, mutta hän itse kysyi, onko juhlapaikka kuinka esteetön ja voiko siellä kulkea rollaattorilla.

Samaten myös erityisruokavalion omaavat henkilöt ilmoittavat yleensä itse ruokavaliostaan.

Eli peräänkuulutan vieraidenkin omaa aktiivisuutta!

Hääpari ei voi varautua kaikkeen! Eikä välttämättä vieraiden lasten iät ole edes se ensimmäinen asia mielessä. Jos omia lapsia ei ole tai lapsivieras ei ole mitenkään tuttu, ei välttämättä hänen ikäänsä edes tiedä kovin tarkkaan! Jos vieraalla on joitakin erityistoiveita/-vaatimuksia, olisi suotavaa informoida hääparia etukäteen. Tällä voi välttää suuren mieliharmin juhlissa. :)

Link to comment
Share on other sites

Eli peräänkuulutan vieraidenkin omaa aktiivisuutta!

Hääpari ei voi varautua kaikkeen! Eikä välttämättä vieraiden lasten iät ole edes se ensimmäinen asia mielessä. Jos omia lapsia ei ole tai lapsivieras ei ole mitenkään tuttu, ei välttämättä hänen ikäänsä edes tiedä kovin tarkkaan! Jos vieraalla on joitakin erityistoiveita/-vaatimuksia, olisi suotavaa informoida hääparia etukäteen. Tällä voi välttää suuren mieliharmin juhlissa. :)

Olen täysin samaa mieltä Fröken Strandin kanssa. Vieraiden pitäisi olla oma-aloitteisia näissä asioissa. Ottaa huomioon juhlan laadun ja kunnioittaa juhlakaluja sillä, että kertovat etukäteen näistä erikoistoiveistaan.

En ymmärrä, miksi ihmiset valittavat, että heidän jotain erikoisjuttuaan ei oltu otettu lainkaan huomioon, jos he eivät ole siitä mitenkään tiedottanut etukäteen. Jos on esim. allergia, ei siitä välttämättä muut ole tietoisia. Erikoisruokavalioiset ilmeisesti aika hyvin tietävät kertoa erikoistoiveestaan etukäteen, mutta hyvä olisi kertoa myös, jos esim. erittäin allerginen vaikkapa koivulle. Koivua kun käytetään suomalaisissa kesähäissä aika paljon koristelussa. Jos vieras kertoisi asiasta jo etukäteen hääparille, niin he voisivat miettiä muunlaista koristelua.

Lapsiperheiden olisi myös hyvä tiedustella vaikkapa juuri syöttötuolia jo etukäteen. Tai sitten ottaa omansa mukaan, varmuuden vuoksi. Minusta olisi ikävä tuottaa hääparille pahaa mieltä siitä, että he huomaavat tällaisen puutteen häissään.

Sama pätee moneen muuhun asiaan. Vaikka juhlanjärjestäjä yrittää ottaa huomioon vieraiden viihtyvyyden, ei kaikkeen voi -eikä tarvitse- varautua. Pitäisikö juhlat järjestää bunkkerissa, jos vaikka sattuu tulemaan ilmahyökkäys kesken juhlan?!

Tietenkin...jos juhlien järjestäjä ei näistä tiedotuksista huolimatta ole ottanut järjestelyissään vierasta huomioon, niin sitten voi syyttää piittaamattomuudesta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meille tärkeimmät asiat hääjuhlassa ovat riittävän iso, yhtenäinen tila, jotta kaikki pääsisivät näkemään ohjelman, olisi tilaa tanssia jne., riittävästi ruokaa (nälässä ei paljoa juhlituta) ja boolia (tarkoitus ei ole silti ihmisiä humalaan juottaa). Ohjelmassa ajateltiin panostaa musiikkiin (hyvä bändi) ja yksi suuri menoerä on myös vieraiden kuljetus vihkipaikalta juhlapaikalle ja takaisin (matkaa edestakaisin noin 100 km). Lapsivieraitakin haluaisimme jotenkin ajatella, mutta toivoisimme, että vieraat myös ymmärtäisivät, ettemme voi täysin taata lasten viihtymistä. Puvut, koristeet yms. eivät meidän juhlissamme ole niin tärkeällä sijalla, koska budjetti ei kuitenkaan rajaton ole. Enpäs tiedä, kuuluuko tämä edes tähän osioon, mutta tällaisia ajatuksia minulla vieraiden viihtymistä ajatellen :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Epäonnistuminen on häissä kuten muissakin asioissa kyllä hyvin suhteellista. :) Ketä ärsyttää tai haittaa mikäkin asia.

Itseä haittasi, kun eräissä häissä ei ollut huomioitu mitenkään erityisruokavalioita. Häissä oli jotain kymmenkunta gluteenitonta, jotka olivat ilmoittaneet ruokavalionsa, mutta ei mitään syötäväksi kelpaavaa. Itsekin kuulun näihin, joille ne ovat välttämättömät. Aika ärsyttävää, suoraansanottuna, mutta hääparilla oli unohtunut hoitaa tämä puoli kuntoon kaikessa kiireessä.

Kerroin tarinan jo toisaalla, mutta kertaus...Yksissä kesähäissä juhla pidettiin pihalla teltassa. Kesäsade sitten yllätti ohjelman loppuvaiheessa ja telttakangas ei kestänyt sateen painoa vaan romahti osittain vieraiden niskaan. Tästä huolimatta häävieraat eikä edes hääpari valittanut, eikä takaiskusta tullut mitään katastrofia vaan kaikki vain siirtyivät pois märiltä paikoilta ja juhla jatkui hyvässä hengessä. Että näinkin voi käydä.

Minua ei ole itseäni koskaan haitannut jonottaminen, eikä ylimääräinen vapaa-aika häissä. Tylsät ohjelmat, joissa jaaritellaan, sen sijaan ovat haitanneet. Mutta jokainen makunsa mukaan.

Link to comment
Share on other sites

Tätini kertoi olleensa häissä, jossa jo ennen puolta yötä morsiusparin ystävät olivat päättäneet lähteä 'jatkoille' juhlista, parille mitään ilmoittamatta. Morsian oli jäänyt sitten juhlaan muutamien vanhempien vieraiden kanssa hääjuhlaa viettämään itkeskellen, kun ystävät katosivat. Sulhanen sentään jäi paikalle morsianta lohduttamaan. Aika karua toimintaa kavereilta...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Olen menossa kesällä häihin ja pelkään jo nyt, että tulevat olemaan superepäonnistuneet vieraan näkökulmasta. Hääpari nimittäin ilmoitti, että vihkiminen on kello 14, onnittelumalja kohotetaan klo 17, ja ruokailu alkaa klo 18.

Haloo, tylsistyttää jo nyt, kun tiedän, että siellä on pelkkää venailua tiedossa monta tuntia vihkimisen ja onnittelujen välissä, hääpari kun on sillä välin kuvauksissa. Vieraille ei ole järjestetty ko. ajaksi mitään ohjelmaa eikä tarjoilua.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...