Elina-Estella

Tarinoita epäonnistuneista hääjuhlista

348 viestiä aiheessa

Hääpari nimittäin ilmoitti, että vihkiminen on kello 14, onnittelumalja kohotetaan klo 17, ja ruokailu alkaa klo 18.

hääpari kun on sillä välin kuvauksissa. Vieraille ei ole järjestetty ko. ajaksi mitään ohjelmaa eikä tarjoilua.

Kauankos se morsiusmessu kestää? Kaksi tuntia? Siinä tapauksessa toi olis siirtymisineen jotenkin ymmärrettävä aikataulu. Muuten musta on kyllä jotenkin paksua odotuttaa noin kauan, mulla menee hermo jo puolessa tunnissa. Saati sitten jos olis lapsia tai pitkä ajomatka takana.

On eri asia järjestää juhlan aikataulu väljästi kuin odotuttaa koko juhlan alkua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kauankos se morsiusmessu kestää? Kaksi tuntia? Siinä tapauksessa toi olis siirtymisineen jotenkin ymmärrettävä aikataulu. Muuten musta on kyllä jotenkin paksua odotuttaa noin kauan, mulla menee hermo jo puolessa tunnissa. Saati sitten jos olis lapsia tai pitkä ajomatka takana.

On eri asia järjestää juhlan aikataulu väljästi kuin odotuttaa koko juhlan alkua.

Häissä missä olen ollut, itse vihkimistilaisuus on kestänyt about 30min.

Anyway, epäilen, että suurin osa vieraista polttaa päreensä heti alkuunsa, ottaen huomioon että tulevat paikkakunnalle pitkienkin matkojen takaa, elleivät sitten ole jotain superihmisiä, jotka jaksavat odotella määrittelemättömän ajan sekä olla syömättä ja juomatta tuntikausia (olettaen, että monet varmaan syövät klo 12 tyyliin aamupalan tai kevyen lounaan, ja seuraavan kerran sitten ruokaa tarjolla klo 18, sitä ei pienet lapset etc. jaksa).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei kai se morsiusmessukaan tuntia kauemmin kestä? Omakohtaista kokemusta tosin on vain lyhyistä kirkollisista ja vielä lyhyemmistä siviilikaavoista. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä nyt ei ole välttämättä oikeassa ketjussa, mutta menkööt...

On myös hyvä, että kutsun mukaan laitetaan hyvät ohjeet. Minut itseni on kutsuttu häihin, jonka kutsussa ei ollut mitään mainintaa siitä, että onko kirkosta hääpaikalle kuljetus (oli kuulemma ollut) vai ei ja ymmärsin siksi, että sellaista ei ole. Matkaa tuossa välissä oli toistakymmentä kilometriä enkä tuntenut hääporukasta muut kuin hääparin enkä ollut ikinä käynyt tolla paikkakunnalla.

Ja ihan off topicina:

No, en sitten muutenkaan ikinä mennyt noihin häihin, koska lähteminen olisi tullut liian kalliiksi (matkat junalla 500 kilometrin päähän ja takaisin, kuvittelemani taksimatkat kirkkoon, sieltä juhlapaikalle ja juhlapaikalta hotellille, hotellihuone kahdeksi yöksi, häälahja, juhlahame, ruuat + juomat viikonlopuksi ja ehkä olisin joutunut otttamaan töistä vielä vapaata yhden päivän omaan piikkiin). Pohdin tätä lähtemisasiaa pitkään, sillä kyseessä oli kuitenkin ihan kaveri-kaveri.

Tietty joku voi kritoisoida sitä, etten lähtenyt, mutta toisaalta tollaista summaa, jonka nuo häät olisivat maksaneet minulle, ei kerätä ihan heti. Meinaan jos ajattelee, että kutsun jälkeen on aikaa ilmoittautua kuukausi ja sitten siitä häihin on vielä se toinen kuukausi. Lisäksi en tuntenut noista häistä kettään muita kuin hääparin.

Olisin tietysti voinut kysyä esim. tätä kuljetusasiaa etukäteen, mutta kun soitin morsiammelle (viimeisenä ilmoittautumispäivänä), tämä sanoi heti alkuun että hänellä on kiire ja lupasi soittaa myöhemmin. Koska soittoa ei kuulunut (eikä sitä tullutkaan), laitoin tekstiviestin hänelle, jossa ilmoitin etten pääse osallistumaan.

Lähetin kyllä hääparille kortin sekä lahjashekin, josta ei tullut minkäänlaista kiitoskorttia (eikö ne ole yleensä tapana lähettää?). En myöskään saanut kutsua morsiamen polttareihin, vaikka olenkin hänen tuttavansa, asumme samalla paikkakunnalla ja vaikka olemme samaa ikäluokkaa.

Muokattu: , käyttäjä: anonymity

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huh huh, stressi kasvaa näitä juttuja lukiessa :huh: Noh, meillä on ravintolahäät (ruuan ei pitäisi loppua?!?) ja yksi tila, eli suurimmat sudenkuopat on vältetty ;) No ei, sitähän ei ikinä tiedä mitä tapahtuu, varsinkin kun meidän juhlapaikkamme ei ole "yksityinen", vaan viereiselle terassille pääsee vaikka koko muu kaupunki ryyppäämään :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Minä olen useissa häissä törmännyt siihen seikkaan, että meidät morsiamen ja sulhasen ystävät tungetaan istumaan yhdessä jonnekin kaukaisimpaan nurkkaan, tavallaan "pois muiden vieraiden tieltä". Onko tämä ihan yleinen tapa vai tekevätkö vaan minun naimisiin menevät ystäväni niin? ;D Nyt tulevissa häissä kaverit laitetaan keskenään juhlasalissa sijaitsevaan yläparveen istumaan (pois näkösältäkin tällä kertaa)...

Välttääksemme tämän probleeman, ja koska tykkäämme juhlia, teemme lie siten, että sukulaisille ja lähimmille ystäville omat, ehkäpä ruokapainotteiset juhlat päivällä, ja ystäville vastaanotto, ehkäpä juomapainotteisempi, illalla. Jos sukulaiset haluavat jäädä kuokkimaan ystäväjuhliin, ymmärtänevät he lie poistua siinä vaiheessa, kun hääparin päihtymystila ylittää heidän siveyskynnyksensä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Olen täysin samaa mieltä Fröken Strandin kanssa. Vieraiden pitäisi olla oma-aloitteisia näissä asioissa. Ottaa huomioon juhlan laadun ja kunnioittaa juhlakaluja sillä, että kertovat etukäteen näistä erikoistoiveistaan.

En ymmärrä, miksi ihmiset valittavat, että heidän jotain erikoisjuttuaan ei oltu otettu lainkaan huomioon, jos he eivät ole siitä mitenkään tiedottanut etukäteen. Jos on esim. allergia, ei siitä välttämättä muut ole tietoisia. Erikoisruokavalioiset ilmeisesti aika hyvin tietävät kertoa erikoistoiveestaan etukäteen, mutta hyvä olisi kertoa myös, jos esim. erittäin allerginen vaikkapa koivulle. Koivua kun käytetään suomalaisissa kesähäissä aika paljon koristelussa. Jos vieras kertoisi asiasta jo etukäteen hääparille, niin he voisivat miettiä muunlaista koristelua.

Lapsiperheiden olisi myös hyvä tiedustella vaikkapa juuri syöttötuolia jo etukäteen. Tai sitten ottaa omansa mukaan, varmuuden vuoksi. Minusta olisi ikävä tuottaa hääparille pahaa mieltä siitä, että he huomaavat tällaisen puutteen häissään.

Sama pätee moneen muuhun asiaan. Vaikka juhlanjärjestäjä yrittää ottaa huomioon vieraiden viihtyvyyden, ei kaikkeen voi -eikä tarvitse- varautua. Pitäisikö juhlat järjestää bunkkerissa, jos vaikka sattuu tulemaan ilmahyökkäys kesken juhlan?!

Tietenkin...jos juhlien järjestäjä ei näistä tiedotuksista huolimatta ole ottanut järjestelyissään vierasta huomioon, niin sitten voi syyttää piittaamattomuudesta.

Niinpä ja piti vielä sanoa, että kyllä kai suurin osa ihmisistä tuntee hääparin jommankumman osapuolen, jonka kanssa on muutenkin tekemisissä..? Silloinhan sitä voi kysyä syöttötuoleista ja ruokavalioista tavatessa ja jutellessa. Ei häät kai useimmiten ole täysin vieraalle tuntemattoman ihmisen? Totta kai joskus menee jonkin miehen työkaverin häihin, jossa ei tunne ketään (tosi outoa muuten, että ihmiset yleensä kutsuvat kaukaisia ihmisiä häihinsä..), mutta yleensä kyseessä on varmaankin ystävä tai sukulainen. Eli ottaa luurin käteen ja siinä juttelun ohessa kysyy näitäkin juttuja.. Ei kai ole niin vaikeeta pitää yhteyttä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos hääparille ilmoitetaan sel-ke-äs-ti erikoisruokavaliojutut, niin olisi kiva, että ne olisivat myös huomioitu!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

jamppa: älä muuta sano. Minusta noi ruokavalio-jutut on melkein ensisijaisia, joista on huolehdittava! (Vaikka itse tässä juuri taistelenkin noiden kanssa: on munaton, gluteeniton, mausteallergikko, hyla, laktoositon ja kasvissyöjä (ja en aio jokaiselle tehdä erikoisjuttuja, joten menee soveltamiseksi)

Mielestäni epäonnistuneen juhlan tekee se, ettei syömistä ole/loppuu kesken ja ohjelma venyy ja paukkuu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehkä vähän off-topicia, mut meille ei tullut muuten yhtään erikoisruokavalioilmoitusta. Kirjoitin sen kyllä saatekirjeeseen, että ilmoitettava niistä. Itselläni on sen verran kattava erikoisruokavalio, että tarjolle tulee toki myös gluteenittomat ja laktoosittomat vaihtoehdot. Mietin vain, että mikään selvinnäkijä en sentään ole eli ei sitä ainakaan meitä voi syyttää, jos jollekin ei olekaan sitten ruokavaliota vastaavaa tarjolla, kun ei ole ilmoittanut mitään. Mutta ehkä lähipiirini on hyvin normaaliruokaista väkeä...

Muokattu: , käyttäjä: salza08

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itselläni on kokemusta epäonnistuneista häistä parin vuoden takaa kun olimme avomieheni kanssa vieraana hänen tätinsä häissä. Näissä häissä mätti tunnelma -ja pahasti. Minun, mieheni ja hänen äitinsä juhlatunnema oli täysin maassa, ja siitä sai kiittää sulhasta ja hänen törkeää käytöstään. Tämä oli häiden aattoiltana soittanut raivoissaan mieheni äidille (siis vaimonsa siskolle) huutanut, räyhännyt ja haukkunut tämän maan rakoon täysin syyttä. Kyse oli kolmannen osapuolen tietämättään aiheuttamasta väärinkäsityksestä koskien häiden järjestelyjä, minkä sulhanen oli ymmärtänyt miestäni ja tämän äitiä koskeviksi lupauksiksi, joista nämä siis itse olivat täysin tietämättömiä. Nyt hän sitten oli suuttunut kun nämä "lupaukset" oli petetty ja häät olisi täysin pilalla näiden pettureiden takia...

Hammasta purren sitten seistiin onnittelujonossa, tämä väärinkäsityskin oli ilmeisesti sulhaselle selvinnyt ja hääpari oli kuin ei mitään riitaa olisi ikinä ollutkaan. Kohteliaisuudesta olimme juhlassa minimiajan, mutta hääparin kanssa emme vaihtaneet sanaakaan. Muilla vierailla tuntui olevan hauskaa, he kun olivat tästä kaikesta autuaan tietämättömiä. Mutta voisi kyllä miettiä kaksi kertaa miten tällaiset epäselvät tilanteet hoitaa! Uskomatonta käytöstä! Ymmärrän häästressin, mutta JOTAIN KÄYTÖSTAPOJA! (Kaiken huippu oli kun mieheni voitti erään hääleikin, jossa pääpalkinto oli ojankaivuutalkoot hääparin mökillä :o Ja olivat vielä kehdanneet kysellä mieheni äidiltä miksi meitä ei siellä näkynyt... :blink: )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kerronpa tässä vähän häistä, joissa olin vieraana.

Häät olivat lämminhenkiset ja vieraat tulivat hyvin juttuun keskenään. Sitten tulivat ne ohjelmanumerot... :o Häävalssi, kakun leikkaus ja kimpun heitto menivät ihan ok. Sukkanauhan heitto meni ihan päin... Naimattomien miesten joukossa oli vain ikuisia poikamiehiä ja "huumorimiehinä" kukaan ei tietenkään halunnut kerätä sitä lattialla lojuvaa nauhaa. Sitten oli muutama leikki, jotka menivät ihan poskelleen, koska bm ja kaaso eivät olleet perehtyneet vieraslistaan, jossa oli sellaisia ihmisiä, joita leikit ei kiinnostaneet pätkääkään ja laittoivat koko homman ihan läskiksi.

No eipä siinä... Olihan ne muuten rennot häät. En sano, että itsekään olisin mikään kovin hyvä ollut järjestämään ohjelmaa kaasona ollessani. Kuitenkin yritin ainakin selvittää, millaista porukkaa minulle ennestään tuntemattomat vieraat ovat enkä väkisin yrittänyt järjestää jotain mukahauskaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Hieman OT: Tutkimuksissa (ks. esim. Kansanterveys-lehti 3/2007) on todettu, että lapsille voi aiheutua haittoja silloinkin, kun vanhempien alkoholin käyttö on ns. normaalia, mutta tapahtuu lasten nähde. Lapsi havaitsee pienetkin käyttäytymiserot helposti, vaikka aikuisen silmin ne olisivat mitättömiä. Lapsi kokee pelottavana/ahdistavana esim. aikuisen kömpelyyden lisääntymisen, kasvojen punoituksen (voi assosioitua kiukkuun), puheäänen voimakkuuden lisääntymisen, äänensävyn muuttumisen.. Tutkimuksen mukaan alkoholia nauttinut aikuinen (alkoholin fysiologisten ominaisuuksien vuoksi) keskittyy myös normaalia enemmän muuhun kuin lapseen, minkä lapsi näkee välinpitämättömyytenä, joka aiheuttaa turvattomuuden tunnetta. Kyse on siis siitä, että aikuisen mielestä pienet ja mitättömät muutokset ovat lapsen silmissä suurensuuria ja pelottavia. Lapsi ei myöskään välttämättä uskalla sanoa hänen mielestään eri tavalla käyttäytyvälle vanhemmalle, että äiti/isä nyt sinä olet jotenkin outo, koska ei tiedä, miten tämä "erilainen" vanhempi voi reagoida. Lapsen kannalta ryyppääminen on hyvä pitää kurissa sellaisissa juhlissa, joissa on lapsia paikalla, ja aina olisi tärkeää varmistaa, että lapsella on mukana joku läheinen aikuinen käytännössä selvinpäin.

Olkoonkin OT, mutta tähän on kyllä pakko kommentoida... Itse suhtaudun kyllä yleensä aika skeptisesti tuon tyyppisiin "tutkimuksiin", ja lisäksi tuo on jotenkin niin "perisuomalainen" asenne ("alkoholi on syntiä ja kauhea asia" jne.)... Maissa, jossa alkoholi on osa normaalia elämää ja arkea (esim. ruokajuomana yleensä viini, jota lapsetkin laimennettuna juovat), tuskin tuollaisia tutkimuksia tehtäisi, tuskin sellainen tulisi mieleenkään. Miten normaali suhtautuminen alkoholiin (siis ei tabuna vaan luonnollisena asiana, osana normaalia elämää) voi ikinä juurtua Suomeen, jos lapsellekin jo "opetetaan" tuollaisella suhtautumisella alkoholin olevan paha ja ahdistava asia??

Tietenkään lapsen nähden ei ole hyvä esiintyä täyshumalassa, mutta aika paljon saa kyllä juoda ennen kuin sellaiseen tilaan päätyy! "Normaali" juominen taas on aivan eri asia.

Tässä tietysti taas näkyy tämä suomalaisten kaksijakoinen suhtautuminen alkoholiin - joko ollaan rapajuoppoja tai sitten absolutisteja, välimuotoa ei ole (näin vähän kärjistäen)...

Ja jos yrittää varoa joka asiaa, josta lapsi voi mahdollisesti ahdistua ja mikä saattaa aiheuttaa turvattomuuden tunnetta, ei voisi koskaan esim. edes avata TV:tä, varsinkaan uutisten aikana (siellä sitä vasta ahdistavia asioita onkin), vanhemmat eivät saisi erota eivätkä riidellä, lapsi voisi hädin tuskin kadullakaan kävellä...

Lisäksi varmaan jokaisen ihmisen, myös vanhemman, käyttäytyminen vaihtelee luonnostaan niin että välillä on "erilainen", ei kukaan varmasti ole aina samanoloinen ja samannäköinen puunkuvatus..! (esim. tuo kasvojen punoitus - sitä nyt tapahtuu päivittäin vaikka tuulessa kävellessä... ;))

Eli terve järki ja suhteellisuudentaju olisi tässä(kin) asiassa tarpeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Olkoonkin OT, mutta tähän on kyllä pakko kommentoida... Itse suhtaudun kyllä yleensä aika skeptisesti tuon tyyppisiin "tutkimuksiin", ja lisäksi tuo on jotenkin niin "perisuomalainen" asenne ("alkoholi on syntiä ja kauhea asia" jne.)... Maissa, jossa alkoholi on osa normaalia elämää ja arkea (esim. ruokajuomana yleensä viini, jota lapsetkin laimennettuna juovat), tuskin tuollaisia tutkimuksia tehtäisi, tuskin sellainen tulisi mieleenkään. Miten normaali suhtautuminen alkoholiin (siis ei tabuna vaan luonnollisena asiana, osana normaalia elämää) voi ikinä juurtua Suomeen, jos lapsellekin jo "opetetaan" tuollaisella suhtautumisella alkoholin olevan paha ja ahdistava asia??

Tietenkään lapsen nähden ei ole hyvä esiintyä täyshumalassa, mutta aika paljon saa kyllä juoda ennen kuin sellaiseen tilaan päätyy! "Normaali" juominen taas on aivan eri asia.

Tässä tietysti taas näkyy tämä suomalaisten kaksijakoinen suhtautuminen alkoholiin - joko ollaan rapajuoppoja tai sitten absolutisteja, välimuotoa ei ole (näin vähän kärjistäen)...

Ja jos yrittää varoa joka asiaa, josta lapsi voi mahdollisesti ahdistua ja mikä saattaa aiheuttaa turvattomuuden tunnetta, ei voisi koskaan esim. edes avata TV:tä, varsinkaan uutisten aikana (siellä sitä vasta ahdistavia asioita onkin), vanhemmat eivät saisi erota eivätkä riidellä, lapsi voisi hädin tuskin kadullakaan kävellä...

Lisäksi varmaan jokaisen ihmisen, myös vanhemman, käyttäytyminen vaihtelee luonnostaan niin että välillä on "erilainen", ei kukaan varmasti ole aina samanoloinen ja samannäköinen puunkuvatus..! (esim. tuo kasvojen punoitus - sitä nyt tapahtuu päivittäin vaikka tuulessa kävellessä... ;))

Eli terve järki ja suhteellisuudentaju olisi tässä(kin) asiassa tarpeen.

No niinpä! Oikeassa olet! Suomalaislla on alkoholiin tasan kaksi suhdetta -joko juodaan kaksin käsin tai ollaan absolutisteja. Välimuotojahan ei oikeasti tietysti ole olemassakaan vaan se kohtuukäyttö on vain 'alkkiksien puolustelupuhetta'. :)

Mun tuleva aviomies on muualta, etelämmästä Eurooppaan, ja voin kertoa, että shampanja ja laatuviinit virtaa meidän häissä. Jokaikinen mummokin miehen puolelta ottaa aivan itsestäänselvyytenä, että hyvät viinit ja piiiitkä illallinen kuuluvat juhlaan. Ei toivoa, että voitaisiin edes yrittää juhlia ilman! :D Kaikki miehen suvun lapset ovat aina mukana näissä sukujuhlissa, joissa juodaan viiniä ja istutaan iltaa myöhälle. Joten alkoholilla on tärkeä osa meidän häissä. Mutta sillä erolla, että boolia -tai muutakaan ryyppäykseen tarkoitettua alkoholia- ei tule eikä näitä viinejä juoda humaltumistarkoituksessa. Uskon, että suomalaisvieraatkin tajuavat juhlan tunnelmasta, että näistä viineistä ja shampanjoista on tarkoitus nautiskella ja mitään halpisalkoholia ei tule sitä varten, että juomalla juotaisiin ja saataisiin pää sekaisin..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä häät saa pahiten epäonnistumaan sillä, että ruoka tarjoillaan vasta useita tunteja sen jälkeen kun on juotu alkumaljat. Viime viikonloppuna olin häissä, joissa oli kolme tuntia passiivista istuskelua alkumaljan jälkeen, ja kun häät alkoivat jo tosi aikaisin, en ollut syönyt edes lounasta. Siinä vaiheessa kun ruokaa vihdoin sai, olin niin nälkiintynyt että hotkin kuin henkeni hädässä, ja sain loppuillaksi mahakipuja :blink: . Voin siis todeta että ei ollut parhaat mahdolliset lähtökohdat juhlintaan. Myös muut vieraat olivat sitä mieltä että ruokatarjoilu epäonnistui (vaikka ruoka kyllä oli tosi hyvää sitten vihdoin kun sitä sai). Olin kaiken lisäksi vielä varautunut siihen että joudun odottelemaan ruokaa (usein näin jostain syystä käy), laukussani oli suklaapatukka jonka pahimpaan nälkään söin. Sekään ei kuitenkaan riittänyt, koska lähdimme häihin jo klo 11 aamupäivällä, ja ruokaa sai vasta puoli viideltä :angry: . En vain ymmärrä, miksi on niin vaikeaa tarjota ruokaa pian juhlapaikalle saapumisen jälkeen. Ei kai pitopalvelu niitä rupea vasta siinä vaiheessa tekemään??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pakko lisätä tänne oma huono kokemukseni erään ystäväni häistä.. .. .. ..

Siitä hetkestä kun saavuttiin juhlapaikalle 15.00 , ei ollut MITÄÄN ohjelmaa kun alkumaljat ja taustamusiikkia 2 TUNNIN AJAN !!

- Sitten ruokailu - 17.30 , ihmiset söivät ja santsasivat n. 0 , 5 tunnin / 45 min verran.

Ja taas , EI OHJELMAA 2 TUNTIIN !!

- Tätä seurasi kahvitus - 19.30 , aikaa meni n. tunti kahvitellessa.

Ihmisistä suurin osa lähtivät pois tässä vaiheessa. n. 21.00.

----Sitten alkoi ohjelma.. .. ..

EN OLE ELÄESSÄNI OLLUT TYLSEMMISSÄ HÄISSÄ :blink:

Älkää jättäkö liikaa aikaa syömiselle yms. koska tunnelma lätistyy todella nopeasti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

viimeksi häissä mätti aikataulu ja aika lailla. kirkon ja ruuan välissä oli 3h aikaa jolloin odoteltiin hääparin kuvauksia ja sitten oli kättely. nälkä oli tuolloin jo melkoinen. syönnin jälkeen taas ooteltiin että saadaan tekniikka kuntoon ennen kaffetta. kaffea saatiin 3h päästä ruuan alkamisesta ja sitten olikin jo kiire häävalssiin joten monelta jäi santsikuppi saamatta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aika karmaisevaa lukea näitä tarinoita, varsinkin jos ruoka on loppunut kesken. Joutuisi nimittäin emäntä ladon taakse aika sukkelaan...

Minulla ei onneksi ole noin karmivia kokemuksia mutta toki boooooring-häissä olen ollut minäkin. Nyt näin omien häiden alla olen yrittänyt analysoida mikä meni vikaan ja olen huomannut seuraavaa:

- Ohjelmaa täytyy olla. On se sitten leikkejä, puheita, esityksiä mitä tahansa.

- Ruoka täytyy olla pian alkutervehdyksien jälkeen, mielellään heti.

- Ruoan jälkeen kahveja odotellessa pitää myös olla jotain aksöniä.

- Bändi tms on aika ehdoton. Kukaan ei jaksa koko iltaa vaan istua ja jutella mukavia ilman ohjelmaa. Tiedän että monella ei bändiä ole mutta sitten edes CD:ltä musaa.

Ja se tärkein, jos meinaatte tarjota alkomahoolia niin aloittakaa tarjoilu jo mielellään ruoan aikaan viinin muodossa. Se on vaan fakta että suomalainen tarttee pari ryyppyä niin jo alkaa juhlatunnelma nousta. ( Huom, minä en juo ollenkaan...)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

joo, sukulaisen häät, joissa ei ollut mitään ohjelmaa!!! Vain ruokailu ja kahvit. Ja ne olivat myös lyhimmät häät joissa olen ollut. Kestivät kolme tuntia. Tässä ajassa vihittiin ja hotkaistiin ruoka.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ensimmäiseksi kokemus miehen kaverien häistä:

Meidät kutsuttiin klo 18 viettämään ko.parin häitä, olimme ymmärtäneet että vihkiminen oli tapahtunut jo aikaisemmin, mutta kun saavuimme paikalle, ja onnittelimme sulhasen, niin sulhanen totesi että jos ootte nopeita saattatte vielä ehtiä saamaan kakkua. No, ajateltiin että hauska vitsi. Ei ollut vitsi ei, meille kavereille, joita saapui varmaankin 50 ihmistä, ei oltu järjestetty mitään muuta kuin juomatarjoilu! Ja niistäkin loppui blandikset kesken, saati että minä olin alkoholittomalla linjalla, johtuen siitä että olin raskaana. Me olimme siis lähteneet kotoa jo iltapäivästä, koska matkaa juhlapaikalle pari tuntia, ja lopputuloksena oli että jouduimme lähtemään häistä jo kymmenen maissa koska nälkä oli niin kova. Mun henk.koht mielipide on, että kyllä vieraille on edes kakkukahvit ja jotain pientä suolaista tarjottava, jos vieraatkin ovat panostaneet lahjoihin (meille tuli siis sama lahjalista kuin päivällä olleille vieraille) Myöhemmin kuulimme, että jotain makkaraa olisi kyllä meillekin ollut, mutta kukaan ei vaan "muistanut" ottaa sitä huolekseen. Sääli, muuten olisivat olleet ihan kivat häät.

Monihuoneisista juhlapaikoista en itse pidä, koska mä tykkään että kaikki näkee mitä tapahtuu, ja mä näen kaikki. Eikä isot salit ole mitenkään kolkkoja, riippuu täysin paikasta! Musta vaan hääparin kanssa eri huoneessa olevat jää pakostakin paitsi tunnelmasta..

Lapsista häissä: me kutsumme myös lapset häihimme, koska omat lapsemme tulevat, ja tätini lapset (kaikki sukulaiset ovat häissämme, niin eipä ole hoitajiakaan, asuvat 600 km päässä, joten eipä lapsia voi sinnekään jättää) joten tuntuisi tyhmältä kieltää lasten tulo. Sitäpaitsi mun mielestä lapset kuuluu häihin, ja meillä ainakin varmaan tullaan sitten niitä lapsivieraita hakemaan pois sitten kun varsinaiset bileet alkaa. Istumajärjestys on pakko tehdä, koska meillä varmaan tulee aika tarkkaan niin monta kutsuttua kun on paikkoja, muuten saattaa jäädä ikäviä hajapaikkoja. Ja "lapsellisena" ihmisenä pyrin sijoittamaan lapsiperheet järkevästi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle kävi vähän samanlainen kuin Tuitulle... eli tanssinopettajani häät. Meidän tanssiryhmä sekä joitain hääparin kavereita ja tanssinopettajan muita ryhmiä oli kutsuttu tulemaan paikalle klo 19. Tässä vaiheessa pari oli juuri leikkaamassa kakkua. Morsiamen äiti tuli kuitenkin eteiseen sanomaan meille myöhemmin tulleille, että juhlan aikataulu on noin tunnin myöhässä ja että me emme saa ottaa kakkua koska sitä ei ole meille tarkoitettu. Istuttiin sitten puolisen tuntia eteisessä kunnes meidät "päästettiin" saliin tervehtimään hääparia ja viemään lahja lahjapöytään.

Oltiin myös suurella työllä uudelleen lämmitetty yksi meidän vanha koreografia, joka sitten tanssittiin esityksenä juhlassa (tanssinopettaja oli tätä toivonut). Juhla jatkui muilla esityksillä ja häätanssilla. Valitettavasti suurin osa "ruokavieraista" oli edelleen paikalla, joten me myöhempään tulleet saimme seisoskella salin perällä kurkistelemassa kun istumapaikkoja ei ollut. Olin juhlassa klo 19-23, ja tänä aikana ei minulle (tai kenellekään muullekaan) tarjottu mitään juotavaa tai syötävää. Päätimmekin sitten klo 23 muiden ryhmäläisten kanssa lähteä ajamaan takaisin kotiin, koska kenelläkään ei oikeastaan ollut yhtään kivaa. Matkalla pysähdyttiin McDonaldsissa yöpalalla - drivethrun työntekijä oli aika yllättynyt, kun autossa odotteli hampurilaisia viisi juhlamekkoista tyttöä... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Aivan käsittämätöntä käytöstä tanssinopettajaltasi!! :blink: Mä vaatisin varmaan kirjallisen anteeksipyynnön jos mulle joku noin paskaisen tempun tekisi. Tanssinopettajasi halusi ilmeisesti vain käyttää hyväkseen teitä että sai häihinsä ilmaista ohjelmaa ja lahjoja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No huh, sannakaisa, todella moukkamaista kaytosta tanssinopettajaltasi, etta jotkut kehtaavat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään