Elina-Estella

Tarinoita epäonnistuneista hääjuhlista

348 viestiä aiheessa

Jotenkin vain tuntuu niin tyhmältä laittaa "setien ja tätien pöytä", "serkkujen pöytä" ja "kavereiden pöytä".

Meillä oli juuri näin omissa häissämme - ja järjestely toimi erinomaisesti :)

Esimerkiksi setien ja tätien pöytään oli yhdistetty kaikki vanhempiemme ikäpolvea edustavat vieraat (paitsi siis juuri omat vanhempamme) - ja kyllähän nuo juttuun tulivat, varsinkin kun jokainen pariskunta tunsi vähintään yhden toisen pariskunnan (omaa sukua tai ainakin tuttu aiemmista sukujuhlista). Kavereita ja serkkuja oli enemmän kuin yksi pöydällinen, mutta heitä taas oli helppo ryhmitellä sen mukaan, ketkä tunsivat toisensa entuudestaan, ketkä olivat kotoisin samalta paikkakunnalta tai ketkä olivat muuten samanhenkisiä (harrastus / työ / muu elämäntapa). Toisin sanoen panostimme siihen, että nekin, jotka eivät muita entuudestaan tunteneet, eivät olisi tunteneet oloaan vaivautuneeksi liian eri-ikäisessä tai liian erihenkisessä seurassa (pienikin yhdistävä tekijä synnyttää keskustelua jopa ventovieraiden kesken).

Enhän minä voi millään tietään kuka kokee kenetkin sellaiseksi, jonka seurassa ei tarvitse jännittää ja kuka on vain sukulainen, jonka tuntee nimeltä...

Luultavasti sinä ja sulhasesi tunnette ainakin omat ystävänne niin hyvin, että pystytte kumpikin omalta puoleltanne päättelemään, kenellä voisi olla hauskaa yhdessä :) Sukulaiset puolestaan tuntevat toisensa jo valmiiksi (ainakin siis oman puolensa) - ja jos suvussa on riitoja, nämäkin useimmiten tiedetään (voi siis välttää yhdistämästä tällaisia henkilöitä samaan pöytään). Ja jos joukossa on teille itsellenne vieraampia sukulaisia, niin kysykää ihmeessä vanhemmiltanne (heillä kun on vielä ajallisestikin pidempi perspektiivi).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Perskohtaista kokemusta tästä aiheesta tältä päivältä...

Juhlapaikka kirkolta noin 70km päässä. Hellettä 30astetta. Hääväki odotti juhlapaikan pihassa KAUAN ennenkuin hääpari saapui. Ei kiva :rolleyes:

Sisälle pöytiin siirryttäessä hellettä yhä +30, mutta pöydissä ei sen enempää alkoholia kuin alkoholitontakaan juomista.

Ruoka - ou jee! Kylmiä perunoita, vetistä mautonta karjalanpaistia. Ekoille kivoja salaatteja mutta vikoille eilisen lounassalaatin jämien näköistä sotkua...

Hääkakku.. Morsiuspari leikkasi ensin ja kuulutti että tämä pikkukakku on sitten meidän, tästä ei muut saa ottaa. Mutta kun viimeisille ei enää ollut muuta kakkua tarjolla niin kerrottakoon että huonosti kävi morsiusparin omalle kakulle. Hääkakku täysin koristelematon, kerma oli kokkareista ja kakku ihan toissapäivänä tehdyn makuista. Ruuista ilmeisesti vastuussa oli joku pitopalvelu - järkyttävää skeidaa ammattilaisilta!

Alkoholia alettiin tarjoilla vasta kun juhlat oli kestäneet 4h. Kylmä olut olisi maistunut aika monelle siellä kuumassa hikoillessa jo aiemminkin.

Omat häätkin on tulossa - Mutta toivottavasti näitä virheitä välttäen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tällainen koottu näkökulma eri häiden epämieluisuuksista:

- hääpari on kuin joku näyttelyesine, ei puhu tai ota kontaktia vieraisiinsa sen perusonnittelujonon lisäksi

- bändi soitti vain valssia, tangoa jne.

- hääpari "hävisi" jonnekin pidemmäksikin aikaa lähimpien kavereidensa kanssa, jokainen vähän niinkuin juhli porukoissaan

- ei ollut mitään ohjelmaa, tosin omakin vika kun ei sitten loputtomasti jaksanut jauhaa juttua sukulaisten kanssa

- mielestäni karjalanpaistia ei pidä tilata sellaiselta pitopalvelulta joka ei osaa sitä tehdä, se vaan on niin monesti vetistä "keittoa" ja perunat liian kovia/kuivia mitä lie ettei ne ime sitä lientä.. siis keittoa minkä syöminen hienoissa vaatteissa on tuskaa kun roiskuu väkisin.

- se ainainen odottelu tylsistyttää, taas hieman omakin vika kun ei jaksa virittää enää fiilistä tietyn pisteen jälkeen. pahinta seisominen ja odottaminen.

- vapaa istumajärjestys jolloin jämäpaikat ärsyttää

- epäsiistit vessat tms.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

-Ei omaa kutsua aikuisille (omassa kodissa asuville) vieraille, vaan kutsu vanhempien kautta, antaa heti huonon kuvan

-useita eri huoneita, joissa ei kuule eikä näe ohjelmaa lainkaan.

-huono pöytäjärjestys, jossa ei joko tunne ketään, tai jossa muut tuntevat toisensa, mutta itse ei ketään.

-Liian pitkät tauot, jossa vieraat hajaantuvat minne sattuu, eivätkä tiedä koska ohjelma jatkuu

-Kylmä valaistus, esim. koulun sali jossa ei saa himmennettyä valoja - tekee vähän kylmän ja tunnelmattoman vaikutelman

-Kaikkein suurin epäonnistuminen voi mielestäni tulla kuitenkin tuon istumajärjestyksen suhteen. Eli paikalla olisi paljon ihmisiä joiden kanssa haluaisi istua, mutta joudut viettämään useita tunteja omalla paikallasti eri ikäisten tai erihenkisten ihmisten kanssa.

-sinkkujen pöytä, johon istutettu eri ikäisiä sinkkuja ja myös lapsia tai teini-ikäisiä. Ehdoton EI! Mielestäni alentavaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
-Ei omaa kutsua aikuisille (omassa kodissa asuville) vieraille, vaan kutsu vanhempien kautta, antaa heti huonon kuvan

Tähän pitää sanoa, että olisimme lähettäneet serkuille omat kutsut, jos he olisivat vaivautuneet ilmoittamaan osoitteensa meille silloin muuttaessaan. Eniron hausta yhdelle aikuiselle serkulle tuli edelleen vanhempien osoite (liittymä ilmeisesti aikanaan avattu vanhempien nimellä), yhdelle firman tiedot, yhtä ei löytynyt lainkaan... Aika alentavalta olisi tuntunut sekin, että olisimme soitelleet tädeille serkkujen osoitteiden perään (ja haluttiin kutsun tulevan yllätyksenä). Päädyimme siis siihen, että kirjoitimme kaikki serkut vanhempiensa kutsuihin, kun kerran kaikille ei kuitenkaan olisi voinut lähettää omaa kutsua. Omat kiitoskortit pyrimme kyllä toimittamaan omillaan asuville.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En nyt koko ketjua lukenut, mutta tuosta ruoan kesken loppumisesta oli puhetta... kuinkahan mahtais suhtautua hääpari ja esim. pitopalvelun duunarit kun joku tilais hääpaikalle pizzataxin ?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä myöskin aikuisille, omillaan asuville pitää laittaa oma kutsu vaikka se vaatisi sen että osoite pitää kysyä joltakin suoraan. Tuskin se yllätys niin pilaantuu jos soittaa vaan ja tiedustelee osoitetta? jos on pakko kertoa syy niin sanoo vaikka että postia pitäisi laittaa. siinäpähän sitten kyttäävät uteliaina pari päivää laatikkoaan.

Ja toinen. jos samassa osoitteessa asuu pariskunta (olipa naimisissa tai ei) niin mielestäni molempien nimet sukunimineen pitää mainita kutsussa eikä vaan sillei että Matti Meikäläinen + Maija. kun siis Maijalla eri sukunimi, kyseessä esim kaverin avokki jonka sukunimeä ole koskaan kuullut tai muista, niin niissäkin tapauksissa tulisi kysyä etukäteen sukunimi. Minua ainakin korpeaa tuollaiset epämääräiset viritelmät ja tuskin siitä kukaan loukkaantuu että kysytään varta vasten sukunimeä kun taas jos kutsun kuoressa sitten lukeekin vaan jotain sinne päin tai pelkkä etunimi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Mun mielestä myöskin aikuisille, omillaan asuville pitää laittaa oma kutsu vaikka se vaatisi sen että osoite pitää kysyä joltakin suoraan. Tuskin se yllätys niin pilaantuu jos soittaa vaan ja tiedustelee osoitetta? jos on pakko kertoa syy niin sanoo vaikka että postia pitäisi laittaa. siinäpähän sitten kyttäävät uteliaina pari päivää laatikkoaan.

Samaa mieltä. Ite jouduinkin kysymään paria osoitetta, eipä kyllä tullut edes mieleen että laittaisin salailun takia kutsut menemään johonkin toiseen (esim.vanhempien) osoitteeseen.

Pitäisin todella omituisena, jos mun kutsu olisi lähetetty vanhempieni osoitteeseen, saati että mun (+perheeni) nimi olisi yhdistettynä vanhempieni kutsuun. Tässä vikassa tapauksessa tuskin edes menisin häihin, jos en ole edes oman kutsukortin arvoinen...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tarkennan vielä, että ne serkut, jotka kutsuimme vanhempien kutsussa, ovat perheettömiä (n. 18-22-vuotiaita). Emme myöskään halunneet kutsua heidän mahdollisia seurustelukumppaneitaan, koska periaate oli, ettei häissä ole yhtään sellaista ihmistä, joita kumpikaan meistä ei olisi ennen tavannut.

Jos joku serkku oli tästä ottanut nokkiinsa, niin eipä ainakaan näyttänyt sitä meille. Meidän suvuissa harvoin ollaan hirveän tiukkapipoisia :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muutama kommentti lauantaisista häistä:

- Morsian hymyili koko 12h kestäneiden häiden aikana max. 2 kertaa, edes häävalssin aikana ei hymy irronnut. Näytti sangen myrtsiltä koko häiden ajan. Lienekö itse ollenkaan innoissansa?

- Bändi soitti superkovaa pienessä tilassa. Korvat soivat vieläkin (2 päivää häistä) ja olen menossa lääkäriin tutkituttamaan tuliko kuulovaurio. Eipä tullut mieleen että häihin pitäisi olla korvatulpat mukana.

- Sääsket söivät hengiltä ulkona, niin ei sielläkään voinut olla

- Sisällä ei ollut ilmastointia --> liian kuuma, ulkona oli todella kylmä ja edelleen ne sääsket häiritsivät

- Vauva itki koko 40min vihkitoimituksen ajan, tämä ei tietenkään ole hääparin vika, mutta vakuutti minut siitä että häihimme ei vauvoja tule (eivät kuitenkaan muista häistä mitään itsekään mutta pilaavat tehokkaasti arvokkaan seremonian).

- Kaveripöytä (n. 24 henkeä) oli sijoitettu niin, että ei ollut kuulo- eikä näköyhteyttä pääsaliin, missä muut vieraat olivat ja missä kaikki ohjelma tapahtui. Ei mikrofonia eikä näyttöä josta pääsalin ohjelmaa olisi voinut seurata. Ruokailu ja puheet kestivät n. 4h, kuulimme pääsalista vain naurua, josta päättelimme että jotain tapahtuu. Unohtui siinä välissä jo että ollaan häissä ylipäätänsä.

- Näin hääparin juhlan aikana 3 kertaa.

- Ohjelma oli venytetty venyttämällä, tylsiä taukoja koko ajan, ei tietoa milloin seuraavaksi jotain tapahtuu. Ohjelma oli myös laadittu niin, että vieraiden piti istua paikoillansa, ja koska emme nähneet/kuulleet pääsaliin, niin meni kaikki ohi.

Positiivista:

- Bändin laulaja oli superhyvä

- Ruoka oli hyvää ja sitä sekä juomatarjoilua oli riittävästi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
-Ei omaa kutsua aikuisille (omassa kodissa asuville) vieraille, vaan kutsu vanhempien kautta, antaa heti huonon kuvan

Tähän pitää sanoa, että olisimme lähettäneet serkuille omat kutsut, jos he olisivat vaivautuneet ilmoittamaan osoitteensa meille silloin muuttaessaan. Eniron hausta yhdelle aikuiselle serkulle tuli edelleen vanhempien osoite (liittymä ilmeisesti aikanaan avattu vanhempien nimellä), yhdelle firman tiedot, yhtä ei löytynyt lainkaan... Aika alentavalta olisi tuntunut sekin, että olisimme soitelleet tädeille serkkujen osoitteiden perään (ja haluttiin kutsun tulevan yllätyksenä). Päädyimme siis siihen, että kirjoitimme kaikki serkut vanhempiensa kutsuihin, kun kerran kaikille ei kuitenkaan olisi voinut lähettää omaa kutsua. Omat kiitoskortit pyrimme kyllä toimittamaan omillaan asuville.

Ei mitenkään sillai, mutta kyllä minä vaan vaivauduin kyselemään kaikilta serkuiltani kenen osotetta minulla ei ollut heidän osotteensa.... Ei ollut mikään kauhea vaiva, näin internet aikana :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
-Ei omaa kutsua aikuisille (omassa kodissa asuville) vieraille, vaan kutsu vanhempien kautta, antaa heti huonon kuvan

Tähän pitää sanoa, että olisimme lähettäneet serkuille omat kutsut, jos he olisivat vaivautuneet ilmoittamaan osoitteensa meille silloin muuttaessaan. Eniron hausta yhdelle aikuiselle serkulle tuli edelleen vanhempien osoite (liittymä ilmeisesti aikanaan avattu vanhempien nimellä), yhdelle firman tiedot, yhtä ei löytynyt lainkaan... Aika alentavalta olisi tuntunut sekin, että olisimme soitelleet tädeille serkkujen osoitteiden perään (ja haluttiin kutsun tulevan yllätyksenä). Päädyimme siis siihen, että kirjoitimme kaikki serkut vanhempiensa kutsuihin, kun kerran kaikille ei kuitenkaan olisi voinut lähettää omaa kutsua. Omat kiitoskortit pyrimme kyllä toimittamaan omillaan asuville.

Ei mitenkään sillai, mutta kyllä minä vaan vaivauduin kyselemään kaikilta serkuiltani kenen osotetta minulla ei ollut heidän osotteensa.... Ei ollut mikään kauhea vaiva, näin internet aikana :D

Osoitteet saa myös aika helposti osoitepalvelusta. http://verkkopalvelut.vrk.fi/osoitepalvelu/index.asp

Muutama kysely tuskin hääbudjetissa tuntuu vielä missään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

PowerPointilla ym ohjelmilla on helppoa tehdä kuvaesityksiä polttareista, morsiusparin elämäntaipaleesta syntymästä tähänpäivään jne.

Ovat ihan kivoja muutaman ensimmäisen kuvan ajan, mutta kun jatkuu, jatkuu, jatkuu ... Kollaasien tekijän tulisi muistaa, että juhlavieraista noin 90% tunnistaa kuvista vain joko morsiamen tai sulhasen. Kuka jaksaa intensiivisesti seurata 15 ja minuuttia ja ylikin kestävää esitystä kuitenkin tuntemattoman Erkin/Maijan kasvuvaiheista saatikka polttarisekoilusta?

Tuo ruuan loppuminen on ehkä surkeimmasta päästä.

Ruuan määrää varatessa on hyvä muistella ravintola-annoksia: mitä fiinimpi paikka, sen pienemmät annokset. Ja sama pätee pitopalveluihin. Varsinkin jos ruoka tilataan ns. gourmet-palvelusta, varaisin varmuuden vuoksi hieman useammalle mitä ruokailijoita todellisuudessa on. Jos häävieraista isompi joukko tulee kauempaa, ovat lähteneet aamupalalta ajamaan, niin luultavasti ottavat ruokaa enemmän kuin sen pitopalvelujen laskeman 2 perunaa/hlö ja kahvilla santsaavat toisenkin pullasiivun.

Ja tarpeeksi keittiöhenkilökuntaa, kaksi emäntää ei ehdi juoksuttaa ruokia ja kahvia, kerätä käyettyjä astioita, tuoda puhtaita tilalle jne. yli 100:lle hengelle.

Ei tullut tarinaa epäonnistumisista, mutta ehkä antoivat vinkkejä mikä on mennyt pieleen :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tässä omalta kohdalta ikävä tapahtuma ystävieni häistä.

Loukkasin viime talvena polveni ja juuri muutamaa päivää ennen häitä pääsin leikkaukseen. Tämä tarkoitti sitä, että kuljin keppien kanssa häissä.

Tiedustelin hääparilta voisiko poikaystäväni tulla häihin mukaan jaloikseni, vaikka en ollut saanut avec kutsua.

Tämä ei ystävilleni käynyt, vaan sain selvitä yksin ahtaissa tiloissa keppien kanssa. Juhlista en edes tuntenut kovin montaa ihmistä, jota olisin voinut pyytää avukseni kun esim. hain ruokaa itselleni. Onneksi pitopalvelun mukava emäntä auttoi minua ja kävi jopa pariin kertaan kysymässä tarvitsinko jotain.

Varmasti olivat mukavat juhlat, mutta tilasin taksin melko varhaisessa vaiheessa ja poistuin muun väen jaloista keppeineni.

Olisin varmasti viihtynyt pidempäänkin, jos olisi ollut joku, jota juoksuttaa hakemaan servettiä, lisää mehua...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Epäilemättä hääkutsussa on lukenut pienellä alalaidassa:

Invalidit- ja muut vajakit, jos ette pärjää ilman avustajaa niin toivoisimme että muistaisitte meitä hääpäivänämme läsnäolonne sijasta pienimuotoisella rahasummalla (tilinumero). :-X

Olisin kieltäytynyt häistä jos en saisi puolikuntoisena ottaa mukaan "avustajaa" itselleni. Minusta aika moukkamenoa tollanen. :girl_mad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse en ollut vieraana, mutta ystäväni oli häissä, jotka kahta seikkaa lukuunottamatta olivat ihanat.

1. ongelma: Mitään muuta alkoholipitoista juotavaa kuin kaljaa ei tarjoiltu.(Luulisin, että alkoholitonta oli kuitenkin tarjolla.) Monet vieraista, mukaanlukien ystäväni, eivät voi sietää kaljaa, joten olisivat toivoneet lisäksi viiniä, siideriä tai boolia.

2. Ongelma: Bändi soitti niin kovaa, että osa vieraista joutui hakemaan kotoaan korvatulpat ja osa poistumaan paikalta. Sulhanen yritti saada bändiä alentamaan volumia, mutta tuloksetta. Musiikki oli kuulemma muuten todella hyvää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jep ikäviä kokemuksia valitettvasti joissain häissä tulee, kun asioita ei mietitä ihan loppuun asti. Meille kävi niin, että sulhasen opiskelukaverin häissä saimme jatkuvasti odotella ja ehkä kuolettavinta oli n. tunnin mittainen luento morsiammen äidiltä morsiammesta power point dia shown säestämänä. KYLLÄ ensimmäisen 10 minuutin aikana ymmärsimme jo miten ihana tytär hän on ja ihmeellinen jne. Ei kaikkia kiinnosta mitä "Maija" teki kun hän oli 3 vuotias sukujuhlissa tai muutenkaan kuunnella KOKO elämän tarinaa siinä kuivin suin. Kaikelle on aikansa ja paikkansa ja tuo on ihan hyvä idea, mutta asiaa voisi hiukan rajata esim. parin yhteisen taipaleeseen. Tämän luennon vihdoin loputtua tuli vielä sulhasen äiti luennoimaan sulhasesta samalla lailla.

Oikeasti ihmiset rajansa kaikella, vaikka kavereita ollaankin niin tuo oli jo aika paksua. AIVAN liian pitkä puhe.

Eli opetuksena muistakaa myös sanoa sukulaisillenne tai vastaaville jotka haluavat puheen pitää, etteivät puhu liian kauaa, koska jossain vaiheessa se rupeaa puuduttamaan vieraita aivan varmasti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yksissä häissä missä olin vieraita oli kutsutta liikaa juhlapaikan kapasitettiin nähden eikä istumajärjestystä oltu laadittu. Iso sali, missä siis hääpari ja suurin osa vieraista mahtui istumaan täyttyi kuitenki nopeasti ja esim morsiamen sisko joutui istumaan kaukana juhlasalista, noutopöytien takana kun muualla ei enää tilaa ollut. Olipahan ainaki ruuat lähellä.. Toisissa häissä juhlapaikka oli juuri sellainen sokkelo, monta pientä erillistä huonetta ja itse kun istuin siinä kauimmaisen huoneen kauimmaisessa pöydässä enkä nähnyt tai kuullut yhtikäs mitään koko ohjelmasta tai hääparista niin ketutti pikkusen kyllä. Häiden epäonnistumista mun näkökulmasta lisäsi se, että kun noutopöytään mentiin pöytien numerojärjestyksessä ja mulla siis oli se viimoinen nii osa ruokalajeista oli jo ehtinyt loppumaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En ihan koko ketjua jaksanut kahlata läpi, mutta... meidän on tarkoitus huomioida sinkkukaverimme niin, että kutsumme heitä avec-kutsuilla, mikäli heillä ei ole tuttuja listallamme muuten. Ja pöytäjärjestyksessä tietysti huomioidaan myös. Meillä on juhlapaikka yhtä suurta tilaa, sellainen suorakaiteen muotoinen ja tarkoitus on istuttaa sukulaiset lähemmäs meitä ja kaverit kauemmas, mikä tarkoittaa myös lähemmäs ovea. Tämä siitä syystä, että kavereilla on paljon pieniä lapsia, joiden kanssa tulee varmasti tarve käydä useammin vessassa tms., joten helpompaa, kun on ovi vieressä eikä tarvitse koko salin läpi kulkea. Myös järjestämämme lastenhoitotila on näin ollen lähellä. Muutama lapseton kaverikin joutuu istumaan näillä joidenkin mielestä huonommilla paikoilla, koska uskon, että heidän kannaltaan on kivempi olla kavereiden kanssa samassa pöydässä kuin tuntemattomien sukulaisten.

Emme järjestä kaikille lapsille valitettavasti syöttötuoleja, koska niitä tarvitsevia on paljon. Varaamme itse istuville lapsille tuolin ja pienemmille tilan pöydän viereen rattaita tai vaunuja varten. Veljeni lapsella on ainakin ns. matkasyöttis eli sellainen kangasjuttu, joka käy tavalliseen tuoliin. Juhlapaikassa on neljä syöttötuolia, joista yksi varataan omalle lapselle ja tilanteen mukaan selvitetään ketkä saavat ne 3 muuta.

Huomioimme mielestäni aika paljon lapset suunnitelmissamme, koska haluamme kutsua myös lapset. Toivoisin kuitenkin, että lapsiperheet huomioisivat myös meidät eli juhla on kuitenkin meidän eikä lapsien. Olin itse nimittäin juuri häissä, jossa oli paljon pieniä lapsia ja minua häiritsi suunnattomasti, että vihkimisen aikana kolme pientä lasta juoksi pitkin kirkon käytävää ja kiljui innoissaan vanhempien tekemättä asialle yhtään mitään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vähän avautumista lauantailta. Mikään fiasko tämä ei suinkaan ollut mutta joitain epäkohtia löytyi, jotka saivat vieraat kyllästymään.

Miinukset:

  • istumajärjestys epäselvä
  • meidät ja pari muuta laitettu kummallisesti nimettyyn pöytään, joka hiukan loukkasi (pöydän nimi siis loukkaava)
  • hääpari viihtyi pääasiassa omien ystäviensä seurassa, suurin osa salin väestä istuivat paikalla ja keksivät puhuttavaa
  • yksi ainoa ja todella surkea ohjelma joka ei naurattanut ketään
  • jatkuvaa odottelua... kakku ja kahvi vasta puoli seiskalta illalla, häät alkoivat klo 14
  • ei häävalssia, ei tanssia ei mitään... loppuilta olisi ollut vain vapaata seurustelua ja ryyppäämistä
  • morsian hymyili todella harvoin
  • muut saivat mansikkakakkua, meille jäi lakkakakkua
  • epäselvät juonnot
  • huonosti organisoidut, puhe meinasi unohtua kokonaan
  • lähes vastapäätä istui irstas porsas joka ei saanut silmiään irti tisseistäni

Plussat:

  • ruoka oli hyvää
  • kahvi oli hyvää
  • hääauto oli mainio ja se herätti ihailua
  • vihkipappi oli symppis

Lisäksi tämä sulho oli omani kanssa erittäin hyviä ystäviä teinareina... nyt pariin vuoteen ei ollut tyypistä kuulunut mitään kun tavannut tämän morsionsa, ja yhtäkkiä vaan tipahtaa kutsu laatikkoon. Sulho sanoi että tuntui olo vähän siltä että "mitä hittoa mä täälä teen?". Näistä oppii mitä yrittää välttää omissa häissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ mmm...rakastaa lakkoja ja lakkakakkua!!! :wub:

Menee iiihan OT:ksi , mutta tämä tyttö valittaisi varmasti vähintäänkin täällä keskustelupalstalla (jos ei nyrpistelisi nenäänsä jo hääpaikallakin) mikäli kävisi niin ikävästi, että kaikki muut saisivat lakkakakkua ja itse joutuisin tyytymään "vain" mansikkakakkuun! :girl_cray2:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Huomioimme mielestäni aika paljon lapset suunnitelmissamme, koska haluamme kutsua myös lapset. Toivoisin kuitenkin, että lapsiperheet huomioisivat myös meidät eli juhla on kuitenkin meidän eikä lapsien. Olin itse nimittäin juuri häissä, jossa oli paljon pieniä lapsia ja minua häiritsi suunnattomasti, että vihkimisen aikana kolme pientä lasta juoksi pitkin kirkon käytävää ja kiljui innoissaan vanhempien tekemättä asialle yhtään mitään.

Tää on tosi hyvin sanottu! Siis se, että lapsiperheiden pitäisi myös huomioida muut. Toki on paljon aivan ihanasti käyttäytyviä lapsia vanhempineen, mutta ei tarvita kuin 1 kpl huutavia vauvoja tai käytävää juoksevia leikki-ikäisiä, niin herkkä tunnelma lässähtää... Musta on outoa, että jos vauva alkaa huutaa, sen kanssa kuitenkin usein jäädään seuraamaan tilaisuutta, eikä mennä rauhoittelemaan lapsukaista esim. kirkon eteiseen tms - oonko poikkeava?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Huomioimme mielestäni aika paljon lapset suunnitelmissamme, koska haluamme kutsua myös lapset. Toivoisin kuitenkin, että lapsiperheet huomioisivat myös meidät eli juhla on kuitenkin meidän eikä lapsien. Olin itse nimittäin juuri häissä, jossa oli paljon pieniä lapsia ja minua häiritsi suunnattomasti, että vihkimisen aikana kolme pientä lasta juoksi pitkin kirkon käytävää ja kiljui innoissaan vanhempien tekemättä asialle yhtään mitään.

Tää on tosi hyvin sanottu! Siis se, että lapsiperheiden pitäisi myös huomioida muut. Toki on paljon aivan ihanasti käyttäytyviä lapsia vanhempineen, mutta ei tarvita kuin 1 kpl huutavia vauvoja tai käytävää juoksevia leikki-ikäisiä, niin herkkä tunnelma lässähtää... Musta on outoa, että jos vauva alkaa huutaa, sen kanssa kuitenkin usein jäädään seuraamaan tilaisuutta, eikä mennä rauhoittelemaan lapsukaista esim. kirkon eteiseen tms - oonko poikkeava?

Itse olen täysin samaa mieltä, enkä koe olevani mitenkään töykeä, poikkeava tai vastaavaa. Mielestäni ko pyyntö on täysin kohtuullinen eikä edes koske pelkkiä häitä vaan myös muita virallisia tilaisuuksia sekä julkisia paikkoja kuten junia. Itseni ainakin opetettiin jo pienenä, ettei saa sählätä, kiljua ja huutaa ellei sitten oikeasti ole sopiva tilaisuus moiselle, enkä ole mitenkään päin katsottuna "kärsinyt ankeeta lapsuutta" vaan opin hyvät tavat. :girl_smile:

Itse olen myös ollut häissä jossa lapsivieras kuljeskeli pitkin poikin kirkkokäytävää ja mm. istui morsiammen laahuksen päällä eikä edes kaaso reagoinut asiaan vaikka morsian vilkuili olkansa yli. :girl_impossible: Itsellä menis hermot ja ei varmaan olis kaukana, että keskeyttäisin papin puheen ja käskisin vanhempien pitämään lapsi omalla paikallaan tai viemään ulos rauhoittumaan :girl_haha: Anteeksi vaan jos jotain loukkasi. Lapsi tarvitsee myös rajoja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ No todellakin! Mä oisin varmaan itte kantanu sen poikasen jonkun eturivissä istuvan syliin, jos kerta vanhemmille on muutenkin sama, missä se lapsi luuhaa. :hysteric: Mulla pistää niin vihaksi tuollaiset hyssynhyssyn-vanhemmat! (Vaikka lapsista pidänkin hirveän paljon.)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heh :D Mäkin voin kuvitella itseni kääntymässä kesken papin puheen ja käskemään jotakuta viemään sen lapsen johonkin muualle.

Mutta siis, samaa mieltä. Lapset ovat kyllä tervetulleita, kunhan osaavat käyttäytyä - ja tästä huolehtiminen on vanhempien tehtävä. Totta kai ymmärrän ettei pikkulapsen huudolle oikein mitään voi, mutta on korrektia ainakin poistua lapsen kanssa ulkopuolelle rauhoittelemaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään