Jump to content
Naimisiin.info

Recommended Posts

Pyytäisin apua asiaani, hieman kokeneemmilta...

 

Minun ja Ukrainalaisen naisystäväni on tarkoitus mennä Suomessa naimisiin ja hakea hänelle oleskelulupaa avioliiton perusteella.

Hän haki viisumia sillä perusteella, että hän tulee Suomeen mennäkseen kanssani naimisiin maistraatissa ja hakeakseen oleskelulupaa tämän jälkeen.

 

Viisumihakemus hylättiin, koska suurlähetystöllä ei ollut tarpeeksi näyttöä hänen aikeista poistua maasta, ennen viisumin umpeutumista.

 

Ihmettelen vaan, että miksi he tarvitsevat näyttöä paluuaikeista? Migrin mukaan Suomalaisen kanssa naimisissa oleva EI EU:n kansalainen saa hakea oleskelupaa Suomessa ja odottaa päästöstä täällä. Onko tilanne nyt se, että meidän täytyy mennä naimisiin Suomessa ja hänen pitää mennä takaisin Ukrainaan tekemään oleskelulupahakemus, vaikka Migrin mukaan se ei ole tarpeellista.

Vielä vaikeampaa tästä tekee se, että suurlähetystö ei suostu kommeintoimaan viisumin eväyssyytä naisystävälleni eikä suostu kertomaan, että miten maasta poistumisaikeet tulisi todistaa. Hän on kysynyt aikaisemmin, että täytyykö hänen esittää lentolippuja ja vastaus oli, että niitä ei tarvitse esittää hakemuksen yhteydessä.

 

Olen tiedustellut asiasta maahanmuutto konsultilta, Suomen suurlähetystössä Ukrainassa, mutta vastausta asiaan ei ole tullut. Tuntuu, että kansainvälisten parisuhteiden vaikeuttaminen tulee byrokraateilta ihan luonnostaan.

 

Jos joku on ollut samankaltaisessa tilanteessa tai tietää miten toimia, niin arvostan mitä tahansa ohjausta tilanteeseemme.

Link to comment
Share on other sites

No siis.

(turisti)viisumi on tarkoitettu siihen, että sillä saavutaan ja poistutaan maasta. Viisumilla ei voi kiertää maahantulosäännöksiä. Mikäli epäillään, että ei ole aikeita poistua Suomesta ennen viisumin loppumista, viisumi evätään Schengen-säännösten mukaisesti.

Jos menisitte ulkomailla naimisiin, puolisosi saisi tulla Suomeen ja hakea oleskelulupaa Suomessa ja odottaa päätöstä täällä. Tai jos hän pääsee Suomeen viisumilla ja menette naimisiin, hän saa odottaa päätöstä Suomessa. Ongelmana on, millä perusteella hän saa nyt sen viisumin. Ette voi mennä Ukrainassa naimisiin?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...