Guest Katti(Guest)

"Pelkät" kakkukahvit / "Kahvihäät"

107 viestiä aiheessa

Mekin ollaan mietitty että jos budjetti jää liian pieneksi niin tarjoaisimme kaikille vieraille kakkukahvit ja muuta ohjelmaa seurakuntasalissa ja sitten jatkaisimme syömään vain lähipiirin kesken. Minusta tuo ainakin tuntuu hyvältä ratkaisulta etenkin jos budjetti on pieni :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on ainoastaan kahvitus vieraille. Näin pystyimme kutsumaan useamman vieraan. Meillä kun molemmilla on laaja suku. Ystäville on kokonaan eri kekkerit suunnitteilla häiden jälkeen.

Kahvituksen kyllä hoitaa pitopalvelu ja juhlapaikkakin on varattuna..

Parista paikasta tarjousta kysyneenä tulin havaitsemaan, että ei se ihan hirmuisesti halvempaa ole ruokahäihin nähden..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näillä näkymin meille olisi tulossa "kahvihäät", toki pientä purtavaa on tarkoitus tarjota myös.

Vielä ei ole kuin alustavasti mietitty tarjoiluja, onhan tässä onneksi aikaa pähkäillä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin päädyimme kahvihäihin ja vielä sunnuntaille. Meidät vihitään perjantaina maistraatissa ja mietimme, miten saisimme mukavat, kohtuuhintaiset häät. Minä tykkään kyllä isoistakin juhlista, mutta inhoan suomalaista moukkamaista viinan kittaamista. Itse asiassa en halua katsella yhtään ainutta humalaista tai hiprakkaista häissämme. Etenkin sulhon kaverit tuskin moista ajatusta ymmärtäisivät. (en ole juomisen suhteen muuten niuho, mutta omista häistäni tämän verran määrään. :D) Niinpä keksimme pitää ne sunnuntaina, monet menevät seuraavana päivänä kuitenkin töihin.

Vieraslistalla on 80 nimeä, paikaksi valikoitui aivan ihana pappila (joka ei ota sunnuntantailta vuokraa). Valtaosa kutsuttavista asuu aika lähellä, tosin jokusella matkaa on pari, kolme tuntia. Pidämme juhlat klo 15/16-19/20. Tarkkaa kellon aikaa emme lyöneet lukkoon.

Kahvipöydän antimet ovat todella edulliset: voileipäkakkua, suolaista piirakkaa, coctail-piirakoita, salaattia, täytekakkua, makeaa piirakkaa, kuivakakkua ja keksejä sekä kahvit, teet ja mehut maksavat 13€/naama ja ovat todella hyviä. Tuolla täyttää jo pientä nälkääkin, mutta tosiaan kutsuun laitetaan että kahvihäät ovat kyseessä, niin ihmiset tietävät, että ruokaa ei ole tarjolla.

Edullisesti saisi tietenkin jotain keittoa tms ruokaakin, mutta minusta se ei oikein ole juhlaruokaa. Pitopöytähän maksaisi sitten yli tuplasti minkä tuo. Ja tavallaan ajattelimme, että pitohäät vaatisivat pitkät hääpuvut (nyt aion mennä lyhyemmässä, yksinkertaisemmassa asussa), orkesterit, viinitarjoilun yms.

Kovasti kyllä mietittiin, että eihän juhla mene pilalle sen takia, että ihmisillä olisi nälkä. Mutta tosiaan, kun ei yöhön asti juhlita ja etukäteen on tiedossa, että varsinaista ruokaa ei ole, niin eiköhän asia ole ok.

Ja tuohon keskusteluun, että mihin aikaan yleensä syödään. Meillä syödään lounas puolen päivän aikaan ja iltaruoka 19-21. Joten olemme pikemminkin ihmeissämme juhlissa, joissa syödään vaikka neljän aikaan. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Teidän tarjoillut kuulostaa herkulliselta (ja edulliselta). Mä valitsisin juhlan alkamaan klo 15, niin ne ketkä syö lounasta puolen päivän aikaan, niin niillä kolottaa kahvihammas tuohon aikoihin. :)

Meillä oli kahvitus ja se alkoi klo 14 ja kesti viiteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tälläinen on meidän alustava ruokalista siitä lämpimästä ruuasta keskusteltiin pitkään=) mutta jätetään se pois=) eli meillä vihkitilaisuus klo 15-16 jonka jälkeen siirrytään juhlapaikalle ohjelma on vielä auki. Vieraita 45-50 suurin osa kavereita ja ihan vain lähisuku (vanhemmat,sisarrukset, isovanhemmat). Voiko näitä sitten kutsua kahvihäiksi??? Takoitus on juhlia kavereiden kesken iltaan asti hyvässä hengessä ja tunnelmassa tanssien ja juoden, jotain hää ohjelmaa??? tämä on bestmanin vastuu alue=) ei mitään hölmöjä hää leikkejä kuten varpaiden haisteluu=) ja muita...

Tomaatti-Mozarella salaatti

Savusiika salaatti

Kana-Couscous salaatti

Kinkku-pasta salaatti

Saksalainenperuna salaatti

Vihersalaatti

Sinappi/öljy kastike

Patonkia/leipää

Kylmäsavulohta

Paahtopaistia

Tohon viel jotain muuta

Feta-Pinaatti piirakka

Savulohi piirakka

Vuohenjuusto-Aurinkok.tomaatti-Artisokka piirakka

Jotain muuta suolasta

Kahvi

Hääkakku

jotain muuta jälkkärii

Iltapalaksi pientä suolasta

viiniä/boolia/olutta/siiderii…

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oi, Kesätuuli, teidän tarjoilut kuulostavat hyvältä. En ehkä kutsuisi "pelkkiin" kahvihäihin, kyllähän noilla vatsa ihan täyttyy. Ehkä mieluummin ilmaisisi, että tarjolla on kevyttä syömistä (kevyt ei tässä nyt tarkoita välttämättä vähäkalorisia). Minä ainakin ymmärtäisin, että jos on kevyttä syömistä, niin on salaattia ja suolaista piirakkaa, teillähän on vielä paistia ja kalaakin. Jos kutsutte kahvihäihin, niin ihmiset syövät ihan "turhaan" mahansa täyteen ennen häihin tuloa.

Kellonaikaa pohdin vielä. Aikuisille parempi aika olisi tosiaan tuo klo 15. Isolla osalla on kuitenkin pieniä lapsia, niin en tiedä, miten he ehtivät heräillä päiväunilta. Mutta toisaalta, eivät lapset muutenkaan nuku päiväunia samaan aikaan, yrittäisivätköhän ihmiset tehdä niin, että lapset nukkuisivat autossa matkalla juhliin... Mutta tosiaan mukavampi olisi niille, jotka lähtevät kauemmaksi kotiin, että lopetetaan seitsemän aikaa, niin ovat kymmeneen mennessä kotona.

Mä haluaisin vielä ton kahvittelun lisäksi tervetulomaljan. Ehdotin sulholle, että tarjotaan alkoholiton malja ja alkohollillisen vaihtoehdon saa pyytämällä ja se holillinen versio olisi jotain alkon halvinta ja hirveintä valkkaria, vaikka jotain libistä, jos sitä vielä on olemassa. Ihan vaan kostona niistä kymmenistä väljähtyneistä pommaceista, joita olen elämäni varrella juonut. (tämä oli tietenkin vitsi, mutta mua nauratti aivan älyttömästi)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli alunperin tarkoitus olla puhumatta häistä kenellekään ja avioitua salaa ulkomailla. Tämä vaihtoehto ei ole edelleenkään poissuljettu, mutta lähinnä tuon euron heittelyn suhteen on ollut pakko alkaa miettiä suunnitelma B:tä, kun emme ole uskaltaneet vielä varata häämatkaa. Ja toisaalta harmittaako sitten jälkeenpäin, jos tapausta ei saa ollenkaan juhlia läheisimpien ihmisten kanssa?

Olenkin nyt miettinyt, että miltä kuulostaisi hääjuhlana coctail-tilaisuus, oli sitten vihkiminen missä tahansa? Tämä lähinnä siitä syystä, että emme kumpikaan syty ajatukselle perinteisestä hääjuhlasta. Se tuntuu niin kankealta, enkä ole sen tyylinen ihminen, että jaksaisin alkaa miettimään servettien väriä tai muuta vastaavaa... Ja toisaalta, tämä ehkä sallisi paremmin kutsua vain ne ihmiset, jotka oikeasti haluaa kutsua, eli ystävät? Kuulostaako coctail-tilaisuus hääjuhlana ainoastaan keinolta säästää rahaa? Ajattelin, että tilaisuuden voisi järjestää esim. jossakin hotellissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitä te ootte kirjottaneet kutsuun?

Meille tulee pelkät kahvihäät. Ja ihan kotona, pidetään tuparit ja häät kerralla niin ei tartte useempia juhlia pitää ja sukulaiset on odottanu niitä häitä jo jonkin aikaa. :grin:

Tarkotus ois siis et käydään eka kirkossa tai jossain seurakunnan tiloissa tahtomassa ja sitten ois kahvikekkerit kotona avioparin uudessa kodissa. Myöhemmin sitten bileet kavereiden kanssa. Mitä vois siihen kutsuun kirjottaa fiksusti?

Täytyy pitää mielessä toi aikataulu, eli varmaan joskus 13-14 kysellä vihkimisaikaa?

Budjetista ei oo tietoo, ostetaan ite tarvikkeet ja tehdään itse voileipäkakkua, jotain pizzarullia, kinkkupiirakkaa, täytekakku.. Riisipiirakat tms ostetaan sitten valmiina.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen kerran ollut todella mukavissa kahvihäissä. Tila oli kirkon viereinen seurakuntatalo.

Kuplajuoma aluksi, tarjoiluna kaksi eri salaattia, voileipäkakku, pasteijoja. Juomina vettä, mehua, kahvia, teetä. Täytekakku ja muutamaa eri pikkuleipäsorttia.

Ohjelmana maljannosto, pari puhetta. Morsian heitti kimpun vielä lopuksi. Lähtiessään kertoivat menevänsä erääseen ravintolaan jatkamaan juhlimista, jonne myös suurin osa kevereista suuntasi. Olivat varanneet (ilmaiseksi) baarin kabinetin jossa mm. piano. Siellä sitten joimme ja lauloimme omalla kustannuksellamme loppuillan ja lopulta pianosäestyksellä sulhanen jopa suostui häävalssiin. Hauskaa oli.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kakkukahvit kans x2.

Maistraain jälkeen Etelässä asuville sukulaisille ja Siunauksen jälkeen Pohjoisessa asuville sukulaisile.

Etelään tulee olemaan vain alle 20henk. joten ihan Haakakkua, Voileipäkakkua ja muuta pientä suolaista.

Pohjoisessa taas isompi porukka (max. 45), joten tarjoiltavat tilaan hyvältä ystävältäni, ja tarjolle olisi tarkoitus laittaa laajempi valikoita, makeaa ja suolaista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei taida nykyään olla kovin yleisiä tälläset "kakkukahvihäät"..?

Me ollaan aateltu tarjota kirkon jälkeen vaan jotain suolaisia, hääkakkua ja makeita ja kahvia, ehkä joku (holiton) alkumalja. Jotenkin alkoholilla läträäminen ja tanssihäät ei oo yhtään meidän juttu.. Ihan joku simppeli kahvitilaisuus kiitos :D

Vähän harmittaa, jos joku vieraista jää pois tilaisuuden yksinkertaisuuden vuoksi, mutta toisaalta se on sitten heidän oma mokansa..

Miyu, onko teille tulossa noihin jotain ohjelmaa vai ihan vain vapaata seurustelua? Entä kuinka pitkiä tilaisuuksia olet ajatellut? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Lähinnä vapaata seurustelua, mutta jotain ohjelmaa on suunnitteilla häätanssien lisäksi :D

Pituutta ei olla suunniteltu, jokainen mielensä mukaan päättää oman aikansa? kai :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Meillä ei todennäköisesti tuu mitään erikoisempaa.. Sillä kysyin ajasta, kun ykkösvaihtoehdossa on hinnoittelu kuuden tunnin mukaan ja seuraavat tunnit erikseen; pohdin kuinka pitkäksi aikaa tarvitsee tila varata, kun sitä tarvitsee varmaan vähän laittaakin ennen vihkimistä :D ajattelin josko olisit jo aikatauluja miettinyt, meillä tää kakkukahvitus on aika uus idea :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen kerran ollut ystäväni häissä, jonne jokainen vieras osti "illalliskortin". Eli hääpari ilmoitti kutsussa, että he toivoisivat häälahjaksi ne hääjuhlta ja että jokainen vieras ymmärtäisi, ettei heillä ole tarvetta kipoille eikä kupeille, muttei myöskään varaa kustantaa 80 hengen pitoja. Niinpä jokaisen juhlavieraan kohteliaasti toivottiin maskavan ruokansa itse ja kustantavan itselleen illalliskortin, joka maksoi 55 euroa. Ilmoittautumisena toimi tuon summan maksu annetulle tilille. Hääpari tarjosi juhlatilan ja bändin aekä hääkakun ja kahvin.

Minusta tämä toimi loistavasti. En näe mitään syytä, miksi kukaan tästä järjestelystä loukkaantuisi. On täysin ymmärrettävää, ettei nuorella pariskunnalla ole varaa laittaa tuhansia euroja yksiin kekkereihin. Mutta silti oli hauskaa juhlia tutulla kaveriporukalla ja hääparin sukulaisten kanssa! Kukaan ei jättänyt tulematta siksi, että olisi kokenut "illalliskortin" maksun jotenkin huonona ratkaisuna vaan lähes kaikki kutsutut paria henkilöä lukuunottamatta pääsivät tulemaan ja kehuivat hyvää ideaa sekä sitä, että häälahjakin oli näin vaivattomasti hoidettu.

Juhlat olivat hauskat ja tunnelmalliset ja kaikki olivat iloisella päällä. Eikä ketään olisi toisaalta haitannut, vaikka tilaisuudessa olisi ollut esim. pelkästään hääkakkua ja voileipiä. Mutta koska paikalle tuli ihmisiä satojen kilometrien päästäkin, oli tietysti mukavampi, että kaikki sai kunnolla syödäkseen.

Joten minusta hääjuhlissa voi ihan hyvin olla vain kakkukahvit. Teidän hääthän ne on, ei vieraiden! Teette juuri, kuten itse näette parhaaksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

essi. : Meillä on kokopäivän käytössä (8-24) juhlatilat, niin meillä tuosta aikataulusta ei niin ole väliä :D

Kuitenkin iltapäivällä molemmat tapahtumat :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miyu: Onpas kätevää! Meillä on myös ollut ongelmana se, mihin aikaan vihkiminen kannattaisi olla.. Toisaalta päivällä olisi ok, mutta illalla ihmiset olisivat jo todennäköisesti syöneet kunnon ruoan ja pärjäisivät tarjottavilla. Jos päädyimme päivään, luulen että tarjoamme jotain esim. ruokaisampaa salaattiakin.

Susumu: Tuo illalliskortti-idea on mielestäni kyllä hyvä ja kiva idea, jos tarjoilu on budjetista kiinni! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta tällaiset "kahvittelu/pikkusuolaista purtavaa"-häät kannattaisi pitää iltajuhlana. Näin vieraat olisivat ehtineet syödä jo kotona ja tulisivat illan viettoon. Jos vihkiminen on jo aamupäivällä ja sen jälkeen tarjotaan vain kahvia ja pikkusuolaista, niin voi olla että vierasjoukko harvenee melko nopeasti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta tällaiset "kahvittelu/pikkusuolaista purtavaa"-häät kannattaisi pitää iltajuhlana. Näin vieraat olisivat ehtineet syödä jo kotona ja tulisivat illan viettoon. Jos vihkiminen on jo aamupäivällä ja sen jälkeen tarjotaan vain kahvia ja pikkusuolaista, niin voi olla että vierasjoukko harvenee melko nopeasti.

Ehdottomasti olen samaa mieltä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta tällaiset "kahvittelu/pikkusuolaista purtavaa"-häät kannattaisi pitää iltajuhlana. Näin vieraat olisivat ehtineet syödä jo kotona ja tulisivat illan viettoon. Jos vihkiminen on jo aamupäivällä ja sen jälkeen tarjotaan vain kahvia ja pikkusuolaista, niin voi olla että vierasjoukko harvenee melko nopeasti.

Näkemyksensä kullakin, mutta onhan siinä iltajuhlana puolensa.

Meillä on iltapäivällä vihkiminen/siunaaminen jonka jälkeen kakkukahvit (ruokaisan salaatin kera), emme ole iltaihmisiä ollenkaan, niin päiväsaika on parempi vaihtoehto, vieraitakin ajatellen kun häät ovat arkipäivänä.

Enkä pistä pahakseni, että porukka katoaa 2-3h jälkeen koteihinsa. Muutenkin vanhempia ihmisiä tulossa, niin eivät he jaksa kauaa olla.

Emmekä halua tehdä häitämme vieraiden mieluisiksi, teemme niistä juuri oman näköisemme.

Itse en osaa olla juhlissa, jossa tarjotaan lämminruoka eikä se lämminruoka oikein teemaamme sopisikaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muakaan ei kyllä haittaisi yhtään, vaikka juhlat eivät erityisen pitkät olisikaan..

Meidän juhlien tarviikin ehkä ihan käytännön syistä alkaa aiemmin, kun tämänhetkisten suunnitelmien mukaan lähdemmekin jo samana iltana häämatkalle (siinäkin hyvä syy saada juhlat pysymään lyhyinä). Täytyykin varmaan sitten pohtia vähän tarkemmin myös jotain ruokaisampaa tarjottavaa; harmi, kun olisin tykännyt esim. jostain ihanista suolaisista cocktailpaloista!

Iltajuhlan kannatuksen ymmärrän hyvin, jos on esim. alkoholitarjoilua ja haluaa pitää rennot juhlat. Sellainen ei kuitenkaan ole meillä mielessä, joten periaatteessa päiväsaika on ihan yhtä hyvä (miinuksena vaan tuo vieraiden mahdollinen nälkä..)

Musta on myös kuitenkin tärkeintä järkätä omanlaiset juhlat itselle eikä vieraille :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Essi, voihan sitä suolaisia cocktailpaloja silti laittaa, vaikka oliskin muuta! :)

Ymmärsinkö oikein, teille ei tule alkoholitarjoiluja?

Onko juhlatilassa kielto niille, vai eikö vain sovi teidän tyyliin?

Meille ei tule sen takia kun pohjoisen juhlatila kieltää ne ja muutenkin sinne sitten tulee lähes 95% autolla vieraita.

Etelän paikassa saa tarjota, mutta sinne ei tule ketään jotka ottavat alkoholia :D

Santsataan ne alkoholirahat sitten muuhun tarjoiluun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Me pidetään todennäköisesti ne kakkukahvit kirkon viereisessä seurakuntatalossa, joten oletan automaattisesti että siellä on alkoholikielto. Paikka valittiinkin vähän sillä silmällä ;) alkoholilla läträily tai edes sen siemailu ei oikein sovi meidän tyyliin, ja itse ainakin tiedän etteivät kaikki vieraamme osaisi alkoholia sivistyneesti nauttia eikä kiinnostaisi heitä siinä kunnossa katsella... Tämä olikin yksi suurin syy, miksi haluamme vain kakkukahvit.

Ja täytyy mietiskellä tuota tarjoilua sitten vähän lähempänä.. Tykkäisin kyllä niistä cocktailpaloista :D Ja kun ei mene rahaa siihen alkoholiin, niin voi juu hyvin sitten laittaa sen muuhun tarjottavaan (tai itsekkäästi häämatkaan, hih ;D)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

itse ainakin tiedän etteivät kaikki vieraamme osaisi alkoholia sivistyneesti nauttia eikä kiinnostaisi heitä siinä kunnossa katsella

Ihanaa, ihan kun mun suusta nämä sanat :D

Sehän siitä puuttuiski, kun sukulaiset vetää perskännit ja pilaa sitten koko tunnelman siinä

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

itse ainakin tiedän etteivät kaikki vieraamme osaisi alkoholia sivistyneesti nauttia eikä kiinnostaisi heitä siinä kunnossa katsella

Ihanaa, ihan kun mun suusta nämä sanat :D

Sehän siitä puuttuiski, kun sukulaiset vetää perskännit ja pilaa sitten koko tunnelman siinä

Harkitsin hetken kehtaanko sanoa asian noin suoraan, mutta on tuo aika kauniisti musta ilmaistu ;D Eikä se meidän vika ole! Mutta "kiva" kuulla, että jollain muullakin on suvussa samaa ongelmaa..

Voisihan kunnon juhlien järkkääminen olla ihan kivaa, mutta kakkukahveilla saa hyvin karsittua nuo sukulaiset, jotka tulisivat vain ilmaisen viinan perässä - tietenkin toivon heidän silti tulevan, mutta varmistanpa ainakin, että käyttäytyvät ;D

Ja jee, meillä on nyt se seurakuntatalokin varattuna!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään