Guest Katti(Guest)

"Pelkät" kakkukahvit / "Kahvihäät"

107 viestiä aiheessa

Meillekin tulee kakkukahvityyppiset häät. Tarjoamme jotain itse tehtyä keittoa ruuaksi joka tulee edulliseksi ja jälkkäriksi kakkua + kahvia. Siinä se "virallinen" osuus, jonka jälkeen odotan ja toivon ei-niin-läheisten sukulaisten ja muiden lähtevän ja sen jälkeen voimme vapaamuotoisemmin alkaa viettämään iltaa ystävien kanssa... ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suopursu, uusi kakkukahvimorsian, ihanaa! :D

Meilläkään ei ole poissuljettu tuo keittovaihtoehto tai esim. joku kiusaus (halpaa kuitenkin siis :D)

Mikä keitto teille tulee ja montako vierasta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Keitosta tulikin mieleen, meilläkin alunpersin ajateltiin, että tarjottaisiin joku pienehkö sosekeitto alkuun :D

Aikaa on vielä miettiä, miten saisi sen toimimaan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oho, nyt vasta huomasin, että tännehän olikin tullut vastauksia. Ajateltiin tehdä keitto itse kerätyistä metsäsienistä n. 30-40 hengelle, jos sieniä ei tule tarpeeksi, helppo jatkaa kaupasta ostettavilla. Jos jaksan, leivon seuraksi nokkos-kauraleipää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Oi aivan ihana idea! Ja tuo leipä vasta hyvältä kuulostaakin! :)

Meillä sulhanen poissulki tuon keiton, katsotaan innostuuko vielä, pakko kuitenkin jotain ruokaisampaa on tarjota kaukaa tuleville..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Meilläkään sulho ei innostu tuosta keitosta enään :girl_sigh:

Päädytään varmaan sitten johonki ruokaisempaan salaattiin jos sekään enään myöhemin hänelle kelpaa ja suositellaan hääinfossa lounastamaan ennen juhlia (kulostaa kyllä törkeältä) :girl_mad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Meillä sulho oli ihan kummissaan, että pitääkö muka edes tarjota muuta kuin kakkua ja kahvia :D nuo salaatit meilläkin (=mulla) on ollut mielessä, muttakun meidän juhlat on talvella, olisi kiva tarjota jotain lämmintä. Voileipäkakkua välttelin loppuun asti, mutta alan kallistua siihen, kun mummo sen varmaan mielellään tekisi (niinkuin kaikkiin muihinkin juhliin aina :D)

Kieltämättä olisi kiva, että vieraat söisivät itse jossain, mutta kyllä siitä vähän röyhkeä fiilis tulisi itsellekin :D ehkä jos juhlat järkkää, voi jotain vatsantäytettä tarjotakin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Voileipäkakku on hyvä vatsantäyte kahvipöytään :D

Vaikka meille voileipäkakkuja tuleekin useampaa makua (nirsot pirulaise!!), kauempaa tulleile kyllä pitää olla muutakin...

Tuntuisi vaan niin törkeeltä mainita hääinfossa "suosittelemme lounastusta ennen juhlaa" :hysteric:

Mutta toisaalta, kyllä vieraat varmasti sen verran osaavat lukea ja ymmärtää, kun kutsussa mainitaan "Vihkimisen jälkeen olette tervetulleet kakkukahville Lagstadiin" ettei vatsantäytettä tule olemaan paljoa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mielestäni kakkukahvit ovat hyväidea ja kahvitilaisuus sopii parhaiten päiväsaikaan. Illalla järjestäisin ehkä ennemmin "cocktail-tilaisuuden" vaikka alkoholittomankin, mutta hieman eri hengessä kuin kahvit. Kahvitilaisuus ei sovi meille juurikaan siksi, että valtaosa vieraista tulee pitkän matkan takaa ja on mukava tarjota heille ruokaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Me kyllä haluttaisiin järjestää ihan ruokailut, mutta se mee niin hankalaksi..

Yks ei siedä kalaa, toinen vihaa keittoja, kolmas taas on vegaani, neljäs vegetaristi, viides ei syö etnisiä ruokia, kuudes ei syö suomalaisia ruokia, seitsemäs ei syö kanaa ja sitten muutamilla pahoja allergioita yleis raaka-aineisiin.. Yritäs keksiä sitten jotain mikä kelpaa kaikille, ettei tarvitse miljoonaa ruokalajia tarjota :skilletgirl:

Jos päätettäis olla itsekkäitä ja tarjota vaikka kalakeittoo, en jaksaisi millään alkaa kuuntelemaan ja katsomaan niitä joille tarjoilut ei kelpaa :wacko:

Ravintolahäissä se puoli, että jokainen saa tilata mitä lystää - mutta sellaisia emme missään nimessä tahdo.

Kahvitilaisuudessa sitten taas on kaikkea mikä kelpaa kaikille ja allergiatkaan ei ole haittana.

Muokattu: , käyttäjä: Miyu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me olemme järjestämässä "kakkukahvihäät" tammikuussa =) Tämä ei kuitenkaan johdu esim. budjettisyistä, vaan emme yksinkertaisesti halua isoa hääjuhlaa. Juhlimme häitämme vihkimisen jälkeen morsiamen vanhempien luona klo 18 alkaen. Vieraita on tulossa 21kpl, joten pienet juhlat tiedossa. Vietimme juuri samalla tyylillä "kakkukahvikihlajaisia" ja mielestäni ne olivat erittäin onnistuneet ja ihanat.

 

Koska hääjuhla on tammikuussa haluamme tarjoilla ainakin jotakin lämmintä suolaista purtavaa, esim. pasteijoita.

 

Onko täällä muita kakkukahvien järjestäjiä? =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee n.20 hlön kahvikekkerit siviilivihkimisen jälkeen.näillä näkymin makean lisäksi jotain pientä suolaista evästä. Me vietetään kahvittelut kotona :) Kaikista iisein vaihtoehto meille :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee n.20 hlön kahvikekkerit siviilivihkimisen jälkeen.näillä näkymin makean lisäksi jotain pientä suolaista evästä. Me vietetään kahvittelut kotona :) Kaikista iisein vaihtoehto meille :)

Kuulostaa niin samanlaiselta kuin meidän suunnitelma! Ihanaa, että joku muukin on hoitamassa asian tällä tavalla =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tätä lueskellessa minäkin alan lämmitä kakkukahvitteluille, koska haluan päästä leipomaan itse jotain! :) Ja mieluiten kotona niin voi rauhassa tehdä tarjottavat paikan päällä eikä tarvi kuskailla .

 

Ensimmäisenä ongelmana kuitenkin muodostui aika, kun mitä todennäköisimmin ollaan kuitenkin vanhempien ja sisarusten kanssa menossa ravintolaan vihkimisen jälkeen, joka todennäköisesti tapahtuu perjantaina virka-aikaan. Olisin halunnut tämän jälkeen järjestää vielä kavereille pienet kakkukahvit, mutta eihän tuossa jää mitenkään aikaa.

Vaan eiköhän tuon kahvituksen voi järjestää vielä seuraavanakin päivänä, taitaa kuitenkin paljon pidempiäkin taukoja vihkimisen ja kahvien välissä olla nähty :)

 

Ajattelin tehdä ainakin kylmäsavuporokakkua, johon koko porukka ihastui kesällä ja tietysti täytekakkua (suklaa!)

 

Riippuen siitä onko mukana avecit ja lapsia vierasmäärä lienee siinä 8-20. 

Muokattu: , käyttäjä: Lidda

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Me tehdään niin, että järjestetään sukulaisille kakkukahvit siviilivihkimisen jälkeen ja (tod.näk.) seuraavana päivänä erikseen juhlat molempien kavereille =)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä juhla alkaa klo 16 ja juhlatila pitää luovuttaa klo 24, eli juhla pitäisi päättää n. klo 22 jotta ehditään siivoamaan juhlapaikka. Onko tällaiselle kuutisen tuntia kestävälle juhlalle hölmö ajatus laittaa tarjolle esim. voileipäkakkuja, cocktailpiirakoita, paria erilaista salaattia (viher- ja pastasalaatti), pasteijoita ja muuta pikkusuolaista, vai pitäisikö olla kunnon lämmin ruoka (esim. lasagne), jonka lisukkeena sitten muutamaa sorttia pikkusuolaista? Kumpihan mahtaa tulla halvemmaksi...vieraita tulossa 50-60 hlö, ja ruuat tehdään itse. Juhlapaikalla tosin ei ole lämpöhauteita, joten en tiedä miten hyvin lämmin ruoka pysyisi lämpimänä ruokailun ajan. 

 

Juhlasta tulossa kuitenkin epämuodollinen ja tarkoituksena on rento illanvietto, vain lähisuku kutsuttu ja loput vieraat koostuvat ystäväpiiristä. Olen nyt kahden vaiheilla että miten toteuttaa ruokailupuoli, ajatuksena oli tarjota pikkusuolaista, mutta aloin sitten pohtimaan että onko juhlan kesto siihen liian pitkä. Vaikeaa  :spruce_up:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä ilmoittautuu myös ykait kakkukahvimorsian! Tähän ollaan päädytty osittain budjettisyistä, mutta eniten ehkä vaikuttaa se, etten itse kauheasti viihdy sukujuhlissa, eikä kyllä mieskään niistä kauheasti riemuitse. Meille on tulossa pienet, noin 30 hengen häät.

Tahtoisimme vihkimisen paikan päällä (maistraatin kautta), koska olisi mukavaa että vieraat sittwn saisivat jotain ns käteensä juhlistamme, kun on pienemmästä tilaisuudesta kyse.

Samoja juttuja olen pohtinut kuin essie, varsinkin tuota juhlan kestoa! Minusta oliai mukava aloittaa jo 15-16 aikaan (meidän kaikki vieraat tulevat suhteellisen läheltä), ja jatkaa sitten sinne ehkä kymmeneen. Olisikohan tilaisuus liian pitkä? Itse olen ajatellut että jos kutsussa selvästi ilmoitetaan ettei juhlassa tarjota varainaista ruokaa, niin pitäisi ihmisten osata siihen varautua.

Olisi kiva kuulla vähän mitä ihmiset on tarjolle laittanut kakkukahveille. Olisiko fiksua aluksi tarjota jotain salaatteja, voileipäkakkua tms. suolaista? Ja sen jälkeen vasta makeat herkut? Vai lykätä kaikki kerralla pöytään? Itsestäni olisi kuitenkin kiva saada ohjelmaan vähän perinteisiä juttuja, kuten häävalssi (tai meidän tapauksessamme hää tanssi).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No nyt alkaa selkiytyä meilläkin suunnitelmat ja päädyttiin siihen, että ainakin yritetään vuokrata juhlapaikaksi eräs mökki. Mietinnässä on tarjotaanko lämmin ruoka vai riittääköhän esim. voileipäkakku, suolaiset piirakat jne? Illalla voi vaikka grillailla tai paistaa makkaraa :) Tarkoitus on, että perjantaina on vihkiminen ja budjettisyistä ravintolassa käyntiä ei tule vaan maksetaan tuo juhlapaikka (jos sen nyt saa) ja lauantaina olisi sitten kahvittelut jotka jatkuu rennommalla illan viettämisellä kavereiden kanssa. Saunomista jne :) Vieraita maksimissaan 30 jos kaikki lapset on mukana. Toki illaksi jää vain ehkä 10. 

 

Mietin kuitenkin, että jos vihkiminen ei tule juhlapaikalle niin pitäisikö kuitenkin joku "juhlallisempi" osio olla? Riittäisiköhän maljan nostaminen :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin vuokrataan mökki ja siinä pihalla vihkiminen. Vieraita n.30. Tarjotaan kakkukahvit, malja sekä jotain pientä suolaista.. pikku piirakoita, kinkkupiirakkaa tms tms.

Pitää vaan toivoa ettei ala satamaan, muuten ollaan ihmeissään kun yritetään kaikki mahtua pikku mökkiin ja siellä vihkiä :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me mietittiin myös tuota mökki ideaa aika vakavissamme, edelleenkin olisi varmasti kiva idea, mutta juuri tuo sisätilojen ahtaus mietityttää huonon sään sattuessa. Itse kun kärsin ahtaanpaikan kammosta niin voisi olla aika tukalaa pienessä mökissä ihmismassassa olla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No nyt se on meille varattu!  :wub:

 

25 henkilöä mahtuu ruokailemaan sisälle ja ulkona on katettu terassi 40-50 hengelle, eli eiköhän meidän vieraat sinne jotenkin saada mahtumaan :)

Pikkusen pitää miettiä tarjoiluja, että mikä olisi kaikista helpoin ja järkevin toteutus. Paikalta löytyy onneksi korkea jääkaappi. Ja uuni. 

 

Vaikeinta taitaa olla arvioida tarjottavien määrä. Mikä on sopiva määrä kakkua esim. 30 henkilölle?

Muokattu: , käyttäjä: Lidda

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä juhla alkaa klo 16 ja juhlatila pitää luovuttaa klo 24, eli juhla pitäisi päättää n. klo 22 jotta ehditään siivoamaan juhlapaikka. Onko tällaiselle kuutisen tuntia kestävälle juhlalle hölmö ajatus laittaa tarjolle esim. voileipäkakkuja, cocktailpiirakoita, paria erilaista salaattia, pasteijoita ja muuta pikkusuolaista, vai pitäisikö olla kunnon lämmin ruoka, jonka lisukkeena sitten muutamaa sorttia pikkusuolaista? Kumpihan mahtaa tulla halvemmaksi...vieraita tulossa 50-60 hlö, ja ruuat tehdään itse. Juhlapaikalla tosin ei ole lämpöhauteita, joten en tiedä miten hyvin lämmin ruoka pysyisi lämpimänä ruokailun ajan. 

 

Juhlasta tulossa kuitenkin epämuodollinen ja tarkoituksena on rento illanvietto, vain lähisuku kutsuttu ja loput vieraat koostuvat ystäväpiiristä. Olen nyt kahden vaiheilla että miten toteuttaa ruokailupuoli, ajatuksena oli tarjota pikkusuolaista, mutta aloin sitten pohtimaan että onko juhlan kesto siihen liian pitkä. Vaikeaa  :spruce_up:

 

Nykyään on yleistymässä ainakin kaupungeissa (kenties amerikkalaiset) ns. cocktail-häät, joissa tarjoillaan erilaisia pieniä suolaisia ja makeita suupaloja. Hyvänä puolena on, että ruokailu maksaa vähemmän, istumajärjestystä ei tarvita ja paikaksi käy vapaamuotoisempikin tila, jossa ei ole pakko olla esim. pöytiä. Istuimia ihmiset kyllä yleensä tarvitsevat, mutta se ei ole kuitenkaan sellaista jatkuvaa paikallaan istumista ja pönötystä. Kevyempi ja vapaamuotoisempi tilaisuus siis.

 

Huomioon otettavina vinkkeinä:

  • häät kannattaakin pitää lyhyinä, 5-6 tuntia on ihan riittävästi, coctail-tilaisuudesta lähdetään harvoin aivan kylläisinä pois
  • ns. cocktail-paloja tai vastaavia menee n. 6 / tunti / vieras, aina kannattaa mieluummin varata vähän yli kuin juuri ja juuri riittävästi
  • yksi kakkupala vastaa mielestäni 2-3 cocktail-palaa, jos kakkua nimenomaan haluaa tarjota
  • juomia menee yleensä enemmän, kun lämmintä ruokaa ei ole, mikä se juoma teillä sitten onkin
  • ihmiset syövät suolaisia paloja enemmän kuin makeita, sanoisin 2/3 ja 1/3
  • n. kymmentä eri sorttia, esim. 9, joista 6 suolaisia tai 12, joista 8 suolaisia. Lihaa, kalaa, kanaa, kasvista... Mikä nyt mieleestänne on riittävä valinnan vara
  • palojen käytännöllisyys: tarvitaanko lautanen? Entä haarukka (+veitsi)? Riittäisikö pelkkä servetti + sormet ja suu?
  • Edelliseen vaikuttaa myös se, miten ruoka on tarjolla eli onko jokin seisova pöytä, josta jokainen käy itse hakemassa jokaisen suupalansa. Jos näin, on kätevämpää, että on lautanen sekä joku paikka, johon sen lautasen ja lasin / kupin voi laskea.
  • "Oikeissa" cocktail-tilaisuuksissa on liikkuvat tarjoilijat, jotka kantavat paloja tarjottimella vieraille ja siitä otetaan yksi kerrallaan suoraan suuhun (tai muutama lautaselle) mieleistä, liikkuvaa meininkiä
  • reilusti vain kylmiä tarjottavia, jos fasiliteetit lämpimille puuttuvat
  • Kertokaa tilaisuudesta ja tarjoiluista selvästi kutsussa, jotta ihmiset osaavat varautua eli syödä lämpimän ruoan alle kotoa lähtiessä. (Sanoinhan selvästi?) Muuten he voivat lähteä juhlista nopeastikin nälkäisinä kotiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Kiitos vinkeistä! Taidamme nyt pitäytyä noissa pikkusuolaisissa joita sitten on buffapöydässä tarjolla pitkin iltaa. Kiitos myös menekkivinkeistä, itse olin aika hukassa noiden määrien kanssa, että paljon pitäisi varata  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tarjoillaan alkumaljat ja sen jälkeen seisovapöytä. Tarjoiluihin kahvin kanssa hääkakku, mustikkapiirakkaa, taatelikakkua (mun lemppari vaikka jouluinen onkin <3) ja sitten suolaista piirakkaa. Alkoa meille ei tule alkumaljoja lukuunottamatta.

Mitä luulette, meneekö keksejä kahvin kanssa kuinka hyvin? Ollaan käyty keskustelua ja mun mielesta ne ei ole välttämättömyys.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee myös ensin alkumalja, jonka jälkeen pöydässä on samalla sekä suolaiset, että makeat syötävät. Tilaisuus alkaa varmaan noin kello 18:00, joten kovin kauaa ei tilaisuus kestä ja kutsuissa myös mainitaan, että kyseessä on kakkukahvit =) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään