Sign in to follow this  
Followers 0
fru

Hääosastojen päivitys, ideoita otetaan vastaan :)

23 posts in this topic

Tämä on ehkä enemmän sisällöllinen kuin ulkonäöllinen toive, mutta etenkin yläkerta kaipaisi mielestäni tiivistämistä ja alueiden selkeyttämistä. Silloin alkuaikoina tuntui, että alueita on ihan valtava määrä, eikä ollut ihan varman minne olisi oikea paikka kirjoittaa oma viesti. Alueita yhdistämällä ja tiivistämällä tulisi vaikutelma vilkkaammasta yhteisöstä, kun alueen sisällä olisi useampia ketjuja sen sijaan, että jollain saattaa olla parhaimmillaan alle sivullinen aiheita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi foorumisoftan päivityksen syitä oli se, että näin sivuston 15 v. juhlavuonna on aika päivittää myös foorumin hääkeskusteluosastot enemmän tämän ajan vaatimuksia vastaaviksi.

Miten siis saisimme kävijöiden (joita on ihan entiseen malliin) kirjoituaktiivisuutta nostettua noilla hääkeskusteluosastoilla, miten voisimme sitä edesauttaa näin ylläpidon toimesta?

Jos mitään ideoita tai kommentteja asiasta, niin kuuntelen erittäin mielelläni :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin vanhoja/ylipitkiä ketjuja voisi karsia reippaalla kädellä. Joskus viimeksi kun yläkertaan eksyin, oli siellä edelleen samoja ketjuja, jotka olivat siellä kun suunnittelin omia häitäni yli kymmenen vuotta sitten. 

Kannatan myös frun ehdotusta alueiden karsimisesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, dinosaurusten muinaiset hääsuunnittelut pois. Tuskin siellä on edes mitään relevanttia tietoa, kun moni asia muuttuu ajan myötä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaa mieltä. Meidän häistä on n. 5 vuotta aikaa ja sillon itsekin sitä vähän mietin, et onpas vanhoja juttuja ja viittiikö johonkin aiheeseen enää edes kirjoittaa, vaikka olisi voinut joku mielipidekin olla asiasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kans kannatan wanhojen wiestien ja ketjujen rajua karsintaa. Yläkerta kaipaa freesaamista ja siinä tärkeetä olis muinaismuistojen siivoominen pois. Sit jäljelle jääneisiin ketjuihin pitäis puhaltaa uutta eloa ja tehdä - vaikka sitten vähän keinotekoisiakin - uusia aloituksia, että saadaan tuoretta keskustelua aikaiseksi.

 

Muoks. Mä voin jopa ilmoittautua vapaaehtoiseksi modeksi siksi aikaa kun tarvitaan suurta luutaa.

Edited by Tinttara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osastoja pitäisi yhdistellä, nyt kaikki aliosastoihin jaetut osastot yhdeksi isommaksi osastoksi. Esim. pukeutuminen (3 osastoa), korut (4 osastoa), kukat (2 osastoa) ja moni muukin varmasti pärjäisivät yhdellä osastolla. Yhdistäisin melkein myös osastot Hääjuhla ja Ohjelma häissä kokonaan. Samaten kirppariosastoja voisi yhdistellä. Näin ei tulisi pelkoa siitä, että kirjoittaa "väärään paikkaan" ja vaatii käyttäjiltä vähemmän klikkauksia päästä sinne minne haluavat.

Minusta vanhoja viestejä ei kannata karsia jos niissä on hyvää sisältöä, mutta ymmärrän toki pointin että joitakin saattaa epäilyttää keskustelu joka on aloitettu vuonna 2009... Tähän liittyen viestiketjun aloitusajankohdan voisi ottaa pois osastojen etusivuilta. Sillä ei muutenkaan tee mitään.

Pystyn siivoilemaan osastoja ja vaikka yhdistelemään ja aloittamaan uusia keskusteluja tarvittaessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ihan samanlaiset mietteet, mitä noihin yhdistelemisiin tulee. Yhdistely poistaisi sen ongelman, että nyt monissa ketjuissa/osastoissa viimeisin viesti saattaa olla viikkoja tai jopa kuukausia vanha. 

Sekin on ihan totta, että kaikkia vanhoja viestejä ei pidä kategorisesti poistaa, vaan säästää kaiken sellaisen missä on edelleen relevanttia asiaa. Ja se olisi tosiaan hyvä, jos ketjun aloitusajankohdan piilottaisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hetki meni miettiessä, että jaa, olenkos mä tällaisen aiheen perustanut. Mutta tuo aloitushan olikin vain lainaus toisesta ketjusta. :)

Selkeyttä lähtisin itse tekemään ainakin poistamalla aliosastoja. Esim. polttareiden alla on erikseen alueet Yleistä polttareista ja Hääpalvelut: ohjelmaa polttareihin. Miksipä yleinen keskustelu ei voisi olla suoraan polttareiden alla ja erikseen vain tuo palveluiden alue. Mielestäni alue Yleistä polttareista on ihan turha. Samaa näkyy muillakin alueilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olette täysin oikeassa.

Eli sekalaisia ajatuksia/johtopäätöksiä aiheesta:

 • Alikansioiden raju karsiminen. Lähtökohtana voisi pitää, että on vain yksi osasto/aihe, kaikki muut alikansiot paitsi ko. aiheen hääpalvelut yhdistetään. Eli on vain yksi Hääpukeutuminen -osasto ja sillä sitten alikansio "Palvelut: juhlapukeutuminen" tms.
 • Paljon vanhoja ketjuja voidaan kyllä poistaa, mutta siinäkin on ongelmansa. Aika moni tämän alan aihe on melko iätön siinä mielessä, että on ihan turha tehdä joka vuosi täysin samoista aiheista täysin samanlaisia ketjuja, jos vanhassakin on kuitenkin pääosa asioista vieläkin ihan relevanttia. Samoin täytyy ottaa huomioon se, että hakukoneet suorastaan rakastavat noita vanhoja ketjuja. Toki kaikki yhden viestin ketjut, päivämääriin sidotut aiheet yms. voidaan ja kannattaa poistaa.
 • Ongelma todellakin on se, että siinä viestissä näkyy se aloitusaika ja jos se on vuosia vanha, niin moni ihan varmasti epäröi siihen kirjoittamista, vaikka 10 viimeistä sivua olisi tältä päivältä. Täytyykin kysellä, josko sen aloituspäivän saisi piiloon yhtä helposti kun saatiin nuo profiilin viestimäärät. Itse ketjun sisällä olisi taas kaikki päivämäärät ja ihmiset saisivat sitten ketjun avattuaan päättää itse, onko sisältö edelleen relevanttia.
 • Uusien viestien pää saadaan helposti auki, mikäli löydän jokaiselle osastolle myöhemmin oman moderaattorin, jolle ko. aihe on yhtään läheinen/kiinnostava. Minulle tulee jo pelkästään lehdistötiedotteita monta viikossa, joista kaikista saisi mielenkiintoisia aiheita eri osastoille. Lisäksi jokaisella osastolla täytyy olla heti alussa oikeasti mielenkiintoinen (ja muitakin kiinnostava) gallup, niihin haluaa kaikki vastata :) Itse voin ottaa pari aluetta hoitooni, mutta pääosin täytyy tehdä niin, että yksi moderaattori yhtä/kahta osastoa kohti pystyy helposti ja pienellä vaivalla 'tuottamaan' sen aiheen/kaksi/viikossa omalle osastolleen. Ziljoonan alikansion poistaminen tulee jo itsessään aiheuttamaan parannusta jäsenten kirjoitusintoon.
 • Kun nyt jo poistetaan kaikki saman aiheen alikansiot, niin olisiko tuolla sellaisia isompia aihepiirejä joita voisi yhdistää? Eli ei tyydyttäisikään pelkästään alikansioiden yhdistämiseen, vaan yhdistettäisiin joitakin pääaiheitakin toisiinsa tai tehtäisiin kokonaan uusi aihealue, jonka sisään yhdistettäisiin useampia nykyisiä pääaiheita? Olisiko tuolla sopivia tähän?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisiko noiden vanhojen ketjujen kohdalla mahdollista poistaa kaikki alkupään vanhat viestit ja jättää vain uudet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 tunti sitten, Margot said:

Olisiko noiden vanhojen ketjujen kohdalla mahdollista poistaa kaikki alkupään vanhat viestit ja jättää vain uudet?

Ei ole. Ensimmäinen viesti täytyy aina jättää, tai muuten siitä ketjusta katoaa vanha otsikko ja samalla hakukoneiden indeksointi, eli sitä ketjua ei sitten ole oikein olemassakaan.

Minähän olen joillakin osastoilla tehnyt niin, että olen jättänyt ensimmäisen viestin mutta sen jälkeen poistanut kaikki ennen 2014 kirjoitetut viestit siitä välistä. Näin tehden ensimmäinen viesti jää = otsikko ei sekoa + hakukonenäkyvyys jää. Siitä välistä vaan lähtee pois vuosien vanhentuneet viestit ja kaikki jäljelle jäävät ovat edelleen ajankohtaisia.

Tuokaan ei vaan poista sitä uuden jäsenen empimistä, että viitsiiköhän tuota ketjua edes aukaista, koska se näkyy olevan aloitettu jo 2001....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asiasta äskeiseen, ainakin Häiden jälkeen ja Toinen kerta toden sanoo voitaisiin yhdistää sopivan yhteisen otsikon alle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kirppisalue toimii alakerran puolella hyvin, vaikka myynti- ja ostoilmoitukset ovat samassa. Voisiko myös hääpuolella alueita yhdistää yhdeksi isoksi kirpputoriksi niin, että osto- ja myynti-ilmoitukset olisivat saman kategorian alla?

Eräällä toisella palstalla omaan ketjuun kauppa-alueella on mahdollista liittää kuvake, joka kertoo millainen ilmoitus on kyseessä. Saako tänne samantyylistä? Tämän perusteella erilaiset ilmoitukset erottuisivat helposti toistensa joukosta.

549dt2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksinkertainen on kaunista:

 • Vihkiminen (vihkipaikat, siviili- ja kirkkovihkimiset, vihkiminen ulkomailla, vihkimisen lainsäädäntö kuten esteidentutkinta jne., vihkiseremonian ohjelmanumerot ja musiikki...)
 • Hääjuhla (juhlapaikat, tarjoilut ja pitopalvelut, hääjuhlan ohjelma ja musiikki, juhlapaikan koristelu jne.)
 • Sormukset, vaatteet ja asusteet (kihla- ja vihkisormukset, muut korut, hääparin, kaasojen, bestmanin, morsiuslasten jne. pukeutuminen, kimput...)
 • Yleiset hääaiheet (askartelu ja teemat, kosinta ja kihlaus, nimenmuutos- ja muut lakiasiat, polttarit jne...)
 • Häiden jälkeen (häämatkat, jälkiviisastelut, toinen kierros...)
 • Päiväkirjat ja verkostoituminen (myös paikkakunta- ja hääpäiväketjut)
 • Kaasojen ja bestmanien oma alue
 • Palvelut (palveluntuottajien sponssialue ja omia ketjuja, keskusteluja ja tiedusteluja varten. Kuten esim. MuroBBS:n sponssialueet)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja siis tossa ideana se, että kaikkiin riittää jatkuvasti kirjoitettavaa eli uusimmat viestit on aina oikeesti tuoreita, eikä kuukausia vanhoja kuten nyt kun alueita ja alaosastoja on liikaa. Eikä pitäis olla vaikeeta löytää oikeeta osastoa. Tai varmaan tätäkin vois vielä selkeyttää, tarvittaessa esim. yleiset aiheet vois jakaa alaosastoihin mut harkiten, ettei niitä sit taas tuu liikaa.

Mun pari penniä.

Muoks. vielä: tuosta alaspäin sit vaan tollanen frun ehdottama yksinkertaistettu kirppis ja sit alakerta. Vain rouville tarkotetun osion vois poistaa, varmaan myös sisäpiirin. Ku eiks ne oo ihan kuolleita ja nekin pari hassua viestiä on vaan pois näkyvämmiltä osastoilta? Ja siis järjestys olis joku fiksumpi, en jaksanu vaan noita pallukoita alkaa viestikentässä siirteleen. Esim. yleiset heti alkuun, kun siinä on paljon häitä edeltäviä aiheita.

Edited by Tinttara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siinäpä sitä tulikin kattavasti @Tinttaran viestissä, kannatetaan ja jotain samantyylistä mulla oli alun perin mielessä.  :) Etenkin palveluntarjoajien omalle alueelle peukkua. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tinttaran ehdotus on hyvä, mutta tuo Hääjuhla ja Yleistä -osastot ovat edelleen vähän päällekkäisiä. Ainakin askartelun voisi siirtää hääjuhlan alle. Yleistä -osiossa voisi olla yleistä ja kihlaus ja lakiasiat ja miksei vaikka polttaritkin. Joku "ennen häitä" - "häiden aikana" - "häiden jälkeen" -tyylinen jako, ei toki noilla nimillä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo yleisten sisältöä vois tuosta vielä jotenkin karsia. Mutta askartelu ei mun mielestä mee kutsu- ja std-kortteineen ja kirkko-ohjelmineen hääjuhla-otsikon alle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yritysten ketjut on parasta pitää itse aiheketjujen alikansioina. Omaksi osastoksi tungettuna niissä ei käy kukaan, eikä ne ole hyvin tarosalla sellaiselle kävijälle, joka etsii nimenomaan tietoa jostakin tietystä hääalasta. Henkilö, joka saapuu foorumille lukemaan vaikka hääkuvauksesta, on erittäin todennäköisesti kiinnostunut myös saman alan palveluista. Kun ammattilaisten ketjut ovat siinä samassa, ihan lähellä, niin kynnys mennä niitä lukemaan on huomattavasti matalampi kuin erikseen rullata jonnekin tuhannen osaston alapuolelle ja sieltä sitten taas erikseen etsiskellä valokuvaajat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tätä lueskellessa tuli mieleen että voishan ne ikivanhat ketjut laittaa vaan lukkoon? Sitten voi aloittaa uutta pohditaa samasta aiheesta halutessaan ihan uuteen ketjuun, mutta vanhat viestit säilyisi tallessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tinttara tiivistikin hyvin :)

Itekin mietin noita joku päivä ja sillai pienellä vaivalla tulin sellaseen tulokseen, et Hääpäiväosasto, Hääpaikkakuntapalsta sekä Hääjuhlapaikat- ja tilat vois yhdistää Häävalmistelujen alle (vaikka ne on isoja kokonaisuuksia, niin keskustelu on aika kuollutta). Pukeutuminen, Sormukset ja korut sekä Kauneus ja terveys häissä jonkun yhteisen otsikon alle. Ohjelma häissä, Musiikki juhlissa sekä Ruoka ja juoma sekä pitopalvelut Hääjuhlan alle.

Tiivistämisen ongelma on se, että tuleeko liian isoja kokonaisuuksia. Jaksaako niitäkään kukaan sitten selailla, jos aiheita on miljoona sivua. Et siinä mielessä alaotsikointikin vois olla jees.

e. Hätäpäissäni sain siis aihealueet:

Yleistä hääkeskustelua

Kihlautuminen

Hääpäiväkirjat

Häävalmistelut

Hääparin avustajat

Polttarit

Pukeutuminen, sormukset, kauneus ja terveys (joku kiva otsikko näille :P)

Kukat ja muut koristeet(?)

Valokuvaus ja videointi

Vihkiminen

Hääjuhla

Häiden jälkeen

 

Edited by Sourpuss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuossa etusivulla kun on nuo kaikki aihealueet, niin ainakin omalla tietokoneella sivu heittää koko ajan ihan alas, tuohon kohtaan missä on "Meistä" -infoa.

Pitää olla nopea klikkauksissaan että pääsee haluamalleen aihealueelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0