kuka kohottaa tervetuliaismaljan?


suklaasydan

Recommended Posts

  • Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me pidetään puhe itse. Mutta se ei olekaan onnittelupuhe, vaan todellakin tervetulopuhe. Nostetaan siis malja klo 13 ja siinä halutaan toivottaa vierailla mukavaa päivää ja kiittää siitä, että tulivat paikalle. Kerrotaan vähän päivän ohjelmastakin. Sit vasta mennään vihille klo 13.30. Ja vihkimisen jälkeen ei puheita eikä onnittelujonoja eikä mitään, ennen kuin vasta kahvin jälkeen on kaikilla halukkailla tilaisuus puhua. Ja niitä puheita riittää.... :girl_impossible:

Me pidetään puhe itse siksi, että meistä tuntuu niin vahvasti, että koska ollaan itse pyydetty ja haluttu kaikki vieraat paikalle, me myös halutaan heidät itse toivottaa tervetulleiksi. Plus tietty siks, että koska ei olla vielä naimisissa kun maljaa nostetaan, niin olis vähän hölmö kenenkään toivottaa onnea. Mutta me haluttiin, että tilaisuus alkaa tervetulopuheella eikä vihkimisellä (etenkin kun vihkiminen tulee olemaan se yksinkertainen 15 min. ilman mitään erityisjuttuja).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Me pidettiin myös tervetulopuhe itse ja saatiin paljon kiitosta siitä. Se kuulemma rentoutti tunnelmaa ja teki meistä hääparina helposti lähestyttävämmän. Ainoastaan jos hääpari on todella nuorta ikäluokkaa, sopisi mielestäni, että vanhemmat sanovat tervetulosanat. Miksei myös kaaso/bestman mutta henk.kohtaisempi puheesta tulee jos puhujana on hääpari.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tämä tuottaa jo hieman päänvaivaa. Oma isäni on kuollut ja en usko että appivanhempani haluavat pitää puhetta enkä sitä edes halua. Kaasot pitävät oman puheensa myöhemmin, bestman ei halua puuhenvuoroa missään vaiheessa. Joten ei taida paljon jäädä vaihtoehtoja kuin pitää puhe itse...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Tulimme juhlapaikalle viimeisinä (odotimme tietoa, että kaikki ovat paikalla kirkon jälkeen).

Siellä ihmiset odottivat meitä sitten maljojen kanssa valmiina ja äitini johdolla skoolasivat meille.

Äitini piti siis tervetuliaspuheen samalla. (lyhyt ja ytimekäs.. Toivotti vieraat tervetulleiksi ja kertoi mitä seuraavaksi tapahtuu. Sen jälkeen ohjemanveto vastuun ottivat siis kaasomme ja bestmanimme)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä varmaan sulhasen isä pitää puheen. Hän on sellainen esiintyjätyyppi ja muutenkin puheidenpitäjä, joten tuntuisi tosi luontevalta jos hän toivottaisi vieraat tervetulleiksi. Ei tosin olla kysytty vielä, mutta luultavasti ottaa tehtävän vastaan hyvillä mielin. Kaasot ja bestman saavat sitten sen jälkeen ottaa vetovastuun. Minun isä ei tule häihin ollenkaan (emme pidä yhteyttä, vanhemmat eronneet 20v sitten) ja äitini ei ole ollenkaan puheidenpitäjätyyppiä. 

 

Olisi kyllä kiva jos kuitenkin lähisukulaiset esiteltäisiin. Sopisiko se nimenomaan juuri tähän tervetulomaljan yhteyteen? Ensin toivotellaan tervetulleiksi, nostetaan malja ja onnitellaan. Sitten esiteltäisiin esimerksiki minun äiti ja veli, ja he voisivat sanoa pari sanaa. Sitten sulhon äiti ja äitipuoli ja velipuoli ja he vuorostaan voisi sanoa pari sanaa. 

Kuulostaako hassulta? Onko muilla miten tehty tällaista esittelyä?

Link to comment
Share on other sites

Meillä on vielä päättämättä kuka kohottaa tervetuliasmaljan.. Kaasot ovat rohkeita ja aina hyvä vaihtoehto, mutta ajattelin ehdottaa tätä myös omalle äidilleni tai ujohkolle bestmanille, joka ei välttämättä ehkä myöhemmin tahdo puhetta pitää. Mietin Giulivan tapaan tuota lähisukulaisten esittelyä..?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Minun isäni kohotti tervetuliaismaljan meillä. Meillä se koko homma nyt meni vaan vähän pipariksi kun etukäteen oltiin siis ties kuinka kauan puhuttu siitä että joo, isän hommahan tuo on, mutta sitten loppujen lopuksi isä olikin päättänyt ettei hän haluakaan sitä puhetta pitää. Oli sitten bestmanille tästä ilmoittanut, bestman sitten taas vuorostaan ilmoitti asiasta mulle tyylillä että "sun isäs ei sit kohotakaan sitä maljaa vai?" ja kun minä tietenkään en ollut asiasta tietoinen niin ilmoitin bestmanille että kyllähän kohottaa, se on jo sovittu. Isä-raukan ilme oli kyllä aika näkemisen arvoinen kun bestman sitten kaikesta huolimatta ilmoittikin että "morsiamen isä nostaa nyt tervetuliaismaljan". Isä oli hetken ihan hiljaa ja sitten se vaan sanoi "jaa... tämä tuli nyt kyllä kovin yllättäen". :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 months later...

^ Meillä mennään varmaan aika samoilla linjoilla :) Sulho tuskin haluaa ja mä itse taas en halua, että sulhon vanhemmat pitäisi puhetta kun eivät millään lailla osallistu häiden järjestämiseen. Omat vanhempani eivät tule juhliin lainkaan.

Pitää varmaan ruveta hahmottelemaan puhetta :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...