Jump to content
Naimisiin.info

kuka kohottaa tervetuliaismaljan?


suklaasydan

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me pidämme sulhasen kanssa tervetulopuheen ja samalla kiitämme vieraita saapumisesta ja kohotamme maljan 'hauskalle illalle'. Muut puheiden pitäjät (vanhemmat ja avustajat) voivat sitten omissa puheissaan nostaa meille maljan jos haluavat.

Maksamme häämme pääosin itse, mutta ei sillä sinänsä tässä ole väliä. Mutta me järjestämme häät, kutsumme vieraat ja toimimme illan isäntänä ja emäntänä (ja seremoniamestari on 'juontaja'). Siksi tuntuisi tosi oudolta, että joku muu toivottaisi meidän vieraamme tervetulleiksi, mehän vieraat olemme paikalle kutsuneet. Ja vähän hassuahan se on, kun joissain häissä hääpari itse ei sano mitään illan aikana, vaikka voihan hääpari pitää puheen toki myöhemminkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 6 months later...
  • 3 weeks later...

Meillä minä ja mies olemme kutsuja. Jotenkin emme silti osaa kuvitella itseämme pitämässä minkäänlaista tervetuliaispuhetta. 

 

Isäni on ilmaissut toivomuksensa siitä, ettei hänen tarvitsisi puheita pitää - ei siis ole sellaista puheenpitäjätyyppiä. Samaten sulhon isällä. 

 

Koska kuitenkin haluaisimme jonkun sanovan tervetuliaismaljojen kohdalla jotain lyhyttä ja ytimekästä ja koska jostain syystä molemmat kuvittelen tämän puhujan olevan mies, jää vaihtoehtoja oikeastaan vain yksi; bestman. Hänkään ei mikään suupaltti ole, mutta on luvannut tuon annetun tehtävän hoitaa ja hyvä niin :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Miedän häissä tervetulomaljan kilisti me hääpari itse. Puheet pidettiin ennen hääkakkukahveja (moriamen isä, sulhasen äiti, sulhanen, bestman). Itse myös vierastamme puheita, niikuin vähän puheiden pitäjätkin, silti tuntui mukavalta kun lyhyet puheet ja sanat tulivat suoraan sydämestä tärkeiden ihmisten sanomina :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä seremoniamestari nosti häämaljan. Bestmania ei erikseen ollut, ja isä piti puheen myöhemmin. Omasta mielestä olisi tuntunut hullulta kohottaa itse malja itsemme kunniaksi, mutta toisaalta kuten se aiemmissa viesteissä ilmaistiin, kyseessähän olisi ennemmin silloin tervetulomalja, jolloin se kuulostaisikin ihan luontevalta tervetulotoivotusten kera.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Osannut yhtään edes ajatella tämmöstä asiaa :D

Mutta heilahtaa tästä nakki bestmanille, jos sulhasen äiti tulee juhliin niin saa sitten jossain vaiheessa jokusen sanan sanoa (ja ei varmaan jää edes muutamaan sanaan, sen verran puhelias nainen kysessä. Ja kun minun vanhempiahan ei sinne kutsuta kun ei tulisi itse bilettämisestä siinä tapauksessa mitään)  :girl_haha:

Muokattu: , käyttäjä: DaughterOfTheMoon
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...