Jump to content
Naimisiin.info

Häävieraittenne pukeutuminen


Nanshe

Miten häävieraat pukeutuivat   

5 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Miten häävieraanne olivat pukeutuneet?

Emme halunneet etukäteen kieltää mitään tai rajoittaa ihmisten valintoja liikaa, joten ohjeeksi olimme antaneet vain että pukeutuminen saisi olla juhlavaa. Jäin sitten ihmettelemään, miksi muutama naisvieras saapui paikalle todella arkisissa asuissa ja toiset pukeutuivat kokomustaan mekkoon. Eräs näistä arkisista pukeutujista on vielä käynyt todella monissa häissä lähiaikoina, joten olisin luullut, että hänen kaapistaan löytyisi jotain vähän juhlavampaa. Kokonaisuuden kannalta vieraiden pukeutumisella ei ole mitään väliä, mutta kuitenkin mietityttää, millä asenteella nämä kaverit suhtautuivat häihin tai minkä verran he meidän juhlia edes arvostivat, jos tuollainen pukeutuminen on heidän mielestään asianmukaista. Miehillä sen sijaan olikin hienosti puvut päällä.

Muokattu: , käyttäjä: Nanshe
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meidän pukukoodi oli niin vapaa, että melkein mitkä tahansa ehjät ja puhtaat vaatteet sopivat siihen oikein hyvin. Onnekseni kukaan ei tullut sortseissa, vaikka kuuma päivä olisi siihen mahdollisuuden tarjonnut. Meillä miesten pukeutuminen vaihteli verkka-asusta (uusi ja yllättävän tyylikäs, tiedettiin tästä myös etukäteen ja sille siunaus annettiin) perinteiseen pukuun taskuliinoineen ja naisten pukeutuminen arkivaatteista juhlamekkoon. Meillä ohje oli, että kukin saa pukeutua parhaaksi katsomallaan tavalla ja samalla kerrottiin, että mies jättää kravatin ja puvun takin kotiin, mikä itsessään antoi osviittaa tietystä epävirallisuudesta.

Link to comment
Share on other sites

Meidän häissä ei ollut mitään pukukoodia, koska se ei kuulu intialaisiin tapoihin, emmekä edes lähettäneet kutsuja. Olin jo ennen häitä tietoinen, että paikallisiin tapoihin ei kuulu pukeutua hienosti, mutta kyllähän se vähän häiritsi tällaista suomimorsianta, että monet miehet tulivat paikalle farkuissa - joko kulahtaneissa tai jos oikein olivat panostaneet, jopa uusissa sellaisissa - ja t-paidoissa tai collegepaidoissa :wacko: Jotkut miehet sentään olivat saaneet vedettyä kauluspaidan päälleen. Kokonaisuuden kruunasivat usein ah-niin-ihanat pölykerroksen peittämät varvassandaalit. Kaikki naisvieraat olivat poikkeuksetta laittaneet päälleen parhaimman sarinsa/lehengan/salwaarin, ja siksikin on outoa, että miehet ovat niin eri paria vaimojensa ja muiden naisten rinnalla. Ainoa poikkeus oli mieheni veli, joka oli pukeutunut asuun, jota yleensä vain sulhanen käyttää :girl_impossible:

Mutta maassa maan tavalla, minkäs teet :D Meidän suomalaisiin häihin tulee kyllä pukukoodi, luultavasti tumma puku (tai ei puku sinänsä ole pakollinen, siistit housut ja kauluspaita ja juhlavat kengät riitttää). Toivon, että mieheni myös selventää kohteliaasti kaikille intialaisille kavereilleen, että meidän häihin ei kymmenen vuotta vanhoissa huppareissa pääse ;) 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...