Jump to content
Naimisiin.info

Oulun seutu


Hilla_78

Recommended Posts

Hei kaikille!

Vihdoin budjetit laskettu eli säästösuunnitelman myötä vuosi ja kuukausi päätetty. MUTTA: milloin pitäisi alkaa TOIMIA paikkojen varausten suhteen, jos menee naimisiin elokuussa 2008? Riittääkö vuosi ennen? Ruukaatteko jopa 1-2 v ennen varailla paikkoja? Miten muuten kirkkojen kanssa, eivätkö ne ota varauksia vastaan aina vasta joskus ed-vuoden lopussa tai ko.vuoden alussa? Auttakee pientä noviisi-parkaa  :-?

Kirkkoja voi tosiaan varata vasta aikaisintaan edellisen vuoden lopussa, mut kirkot hoitaa useita vihkimisiä päivässä, et jos kellonajan kanssa ei ole kauhean tarkka, niin varmasti on helppo saada haluamansa kirkko, haluamalleen päivälle.

Juhlapaikkoja ja pitopalveluita kannattaa ruveta varaamaan jo vuosi etukäteen, aikaisemminkin voi olla liikkeellä, sillä suositut juhlapaikat ja pitopalvelut menevät kyllä aika nopeasti ja elokuu on kuitenkin vielä aika vilkasta hää aikaa.

Pienempien juttujen kanssa ei ole niin kiire, mutta kannattaa olla ajoissa likkeellä, jotta saa mitä haluaa. Hintoja varsinkin voi kysellä jo hyvissä ajoin ja aika monet tahot tekevät alustavia varauksia, jotka eivät vielä sido mihinkään ja asiaan voi palata myöhemmin.

Tässä nyt jotain ajatuksia, toivottavasti näistä on apua  :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Me saatiin varattua Oulujoen kirkko n 1,5 vuotta ennen hääpäivää, näin on monella muullakin mennyt. Häät siis elokuussa ja kirkko varattiin edellisen vuoden helmikuussa. Tuomiokirkko sitten asia erikseen, eli vasta marraskuussa voi varata seuraavalle kesälle.

Ja juhlapaikka varattiin samaan aikaan, emmekä olleet edes ensimmäisten joukossa kesälle -06.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on varattuna Terva-Toppilan kartano Tammikuuksi 2007. Rakastuin paikkaan kyllä välittömästi kun siellä käytiin. Miljöö ei ehkä ole kaunein kun on turvevoimala vieressä, mutta ei se takapihalle näy. Ja kartano sinänsä on sisältä todella kaunis.

Siellä on tosiaan vuokrattavana erikseen kartanon puoli ja sitten Jazz -vintti, joka on auki kesäisin. Kannattaa huomioida kesähäitä suunnietellessa, että VUOKRAAVAT MOLEMPIA TILOJA YHTÄ AIKAA, eli samassa pihapiirissä voi olla samaan aikaan kahdet häät. Näin kävi tuttavalleni viime kesänä ja sekaannuksia pääsi syntymään esim. kuljestusten kanssa (kenelle se limousine nyt sitten olikaan?!)

Link to comment
Share on other sites

Guest Laura(Guest)

Moi!

Kuinka aikaisin olette varanneet juhlapaikan? Meitä kiinnostaisi lähinna Hannuksen piilopirtti tai Helmen pirtti. Eli lähellä Liminkaa olevat paikat. Ja kuinka aikaisin Limingan kirkon voi varata? Kiitoksia vastauksista  :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Murunen (ei kirj.)(Guest)

Hei Laura,

juhlapaikkoja voi yleensä varata jo hyvinkin paljon ennen häitä. Esim. Hannuksen piilopirttiä on jo varattu kesälle 2007.. Itsekin juhlimme siellä, mutta tänä kesänä. Ota ihmeessä yhteyttä mahd. pian juhlapaikkoihin, sillä ne todellakin menevät (valitettavasti) todella paljon aikaisemmin. Limingassa on myös Joutsenkartano ja Liminganlahden luontokeskus Villilintu (en ole aivan varma noista nimistä). Lisäksi tietty Helmen pirtti ja Hannuksen piilopirtti ovat siellä päin.

Murunen (ei kirjautuneena)

Link to comment
Share on other sites

Kuinka aikaisin olette varanneet juhlapaikan?

Me varattiin elokuussa 2005 olleisiin häihin juhlapaikka syyskuussa 2004. Bileet olivat siis Johteenhovissa. Olisi pitänyt kylläkin olla huomattavasti aikaisemmin liikenteessä, sillä enää kolme kesäviikonloppua oli tuolloin vapaana; yksi toukokuussa, juhannus ja sitten tuo meidän 13.8. Eli rohkeasti vain kyselemään AJOISSA paikoista. Itse silloin kyseltiin useista paikoista ja kaikissa tuntui olevan yhtä täyttä yli vuotta aikaisemmin  :-/

Link to comment
Share on other sites

Salmerannan valkoiseen taloon mahtuu muistaakseni max 90hlö(tai sinne päin...), mutta paikan omistajat auttavat mielelään (tai jopa  hoitavat puolestasi?) teltan vuokraamisen pihalle, johon mahtuu ainakin toinen mokama lisää. Punaista taloa ei kuulemma käytetä juhlatilana olleskaan. Pieniin häihin Salmenranta on ihanteellinen, varsinkin keski-tai loppukesästä!

Link to comment
Share on other sites

Me käytiin katsomassa Salmenrantaa kun hääpaikkaa mietittiin. Ja täytyy kyllä sanoa, että 90 hlöä tuntuu aivan liian paljolta. Tai ainakin iso teltta silloin tarvitaan. Alakertaan mahtuu ehkä vähän päälle 30. Ja juoksevan veden puute on kyllä ainakin minusta häissä iso miinus :-/. Lisäksi paikka ei vakuuttanut luonnossa läheskään yhtä kauniilta ja hyväkuntoiselta kuin kuvissa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä on varattu häihimme Varjakan kartano Oulunsalosta elokuun -06 lopussa pidettäviin häihimme. En ole löytänyt täältä kovin paljon tietoa paikasta. Eli onko jollain kokemusta juhlista tai muista tilaisuuksista siellä? Miten juhlat sujuivat? Minkälaista ruoka oli? Miten palvelu pelasi? Kaikki tieto otetaan ilolla vastaan!

Link to comment
Share on other sites

Olen ollut yksissä häissä Varjakassa. Ruoka siellä oli ainakin tosi hyvää.. ja palvelu

pelasi. Morsian oli hyvin tyytväinen jälkikäteen.

Se pihassa oleva tanssikatos oli ihan kiva, ainoa vain että silloin (kesäkuun alku)

oli tosi kylmä ja mereltä vielä tuuli kovasti, niin lämpöpuhaltimet (oli vissiin paikan)

olivat tarpeen. Se ehkä vähän ketutti kun kaikki ei mahtuneet syömään samaan tilaan.

Kaikki ohjelma tapahtui kuitenkin siellä katoksessa niin sillai ei jäänyt mittään

näkemättä. tosi tunnelmallinen paikka se on kyllä!

Link to comment
Share on other sites

Guest vierailija(Guest)

Onko kukaan pitänyt häitään tai ollut vieraana joutsenkartanossa limingassa?

Kävimme eilen tutustumassa paikkaan ja ihatuttiin itse navetan vinttiin. ruokailu ja kahvittelu on päärakennuksessa mutta iltapalan sai tarjoilla vintissä. tunnelmallinen paikka kaikenkaikkiaan. onko ollut toimiva tuo kahdenpaikan järjestely?

hirveästi ei ole vaihtoehtoja jäljellä kun kaikki paikat on jo varattu heinäkuulle 2007.

ideoita otetaan vastaan mistä vois löytyä näiden tavanomaisten paikkojen lisäksi muita paikkoja oulun seudulta. häävieraita pitäis mahtua reipas sata.  

Link to comment
Share on other sites

Vierailija, yritin löytää netistä kuvia tuosta Joutsenkartanosta varmistuakseni, että puhutaan samasta paikasta, mutta en löytänyt. Olen siis ollut yksissä häissä todennäköisesti juuri tuolla. Ihan kiva paikka oli, päärakennus vähän "laitosmainen", mutta navetan vintti tosiaan erittäin tunnelmallinen. Siirtyminen tansseihin vintille sujui ainakin ihan ongelmitta, samassa pihapiirissä kun ovat. 100 hlöä mahtuu varmasti hyvin.

Vintillä ollessamme taisi joku allergikko saada oireita heinän tms. pölystä, mikä ehkä kannattaa ottaa huomioon, jos paljon allergisia on juhliinne tulossa.

Mutta kaiken kaikkiaan tilat olivat kyllä mielestäni oikein hyvät verrattuna esim. moniin Oulun paikkoihin!  

Link to comment
Share on other sites

Mä olen ollut yksissä häissä Joutsenkartanossa ja aluksi varasimme paikan omiin häihimme, mutta vaihdoimme kuitenkin meille sopivampaan. Joutsenkartanoo on minusta hyvä paikka häille ja hinta-laatu suhde on kohdillaan! Varsinainen ruokatila vaikuttaa laitosmaiselta, mutta on aivan eri näköinen juhlakoristeineen. Asiota hoitava henkilö (Irene Kenttälä) vaikutti erittäin tarkalta tyypiltä, joten kaikki varmasti pelaa. Siirtyminen navetan vintille ei tosiaankaan ole ongelma, mukava välillä vähän liikkua. Ja navetan vintti on ihanan tunnelmallinen hääjuhlille, suosittelen!

Link to comment
Share on other sites

Guest vieraillija(Guest)

kiitoksia vastauksista jodie ja gerbera75. kyllä nyt näyttää siltä että siitä tulee meidän hääpaikkamme. mies ainakin innostui häistä paljon enemmän ku aikasemmin. suunnitelee kaikenlaista somistetta. ;)

ruokatila on tosiaan vähän laitosmainen mutta kyllä varmaan koristelulla saa paljon aikaiseksi siihenkin tilaan. pitää tuoda vähän sitä navetta tunnelmaa myös sinne sisälle.  :)

Tuota olen joo myös miettinyt että miten heinänuhaset kärsii siellä mutta onneksi ei ole kuin pari jotka siitä kärsivät ja saavat pidettyä kurissa lääkkeillä helposti. mutta täytyy muistaa varoittaa vieraita että osaavat sitten varautua.

Link to comment
Share on other sites

Moi!

Mulla meinaa olla vähän ongelmia tämän nettisysteemin käytön kanssa, mutta kokeillaan nyt laittaa viestiä.... :) Vasta-alkaja, tänään löysin tän sivun eka kertaa...

Kiinnostais nuo valokuvat Koivuhaasta. Olen itse asiassa käynyt paikan päällä, mutta sulho ei ollut mukana eikä minulla kameravehjettä mukana. Saisi sulhollekin paikkaa kuvilla esiteltyä, kun ei ole oikein mahdollisuutta päästä pian uudestaan katsoman paikkaa yhdessä... Onnistuisko saada noita kuvia jotenkin sulta? Olisin iki kiitollinen!!!! Suunnitteilla häät kesällä 2007, aloitin tänään suunnittelun:) 8-)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...