860 viestiä aiheessa

Kiitos krysanteemi!!  ;)  isäpappa olikin sitten väärin arvioissaan noissa pöytämitoissa (hän oli se joka unohti mittanauhan kotiin  :-/) ja arveli pöytiä jonkin verran kapeimmiksi..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

:-XMeillä oli häät viikko sitten Kehvonsalon kartanolla  :-X

Häät onnistuivat loistavasti: ruoka oli todella maukasta, tarjoilu pelasi ja vieraat viihtyivät.

Ruokien, boolien ja muiden juomien hintoja piti toki kysellä useaan otteeseen isännältä, mutta hinnat selvisivät lopulta, kun pyysimme tarjouksen parista eri vaihtoehdosta. Meillä oli alkoholitarjoilua: kuohuviinit, kahvi avec eli konjakki/likööri sekä boolia ja rantasaunalle tilattiin olutta. Kyselyissä on hyvä tietää, että kartanon emäntä hoitaa ruokapuolen ja isäntä juomapuolen.

Häissämme bändi lopetti soiton puolilta öin. Jatkoimme tämän jälkeen makkaranpaistoa Kartanon pihamaalla grillikatoksessa. Kartanon majoitustalossa yöpyvien ystävien kanssa saunottiin aamuun asti kartanon rantasaunalla. Itse yövyimme kartanon pihamaalla olevassa ladossa :)

Itse ainakin tykättiin tosi paljon paikasta ja meidän juhla kyllä onnistui ihan loistavasti :-*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sorry kauheesti, Annoin aivan väärää tietoa  :-[

Ne Punttisilimän pöydän ei ookaan 100 * 120 vaan 80 * 125. En ymmärrä mitä se meidän hääsuunnittelija on mitannut, koska tällaiseen tulokseen me päästiin viime viikolla kun käytiin paikan päällä. Voi olla, että nuo 100 * 120 pöydät oli niitä noutopöydässä olleita, joita oli vaan muutama. Ärsyttää tällainen sähläys, kun se suunnittelija sano tuon meille vielä ihan faktana  >:( Toivottavasti tästä ei tullut kenellekään harmia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Katriz: Hienoa, että teillä oli onnistuneet juhlat. :) Olen iloinen siitä, osin myös siksi, että itsekin varasimme kartanon ensi keväälle häitä varten.

Paljonko teillä oli vieraita? Millainen teidän ruokalistanne oli ja jos saa kysyä paljonko tuli hintaa? Tuo saunomismahdollisuus on minusta aivan mahtavaa. Itsekin suunniteltu, että voisi kukkua ystävien kanssa pitkään yöhön/aamuun  :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Olisko teillä tietoa tai kuvia ruokoniemen leirikeskuksesta?

Sen verran että käytiin siellä pihassa kääntymässä... meidän innostus loppui siihen kun kymmenisen kilometriä tie oli sellaista perunapeltoa et hermot meni!  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juhlat Punttisilimässä on pidetty ja kokemuksia voin kertoa. Tässä jotain mitä tulee mieleen, mutta kyselkää lisää...

Paikka oli tosi ihana. Meillä oli tosi hyvä ilma koko päivän, joten istuimme paljon ulkoterassilla ja illalla tietysti saunoimme ja uimme. Tosi monet kehuikin just sitä, kun kahdeksan jälkeen sai jo vaihtaat farkut jalkaan ja olla rennosti koko illan.  ;D Mutta samalla paikasta sai myös tehtyä tosi nätin sisältä ja siellä olis voinut ihan yhtä hyvin pitää ihan perus-tanssihäät kaikkine koristeineen. Saunominen vaan oli hiukan enemmän meidän tyylistä  ;D

Joitakin puutteita paikassa oli. Henkilökunta tai siis se talonmies joka avaa ovet ei ollut oikein yhteistyöhaluinen. Kyllä se sitten kuitenkin tuli pariinkin kertaan avaamaan ovia, kun majoitustilojen ovet oli mennyt lukkoon. Niitten kanssa saa kyllä olla varovainen, sillä avaimia on vain yhdet ja lukot hieman risoja. Eli ei kannata luottaa siihen, ettei ne mene lukkoon tietyssä asennossa. Muutenkaan se talonmies ei oikein tiedä mistään mitään. Niillä ei vissiin ole mitään määrää, että montako mitäkin tavaraa pitäisi olla, eikä hommaa niitä lisää, vaikka jotain puuttuis. Mekin jouduttiin perjantaina ekana laskemaan kaikki astiat, tuolit, peitot ja tyynyt yms. ja hakemaan kotoa mitä puuttui. Onneksi meille ei tullut ihan 120 henkeä, joten suurinosa tavaroista riitti. Tässä muutamia, mitä oli aika niukasti...

Meillä oli vieraita noin 110 henkilöä ja samanlaisia puutuoleja ei tainnut juurikaan jäädä yli. Siellä on kyllä sellaisia toisenlaisia tuoleja ja selkänojattomia palleja lisäksi, mutta selkänojallisia varmaankin on yhteensä vain maksimissaan 120 hengelle. Pöytiä oli kyllä reilusti enemmän ja me käytettiin niitä myös sivupöytinä, joihin laitettiin vaan koristeita.

Shampanjalasejakaan siellä ei taida olla riittävästi. Olivat kuulemma just tuoneet niitä lisää, mutta ei niitä 120 ollut. Muutenkin kaikki astiat oli siellä aivan eri paria. Siis lautasia kolmea eri sorttia ja joissakin ajokoirayhdistyksen logojakin.  :-/

Tiskikone on siellä tosi hidas. Meillä oli emäntä ja neljä tarjoilijaa ja keittiössä oli koko ajan älytön kiire. Tiskit laahas pahasti perässä, kun tiskialtaallakaan ei oikein mahtunut moni tiskaamaan. Kannattaa ehkä varata yks tarjoilija ekstraa ihan vaan tiskaamiseen niin ohjelma ei ole niin paljoa siitä kiinni. Meillä onneksi ei ollut mitään tiukkaa ohjelmaa, joten pystyttiin ihan hyvin ootteleen vähän aikaa kakkua ja kahveja. Illalla tarjoilijoita jouduttiin kuitenkin pitämään hiukan pidempään kun mitä oltiin suunniteltu just tiskin takia.

Mää epäilin, että vessojen kans tulee ongelmia, kun niitä ei ole kuin yhdet kummallekin + huussit. Ei niissä sitten ollutkaan mitään ongelmaa kun ihmiset vissiin kävi ihan kiltisti myös huusseissa. Vain naisten vessan peilille tuntui olevan paljon ruuhkaa  :D Ehkä sinne kannattais ottaa yks seinäpeili vaikka siihen eteiseen niin sekin toimis vähän paremmin. Meillä saattoi kuitenkin auttaa se, että suurin osa jäi paikan päälle yöksi, joten ne kävi puuteroimassa mökeissään.

Nyt ei tule muuta mieleen. Toivottavasti muillakin on tuolla yhtä ihanat häät kuin meillä ja toivottavasti näistä vinkeistä oli apua. Paikka on aika kallis, joten vaatikaa siihen hintaan myös jotain!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on suunnitteilla häät vuodelle 2009 joko helmikuussa tai syyskuussa. Vieraita on tulossa n. 100-150. Kirkko varataan Nilsiästä, mutta Nilsiän lähellä ei Tahkon lisäksi taida kovin hirveästi olla vaihtoehtoja juhlapaikalle. Kivennapa ei kiinnosta, mutta Punttisilimä alkaa vaikuttaa erinomaiselta ratkaisulta.

Jos joku tietää Nilsiän läheltä sopivia juhlapaikkoja, niin kertokaa toki. Koulumaiset paikat eivät tunnu hyvältä, Gasthaus Lastukosken tapaiset siis.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eisu:  :) Punttisilimä on melko lähellä Nilsiää mutta kuitenkin Siilinjärven puolella. Ihana tunnelmallinen paikka, mielestäni sopii sekä kesä- että talvihäihin. Mekin mietittiin ensin myös Nilsiän kirkkoa, joka olisi ollut lähempänä  Punttisilimää (joka siis meidän juhlapaikka) mutta lopulta kuitenkin mennään mun kotikirkkoon kauemmas Riistavedelle. Sulho on alunperin nilsiäläinen..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oltiin muutama viikko sitten todella tunnelmallisessa paikassa häissä. En tiedä mitä paikkaa sen on, mutta vihkiminen oli Nilsiän kirkossa.

Paikka on siis Rissalan kievari. Oli n.30km Nilsiästä. Kilometrit voi kyllä heittää, et ei kannata ihan faktana ottaa...

Mut aivan ihana paikka! Suosittelen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rissalan kievari on kyllä melko kiva paikka, mutta ei kovin isolle porukalle. Ruuat ja muut taitaa täytyä ottaa sieltä. Rissalan kievari sijaitsee Säyneisissä Viitaniemessä. Nilsiästä tulee suunnilleen tuo 30km, samoin Riistavedeltä.. http://www.finntravel.net/rissala/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ystävän häitä järkkäilemässä ja vieläkin törmäsin samaan ongelmaan kuin omien häidenkin kohdalla. Eli ainakin Kuopion seudulla on hyvin rajoitetusti saatavilla juhlatiloja, joihin saa kilpailuttaa pitopalvelun  :-/ Toki on olemassa nuorisoseurantaloja, mutta ne eivät oikein hivele esteettistä silmää muovituoleineen ja jalkapallokenttäpihoineen.... Onko Ystävyydenmaja ja Punttisilimä todellakin ainoat suht. nätit vuokratilat Kuopion seudulla!!??? Siitä on vuosia kun Kuopiossa olen asunut, joten olisin kiitollinen kaikista juhlatilavinkeistä, joihin voi siis itse hankkia pöperöt ja juomingit.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mimuli, en määkään ole löytänyt muita paikkoja kuin ystävyyden majan ja punttisilimän.

Ainoa tarkistamisen arvoinen juttu ois Pöljällä oleva hirvestäjien tms. maja. Siellä on pidetty paljon juhlia, mutta pari vuotta sitten, kun etsittiin juhlapaikkaa, se oli tosi huonossa kunnossa. Silloin ne oli tekemässä pihaan uutta sauna/kokoustilaa ja ymmärtääkseni aikoivat seuraavaksi rempata itse päärakennuksen.

Paikka on Pöljän huoltoaseman takana olevan järven toisella rannalla ja siis majoituksen voisi kenties järjestää osalle viitostuvilla. En nyt muista niitten yhteystietoja, mutta meidän tuttu asuu siinä naapurissa, joten voin kysyä yhteystiedot jos joku tarttee. Muistaakseni juhlasaliin mahtui vaan alle sata ihmistä, joten kovin suuria juhlia siellä ei kannata järjestää. Paikka oli muistaakseni tosi halpa!

Jos taas haluaa järjestää tosi isot juhlat niin suosittelen Alapitkän nuorisotaloa. Vaikka onkin seurantalo tms. niin kyllä siitä musta saa ihan kivan näköisen. Ja plussana siellä on yläkerran saunatilat, jossa voi olla hieman rennommin, sekä "pubi" joka myös on hauska yksityiskohta. Se on siis pubin näköinen pikku huone, johon voi järkätä vaikka boolitarjoilun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Niinpä.

Kehvonsalon Kartanon hinnoista...ehkäpä hintatietojen antaminen puhelimitse ei kuulu kaikkien pitopalvelu paikkojen tyyliin.

Omasta kokemuksestanikin tiedän, että niitä hintojen kyselijöitä riittää hyvinkin monella alalla.

Monesti kun saa sellaisen kuvan, että hintatiedot ovat ne kaikista tärkeimmät, vaikka itse paikasta ei olisi minkäänlaista tietoa tai kokemusta.

Ja puhelimitse on monesti vaikea selittää, mistä kaikesta hinta muodostuu.

Itse olen ollut vieraana Kehvonsalon Kartanossa kaksi kertaa; kesällä 2004 häissä ja vielä oman työpaikkani pikkujouluissa talvella 2005.

Molemmilla kerroilla on juhlat onnistuneet erittäin hyvin. Ja pito/seisovapöytä ollut silmän ruokaa täynnä.

Ruoka todella hyvää ja taidolla tehty. Ja sitä ollut riittävästi.

Isäntäpari on ystävällinen ja varmasti savolainen. Mutta niinhän sen täytyykin olla; savossa kun kerta asutaan ja heidän kartanossa juhlia pidetään. Kukin menee tyylillään. Täytyy kertoa, että olen käynyt juhlimassa serkkuni häitä Helsingissä ja siellä palvelu oli hieman toisenlaista... Eipä vieraita otettu samalla tavalla huomioon kuin savonmaalla, Kehvonsalossa.

Ruokaa oli serkkuni tilannut noin 80:lle hengelle ja sitä riitti juuri ja juuri kaikille...tosi angstia.

Hääkakku oli litteä.

Kehvonsalon Kartanon hääkakku jotain ihan muuta.

Siis eipä Helsingin herkut vedä vertoja savon sapuskoille... Ei todellakaan.

Sitten vielä kommentti Kehvonsalon Kartanon pöydistä.

Itse asiassa oma mieheni joutui hääjuhlissa yhden pöydän siirtäjäksi reunempaan. Ja sanoi sen jälkeen ettei näitä pöytiä ole kyllä tarkoitettu siirrettäviksi. Niin olivat painavia. Ja illan aikana selvisi/ tai joku oli tullut kuulleeksi että pöydät ovat tehnyt paikallinen puuseppä. Niin ovat tukevat ja jämerät että.

Ja kuinka monessa paikassa sellaisia pöytiä ruvettaisiin siirtelemään ihan huvinvuoksi? Eriasia olisi, jos pöydät olisivat tavallista vaneritekoa, kiikkuvia ja joka puolelle lenksuvia "joka juhlavieraan painajaisia".

Mielestäni pöydät olivat aseteltu kauniisti vinoon ja palvelivat sekä juhlavieraita että tarjoilijoita erinomaisesti.

Ja sitten vielä viimeinen juttu. Kaikki, jotka tietävät hyvät ja kultaiset käytöstavat, eivät mummottele, tädittele, ukittele tai sedättele kartanon isäntäparia.

Itselläni on kokemus, että he ovat todella mukavaa väkeä. Heitä on vaikea kuvailla, heidät on koettava itse.

Kehvonsalon Kartano on kaunis paikka niin kesällä kuin talvella.

Paikka kannattaa ehdottomasti myös kokea.

Ps. Heillä on anniskeluoikeudet, joten omien juomien tuominen ei ole sallittua. Ja sitä sääntöä olisi syytä kunnioittaa. Joka paikassa, missä päin maailmaa nyt sitten liikkuukaan.l

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei!

Onko kellään kokemuksia Vanulasta. Selasin aiempia viestejä ja jotain mainittiinkin jo. Paljonko mahtuu vieraita? Onko astiat/liinat talosta? Paljonko viikonlopun vuokra on? Miten varattu paikka? Saako viedä omat juomat?

Kiitos.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei ruusu,

Me käytiin kattomassa Vanulaa kaks vuotta sitten, joten tässä tietoja siltä kerralta. Voi olla että jotkut asiat on muuttuneet sen jälkeen, mutta suuria remontteja mun mielestä siellä ei oo ainakaan tehty.

Hinta oli 350 €/viikonloppu, muovituoleja oli 200 henkilölle, kahvi- ja ruoka-astiasto (sinisävyiset) oli yli 150 hengelle, samoin kuohuviini- ja juomalasit, mutta ei viinilaseja, valkoiset pöytäliinat (lisähinnasta?), maljakoita jonkun verran

Keittiö oli selvästi huonompi kuin Valoharjussa, aika vähän tarjoiluastioita eikä kunnollista uunia eli luultavasti paikan päällä ei voi tehdä lämmintä ruokaa isolle porukalle.

Jos vieraita ei tule paljoa yli sataa niin suosittelen enemmin Valoharjua (Kurkimäessä). Aika samanalainen kuin Vanula, mutta keittiö on huomattavasti parempi ja niillä on myös viinilasit. Valoharjun hinta oli muistaakseni 420 € viikonlopulta ja sinne mahtuu n. 120 henkilöä.

Kummatkin näistä paikoista on vähemmän varattuja eli siellä pidetään joka kesä häitä, mutta ei ihan joka viikonloppu ja kumpaankin saa viedä omat ruoat ja juomat. Jos haluat nähdä kuvia paikasta, niin laita mulle yksityisviestinä sun sähköpostiosoite niin laitan niitä postin liitteenä.

Toivottavasti tästä oli apua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa miettiä kaks kertaa tuota Rissalan kievaria...kaverin häät meni pilalle...ajoivat porukan pois, kun parkkipaikalla joku nautti omasta pullosta...sen takia juhlat loppu jotain klo. 22.00, hääpari oli käymässä asioilla ja juhlaväki potkittiin pois sillä aikaa! Kievarista OLI TILATTU BOOLIA JA PARIN AIKOMUS OLI TARJOTA HEIDÄN OMASTA BAARISTA JUOMAA JUHLAKANSALLE...Mutta toisin kävi...JA HUOMAUTUKSENA...Tässä ei ollut aidattua huvialuetta, johon ei tietänkään saa tuoda omia...joten kiikun kaakun..minkä asian takia kannattaa pilata "kerran elämässä" kokemus!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tiukanlinnasta: sehän on juuri rempattu ja nättiä sekä siistiä onkin. Olimme nimittäin vasta ainejärjestön juhlissa siellä. Paikka ei ole iso, mutta pienet häät (50hlöä?) pystyy hyvin järkkäämään. Olen ymmärtänyt, että kaikki ruokapuoli tulee ottaa KYY:n pitopalvelun kautta..?

Vanulasta: mun ystäväni häissä pöytäliinoina oli kertakäyttövalkoiset, joten en osaa minäkään sanoa varsinaisesti pöytäliinoista. Muuten paikka on kiva, ulkoapäin ei välttämättä se idylisin, mutta sisätiloihin mahtuu ja paikan saa kivasti koristeltua

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hei

Basilika... Me vietämme häitämme toukokuussa ruokoniemen leirikeskuksessa. Ainakaan käärmelahden risteyksestä käännyttäessä ei tie kovin huonossa kunnossa ollut...  :-/ Ystävyyden majalle minusta oli huomattavasti pidempi ja huonompi tie ajaa... siis kun lähdemme siilinjärvi/maaninka tieltä

Miksi me päädyimme kyseiseen paikkaan oli ehdottomasti edullisuus, hyvä astiasto, iso ja toimiva keittiö, erittäin kaunis paikka ja paremmat majoitustilat kuin esim ystävyyden majalla.  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

NuuNuu: mitäs kuvia mun pitikään sulle laittaa? Mulla on nimittäin aika monesta paikasta kuvia, enkä viittis niitä kaikkia alkaa siirteleen nettiin/laittaa sähköpostilla.  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Eisu:  :) Punttisilimä on melko lähellä Nilsiää mutta kuitenkin Siilinjärven puolella. Ihana tunnelmallinen paikka, mielestäni sopii sekä kesä- että talvihäihin. Mekin mietittiin ensin myös Nilsiän kirkkoa, joka olisi ollut lähempänä  Punttisilimää (joka siis meidän juhlapaikka) mutta lopulta kuitenkin mennään mun kotikirkkoon kauemmas Riistavedelle. Sulho on alunperin nilsiäläinen..

Adia: Punttisilimän vuokra tuntuu vähän turhan isolta ja matkaakin Nilsiästä tulee liikaa (ongelmana sukulaiset, jotka yöpyvät esim. Tahkolla). Niinpä päädyttiinkin Kuopion tuomiokirkkoon ja juhlapaikkaan jostain siitä läheltä. Tosin koskaanhan ei tiedä, milloin mieli muuttuu taas  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olin eräissä juhlissa Tiukanlinnassa viime kesänä ja ihastuin paikkaan. Sisällä remontti oli jo silloin valmis, mutta talo oli vielä huputettuna ja piha työmaana. Pihaa ei vielä silloin kunnolla nähnyt, kun oli täynnä hiekkaa, lautoja yms, mutta uskon, että se on nyt todella kaunis - ainakin potentiaalia on.  Siellä on ihana, aika iso alapiha, jossa hyvällä säällä voisi isollakin porukalla olla.

Tilat ovat todella siistit ja valoisat, mutta pienet. Jos haluaa päästä liikkumaan suht vaivattomasti, niin sinne ei kannata mennä paljon yli 40 hengen porukalla (siis jos haluaa pitää ruokahäät). Tiukanlinnan sivuilla lukee, että 50-70 hengelle. Tuo 70 henkeä lienee semmoisessa tapauksessa, että kaikki eivät istu pöydissä.  Meitä oli nelisenkymmentä ja hiukan tiukkaa teki. Pöydät oli aseteltu tilaan nähden viistoon. Vähän lisää paikkoja tulee, jos ottaa pienemmänkin puolen käyttöön, mutta se on aika "eristyksissä", kun siinä on seinä välissä.

Ruoka pitää ottaa KYY:n kautta, mutta omat juomat saa viedä (huom. ylimääräisistä laseista he kuitenkin ilmeisesti veloittavat lisää). Meillä ruokaa oli paljon ja se oli todella hyvää.  :)  

http://www.kyy.fi/fi/tiukanlinna/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Etsime pientä hääpaikkaa alle 20 hengelle, joko ihan tilaa tai ravintolaa. Onko kukaan juhlinut häitä ravintolassa Kuopiossa pienellä porukalla?

Aika huonoja nettisivuja monilla paikoilla, ei oikein saa kuvaa millainen paikka on kyseessä. Emme itse asu Kuopiossa, joten tehdään pohjatyötä etänä :).

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään