Kuopio


Lisbet

Recommended Posts

Joku jo mainostikin Alapitkän nuorisoseuran taloa ja tuon tänne vielä linkin ko. paikan sivuille

http://www.alapitkanns.iwn.fi/etusivu.html --> vasemmalta Seurantalo, löytyy tietoa astioista ja kalusteista sekä valokuvia paikasta. Tuo ei varsinaisesti ole mikään megaidyllinen kesähäiden viettopaikka, kun taloa ympäröi sorapiha, mutta väkeä tuonne kyllä mahtuu. Ja kulkuyhteydet on hyvät, Kuopiosta on matkaa n. 40 km viitostietä pitkin.

Jos joku on kiinnostunut ja haluaa tarkempia tietoja talosta tai sen kalusteista niin multa voi kysellä (privalla), omat häät on tuolla vietetty ja muutenkin olen nuorisoseuran toimintaa sivusta seurannut. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 859
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kuopion pursiseuran Pirttiniemen "tukikohtaakin" voi nykyisin vuokrata esim. hääjuhlia varten. Viime viikon Kuopion jossakin ilmaisjakelulehdessä taisi olla ko. paikasta juttua. Tiloja on kunnostettu varta vasten, että paikkaa voivat vuokrata ulkopuolisillekin. Kovasti yritin etsiä paikasta enemmän tietoa, mutta valitettavasti tähän hätään ei nyt löytynyt...

Link to comment
Share on other sites

Me varattiin hääpaikka n. 1 ½ v aikaisemmin. Kesä on aika suosittua aikaa, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja totta kai rippuu paikasta. Olen ymmärtänyt, että Ystävyydenmaja on todella suosittuapaikka. Kyseltiin tätä paikkaa samoihin aikoihin kuin tulevaa hääpaikkaa ja kesälle 2007 oli enää muutama kesäkuun viikonloppu vapaa, jos haluat mieleisen paikan ni kannattaa olla ajoissa! :D

^ Kiitos neuvosta, ajateltiin tosiaan varata haluamamme paikka ensisyksynä, koska menemme näillä näkymin naimisiin 1.8 mikä on kivasti lauantai, ja varmasti suosittu päivä. Tuo ystävyydenmaja taitaa mennä puihin, koska rasittava ja ylimielinen serkkuni (ei ole tulossa häihin..ylläri) meni siellä naimisiin, en itse ollut luonnollisesti kutsuttujen listalla, mutta en kestä että omat hääni olisivat samassa paikassa kuin hänen (juu voi kuulostaa hullulta, mutta kuitenkin se paikka muistuttaa nyt koko ajan mua mun serkusta..) ja enkä jaksais oman sukuni tuntien kuunnella sitä kiekumista ja vertailua heidän häihinsä.  :P

Toisinsanoen, ensikesä taitaa mennä hyvinpitkälti paikkoja kierrellessä.. mä kyl yritän kaivaa jonkun mestan vaik kiven alta. Ihmisiä sinne kuitenkaan ei tarttis mahtua kuin se 80-90 henkee.

Sanoinkin jo kaasolleni että tuo Turusta tullessaan jonkun kivan bättre folken kartanon!  ;D

Link to comment
Share on other sites

Ei ihme että ottaa päähän.. eikö heidän kanssa voisi sopia että menet uudelleen käymään itse siellä?? Tulisi ainakin täysi varmuus!

Juu, toki voi mennä käymään vielä, mutta sen haluaisi tehdä vasta lähempänä eli kesällä, silloin olisi varmempaa sen astiastonkin suhteen (ei ehtisi siinä välissä mennä niin paljoa rikki.. :P)

Ja kutsut on lähdössä postiin jo toukokuun alkupuolen jälkeen.. No teen mielessäni jotain varasuunnitelmaa, sillä en saa rauhaa, jos on epävarmaa kaikki..  ;)

Link to comment
Share on other sites

ADIA:sattumoisin pistäydyin täällä foorumissa pitkästä aikaa ja näin viestisi,joten tässäpä hieman helpostusta tuskaasi :) Meillä oli sama homma punttisilimän kanssa kun viime kesänä häitä siellä juhlistimme.Paikkaa vuokraavat eivät tuntuneet tietävän ollenkaan kuinka paljon astioita oli ja välillä purin hammasta itsekin asian suhteen.Sillä onhan todella omituista ettei vuokraajat tiedä monelleko pöytiä riittää tai paljonkao astioita on???No minä terhakkana tyttönä sitten menin paikan päälle ja laskin astioista mm.kuoharilasit.ELI:Meillä oli vieraita 135 kpl:tta,ja kaikki perusastiat riittivät tälle määrälle hyvin(lautaset,lasit,ruokailuivälineet,kahviastiasto),kuoharilaseja toimme 20 kpl:tta omia,ne ei muuten olisi riittäneet.Lisäksi pitopalvelu toi kaikki tarjoiluastiat.Ja kahviastiastosta sen verran, että kaikki kupit eivät olleet samanlaisia..Niin että uskon kyllä astioiden riittävän teidänkin vierasmäärällenne hyvin,kunhan hommaat ne kuoharilasit mikäli niitä tarvitsette(mikäli astioita ei ole tuhottu puolessa vuodessa urakalla :P).Liinoista en osaa kyllä sanoa kun emme niitä käyttäneet.Se kannattaa myös varmistaa,että riittääkö teille paikan päällä oleva jääkaappitila.Meillä pitopalvelun pitäjä halusi ehdottomasti lisää kylmätilaa paikassa useat häät emännöineenä,joten roudasimme kaksi jääkaappia lisää jotta kaikki booliainekset sun muut mahtuivat kylmään.Pöydät riitti 135:lle hyvin,meillä oli lisäksi yksi lahjapöytänä,kaksi pöytää juomille ja kuusi tarjoilupöytänä.Muistaakseni yksi pöytä vielä raahattiin pihalle kun ei tarvetta ollut.Niin ja lasten touhuiluhuoneesa oli kaksi pöytää..Pöydät tälle määrälle mahtui juuri saliin,enempi olisi tehnyt tiukkaa!

Mutta jotain muuta paikasta.Meillä ainakin vieraat kiittelivät kovasti sitä,että heillä oli mahdollisuus jäädä paikan päälle yöksi.Meidän häissä lämmiteltiin yöllä ja aamulla sauna,joka oli kovasti pidetty!Juhlat sai siis jatkua koko yön ;D Kyllä paikka oli koristeltuna todella kaunis,saimme auringon laskiessa kauniita hääkuvia rannalla ja metsässä :-X

Link to comment
Share on other sites

Kiitos hortensia!!!  :) Tuosta oli paljon apua! Kyllä meillekin on tulossa joko kylmäauto tai lisää jääkaappeja, sen nyt huomasi heti, että 2jääkaappia ei riitä  :o Meillehän ei tule pitopalvelua, vaan kokki ja tarjoilijat erikseen, joten tarjoiluastiat on sitten roudattava kotoa..

Niin ja jos vielä täällä satut pistäytymään, niin olisin kysynyt, että oliko juhlasalissa tuo pöytämäärä siten, että "tanssialue" siinä keskellä oli myös pöytiä täynnä vai oliko se tyhjänä? siis se tummanruskea lattian osa..

Link to comment
Share on other sites

Yksi mukava ja tunnelmallinen paikka sijaitsee Nilsiän Reittiöllä, paikan nimi on Kuusenkatveen kievari.  http://www.kuusenkatve.com/

Siellä ei voi järjestää kovin isoja häitä, mutta muutaman kymmenen hengen juhlat onnistuu mainiosti. Kesällä vielä paremmin, kun pihapiirissä on tanssilavakin.

Sulhaseni veljen häät oli juuri tuolla viime kesänä ja kyllä juhlissa oli reilusti yli 100henkeä eli isotkin juhlat onnistuu.. Mutta.. Kesä oli parhaimmillaan ja tanssilavalle onnistui laittaa pöydät, muutama pöytä ulkona.Kylmällä ei siis niin toimiva ratkaisu. Se rakennus, johon mahtuu se parikymmentä henkeä on tosiaan se "keittiö"+muutaman kymmenen hengen ruokasali ja toimii pienemmissä juhlissa. Sulhon veljen juhlissa siellä toimi vain keittiö ja lahjapöytä salissa, muuten ruokailu, ohjelma ja tanssit olivat "lavalla" (kotisivujen kuviessa sen vaaleansininen rakennus). Ne juhlat olivat kesän kuumimpana päivänä, joten nappiin meni. Kylmätilaa tosin roudattiin usean jääkaapin verran juhlapaikalle ja muutenkin juhlat olivat tee se itse-periaatteella. En osaa myöskään sanoa, mistä he astiaston ja henkilökunnan hommasivat, mutta kyllä se toimi.. Hieman viitseliäisyyttä ja organisointia niin isojen juhlien pyörittäminen siellä vaatii, mutta miljöö on kyllä upea!

Link to comment
Share on other sites

Heippa! Juu, no varmasti kesällä onnistuu hyvinkin tanssilavan puitteissa isotkin juhlat. Pihapiiri on kyllä mahtava ja pirtti sitten mahdolistaa tarjoilut, lastenhoidot jne. Myös vieraiden majoitus onnistuu pirtissä, mökissa tai vaikka rantasaunassa.

Omat hääni ovat siellä huhtikuussa. Meillä tosin on pienet juhlat ja täysin "tee-se-itse" -periaatteella. Astioita Kievarissa on ainakin n. 30-40 hengelle, ja vuokraamalla esim. Kuopion Kansalaisopistolta saa lisää.

Reijo (isäntä) järjestää tarvittaesaa niin cateringin, lisää henkilökuntaa kuin bändinkin. Melkein mitä vain keksii pyytää! ;) Ja tanssilavalla on kuulemma (kaasu?)lämmittimet, joten hiukan viileämmälläkin kelillä sinne saa jonkinlaista lämmitystä.

:D

Link to comment
Share on other sites

Adia:Meillä koko keskilattian kohta jäi tyhjäksi,pöydät oli laitettu hieman vinoittain salin reunustoille.Me istuimme pitkässä pöydässä salin päässä kaasojen ja bestmanin ja heidän puolisoidensa kanssa,emme halunneet omaa erillistä pöytää.Itse asiassa tämä ratkaisu toimi aika hyvinkin.Meillä oli tanssihäät,eikä tervittu siirtää yhtään pöytää tansseja varten.Meillä ilma sattui olemaan tuona päivän aivan loistava,joten olisi periaatteessa voinut kattaa osan takaterassillekin,mutta kun kaikki kerta mahtui samaan tilaan niin mitäpä suotta.Jäipähän sitten terassi muuta jutustelua varten ;)

Link to comment
Share on other sites

Heiri: me meinattiin alun perin pitää meidän häät helmikuussa 2009 Tahkolla ja kyselin sieltä tiloja 150:lle hengelle. Sokos Hotellin yläkerrassa on Hillside Kerho, jota sieltä meille suositeltiin. Tila ihan viihtyisä, iso tanssilattia ja tyylikkäästi sisustettu (melko tumma, kun toimii iltaisin viihderavintolana). Emme sitten kuitenkaan päätyneet siihen, syyt:

1) Talvella Tahko aivan täynnä -> hotellissa ei tilaa välttämättä meidän vieraille

2) Tahkon menun hinnat aivan järjettömät -> ilmoittivat hinnaksi 37€/hlö

3) En sittenkään halunnut juhlia juhliani turistien keskellä

Mutta jos teillä on häät tiedossa kesäaikaan, niin varmasti hyvä paikka. Toinen vaihtoehto on tietty Ravintola Piazzan yhteyteen avattu uusi 160–paikkainen à la carte –ravintola Promenade. Itse en tuosta niin tykännyt, koska ravintola on eka kerroksessa ja siinä ihan järjettömän isot ikkunat (oltais oltu kuin akvaariossa turisteille... thanks, but no thanks :) ).

Muut paikat taitavat olla alle 100 hengen paikkoja. Tsekkaa http://www.tahko.com/index.php?cId=33

Onko teillä vihkiminen Nilsiän kirkossa?

Link to comment
Share on other sites

Kuopion pursiseuran Pirttiniemen "tukikohtaakin" voi nykyisin vuokrata esim. hääjuhlia varten. Viime viikon Kuopion jossakin ilmaisjakelulehdessä taisi olla ko. paikasta juttua. Tiloja on kunnostettu varta vasten, että paikkaa voivat vuokrata ulkopuolisillekin. Kovasti yritin etsiä paikasta enemmän tietoa, mutta valitettavasti tähän hätään ei nyt löytynyt...

Minä kävin juuri tänään paikan katsastamassa. Meillä olisi siis tarkoitus viettää häitä siellä 18.8. Siellä on juuri remontti meneillään, joten kovin selkeää kuvaa paikasta en saanut. Maisema on tosi hieno, ja minä pidän tuommoisen vanhan hirsirakennuksen tunnelmasta. Remontin jälkeen siellä uusitaan kaikki kalusteet, niitä en siis nähnyt. Ruokaa siellä ei voi laittaa, ainoastaan lämmittää. Astioita ei ole.

Link to comment
Share on other sites

me varasimme Koivumäen kartanon, juhlimme häitämme siellä 2008 kesällä! mielestämme kaunis paikka. ja omistajat tuntuivat mukavilta, siivoukset ja koristeluiden laitot tekevät kuulema mielellään, eipähän meidän tarvitse ed.iltana siellä kupata.. toivottavasti on hintansa väärti ja juhlat onnistuu :) onko kellään kokemuksia?

Link to comment
Share on other sites

Eisu: kiitos tiedoista. Aika kalliilta vaikuttaa nuo menut. Meillä häät on heinäkuussa 08. Ei ole vielä tietoa missä kirkossa vihkiminen on, mutta Nilsiän kirkko olisi hyvinkin varteenotettava vaihtoehto, koska olen siellä päässyt ripille vaikka en Nilsiäläinen olekaan. Listailtiin tuossa muuten häävieraita lisää niin voi olla että häät paisuvat noin 190 henkeen... mistähän löytyy paikka moiselle väelle...huoh! karsimaankin on hankala rueta! Pääasia että jostain pohjois-savosta löytyisi paikka meille.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me käytiin Kuopiossa viime viikonloppuna ja käytiin tsekkaamassa seuraavat juhlapaikat: Koivumäen kartano, Rauhalahden jätkänkämppä sekä Kuopion klubi. Jos joku kaipailee kuvia näistä, niin yksityisviesti vain ja laitan kuvia tulemaan.

Hienoja paikkoja olivat kaikki, itse päädyttiin Kuopion klubiin - oli juuri sellainen mitä haluttiinkin :)

Link to comment
Share on other sites

me varasimme Koivumäen kartanon, juhlimme häitämme siellä 2008 kesällä! mielestämme kaunis paikka. ja omistajat tuntuivat mukavilta, siivoukset ja koristeluiden laitot tekevät kuulema mielellään, eipähän meidän tarvitse ed.iltana siellä kupata.. toivottavasti on hintansa väärti ja juhlat onnistuu :) onko kellään kokemuksia?

Ei ole kokemuksia, mutta olemme varanneet saman paikan ja menemme siellä naimisiin heinäkuussa -08, eli samana kesänä kuin te :) Toivon myös todella, että juhlat onnistuisivat, paikka on todella kaunis, ainoa miinus on pienet huoneet. Meilläkin on vieraita tulossa n.100 henkeä, joten toivottavasti ilma on hyvä ja pääsee myös ulos. Muuten on hankala tanssin ja muunkin ohjelman suhteen, kun ei kaikki ihmiset sovi yhteen tilaan.

Mutta toivon myös kokemuksia kyseisestä kartanosta hääpaikkana??

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Oon mä varmaan jotain maininnut tässä ketjussa, mutta laitetaas lisää  ;)

Eli, vieraita oli siskoni häissä noin 80. Pääsalissa (missä on se flyygeli) pöydät oli laitettu U-muotoon ja hääpari oli siin ikkunoiden edessä. Toinen suku sit toises sakaras, toinen toisessa. Muut vieraat sitten ängettiin istumaan siihen viereiseen peräsaliin ja siihen baaritiskin eteen.. Tanssit, onnittelut ja alkumaljat olivat siinä toisessa peräsalissa missä on se takka. Oli aika ahdasta. Puheet eivät kuuluneet toisissa huoneissa olleille vieraille, ja jos he tulivat kuikkimaan ovelle niin vain muutama mahtui siihen, ja loput nyt sit kuuli viel vähemmän... Ruoka oli ihanaa, nam, ja hyvää viiniäkin oli! Se oli tosiaan aika harmillista, kun ne toisissa huoneissa olleet vieraat jäi aika pahasti syrjään niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Niin ja siskolla oli ihana jousikvartetti soittamassa ruokailun ajan klassista hovimusaa, kävi ihan tosi ihanasti siihen tilaan ja tilaisuuteen. Suosittelen!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Varattiin Koivumäen kartano, oli just sellainen mitä haluttiin  :-X Ei tosiaankaan tarvitse suunnitella mitään koristeita, kun paikka on jo niin itsessään niin koristeellinen. Omia juomia ei tosin voi viedä, mutta pysyyvätpähän vieraan paremmin aisoissa, kun joutuuvat ite kustantamaan juomisensa  ;D

Kehvonsaloa käytiin myös kattomassa, mutta sinne olis ite pitäny tehdä koristeluja. Mietittiin sitäkin pitkään, mutta päädyttiin jo matkakin takia Koivumäkeen. Kehvo tuntui tulevan vielä kalliimmaksi kun ruuan hintaan tuli lisänä 22%:n alvi, noin 36€/hlö yhteensä.... tai sitten en vaan osaa laskee oikein  :-/ Mutta kyllä mä mielelläni maksankin Koivumäestä ja sen tunnelmasta!

Link to comment
Share on other sites

Guest taateli

Onko kellään kokemuksia Jännevirran Uudistalosta? Ainakin ensikatsomalta ja esittelykierrosta ajatellen paikka vaikutti aivan ihanalta ja erityisesti mieltä lämmittää ajatus vihkimisestä luonnonalttarilla järven rannalla  :-X Onko kokemusta isommista, yli sadan vieraan häistä kyseiseltä paikalta?

Vaikka toisaalta, meni suteen tai saveen, paikka on jo meille varattu hääpäivää varten  :-X

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...