Jump to content
Naimisiin.info

Turun seutu


jkp84

Recommended Posts

Heips.

Tässä morsian vm. 2012. Häät meinasimme pitää miehen rippikirkossa, Mikaelin kirkossa ja jatkot ruissalossa. :) Hintaa vuodelle 2011 olisi ollut Ruissalon paviljongille 750€/lauantai.

Itse ihastuin paikkaan ja siihen maisemaan kun muutin turkuun vuonna 2007 <3 Toinen vaihtoehto olisi ollut "hovimäki", mutta ihmisiä tulee kutsuttavaksi yli 100, niin hankalasti olisi mahtunut.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

hei kaikki!

Tarkoitus olisi astella vihille maistraatissa ensi keväänä. Vieraita kutsumme vain lähimmät sukulaiset ja ystävät, eli max. 30 henkeä. Nyt haussa olisi Turun keskustasta mukava RAVINTOLA tai JUHLATILA, jonne voisi siirtyä nauttimaan päivällistä ja kakkua vihkimisen jälkeen. Suunnittelimme, että ruokailu voisi olla omakustanteinen vieraille tai siten kohtuuhintainen buffet.

Olemme siis pienellä budjetilla liikenteessä, joten joko maksamme tilavuokraa esim. kabinetista tai ruuat yleisessä raflassa. Onko kokemusta Turun keskustan (tai kaupunkialueen) ravintoloista, joissa tämä onnistuisi? Ravintola voisi toki olla auki muillekin asiakkaille, kunhan olisi mahdollista eristää jonkinlainen intiimi tila meidän porukalle. Plussaa olisi vielä, jos hää"valssiin" olisi mahdollisuus (minimaalinen tanssilattia ja edes paikka mankalle jos ei muuta).

Monissa paikoissa tarjotaan ryhmämenuta, joka tuntuu yleensä kalliilta ja vierastan ajatusta että kaikki söisivät samaa, varsinkin kun joukossa on kasvissyöjiä.

Ideana siis käydä joko vain ruokailemassa ja siirtyä sitten muualle jatkoille TAI mahdollsiiuden mukaan jäädä jatkoille samaan paikkaan.

Olisiko kellään kokemuksia kivoista paikoista?

Link to comment
Share on other sites

Hirvilammesta kokemusta yksistä häistä kesällä. Ympäristö on todella kaunis ja siinä pihalla olevan lammen rannalla saa ihania kuvia.

Tila on toisaalta ihan kiva, mutta jos itse pitäisin juhlat tuolla, niin pitäisin huolen, ettei vieraita laiteta yläkertaan. Tuntuu että sieltä ei näe jos alakerrassa järjestetään jotain ohjelmaa.

Omat häät on ajatuksissa pitää Kappelinrannassa. En ole ko. paikassa käynyt missään juhlissa, mutta muuten olen siellä käynyt ihmettelemässä ja oli kyllä ihana paikka :)

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan viettämässä häitä tuolla Kavalton tilalla ensi kesänä, ja tuo ei kyllä pidä paikkaansa että tarjoilijoiden palkoista lisäkuluja. Tuohon tilavuokraan, joka on 500 euroa (tuurunlinnassa) kuuluu kaikki palvelumaksut, ei tule muita kustannuksia kuin ruoka + alkoholimaksu 2-3 euroa per aikuinen.

Pikisaaren meripaviljongista ei pidetty lainkaan, jokseenkin kolkko paikka ja omistaja ylimielinen.

Hirvilampi olisi ollut aivan ihana paikka, mutta koko ens kesä varattu, en tiedä kesästä 2012 mutta siis TODELLA suosittu paikka!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Vietimme upeat syyshäät Turun Akatemiatalolla reilu kuukausi sitten. Ajattelinpa jakaa tunnelmiamme ja tietojamme vielä kun ne ovat tuoreessa muistissa.

- Vieraita meillä oli 110. Enemmänkin Akatemiatalolle mahtuisi, mutta kovin paljon pienemmällä porukalla tila voisi tuntua tyhjältä.

- Juhlatila on todella mahtava itsessään pylväineen ja kattokruunuineen, joten paikan koristelu oli aivan tarpeetonta. Vain valkoiset pöytäliinat ja kynttilöitä, that's all you need.

- Kivipinnoista aiheutuvaa kaikua ei pysty poistamaan, mutta sen kanssa voi elää. Puheet kuuluivat paremmin ilman mikkiä, selkeällä ja hitaalla äänellä puhuttuna. Esiintyjinä meillä oli sekä pianisti, dj että bändi ja kaikki toimivat kaiusta huolimatta hyvin.

- Juhlatilassa on hyvin pienet keittiötilat. Kaikki tarjoamme ruoka oli kuitenkin cocktail-tyyppistä eli suupaloja, salaatteja ja leipää. Kun kaiken pystyi syömään seisaaltaan, pelkällä haarukalla ja viinilasikin pysyi lautasen kyljessä telineessä, ihmiset pystyivät liikkuaan tilassa halutessaa vapaasti ja seurustelemaan. Keittiötilassa on runsaasti jääkaappeja, joten kylmä ruoka saatiin pysymään tuoreena tarjoiluun asti.

- Ruoan meille toimitti Ravintola Pohjakulma Rymättylästä. Cocktailpalat ja salaatit olivat todella herkullisia ja sitä oli niin runsaasti, että sitä laitettiin tarjolle myös myöhemmin illalla yöpalana. Ravintolan emäntä kuunteli tarkasti ehtotuksiamme ja toivomuksiamme menuun suhteen ja olimmekin varsin tyytyväisiä lopputulokseen. Varsinkin saaristolaisleipänapit savulohivaahdolla veivät kielen mennessään! Pohjakulman kautta sai kätevästi myös kaikki astiat ja ne sai palauttaa likaisina, joka helpotti oleellisesti seuraavan päivän siivousta. Meillä oli häissä omat tarjoilijat, mutta ymmärsin että myös sen palvelun saisi heidän kauttaan helposti järjestettyä.

- Ison juhlasalin lisäksi tilassa on kaunis eteishalli, jossa voi helposti järjestää jotain vaihtoehtoista ohjelmaa. Meillä oli videovieraskirja (joka oli erityisesti lasten suosikki) ) ja tanssimattopiste videotykkeineen ja äänentoistoineen. Ratkiriemukasta!

- Akatemiatalon vahtimestari on apuna koko illan ajan aina tarvittaessa ja laittoi mm. kauniit ulkotulet ulko-ovien viereen.

- Akatemiatalo on tilana melko kallis (n. 1400 €), mutta toisaalta coktail-tarjoilulla säästimme ruokapuolella.

Suosittelen sekä juhlapaikkaa & pitopalvelua lämmöllä!

Link to comment
Share on other sites

Oisko kellään tietoa M/S Rudolfinasta juhlapaikkana?

Itsekin sillä risteilyllä käyneenä, ja pienet ja mahdollisimman stressittömät häät suunnitteilla, olemme ajatelleet juhlistavamme risteillen. Lupasivat, että musiikkia saa (toivottavasti saamme omat "muusikot" häävalssille) ja hääkakku onnistuu...

Link to comment
Share on other sites

Hirvilammesta vielä. Meille on varattuna paikka loppukesällä 2011. Nyt oon kuitenkin ruvennut vähän epäilemään paikan kokoa. Mitä mieltä olette, jos vieraita on noin 90 henkeä, mahtuuko alakertaan bändi? Pakko vissiin joka tapauksessa laittaa porukkaa yläkertaan, ettei mee liian ahtaaksi. Meinasin, että jos porukkaa yrittäis vähän sirotella sinne yläkertaan silleen, ettei olis kovin pitkät pöydät. Ni eiköhän sieltä sitten jokainen ees vähän jotain näkis... Sillon kun käytiin kattomassa paikkaa, se oli katettu n. 50 hengen porukalle ja näytti että tilaa olis ihan hyvin. Mutta nyt oon alkanut epäilyttämään...

Link to comment
Share on other sites

Heippa,

onko kellään kokemusta Liedon nuorisoseurantalosta? Meillä tulossa n. 130 vierasta ja huolettaa paikan koko. Vaikka netissä luki, että saa jopa 150 pöytäpaikkaa.

Onkohan paikassa tilaa bändille ja tanssilattialle? Pitopöydän on vissiin mahdollista saada eteisen puolelle.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Onko kukaan juhlinut häitään tai jotain muita juhlia tai ollut jossain juhlissa Friskalan kartanossa Hirvensalossa? Olisi kiva kuulla jotain kommenttia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei!

Menimme viime kesänä naimisiin ja halusin jakaa kokemukseni Villa Y-Hovista. Villa Y-Hovi on siis Svenska Klubbenin tila Ruissalossa. Ihastuimme kovasti paikkaan, ihana miljöö metsän keskellä vanhassa Villassa. Häämessuilla sitten varmistuin valinnasta, koska vaikuttivat hyvin ammattitaitoisilta ja mukavilta. Ja olin kuullut ruoan olevan hyvää. Kaikki meni hyvin päätökseen saakka.............

Tein kovan työn, kun kirjoitin ohjeet heille miten haluan hääjuhlani sujuvan. Heillä oli siis ihan aamusta iltaan kaikki mitä toivoin. (en siis ole mikään hirviömorsian, mutta halusin että ne muutamat jutut menee kuten toivonut).

Saimme koristella paikan kuten halusimme, tosin alkuun sovittaessa he sanoivat ihan kuten meille sopii. Lopuksi sitten kireinä sanoivat, että heillä on perjantainakin häät toisessa paikassa joten vasta 20 sopii koska lauantai aamuna tekevät meidän juhlaan ruokia.. Eikä ketään ehdi paikan päälle.. Olimme joustavia (tällöinkin) ja olimme 22 asti koristelemassa paikkaa.

Sitten oli hääpäivämme aika ja kirkko meni ylibuukattuna ihan hyvin ja saavuimme juhlapaikalle.

- Paikkaan tutustuessa meille mainostettiin, että ihana ranta jne ja siellä voi ottaa kuvia. Kas, kaaso tuli kertomaan juhlapäivänä paikalle saapuessamme, että rantaan ei meidän vieraat tms saa mennä vaan se on vaan mökkiläisille. Olipa kiva sitten kuulutella vieraille, että rantaan ei saa mennä eikä paikan tontilta poistua.... Eli olkaa paikoillanne koko illan kiitos! Hääkuvamme kävimme lupaa kysyen ottamassa laiturilla.

-Kaaso oli neuvonnut miten haluan alkumaljan(joka siis ohjelapuissakin luki) ja saanut todella töykeän vastauksen että olen tehnyt tätä työtä jo 20 vuotta, joten tiedän miten tämä kuuluu tehdä. Kaasoni ei halunnut riidellä, joten alkumalja meni mieheni ja minun hämmennystä aiheuttavassa kättelyssä alkumaljoineen.

- Henkilökunta oli yhtä tarjoilijaa lukuunottamatta töykeää ja hymyä en tainnut kertaakaan nähdä muiden kasvoilla

- Ystävillämme on lapsia ja kaikki ymmärtää, että 2-3v eivät malta montaa tuntia istua paikallaan ja olivat tyhjällä lattialla hiukan jumppaamassa. Tarjoilija oli tiuskinut, että ottakaa pois tieltä ettei siinä voi olla.

- Juomatarjoilu oli juteltu monen monta kertaa ja siltikään alkoholittomia juomia ei oltu tarjoiltu.. HUOH!!! Eikä kaikkia alkoholitarjoilua oltu kysytty. Vieraat eivät siis tienneet mitä saa juoda ilman maksua, joka aiheutti hämmennystä.

- Ruoka ei ollut mitä oltiin sovittu joka oli meille todella noloa. Salaatti olikin toista salaattia, kun menulapuissa luki se mitä piti olla. Kaiken lisäksi olimme maistaneet sitä koemaistiaisissa juuri kyseistä salaattia ja olimme pitäneet siitä kaikkein eniten. Meille ei asiasta oltu informoitu ja kysyessä emme saaneet kuin silmien pyörittelyä.

- Onneksi sulhanen huomasi, että yksi kastike puuttui pöydästä. Kaaso sai taas juosta keittiössä.

- 30 asteen helteessä ei alkoholioikeudet omaavassa paikassa ollut jäitä, vaan juhlavieraat saivat ostaa lämpimiä drinkkejä (nam).. Ja kyseisessä paikassa on keittiö ja pakastimet jne..

- paikan päällä oli 2 vessaa ja juuri ruuhkaisimpaan aikaan niitä alettiin siivota vaikka ei syytä siihen. Vieraat siis saivat pidättää viimeiseen asti ja siltikään vessapaperia ei hoidettu lisää vaan saivat pyyhkiä tiedä sitten mihin..

- Henkiläkunta ei onnitelleet meitä missään vaiheessa ja olimme heille vain pakollinen paha.......

- Keittiömestari jok amainosti olleensa ties missä kilpailuissa tuli näyttämään hapanta naamaa ja liukeni nopeasti paikalta erittäin kiukkuisen oloisena.

- Seuraavana päivänä kävimme hakemassa koristeet(jotka ihana kyllä oli kerätty sekaisin kaikkiin pusseihin) ja kun kaikki oli otettu niin kysyimme saammeko sen päällimmäisen kakun joka siis kuuluu morsiusparille ja hän otti sen keittiöstä ja heitti pöydälle eteemme mainiten här var så god! Eikä mitenkään peitettynä tms vaan helteeseen saimme sitten raahata mukanamme.

- Lopuksi vielä sanoi, että jos voisimme sitten ottaa myös koivut mukaamme koska heillä ei ole välineitä joilla ne pilkkoa. ONNEKSI eräs juhlaväen pariskunta oli kyseisen yhtiön mökkiläisiä ja olivat ihania hakien ne paikan päältä pois.

PLUSSANA voisi sanoa, että ainoat onnentoivotukset tulivat laskun mukana....

Villa Y-Hovia tai svenska klubbenia muutenkaan en todellakaan suosittele... Meille jäi todella paha maku, olisivat edes teeskennelleet ja hiukan yrittäneet... Meiltä ei kertaakaan pyydetty palautetta tms vaan se oli sitten moro kun juhlat ohi....

Muista ruissalon paikoista olen kuullut pelkkää hyvää, meillä vaan oli niin pieni juhlaväki ettei kannattanut niin isot tilat...

Erittäin pettynyt morsian

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan vähän myöhässä liikkeellä...:) Ajateltiin, että mentäis naimisiin ensi kesänä ja ajateltiin, että kai sitä vielä ehtii järkkäillä häät. Nyt kun on pariin paikkaan soiteltu niin eipäs ehkä ehdikään, ainakin juhlapaikka näyttäisi haastavalta löytää. Onko kenelläkään antaa vinkkiä jostain paikasta n. 90 hengen häille, josta vielä löytyisi Turun seudulla tilaa alkukesälle 2011? Omat juomat pitäisi saada tuoda, muuten ollaan joustavia. Meidän ykkösvaihtoehto olisi ollut tuo Kappelinranta, mutta heillähän oli tietty ihan täyttä. Yksi lauantai olisi kyllä sattumoisin löytynyt elokuulta (ilmeisesti joku peruutus), mutta se ei millään sopinut meille. Voipi tietenkin olla, että joudutaan siirtämään vuodelle 2012 tai miettimään muita kuin kesähäitä...

Link to comment
Share on other sites

Onko kokemuksia Ruissalon Aurinkoravintolasta? Me vietetään siellä häät kun ihastuttiin paikkaan kovasti. Onko kokemuksia?

Link to comment
Share on other sites

Suosittelen Hansasalia Turussa :girl_smile:

paikalla on oma pitopalvelu ja A-oikeudet. Hinnat varsin kohtuulliset.

Sali on mielestäni myös kaunis eikä erityisiä koristeluja kaipaa.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Osaisikohan joku ottaa kantaa tällaiseen asiaan. Meidät vihitään 7.5. Kakskerran kirkossa. Vieraita tulee n. 70. Minulla on varattuna kaksi juhlapaikkaa ja päätös pitäisi tehdä mahdollisimman pian. Kumpaa suosittelette kun vaihtoehtona on Kakskerran Hirvilampi ja Samppalinna? Kummassakin olisi puolensa... Hirvilammessa plussana sijainti kirkkoon nähden ja se että saa viedä omat juotavat, Samppalinna taas saattaisi tulla muuten vähän halvemmaksi. Mielipiteitä? :)

Link to comment
Share on other sites

@Essi

Mä oon ollut parissa häissä Hirvilammella ja en ole henk. koht. kauhean tyytyväinen paikkaan. Samppalinna olisi noista ehdottomasti mun valinta. Kauniimpi miljöö ja ei varmaan ongelmia ruoan riittävyyden kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos PallasAthene vastauksestasi :) Taidamme jättää Hirvilammen pois laskuista, mutta nyt uutena vaihtoehtona on myös Pikisaaren meripaviljonki. Onko kellään siitä mitään kommenttia? Kumman valitsisitte jos vaihtoehtoina Pikisaari ja Samppalinna?

Link to comment
Share on other sites

Onko Hirvilammen pitopalvelun kanssa ollut siis ongelmia ruuan riittävyyden kanssa? :girl_impossible:

Hirvilampi on meillä yksi kärkisijapaikoista ja mielelläni kuulisin siitä myös vertailua toisiin paikkoihin. :girl_smile:

Essi81, en ole vielä tehnyt tarjouspyyntöä Hirvilampeen, joten uskallatko kertoa missä hintaluokissa liikutaan? Vaikka yksärillä :wub:

Link to comment
Share on other sites

Essi81, voin lämpimästi suositella Samppalinnaa! Meillä oli hääjuhla siellä viime syksynä, ja kaikki meni aivan loistavasti! Vieraita oli suunnilleen saman verran kuin teillä ja mahduttiin oikein hyvin. Henkilökunta oli mielettömän ihana ja ystävällinen. Paikkaa ei tarvi juuri koristella, kun on sisältä niin kaunis. Meillä oli pöytiintarjoilu, ja perjantaina ennen häitä, kun kävimme katsomassa paikkaa, kaikki oli viimeisen päälle katettu, oli kukat, kynttilät ja kangasservetit. Ulkona oli ulkotulet ja liput salossa.

Meilläkin vihkiminen oli Kakskerrassa, mutta haluttiin tulla keskustaan, että vierailla olisi lyhyempi matka hotelleihin ja koteihinsa, ja tätä moni arvosti. Hirvilammeltahan pitäisi tulla taksilla pois, jos yhtään alkoholia aikoo nauttia. Lisäksi läheisen legendaarisen grillin palvelut lämmittivät myöhään olleita vieraita... :)

Link to comment
Share on other sites

Olisiko jollakin ajankohtaisia kokemuksia MERI-KARINASTA joko omien häiden viettopaikkana tai vieraan näkökulmasta? Kiinnostaisi tietää mm. ruoasta ja henkilökunnasta. Sali ei ensinäkemältä vaikuttanut kovinkaan kummoiselta, mutta on varmasti koristeltuna ihan toisen näköinen. Lisäksi mietin muuta ympäristöä, eli juhlapaikan ympärillähän on asutusta, yleinen uimaranta jne., eli onko näistä aiheutunut jotakin häiriötä? Paikkahan on syöpäyhdistyksen, ja mietin sitäkin, tuntuuko se joistakin vieraista mahdollisesti omituiselta.. Monillehan se saattaa herättää mielikuvan Karinakodista, joka on siis saattohoitopaikka.

Toisena vaihtoehtona meillä olisi harjattulan kartano. Toinen näistä pitäisi siis piakkoin valita.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...