Jump to content
Naimisiin.info

Turun seutu


jkp84

Recommended Posts

Voi kiitos Syysmorsian vastauksestasi, se lämmitti mieltäni aivan erityisesti koska vaihtoehdoista päädyimme loppujen lopuksi juuri Samppalinnaan. Kävimme katsomassa Pikisaarta, Hirvilampea, Friskalan kartanoa ja vielä muutamaa muutakin paikkaa, mutta Samppalinna vei voiton, ihanan romanttinen ja tunnelmallinen paikka. Ihan totta muuten tuo pointti, että se on sijainniltaan oikein kiva vieraiden kannalta. Mukava kuulla että teillä häät Samppalinnassa sujuivat noin hyvin, oikea valinta tuli siis tehtyä :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Essi81, katsopa vielä täältä tuo juhlatilakohtainen ketju, sielläkin on kommentteja Samppalinnasta. Ilmeisesti tämän vuoden alusta on tullut jotain muutoksia heidän palveluihinsa.

Link to comment
Share on other sites

Osaako SamiK. tai joku muu kertoa, minkä hintainen Akatemiatalon vuokra on? Ja onko jotain etua siitä, että opiskelee Turun yliopistolla?

Yritin myös etsiä kuvia paikasta, mutta en löytänyt?? :girl_smile:

Vaikuttaa kyllä ihanalta :-X

Link to comment
Share on other sites

Turun seudulla paikkaa etsiville sellainen vinkki, että Friskalan kartanon pitäjään ei voi luottaa. Oltiin käyty katsomassa paikkaa ja varattu juhlapäivä noin tasan vuotta ennen juhlaa, mutta kun puoli vuotta myöhemmin soiteltiin hän oli antanut päivän jollekin toiselle. Piti sitten asiaa selvitellä tuplabuukkausta seuraavana päivänä, mutta sen jälkeen ei vastattu puhelimeen tai tekstiviesteihin (spostia ei ole...). Sen jälkeen ei tietenkään enää tehnyt mieli järjestää siellä juhlia, joten alettiin katsomaan muita paikkoja.

Link to comment
Share on other sites

Juhlapaikka täälläkin hakusessa.

Osaako joku sanoa mikä juhlapaikka näissä kuvissa olevissa häissä on (kuva nro 26 ja eteenpäin)? Näyttää tosi ihanalta paikalta. :) Vihkiminen ainakin on kakskerran kirkossa...

Link to comment
Share on other sites

Juhlapaikka täälläkin hakusessa.

Osaako joku sanoa mikä juhlapaikka näissä kuvissa olevissa häissä on (kuva nro 26 ja eteenpäin)? Näyttää tosi ihanalta paikalta. :) Vihkiminen ainakin on kakskerran kirkossa...

Paikka on Wanha Talli ja se on Piikkiössä! Tietoja löytyy osoitteesta www.wanhatalli.com. Tekevät myös tosi ihania kakkuja! Meillä on tänä kesänä häät tuolla niin tunnistin heti :)

Link to comment
Share on other sites

Vihkiminen ainakin on kakskerran kirkossa...

Juhlapaikkaa en olisi osannut kertoa, onneksi joku muu osasi. :) Kirkosta sen verran, että mielestäni kyseessä ei kuitenkaan ole Kakskerran kirkko, vaan Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli, joka sijaitsee Hirvensalossa. Hieno kyllä on!

Link to comment
Share on other sites

Olikohan tuo Wanha talli sitten ennen nimeltään Vuohilaakson maatila? Olen ollut joskus tuossa Nellyn linkittämissä kuvissa näkyvässä paikassa häissä, mutta mielestäni se oli tosiaan nimeltään Vuohilaakson maatila... :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Google näytti kertovan, että on ollut aikaisemmin Vuohilaakson maatila. Tai siis antoi molemmille paikoille samat osoitteet, joten ilmeisesti on sama paikka kyseessä. Nykyään tosiaan tunnetaan Wanha talli -nimellä.

Link to comment
Share on other sites

Kiitoksia paljon vastauksista! Sekoitin tuon kakskerran kirkon tuohon hirvensaloon, eli sitä siis tarkoitin (itse en ole käynyt kummassakaan, nähnyt vain kuvia). :)

Sattuuko joku muuten tietämään tuon vuokrahintaa?

Muokattu: , käyttäjä: -Nelly-
Link to comment
Share on other sites

Siihen ei tule erikseen mitään tilavuokraa, vaan ruoat tulee sitten heidän kauttaan ja tila sisältyy siihen. Hinnoista voin sanoa sen verran, että ovat erittäin kilpailukykyiset. Ota ihmeessä yhteyttä mikäli pidät paikasta. Siellä ei ole A-oikeuksia, joten omat juomat saa viedä.

Link to comment
Share on other sites

Hiukan OT, mutta ovatkohan kaikki tietoisia siitä, että jos paikalla on oma pitopalvelu niin omia juomia ei alkoholilain mukaan saa tuoda? Mäkään en tätä tiennyt ennen kuin kaverilta meni hääpaikka alta kun poliisi rupesi tehovalvomaan näitä juttuja ja paikka ei voikaan toimia tuolla periaatteella enää. Suosittelen siis valitsemaan paikan, jossa on joko A-oikeudet tai sitten sellaisen, jossa tilan vuokraa eri firma kuin se joka tekee ruoat. Ärsyttävän tiukka laki, mutta noin se sitten vissiin menee...

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Bride2011. Täytyy käydä katsomassa paikkaa ja kysyä tuosta/varmistaa juomapolitiikasta sitten vielä jos kerran noinkin voi käydä. :huh:

Link to comment
Share on other sites

Käytiin viikonloppuna katsomassa meidän juhlapaikkaa ja omistaja kertoi, että omat juomat saa toistaiseksi tuoda. Sanoi, että tuo alkoholilaki on jotenkin ehkä muuttumassa. Ei haluaisi missään nimessä A-oikeuksia ja sanoi tekevänsä kaikkensa sen eteen, että jatkossakin saisi tuoda omat juomat. Kertoi, että jos juomia ei saa jatkossa heille tuoda niin sitten ei saa mihinkään muuallekaan ja kuulemma pyytäisi sitten kuitenkin edullista hintaa alkoholitarjoiluista. Vaikutti hyvin asiantuntevalta ja kokeneelta, lisäksi paikka on tosi suosittu niin uskallamme luottaa häneen :)

Saa nähdä miten käy, mutta varattiin silti tuo paikka kun on meille täydellinen :) En tiedä millaisia hintoja sitten tulevaisuudessa nuo paikat mahtais pyytää juomingeista.

Link to comment
Share on other sites

Niin, siis niihin paikkoihin saa edelleen tuoda omat juomat joissa ei ole omaa pitopalvelua (ei taida ihan hirveän montaa sellaista paikkaa olla, seurojentalojen yms. lisäksi). Tämä kaverini sai juhlapaikalta poliisin antaman ohjeistuksen eikä heille kyllä mitään sanottu, että laki olisi muuttumassa. Tämä paikka ei halunnut (tai saanut) A-oikeuksia, eivätkä halunneet rikkoa lakiakaan, joten toiminta loppui yllättäen. Kannattaa siis kysellä tarkkaan juhlapaikan käytännöistä ja varmistaa miten aikovat toimia jos ei nykyinen malli enää pelitä. Bellamore, teillä on nyt se hyvä kun tiedätte etukäteen että joku muutos juomasysteemeihin voi tulla ennen teidän häitä, ei tule yllätyksenä. :) Missä muuten juhlitte?

Itse olen vasta alkanut haarukoida häihin liittyviä juttuja (mm. vuosi, vuodenaika jne. :)), joten pitäis varmaan pian rekisteröityä foorumille niin pääsisi kunnolla mukaan!

Link to comment
Share on other sites

Mä kuulin kanssa jotain ton alkoholilain muutoksesta, mutta ainakin mun kaveri sai viedä omiin häihinsä (jotka oli helmikuussa) omat juomat vaikka pitopalvelu tuli paikanpäältä. Että en sitten tiiä.

Wanha talli kuulostaa tosi kivalta paikalta, se on jostain syystä menny multa ihan ohi, vaikka oon luullu haravoineeni suurinpiirtein kaikki turun seudun hääpaikat :) Tietääköhän muuten joku onnistuuko tuolla häät muunakin vuodenaikana ku kesällä?

Muokattu: , käyttäjä: Anzkruts
Link to comment
Share on other sites

Elli, me varattiin Hirvilampi pitkällisten pohdintojen jälkeen :) Ihastuttiin molemmat ensisilmäyksellä ja on sopivan lämmin & tunnelmallinen paikka. On kiva, kun valmiita menulistoja on 5 kpl ja niitä saa muokata oman makunsa mukaan. Lisäks saadaan tuoda omatekoinen kakku, pikkuleipiä, karkkibuffetti ym. Sanoi, että oikeastaan mitä tahansa saa tuoda, mutta tuomistemme hygieniavastuu on sitten meillä luonnollisesti. Kakkuasia on meille tärkeä, koska toivotaan että appivanhemmat tekis sen kun ovat niiiiiin hyviä leipureita :-X

Uskallatko kertoa mikä juhlapaikka kyseessä?

Mietittiin myös Akatemiataloa, mutta olis tullut luultavasti paljon kalliimmaksi kun olis täytyny hankkia ruuan ja juoman lisäksi myös pöytäliinat, astiat, tarjoilijat ym. Lisäks paikka on ehkä vähän liian mahtipontinen meidän makuun :P

Link to comment
Share on other sites

Bellamore, kuulostaa kivalta! Oliko teillä vielä muita paikkoja harkinnassa Akatemiatalon lisäksi? Nuo voisivat olla meidänkin listallamme, täytyy nyt miettiä minkäkokoisia häitä suunnittelemme. :) Tällä hetkellä nettisivujen perusteella suosikki olisi ehkä Kappelinranta.

En taida ainakaan ihan nyt haluta laittaa tuon lopettaneen juhlapaikan nimeä tänne, jos vaikka eivät ole vielä ehtineet ihan kaikkien varanneiden kanssa keskustella. Tilanne on sen verran tuore. Ei olisi kiva lukea sellaista ensimmäiseksi täältä... Ehkä joku muu kertoo jos sen katsoo asiakseen. Paikka ei ole ihan Turussa, mutta tällä seudulla kuitenkin.

Link to comment
Share on other sites

"Poliisin valvontateemana pitopalveluyritykset viikoilla 3-4

27.01.2011

Poliisin valtakunnallisena valvontateemana viikoilla 3-4 on pitopalveluliikkeiden toiminnan yhteydessä tapahtuva alkoholin anniskelu. Teeman toteuttamisessa keskitytään laillisesta toiminnasta tiedottamiseen.

Teeman mukaisesti Etelä-Savon poliisilaitos lähettää alueensa tiedossa oleville toimialan yrityksille tiedotteen, joka sisältää ohjeistusta asiasta.

YLEISTÄ ALKOHOLIN ANNISKELUSTA JA PITOPALVELUTILAISUUKSISTA

Alkoholijuomia saa anniskella se, jolle on myönnetty anniskelulupa. Anniskeluluvan myöntää ja sen noudattamisen ehtoja valvoo aluehallintovirasto. Poliisi valvoo yleistä järjestystä alkoholin anniskelupaikoissa.

Alkoholia ei saa ilman anniskelulupaa nauttia esim. ravitsemusliikkeessä missä yleisölle pidetään saatavana ruokaa tai virvokkeita. Alkoholin nauttiminen on kuitenkin suljetussa yksityistilaisuudessa sallittu, jos tilaisuuden järjestäjä on tehnyt asiasta ilmoituksen poliisille. Juhlapaikkana ei saa kuitenkaan olla sellainen julkinen huoneisto, jossa mm. pidetään maksua vastaan saatavana ruokaa eli esimerkiksi ravintola. Sopivia juhlapaikkoja ovat esim. työväentalot, jossa ei ole omaa ravintolatoimintaa.

Pitopalvelutilaisuuksissa, jotka järjestetään asiakkaan omissa tiloissa tai muissa tiloissa, jotka eivät ole anniskelualuetta tai ravitsemusliikettä tulee alkoholijuomien hankinnassa ja tarjoilussa ottaa huomioon alkoholilain välittämistä koskevat säännökset. Alkoholilain 31 §:n mukaan alkoholijuomien välittäminen palkkiota vastaan on kielletty.

Alkoholilakia rikotaan, jos pitopalveluyritys hankkii tilaisuuteen alkoholijuomat järjestäjän pyynnöstä ja perii alkoholijuomien toimittamisesta tai niiden tarjoilusta palkkion. Ongelmia ei yleensä synny, jos tilaisuuden järjestäjä itse hankkii alkoholijuomat tilaisuuteen ja pitopalveluyritys hoitaa vain niiden tarjoilun muun tarjoilun yhteydessä. Pitopalveluyritys saa laskuttaa tilaisuuden järjestäjää henkilökunnan käytöstä esimerkiksi tuntiveloituksen mukaan.

Jos pitopalveluyrityksellä on hallinnassaan huoneisto, jossa yritys säännöllisesti harjoittaa maksullista pito- tai juhlapalvelutoimintaa, on kyseessä ravitsemusliike, jossa tapahtuvaan alkoholitarjontaan tulee hankkia anniskelulupa.

Pitopalveluyritykselle on siis sallittua huolehtia alkoholitarjoilusta kokonaisuudessaan omassa hallinnassaan olevassa tilassa, jos sillä on tarvittava anniskelulupa. Sallittua ei ole järjestää alkoholitarjoilua silloin, kun pitopalvelulla on käytössään tila, jossa se harjoittaa ravitsemistoimintaa, mutta yrittäjällä ei ole tilaan anniskelulupaa.

Etelä-Savon poliisilaitos"

Link to comment
Share on other sites

Myös noi missä ei ole omaa pitopalvelua (mm. Ruissalo) pitää ilmoittaa poliisille itse että on pitämässä yksityistilaisuuden ko. paikassa ja paikalla on myös alkoholia. Poliisit sitten tietää jos esimerkiksi tulee jotain ilmoituksia jne. Näin lukee ainakin omassa sopimuksessani.

Link to comment
Share on other sites

Turun keskustaan on nyt avattu uusi ravintola Hus Lindman Piispankadulle. www.huli.fi

Kävin siellä tänään lounaalla ja heti tuli mieleen, että olisi ihana paikka hääjuhlalle.

Ei mitään hajua hinnoista, mutta paikka oli tosi kaunis sisältä ja on terassi jokirantaan ja ihan Tuomiokirkon vieressä!

Harmi vaan, omat juhlat on jo juhlittu!

edit.typo.

Muokattu: , käyttäjä: Gemma
Link to comment
Share on other sites

Gemma,

olipa ihana kuulla, että sulla oli hyvät kokemukset HuLista! Meillä on tulossa häät siellä <3 Vähän jännitti tuo remontti, mutta eiköhän se nyt ala olla loppusuoralla, vai (siis että oikeat kalusteetkin saadaan paikoille jne)? Maistuiko ruoka? Kokki ainakin on tosi ammatissaan kokenut!

Lähdimme tosiaan melko myöhään etsimään juhlapaikkaa ja tämä uusi paikka tuli kuin tilauksesta (ei vuosi(a) aiemmin tehtyjä varauksia) Aluksi mietitytti se, kun paikka ei ole missään "metsän keskellä, järven tai meren rannalla", mutta kuulkaas, jostakin ihanne-mielikuvasta on luovuttava! Muutoin paikassa on paljon +++. Ja tämä kaupungin läheisyys toisaalta palvelee hyvin kaukaa saapuvia vieraitamme: saavat itse valita hotellin läheltä jne.

Link to comment
Share on other sites

Elli, tuo Kappelinranta oli toki yksi vaihtoehto myös meille mutta paikan sijainti oli meille aikamoinen ongelma ja lisäksi on melko hintava (varsinkin kesähinta 2012 2500€ on musta aivan liikaa!!). Laitilan Louhenlinnaa olisin halunnut alunperin eniten, mutta he eivät näköjään oikein vastaa tiedusteluihin niin se kaatui sitten siihen. Lisäks sijainti olis myös ollut pieni ongelma.

Tuntuu, että hyviä/tarpeeksi tunnelmallisia talvijuhlapaikkoja on melko vähän Turun seudulla. Lopulta loppusuoralle jäi sitten enää Hirvilampi ja Akatemiatalo, josta valkkasimme ensimmäisen puhtaasti "helppouden" perusteella :grin: Lisäks Kakskerran kirkko on aivan ihana :-X

Tervetuloa palstailemaan, kivaa saada lisää väkeä Turusta! :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Hus Lindman oli sisältä ihan valmis ja sisustus oli todella kaunis verhoja ja lamppuja myöten. Siitä ei kannata stressata. Hienosti oli sisustuksessa sekoitettu vanhan talon tunnelmaa ja moderneja kalusteita. Pöydät ja tuolit oli siis tosi yksinkertaiset selkeälinjaiset.

Keskeneräiseltä vaikutti ulkotyöt, mutta nekin varmasti saadaan valmiiksi kunhan tuo lumi tajuaa sulaa!

Olin siellä ihan peruslounaalla, mutta se oli tosi hyvää ja kylmä alkupalapöytä näytti tosi hyvältä (en syönyt).

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Bellamore tervetulotoivotuksista! Seuraavaksi menenkin rekisteröitymään niin saan ehkä joskus tuon Morsian-statuksenkin!

Ei tuo Kappelinranta kai tuon hintainen ole muulloin kuin ihan muutamana kesälauantaina? Meillekin tunnelmalliset syys- tai talvihäät ovat todennäköisesti se juttu, joten ei varmasti tarvitse tuollaisia hintoja maksaa. :) Käsitin myös niin, että tuohon pakettiin kuuluisi myös majoitus max. 10 hengelle. Ovat muuten lähes ainoita paikkoja, joilla lukee hintoja netissä... Olen tässä huomannut, että kovin usein niitä joutuu kyselemään erikseen - ärsyttävää! Otitteko selvää minkä hintaiseksi tuo Akatemiatalo olisi tullut?

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...